Tuesday, October 8, 2013

Cerita MU S H A N G yang terkini ;)





hai haii.. sorry lama tak update pasal Mushang. hari ni ai update ye. buat sesiapa yang merindui Mushang, percayalahh.. Mushang pun rindu korang !HAHA  buat naimi.. baca yaaaa.. kemain rindu Mushang ye.. meh meh datang umah ida, hadap Mushang .. mesti Mushang sukaaaa  ;p  eh boleh follow instagram ida, ida selaluuu jee update video video pasal Mushang , search Eida Baharum okay!  ;))


apa nak cerita eh?? hmm.. perkembangan terbaru Mushang , semakin sihat walafiat. hari tu ai baru je pergi grooming Mushang, ai pergi tempat baru. kawan yang suggest ni.. dia pun kaki kucing. hai zura. hehehe  ;p  ai just amik pakej mandi kutu untuk Mushang. If pakej dah termasuk potong kuku, basuh telinga, mata hidung semua tu laaaa.. kenapa tak mandikan sendiri? Bapak iye is malas, mama iye is malas jugak.. HAHAHA

 hai semua.. Mushang in houseee.. emok emok tak sayeee? 
mak apak iye bagi makan cukup, tu pasal laa saye emok angat ni! 
HAHAHA



Kat sini grooming hanya pada weekdays only. Weekend hanya fokus tuk pembedahan saja ye. so, after balik kerja we all hantar Mushang. Tido satu malam kat klinik. Then esok malam, Mushang dah boleh balik. haa simple...  Seperti biasa, Mushang okay je naik kereta. Tengok moto kereta lalu lalang. Cuma bile sampai je klinik tu, Mushang jadik takut.... dok melepekkk jee kat bapak iye.  mungkin sebab banyak kucing-kucing lain yang berkeliaran dalam klinik tu. ye klinik itu punya kucing sendiri. heyy kemainn comel. yang sekor tu awek Mushang. muahahhahahha..  cun siottt   ;p

cun takkkkk.. awek Mushang.. muahhahahhaa



Overall, klinik ni ai puas hati. layanan BEST! Misi kemain peramah nyeee. hai misi gojes. ingat ida takk? hee ~ Doktor pun okay. time ai datang tu, Doktor Eric yang bertugas. ai ingat Malay tapi rupanya bukan. fasih malay. peramah. ;)) hubby cakap klinik ni okay. boleh datang lagi. hee ~ Service not bad. Mushang kemain wangiii lepas mandii. ai try la selak selak bulu Mushang nak cari kutu, nan hado. bagus ehh syampoo kutu yang digunakan. hmm  nak beli laa nanti.. nanti nak tanya misi gojes tu! hehehhee ~

mushang tengah takut arrr. sibuk toleh toleh belakang nak pastikan we all ade kot? alololololooolooo

ini jawapan bagi soalan ai beberapa hari lepas. ai pernah tanya semuaorang, Mushang sekarang dah berapa kg? haa ini jawapannye. 4.86kg. dah kurus sikit dari last check up yang beratnya 5.10kg. Pandai takk mama iye kawal diet Mushang? kuikuikuiii
(ada yang teka 15kg kaw.. heyy melampau teruk! hahahahhaa)



Harga? Standard klinik haiwan yang lain. So, uols yang mane ada anak anak bulus tu, nak grooming or nak buat check up pape, boleh lah try klinik ni. Klinik ni area Sri Kembangan jee ;))


Klinik Haiwan & Surgeri Taman Equine
No.22-1, Jalan BPP 8/4, Bandar Putra Permai 43300 Seri Kembangan, Sel.
03-9544 6069
p/s : Klinik ni tengah buat promo sempena pembukaan cawangan baru. g ar terjah okay! mane tau dapat grab promo tuk anak anak bulus uols semua.. heeee~









Yang pasti datang lagi ! ;)
signature ms eida

42 comments:

  1. 5 kg pun dah kira berat mcm seguni beras tu. eeeee geramnyaaaa mushangggg~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. tau xpe milo.. dah macam seguni beras... kuikuikuiii

      Delete
  2. geramnya tengok!!! rayyan tgk mesti dok mengadap mushang jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa rayyan suka kucing ye kak? bela lah kak. letak depan rumah. hehehehee

      Delete
  3. besarnyer kucing!! huaaaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakkakakkaka. besar kan... akak pun tak sangka ade kucing sebesar ini.. kuikuiii

      Delete
  4. ni klinik yg zura htr leo kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. kat atas pun aku ade cakap zura yg suggest. tak baca lah ni. ahahahahhaa

      Delete
  5. Cun jugak awek Mushang tu....dah declare couple ke? Huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahha.. rasanya dah. mama die tolong cakap kan hari tu, muahahahhaha

      Delete
    2. homaiigod.....sporting giler Mama Mushang tolong cakapkan bagi pihak Mushang.....heheheh!

      Delete
  6. homey hangatttt.... nak terai dokong lah. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa meh kekda.. mehh.... datang umah ida.. hikhikhikhk

      Delete
  7. mushangg ni memang penakut...aritu nory kejar sampai dlm stor ieda..hahahah...tak puas gomol dia...eeee geramm ngan budak gemok tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa tau xpeee.. gigih pulak kann nory kejar sampai dlam stor.. hey malu nampak stor berselerakk.. hhahahhahaha.. meh meh dtg umah ida lagi, nory dtg siap2 ida dukung mushang depan pintu tunggu nory masuk terus nak amik.. hahahhahahaha

      Delete
  8. Replies
    1. gigih jaga bulu die takmo bagi gugur sentiasa. tapi tetap gugur sebab jenis lebat kemaiin cm tu. hukhukhuk

      Delete
  9. hehe..sue salah teka hri tu..
    beshnya dpt kucing camni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee.. best? meh datang umah ida leh jumpe mushang. hehehehe

      Delete
  10. Eh lebatnye bulu dia... rsnye bulu dia dulu x mcm nikan... pndi eida jaga kan... shantek... cube wat entry mushang dulu dn skrg... mesti bezakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. entry dulu dan skrg? okay! nnti ida buat ehhh.... bulu die same je. dulu pun kembang2 jugakk.. cuma makin lame die makin kembang.. hehehhee

      Delete
  11. Yey!!!
    TQ Eida.. akhirnya lepas jugak rindu kat Mushang yang gebus ni. Hihi... Makin sihat bambam nampaknye. Hihi...
    Kim salam sayang kat die muah muah k. Hihiih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy! okay ida dah peluk cium mushang bagi pihak naimi. hehehhehee

      Delete
  12. OHHH MAKK AIIII!!
    gebu nyeeeeeeeeeeee!!

    http://abgdude.com/blog/2013/10/09/makanminum-nasi-kukus-ayam-goreng-berempah/

    ReplyDelete
  13. tembam mushang... mana ade kurusnya.. wooo bulu dia kembang eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaa... kurus dari dulu kak. skrg mmg tembam angat budak gomok ni!!!

      Delete
  14. assalam..

    hensem sgt mushang ni!adui,ni yg terujer nak bela kucing ni.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembang semangkuk lah mushang orang panggil die hensem! hihihihii

      Delete
  15. la dkt ngn umah aku ke?hehehe lama xbukak belog..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dekat je babe.... lam eko tak update!!! busyy ke jadik housewife.. heeeeeeeeeee~

      Delete
  16. veri de gemuk la mushang ni.awek dia cam shiro ok... high taste ar mushang... shiro nya kuota ada kosong tak.eka nak cari menantu ni

    ReplyDelete
  17. untungnya makhluk tu dapat tuan yg best..

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua orang boleh jadik tuan yang best.. ;))

      Delete
  18. kte pon hntr kucing² kte vaksin ngn neuter kat ctu.. murah & bagus klinik tuh.. hohohoho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh yekeee. maknenye awak dok area situ jelah ehhh? heehhehe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page