Friday, October 4, 2013

'bang.. jom bunuh syaitaooon...'






Selamat pagi dan salam jumaat semuaaa ;)) agak slow kerja di pagi jumaat , but its okay, ai like. HAHA budjet nak melencong tengah hari ni tapiiii ada hal pulak.. hubby tu haaaaa, weekend ni hubby pergi naik Gunung Nuang. AGAIN ! Yes , again ! muahahaha.. ai tak tahu kenapa lahh hubby sukaaa benor dengan gunung tuh.. ai kan dah ade gunung? Eh &*^%$#*&@  kohkohkohhhh  ;p   Ai syak kat atas gunung tuuuu adaaaaaaaa tilam empuk vono kottt ? tilam kat rumah TAK cukup empuk ehh sayang ? muehehehhehe


But its okay, ai pun sibuk dengan Coklat Fountain this week. dua dua hari ada. sajeee jee ai terima booking untuk jaga event. udah hubby takde. bohsan lah duduk rumah sorang. ingat kalau hubby ade, nak ajak melepakkk kat Bukit Tinggi.. ciss.. kacau plan titew laaaaaaa ;p  alaaaaaaaaaaa patutnyaaaa entry ni keluar semalam tapi tak sempat. hari ni pon boleh kan? hari hari malam jemahattt kann... kohkohkohh .. nak amik baca semua para suami istewrriiiiii   ;p


veri the sengalll picture... buat ai tergelak pagi hariiii.. muehehhehehe~





********************************************

JOM BUNUH SYAITAN

Seorang lelaki berusia lima puluhan tahun baru sahaja kematian isteri akibat penyakit kronik. Kemudian datang beberapa tawaran dari orang tertentu menawarkan beberepa perempuan untuk dijadikan isteri baru dan teman hidup barunya. Alasan mereka beliau perlu berkahwin semula memandangkan anak-anaknya sudah besar malah tinggal jauh di Bandar dan tiada orang yang akan menjaga makan, minum, sakit, pening si duda itu.

Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam- dalamnya dia pun bersetuju untuk berkahwin. Selepas memilih dan beberapa orang calon isteri yang ditawarkan oleh orang kampong maka dia pun berkahwin dengan seorang perempuan yang agak muda berusia dalam lingkungan dua puluh lima tahun.

Selepas majlis pernikahan mereka pun hidup bersama seperti pengantin baru yang lain.......

Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang khamis mengikuti kuliah agama yang sering diadakan secara mingguan dengan pesyarah jemputan yang diundang khas mengajar agama di kampong tersebut.

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau dia menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut. "Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu (bersetubuh) dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan". Kata si suami "yerr kerr. Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan.. betul tak sayanggg" sambil ketawa. Isteri hanya tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami tersenyum panjang. Selang dua hari kemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". "tak pe...tunggulah malam". Esoknya si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami diam sambil mengangguk lemah.

Esoknya si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... ".

Si suami tiba-tiba marah dan berkata..


"Ayang nie nak bunuh syaitan ke nak bunuh abang"



kahkahkahkahkahkahhhkahkahkahhhh









Yang sajeee jee nak buat lawak pagi hari.. ;p
signature ms eida

10 comments:

  1. adoiyai.. gambar2.. asih! hehehe *geleng kepala*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip haip, kyra maneeee boleh tgok lagiii.. muahahhahahhaa

      Delete
  2. EIDA!! memang lawak...tergelak kat opis baca..hehe

    nak share kat blog jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHAHHA.. ken.. sengal sangatt tauuuu.. sila sila.. sekali sekali ber'kuning' sikit.. hihihi

      Delete
  3. terbaca la plak..sengalllll hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikuikuiii.. veri veri the sengallllll.... hahahhaa

      Delete
  4. pagi² ni akak baca pun dah tersenyum.. gambar kaki .. nakal sgt² eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgok gambar kaki terus terbayang.. pffff sangatt tau! haahhahaaha

      Delete
  5. adoi eida... gambar itu... buat eka gelak sendiri.. nasib mama dgn abah tak dengar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahahhhahahahhahahhahhahahahha............... nasib baikkk.. jangan mak abh baca jugak blog ida sudah.. kuikuiiii

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page