Wednesday, October 30, 2013

Bercuti ke Cameron Highlands PART 2



 





Okay sambung cerita cuti cuti di Cameron Highlands. Yang mane dah lupe, tu ai dah bagi link, jangan segan silu klik ye. Ni entry untuk hari kedua we all di Cameron Highlands  . yeayy ! hari yang ditunggu tunggu sebabnyaaaaaa . . dari kat KL lagi, nak pergi sini. ai tak pernah sampai pun Ladang Teh Sungai Palas. tempat pengambaran Ombak Rindu tuuuuuu...... dulu ai pergi yang Bharat Tea. disebabkan TAK tahu kat mane Ladang Teh Palas ni, ai tanya ramaii orang. termasuklah dalam facebook. muahahaha.. last last jumpa je. ek elehhh.. dekat jee dengan Brincang. siap nak pakai waze bagai. xyah arr. HAHA  

yeayyyyyy ! sanggup berhenti kat tepi jalan sebab nampak port cantik macam nii ;))
thanks to tripod zul. kuikuiii
Kuning VS Merah


We all check out pukul 10am tau. kemain awal kan? hee ~ sempat pergi isi minyak dulu kat bawah ada Petronas. lepas tu terus cari Ladang Teh Sungai Palas tu. nak bagitahu ni, jalan agak bengkang bengkong. kene main hon hon. selekoh kemain tajam. kalau selisih dengan kereta depan tu, turunkan ego sikit bagi diaorang lalu yeee.. jangan sombong nak jalan terus, kang tak pasal pasal dua dua jatuh dalam gaung kat tepii tu.. heyy serammmmm... hati hati ye korang semua kalau datang siniii tauuu  ;)) 

ni abam botak saye. dia drive hari tu. saluteeeeeeeeeee sayanggg 



We all sampai dalam pukul 11am. pun dah ramai orang. ai pun pelik pukul berapa diaorang ni datang? parking dah agak penuh. so, sape sape nak pergi sini, gerak awal pagi k. kang tak pasal pasal xde parking pulak. heee ~ sampai jugak hajat ai nak break1st kat sini. tak de pun nasi lemak bagai. hanyalah dessert semata. jadik lah alas perut jap. ai makan scone dia. kata orang scone Cameron Highlands sedap TAPI yang kat Palas Tea ni TAK sedap langsung weiii .. menyesalll beli.. udah lah mahall. cinonet je dah lapanhengget!! padan muka aku.. kohkohkohhh

apa yang ai makan di Cafe BOH Tea Center Sungei Palas
(HotChocolate RM4.30, Palas Supreme Tea RM4.30, Chocolate Roll RM5.10, PuffSardine RM5, Plain Scone with cream and homemade jam strawberry RM8)
yang paling sedap ialah Chocolate Roll ! try k !
yang paling tak sedap ialah scone ! jangan try k ! HAHA



Lepas makan, acara yang dinanti. HAHA buat photoshoot kat tepi Cafe tu. ingat nak buat kat Ladang Teh tapi nampak langit cam mendung jeewww. kang tak pasal pasal lenjun.. tujuan? sajeeww nak abdikan kenangan bersama sama. Ai ingat nak buat maternity shoot untuk Nory&Zul tapi perut nory kecik lagi. tak nampak. tapi tak pe.. friends shoot jadik jewwww.. kuikuii. walaupun tak korum, misi tetap dijalankan. yaya dengan mila takmo jeles ehh. nanti ida buat lagii props tuk kitaaaaaaaa shoot ;))

 HAPPY FRIENDSHIP never end. InsyaALLAH. ;)) aminn

 ALL u need is a LOVE  ;))

 i ♥ u dulu kini dan selama lamanya. aminnnn  ;))

 mr. potato and mrs big mouth ! muahhahahha

InsyaALLAH  ;)) one sweet day.. aminnnn


Sib baik hujan tau, kalau tak tak berhenti henti bebudak ni tangkap gambar. orang kiri kanan dah pandang dah. hewhehwhe. ada aku kesah ye nory? ;p  okay dah stop! jom pegi lunch. zul dah laparrrrrr .. hihi. we all lunch kat area Kea Farm. senang. pas makan nak round round perhabis duit kat Kea Farm pulak. kuikuiii. siyes Kea Farm ni murah dari semua tempat. tak kira strawberyy, jagung manis, sweet potato, keychain, bantal , hey semua laaaa.. semua murahhhhh.. sila tawar. tapi azabnya Kea Farm ni adalah parking. lambat datang, parking jauh kemain, menapak la naik bukit yeeee.. so, sila datang awal untuk ke Kea Farm ni tau tau ;))

hubby ai kan, gile askar. semua benda yang bercorak askar die kompem meroyan tengok! HAHA
termasuklah askar askar cinonet ni haa. ade pulak jual kat Kea Farm. habis die borong. nak bagi kawan kawan katenye. kuikuii...  
(kat Kea Farm ni, ai beli (eh xde gambar pulak. hehe) askar kecik tu 10ekor RM30, sweetpotato 1.5kg RM10, jagung manis 16tongkol RM10, strawberry 3plastik RM20, FM 3D 20ketui RM33.)



Lepas pergi Kea Farm, terus gerak ke House Of Lavender. time ni hujan lebat weiiiiii......... tejuk titewww lorrrr.. Lavender House ni kat jalan menuju ke Simpang Pulai ye. kalau uols balik lalu Tapah, tak jumpa lah Lavender House ni. masuk sini RM5/seorang. ntah pape. nak kene bayar bayar. free kan aje laaaaaaahhh.. mencikkkkk ! tapi sib baik bunga kat dalam tu semuaaaa antik antik angat!!!! disebabkan masuk dah berbayar, kitaorang balun tangkap gambar puas puas. rugi arr masuk bayar tak buat ape kannnn... takkan nak tengok jeeeee bunga tu? kuikui. bunga bunga tu boleh dibeli ye tapi ai tak beli ponggggg.. mahal !

  
sweater we all same dengan munga munga disitu... kuikuiii

 ai tak reti nak gambarkan. cantik sangat tempat ni. dah kate penuh munga mungaan khen~ mestilah cantikk.. ditambah pulak dengan dua kuntum bunga merah kuning ni.. lagi cantik! HAHA

 eh eh bunga apa ni? kacuk eh! ni baru satu spesis pelik, hey banyak lagiii... santekkk sangatt!!
penggemar bunga WAJIB datang sini ;))

 rambang mata, tak tahu nak tangkap gambar dengan bunga yang mane. kuikuii


Tak dan nak tunggu hujan reda, we all terus gerak balik KL. Masa tu dah pukul 5pm. sepanjang jalan hujan lebat. hukhuk.. Zul ajak singgah rumah family dia kat Tjg Malim. alaaa zul memang sajewww. mentang mentang die cutiii esoknyaa, we all TAK cuti , terpaksa balik KL cepat cepat. sorry zul. maybe next time kite singgah eh eh ... ;))  sampai kat rumah pukul 10pm. sepanjang masa balik tu hujan jewww.. bestnyaaa tido.. HAHA .. after transfer semua gambar, makan, Nory&Zul pun balik. thanks korang ;)) nanti kita cuticuti lagi ehhhh.. hewhehwhew



Kira kira
Break1st di Sungai Palas Tea Center RM26.70
Lunch di Kea Farm RM34
Shopping di Kea Farm RM103
Entrance fee House of Lavender RM5/seorang ; RM10
Dinner RM18
Total 191.70




**Total perbelanjaan dua hari satu malam di Cameron Highlands adalah RM489.40
opss. TERover budjet duaratus.. kuikuii. terlebih pulak shopping di Kea Farm. heee~
thanks CF sponsor my holiday at CH  ;))








Yang sukaaaaaaaa sangatt sweet potato CH, manis !
  signature ms eida

52 comments:

  1. ni bukan yaya dan mila je jeles..akak pun jelessssss....comey giler gambar...nak jugak! nak jugak! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. sabo kak sabo.. nnti kite shoot shoot jugakkk ehhh ;))

      Delete
  2. suka gbr2 uolsss.....cantek bangat...scone kt situ mmg xsodap lgsg...rugi 8 hengget..hahaha...aku pun lupa nak kasik tau ko...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. ni semua salah ko. muahahhahahha !!

      Delete
  3. idaaaa....nory terbayang2 strudel....rugiiinyer tak makan kan....ade jugak aku ajak repeat lagi sekali ni, kalini boleh hangkut mila n yaya sekali...baru berguna semua prop2 tu..hehehe///...boleh terima alasan ke aku ni?...hheheeheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh terimaaaaaa.. nnti kita repeat okay. angkut mereka sekali. huhuhuhuhu

      Delete
  4. cantik, nanti boleh pergi lagi tak ? sebab gambar mila takde kat situ, kalau gmbr mila dgn yaya ada mesti lagi cntik huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahha.. boleh sajeww milo... nanti kite pergi ye ye ;))

      Delete
  5. tengok gambar pon dah jeles ni...cantik2 gambar..
    key chain askar tu sama la ngan kite punya...ahahaha tapikan kita punya dah tercicir.. sekali jer pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. hubby ida yang suka keychain tu.. die mmg lorat nampak askar.. HAHHA

      Delete
  6. terover budget?? takpe2..tak sengaja..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sengaja kan. hahahhahhhaa.. sayang sue! muahahhaa

      Delete
  7. tapikan sue pergi dlu tak jmpa plak House of Lavender..rugi2..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida rasa time tu HOL ni tak bukak lagi. sebab baruu je bukak si HOL ni.. so sue boleh repeat lagi yekk.. hahahhaha

      Delete
  8. hehehe best nya.rara g cameron mst singgah sini.wajib.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAJIB eh? hehhehe.... best kannnnnnn.. tejuk lagi siniiii

      Delete
  9. aku pun g BOH tea plantation ni dulu,naik sampai atas sekali...sejuk gilersssss,Nia sampai selsema terus atas tu...muahahhaa

    ReplyDelete
  10. tak sanggup tengok gambar last tu.. mesti naik ladang teh boh sg palas huhuhuhuhu .... ombak rindu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ombak rindu.... aumm.. cantik sangattt.. hehhehehe

      Delete
  11. Phewittttt..sekali ngan props u'ollsssss..aiii loikeeee..sgt rajin..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa over mak jemah tau siap props bagai. HAHHAHA

      Delete
  12. Replies
    1. sukaa babe.. hihihihi.. semua boleh jadik.. kuikuii

      Delete
  13. visited. mind to visit mine? :D

    http://yayacaramel.blogspot.com/2013/10/clothes-and-bag-to-grab.html

    ReplyDelete
  14. wah cantiknye taman-taman bunga tu..
    x pernah lagi jejak kat cameron...
    ╔════════════════════════╗

    ║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

    ╚════════════════════════╝

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah jejak? haaa harus terjah cepat niii.. hehhehe

      Delete
  15. alooloooo...ini sudah lebihhh...napa tak ajak akak skli..sob..sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolololoooo jangan sedih kak.. nnti kite pergi yeee reramaii. buat rombongan cik blogger. hhehehhe

      Delete
  16. best kan kalau pergi sne dengan org tercinta..selalu sye pergi dengan family je..btw done follow akk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq follow akak... btw pergi dgn family pun best jugakk.. b4 akak pergi dgn kawan2 ni, dgn suami ni, akak dah pergi dgn family dulu.. hehehheee

      Delete
  17. bestnya...betul la awak...saya dah makan scone kat situ..macam pelik jer....tak berbaloi langsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan pelik sgt rasa die.. eii bazir ida beli tau! rugii lapanhengget! huhuhuhu

      Delete
  18. seronoknya,,teringin jugak nak pergi sini.hoho

    ReplyDelete
  19. best kan dapat bercuti ngn org tersyg & kwn2...lagi2 kwn yg sekepala gak hehe..nak jadi kwn akak boleh? hehe :)

    ReplyDelete
  20. bestnya. dah lama tak pergi. tapi bebaru ni yang dilanda musibah tu kat mana?

    http://kisahtatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah area CH jugak la. tapi tak sampai pun dekat tempat tumpuan ramai tu.. hehehhee

      Delete
  21. Seronoknya jalan2. Yana pergi cameron masa 5bln ritu rasa xbest terus xnak pegi dah. Huhu..

    ReplyDelete
  22. Oih...lama gila i x pi cameron nih... huhuhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa dah patut repeat ni awak. hehehhehehhe

      Delete
  23. seronoknya...
    moga ida cepat dapat baby mcm nouri

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi nory dah jadik nouri.. hehehhehhehe... time kasih akak doakan ida ;))

      Delete
  24. dear susah tak nak ke lavender garden tu ? cam besh ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak susah pun. sebab die ni besar dan akan nampak dari tepi jalan. cumanya , kene lalu jalan ke simpang pulai. kalau awak ke tapah, mmg takkan jumpe lavender house ni.. ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page