Tuesday, November 26, 2013

Vendor-vendor Majlis Perkahwinan Along ;)





Berbulan bulan ai survey, ai cari pakej yang palinggggg murahhh untuk semuaaaa benda termasuklah khemah, pelamin, photoghaper, make up baju pengantin dan hal hal yang lain. ai survey mengikut budjet along. kalau along kate banyak itu je, ai cari lah vendor ikut budjet itu sajeeeewww.. TAPI ai nak hasil yang TERBAIK. HAHA  ade ke? haaaa ade yeee.. semuanya dihujung jari sajewwwww


Internet. Sumber yang cepat! Uols google jee.. kompem ade! Tips di sini, cari dua tiga quo , pastu bandingkan harga. pastu tengok hasil kerja, komen komen orang yang pernah menggunakan servis mereka baru lah buat keputusan yang BETUL. Bagi semuaa vendor-vendor yang ai pilih, semuanya MEMUASKAN HATI ai dan along ;))


Jom kita check it out semua vendor-vendor yang service nya TIP TOP ni! Ai rekemen sangatt pada semua Bride To Be yee ;)) harga boleh runding, TAK mahal TAPI hasil menarik kebaboooOOOOomm... kuikuiii



1. Outfit Bride & Groom
Sumber facebook
Zellon Sri Andaman (facebook)  klik
Contact person; 019-917 7004 Kak Has Zellon
Pakej yang diambil,
Make up for nikah & sanding
Baju persanding lelaki & perempuan
Aksesori
Total RM1.4k sajeww  ;)

dusty pink pilihan mereka  ;)


Outfit Nikah made from JAKEL RM450 (lelaki & perempuan)
Veil from JAKEL RM180
Tempah Baju kurung moden RM120 , contact person Tailor Kak Yati (Jln Kuching) 012-673 6559
Tempah Baju melayu RM160 , contact peson , Aden Tailoring (no tel dah lupe HAHA)

turqoise pilihan ai. heee~



2. Pelamin.
Sumber Facebook sajeww
Lyna Esqandar (facebook)  klik
Contact person;  017-384 4750  Kak Lyna
Pakej yang diambil ,
Pelamin satu panel , bunga tipu
Kerusi High Back (sanding)
6x Walkway Sakura & red carpet
Bunga Tangan (fresh flower)
Arch, payung, set renjis, 2 bantal nikah PVC
No delivery charge ;)
Total? teka? percayalah. Below RM1.6k jeww ;))

ini pelamin untuk nikah. ;))

 ini pelamin untuk sanding. hanya kerusi yang berubah.
warna pilihan yang cantik. eh puji diri sendiri pulak? hehhehe

ni lah pokok sakura yang dijadikan walkway tu.. santekk sangat!
 like like likeeee ;))





3. Khemah.
Sumber kenalan dulu . hehe  ;))
Contact person ; Kak Heze 019-214 8860
Pakej yang diambil ,
2 canopy Arabian (meja panjang)
2 meja buffet
1 meja candy buffet
1 set canopy pelamin (ada underlayer)
Meja makan beradab & meja cake
2 meja bulat (kerusi bersarung & riben)
Centerpiece (fresh flower)
FOC: Khemah kecik & delivery  ;))
Total ? teka laaaa.. below RM1.8k sajeew ;))

 set khemah pelamin (arabian,underlayer,ada stage, lampu kipas)

set khemah tetamu, meja panjang. lebih kemas dari meja bulat kot. ai punya pendapat laa ;))

meja beradab, meja cake dan meja VVIP bersarung riben ;))

setiap khemah walaupun khemah kecik di depan tu, ada kipas dan lampu ;))


masa pasang/bukak khemah dan pelamin, 
TERsangat ontime! ai like. service tiptop! rekemen!!





4. Offical PhotoGrapher.
Sumber officemate jeee
Haizam Hamzah Photography (facebook)  klik
Contact Person ; Haizam 017-273 7963
Pakej yang diambil,
Cover 3Majlis (Nikah,Sanding & Outdoor)
Storybook Hard Cover Crystal
Sticky Custom Album
Frame Pic & Pic Edited
Soft Copy Pic *All Events*
Total ? RM1.8k sajewww

  


ai like the style ;))
(tips; cari OP yang senang bekerjsama. senang suruh. tahan karenah kita. kejap suh amik gambar sini , gambar sane. HAHA.. rata rata ahli keluarga ai senang/suka dengan OP pilihan ai. hewhehwhehew.. REKEMEN OP ni okay !!)





5. Wedding Cake
Contact person ; 03-4149 5500
Flavour ; 
3kg American Chocolate Fresh Cream Baby blue & pink
Dolls + Charge delivery  ;(
Total RM283  ;))

 sedap hingga menjilat jarii weiiiii  ;)





6. Outfit Sedondon.
We all memilih tema Persandingan baby blue & baby pink
Pengantin memakai baby pink.
dan kami sekeluarga memakai baby blue.
Baju Kurung Colour Block dari Ameena Shopalic (facebook) klik
3helai RM360  ;)

somel sangatt ! baju TAK panas walaupun kainnya berkilat gitu. eh kilat ke panggil? 
seharian busyy ai dengan coklat, masih comel tak sayeeeeee  ;p





7. Button Badge
Sumber facebook Nini Moh Noor Cute Little Design & Artwork klik
Contact person; Kak Masni 019-205 1240
Details,
Button badge 140pcs + wording + delivery  = RM185


model TIDAK berbayar sudah BERPUNYA. HAHA





8. Chocolate Fountain 
Facebook  Chocolate-Fountain-SheLovesChocolate klik
Blog She.Loves.Chocolate  klik
Contact Person EIDA 012-233 4792
Pakej,
3tier Mesin Coklat Fountain
9kg coklat, 16kg anggur, 7kg marsmallow, cupcake oren, bubblerice coklat, gula gula

Chocolate Fountain Buffet  ;))

 berebbuutttttt... !

inginkan Coklat Fountain untuk majlis anda?
Jgn segan silu, call/sms/wasap Eida 012-2334792  ;p









Yang seharian buat entry ni... phewww... HAHA
signature ms eida

31 comments:

  1. mcm chantek je...mcm chomel je...adik i kawen pun tema ni jgk uolls..hehehe...


    meja pjg mmg npk lg kemas...tp meja bulat lg npk grand gittew...tu pndapat aku..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. warna yang cantik kan... betul2... tapi antara grand dgn kemas, aku pilih kemas. heee~

      Delete
  2. wow... detail... i like your style... sgt useful...

    ReplyDelete
  3. HuHu berpeluh baca :) Semuanya superb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pheww.. yang menaip lagi berpeluh.. hahhhahhaa

      Delete
  4. baekkk punya penerangann....
    suka dgn wedding planner dia...
    acaner nak booked???
    hahahhahha

    ReplyDelete
  5. bguslah penerangan dik eida nih...nanti adik umi QI nak kahwin sng klik je blog eida...semua ada...cantik ar kesemuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yg ada kt atas tuh...kalu leh like sejuta kali akak nak line hehehhehe

    ReplyDelete
  6. tgh cari area klang dengan shah alam yg murah.. sshnya nak jumpe.. huhuhuhuhu eida ade kenal sape2 tak.. kalau ada bg tau eh... adik ipar nak kawin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak boleh je call vendor2 di atas. klang shah alam boleh je diaorang pergii.. ;))

      Delete
  7. nicee.. pandai sgt buat budgeting.. huhu..
    boleh jadi reference ni. licha nk kahwin tahun depan

    ReplyDelete
    Replies
    1. auw~ nak kahwin daaaa.. boleh la mintak quo dari mereka.. hhhehehe

      Delete
  8. Sangat sangat menarik dan berguna !! huh save sikit tenaga nak mencari persiapan kawin ni... btw thanks sbb share info ni !!
    xoxox

    ReplyDelete
  9. CANTIKKKKK....btw TAK PERLU BUAT ENTRY ^_^ Hanya tinggalkan link di blog :D
    http://syiralokman.blogspot.com/2013/11/segmen-i-will-follow-you-by-syira-lokman.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu.. InsyaALLAH kalau sempat saya buat ehh ;)

      Delete
  10. Eida, dah bleh jadik wedding planner nih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. ramai kate gitukk. .kuikuiii.. planning tuk adik beradik boleh laaaaa

      Delete
  11. hamboih.pmot coklat sendiri ye.hehehe.eida! lawa baju u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. WAJIB pomote rara.. kuikuii.. lawa kan,, beli kat shura laaaa ;))

      Delete
  12. murah.. cantik.. menarik.. cume choc fountain.. takde harge? hihi.. gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa itu xleh letakk kang orang terkejutt baca... HAHAHAHA .. pakej unlimited mmg gituukkk ;p

      Delete
  13. Eh, Butik Zellon Sri Andaman sama butik yang kite ambil waktu kita kahwin. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh yekeee? hehhehehehhehe.... boleh tahan baju bajan die kan... akak tu pun baikk jewwww

      Delete
    2. Haah cantik-cantik, apa yang kita request sume die buat, akk tu tinggal sebelah umah mak kita je. hehe

      Delete
  14. Eh, Butik Zellon Sri Andaman sama butik yang kite ambil waktu kita kahwin. hihi :)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page