Monday, November 25, 2013

Reception Along & Abang Ipar ;))





 amboi kemain pengantin nak tido dah kewww? kuikuiii


Jom sambung balik cerita pasal Majlis Perkahwinan along ai. ENTRY ni ada ai update pasal Majlis Pernikahan. hari ni ai nak cerita pasal Majlis Persandingan pulak. Reception ;)) Reception pada siang hari selepas pernikahan malam tu. 9November2013. Tapi sebelum tu sajewww nak bagitahu malam lepas along ai nikah, we all semua tido pukul 3pagiii ! Akibat gigih menyocok anggur untuk coklat fountain. Jangan tak tahu ai sponsor coklat fountain besar besaran punyaaaaa. sapa datang, dapat makan sampai lembam tu, bestt takkk? heeee ~ Coklat saja dah 9kilo. Anggur 16kilo. Marsmallow 7kilo. haaaa hambikkkkkkkkkk  HAHA. selain niat ai untuk promote coklat fountain pada semua orang, niat yang baik jangan dilupakan. bersedekah pada semua orang. makan laaaaaa... doa doa bisness Coklat Fountain ai terus mendapat sambutan yaaaa ;))

selain tu ada jugak cupcake oren, bubblerice coklat (mak buat), gula gula yang mane semuanya lambat laku sebab masing masing dok serbu anggur & marsmallow untuk dicelup celup coklat duluuu! HAHA



Ai rasa tanggungjawab tu besar sangatt bila along ai kawen ni. ye la. abah dah tak berapa sihat. mak pun tak berapa sihat. hanya we all yang ade ni lah penggerak majlis. a lots terima kasih pada sedara mara yang datang hulurkan tenaga kerja. even sakit jugak mata ai tengok ada segelintir sedara mara yang hanya datang makan sajeww. haih ! saborrrr jelaaaaaaaaaa . . yang banyak membantu, Rewang BLOK K. oh ya, ramai puji masakan sedap ye? harus lahh.. gotong royong rewang Blok K tuuuuuu........ no no catering ! takut ! kuikuiii

masakan lauk tengahhari tema pada hari tu. 
dessert sagu gula melaka. lupe nak makan. adehh! kempunan dah niii  ;(
(Rewang BLOK K maksudnya, pasukan gotong royong kat rumah mak ai. mak kan duduk Blok K. tu psal name die Rewang Blok K. heeee )



Masa untuk bersanding awal. kenapa awal? ai nak elak hari hujan...... dan nak beri masa kepada pengantin untuk berjumpa dengan tetamu. dulu ai sanding lewat dalm kul 2pm, ai tak sempat pun jumpa tetamu. sadis! so, ai takkan ulangi kesilapan yg lepas, tu yang ai suruh along sanding awal.. heeeeeee ~ disebabkan ai jaga booth coklat fountain, ai tak berkesempatan untuk merayau rayau time majlis tu. tak sempat sangatt nak layan borak tetamu/kawan kawan ai yang sudi hadir time tu... yang mane datang tegur ai dekat booth candy, mesti ai bagi coklat, goodies lebih, heeeee ~ sorry tau korang, busyy hari tu tak sempat nak borak! terima kasih sudiii datang kenduri along ai ;)) kalau terkurang tu mintak maaf banyak banyakk ;(

 terima kasih Abg Lan & Kekda a.k.a puanstoberi (hehe) 

tenkiuuuu kak p datanggg...... kenyang makan coklat kann? siap tapau lagi.. mihmihmihh

 wakil geng BFF ye. Thanks babe. Yatie, Sheh, Alla  ;))

 my bos kecik, Kak Fiza. datang serbu CF. heeee~

 thanks eyuh & dayah datang..... sorry tak dapat borak lameee... ;(
dah apehal korang makin kurus niii? jeles!!! okbai~

 yang ni kalau tak datang siap! HAHA
thanks anum & zakri. dah kenapa kiteee je yang semangat buat gaya ni?
 wakkakakka  .. psttt anum, anna datang laaa.. tapi dah nak habis kenduri. tapi coklat fountain masih ade.. sib baikkk.. kalau tak kempunan si mommy to be ain. heeee~ 
 (xde gambar. OP dah gerak shoot outdoor pengantinn)

Gambar Afundi MASUK. HAHA
tenkiuuu babe, Anna&Juna, Mom to be Ain & Sarip  ;))
(nasib sampai ade lagi CF ye kann ye kannnn)

BKUB. My boss datang.. heyy terharuu.. tq bos datang.... ngeeee~

Abang& Kakak Ipar pun datang.. tenkiuuuu... hadiah pun tenkiu jugakk.. heee~


Niat ai pada awalnya nak buatkan PhotoBooth untuk majlis along ni tapi TAK sempat. Ai hanya sempat buatkan WISH BOOTH saja. Ada props sikit kalau nak bergambar, wedding tree, main cop cop gituewww.. ada WISH TREE. gigih pulak ai buatkannnn.. dapat pujian banyak pihak. wow! terujaaaa makk.. heee ~ ai dah bosan dengan guestbook, tu yang bertukar kepada wish tree ;))

Wedding Tree with LOVE FRAME ;)
(tetiba ai nampak cawan coklat fountain kat belakang.. haaa curikk tulang yee penjaga booth? kuikui)


Wish Tree.  Bride to be boleh la guna Wish tree ganti dengan guestbook. bosan la guestbook ajeeee.. ce tukar tukar. heee ~


Macam biasa lah lepas bersanding, ada renjis merenjis. lepas tu sesi makan beradab. lepas main potong potong cake. suap menyuap. pastu sesi bergambar dengan kawan kawan. beramah mesra dengan tetamu. kuikuii. petang tu macam nak hujan. last last along gerak dengan PhotoGrapher untuk shoot outdoor dalam pukul 4petang.. 

 Bersanding 

Makan Beradab
(dah kenapa abg ipar nak suap die pun sekali nganga mulut? kuikuii)

 Potong motong suap menyuap Kek Pengantin 
(ngangaaaaa budak budak tengok. hikhikhik)

Keluarga Besar Abang Ipar. ;)

 Keluarga we all. TAK berapa ramai, jenuh dah panggil semuaaa tangkap gambar 
tapi BUSY laa semuaaaa... :)

 Keluarga Kecil kami  ;)
(Abah takde kan? Abah time ni dah panas daaaa... dia tak leh bersesak ramai orang)



Akhirnya, petang tu, hujan selebat lebatnya. ape lagii kelamkabut we all mengemas semua menda. Penat penat. HAHA  habis kenduri, ai sakit pinggang yang teramat sampai nak tunduk pun TAK boleh. akhirnya tewas esoknya terus MC. kuikuikuiii.. dah minggu depannya terus ai berurut. baru lah legaaa sikit.. kemainn penangan wedding planner sampai sakit sakit badan. heeeeeeeeeeee ~ overall ai puas hati apa yang ai buat untuk kakak yang tersayang .. ngeee ~


diakhiri dengan gambar outdoor mereka. suka kemainn ye korang!  ;)
To along & abang ipar ,
Semoga Berbahagia Sampai ke SYurga ya!






Yang nak anak buah cepat! amin aminnnn ;))
signature ms eida

30 comments:

  1. tema kaler cantik..mcm adik akak kawen dulu tema mcm nih...turqoise+pink+purple

    ReplyDelete
  2. kaler tema yg sgt awesome!!!cantik giler dik..

    ReplyDelete
  3. Mjlis along siap review kt blog eida..rindu time kawin dulu eh..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. tau xpe.. along busy benor. ida tolong review tuk die! hHHAHHA

      Delete
  4. buat kenduri mmg penat...
    penat kahwin adik no 2 tak habis lagi..ni nak kahwin pulak adik no. 3..
    pening kakaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. same la ida. tahun dpn adik ida pulak. sakitpinggang akak belum reda lagi ni.. udah adiknya pulakk.. kuikuiiii

      Delete
  5. Barakallah buat along jugak. Hehee. Cantik sgt warna busana pengantinnnn. So sweet. Soft.




    ReplyDelete
  6. eida..sue rase eida ni blh jadik wedding planner la..wishes tree tu mmg brilliant idea.. nak buat tuk wedding adik la..tapi tah bila..hahahhaha..
    btw, area umah sue dh x blh wat rewang2 dh.. xde org yang sukarelawan nak nolong..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha yeke... hahahhaa.. try la sue. best buat wish tree tu tapi kemainnn renyahhhh.. hukhukhuk

      Delete
  7. Wahhh pink biru gitu.. :) Selamat pengantin baru untuk Kak Long juga.. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhehe... nervous takkk kyra? tk lame daaa nii ;))

      Delete
  8. comeyy along...berseri2..
    betul tu, mmg elok sanding awal, semua tetamu dapat jumpa pengantin, kalau sanding lambat, tetamu ramai yang datang awal tak sempat nak jumpa..heeee...
    anyway, selamat pengantin baru Along...
    Gud job wedding planner...
    boleh tak, nak hire jadi "baby shower ceremony planner" next year...????
    hikhikhikhikk

    ReplyDelete
  9. cantik baju uollss, promote sikit beli dekat mana..hihihi

    ReplyDelete
  10. yeayyy...gbr afundi masuk tu aku suka....hehehe..thanks babe sudi masukkan gbr we olls..:P
    actually kan, muka along mcm muka classmate aku masa sekolah dulu...sejibik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahah kemain sukaa gambar ade.. aku pun tak paham.. hahahahhaha.. yeke? kembar lain mak apak lewtewwwww ;p

      Delete
  11. Colorfulnye color..suke sgt ngan combination color tuh..ver the my type..hehe..

    ReplyDelete
  12. sory eida, arie tu tak dapat datang sebab ada kelas..

    ReplyDelete
  13. terbaik la kenduri kakak ieda ni.. tahniah buat ieda jugak.. dapat abg ipar baru!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee~ tq fifi.. heyy lame menyepiii.. pergi maneee. kekekke

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page