Tuesday, November 26, 2013

Download & Install Photobook Designer





Hai hai hai uols semua.. hari ni nak up entry permintaan seseorang. kak Mimi take noted. hee~ juga kepada sesiapa yang merasakan tutorial ini berguna ;)) kepada semua yang telah membeli PHOTOBOOK FREE, ingat ENTRY INI ? (klik) , ini ai dengan baik hatinyaaaaa up tutorial macam mane nak download & install Photobook Designer untuk mendesign Photobook uolss  ;)) sayang titew takkk.... kuikuii

okay jom start !
mula mula pergi ke website ; www.photobook.com.my (klik)

 dah keluar page ni? nampak red arrow tu? tekan situ untuk DOWNLOAD & install Photobook Designer ;)) tips disini. sila download awal pagi sebab proses download ni tersangat la lame.. ai semalam download pagi, tengah hari baru siap. hukhukhuk


 1. Lepas dah siap download, cari dimana sofware itu berada dalam komputer uols. selalunya akan masuk folder downloads kan? double klik kat icon tuuuuuu
2.  akan keluar Photobook Designer Setup ----> tekan NEXT, NEXT NEXT jeee
3. Settle setup, automatik kat desktop ada ICON  PHOTOBOOK DESIGNER 


Double klik kat ICON Photobook Designer tu, then akan keluar page ini.....  ;))  
Then, tekan Create a New Project ;))


Pastu dia akan keluar semua page page ini.... jom ai terang satu persatu ;))
1. Pilih PHOTOBOOK  ---> NEXT
2. Pilih Softcover  ----> NEXT
 (sebab kita nye yang beli FREE tu kan softcover?,
 tak caya sila check voucher groupon korang tauuu)
3. Pilih saiz Photobook 6"x6" Mini Square Softcover.  ---> NEXT
(kita beli yang free tu 6x6 mini square soffcover ---> boleh check di voucher groupon sekali lagiii )
4. terus keluar kotak suh kita isi nama projek kita. ai buat untuk gambar gambar anniversary di Sabah awal tahun hari tu. so nama projek ai , Sabah3rdyear  ;))  ---> NEXT


 Terus keluar INI. yeayyyy! 
nampak tak red arrow ai, yang kotak colour hijau tu adalah guide. baca dan pahamkan. die akan guide korang macam mane nak design, apa fungsi button itu ini. okayyy ? ;))


dan akhir sekali, apa apa yang korang dah buat, sila SAVE. kat mane button SAVE? cari kat FILE tu haaaaa..... kalau dah penat, sila SAVE dan boleh sambung esok esok lusa.. heee~ Macam mane nak bukak Project Photobook korang ni esok esok lusa? 
 just klik kat OPEN an EXISTING PROJECT, terus keluar Photobook yang korang save tu... kalau TAK SAVE, tak kan ade ye.. So, SAVE semua kerja kerja design korang tauuuuu.... ;))





Okay selamat Mencuba!  ;)



p/s : Photobook Malaysia ni nak kene bagi ai Photobook FREE,
ni dok ajar customer die download. HAHA








Yang rindu pulak Kundasang *mood edit pic anniversary awal tahun hari tu*
signature ms eida

16 comments:

  1. kat office tak bleh nak download..pfftt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. kene kat umah lah jawabnye kak. hehehhee

      Delete
  2. yeayyyyyy time kasih ied...dah faham....toceh3
    syggggg ieda

    ReplyDelete
  3. mekasih eida! ku nk buat ni.hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. welkam rara! sila silaaaaaaaaaaaaaaa ;)) heee~

      Delete
  4. Best yer dik siap buat tutorialll...terbaiklah....Umi Qi dah donload...dah buat semuka je baru...tp bz keje kt opis...kena sambung hari jumaat...yeyyyyyy nanti dh siap bg tau akak ye...nak tgkkkkkkkk photobook adik yg comellll

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha ida nye belum siap edit lagii.. dah siap nnti jom sme same kite up entry! hahahhahahha

      Delete
  5. wahhh bagus ieda ni..
    boleh jadi duta Photobook Malaysia...
    heheheehe....
    nory dah siap create 3 photobook, harap2 kalini berjaya send, takmau jadi macam kes lepas...huhuhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow! duta. hahahahahhahhahahha....... go go noryyy ;)

      Delete
  6. tak pandai guna benda tu.. huhu..
    anyway singgah sini ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe... terima kasih kerna menyinggah ;))

      Delete
  7. salam.
    baru nak minx eida buat tutorial ni dah ade org request.. suke3..
    nak tny la, klu dlm 1 mukesurat tu blh x letak 4 5 keping gmbr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.
      boleh je letak bape banyak gmbr dlm satu muka. pilih design kotak pic yang ade tu ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page