Friday, October 25, 2013

Apartment/Hotel murah di Cameron Highlands





Entry kali ni nak cerita pasal apartment yang we all sewa masa pergi bercuti ke Cameron Highlands ;)) sangatt best! siyes cakap, sapa sapa yang nak pergi bercuti ke Cameron Highlands duduklah bermalam di Brincang. sebab Brincang dekat dengan semua tempat , malam di Brincang ada pasar malam, senang cari sumber makanan. kalau pekan lain, TAK berapa BEST lahh .. jauh nantii.. okay ? no wonder, penginapan di Brincang lebih mahal dari semua pekan yang ada di Cameron Highlands tuuuuu  


Tapi jangan risau, meh ai nak story pasal penginapan murah di Brincang, Cameron Highlands. buat kawan kawan yang sedih ai tak ajak ke Cameron Highlands ni, takmo ngajuk ngajuk ehh.. sendiri fikir lah, takkan setiap kali ai nak pergi bercuti kene buat pengumuman sape nak ikut? macam poyo pulak kan... alaa, kalau tak dapat pergi dengan ai, pergi lah dengan family. lagi best.. ;)) okay kan? tak mo sentap yeee.. rilek brader rilek brader.. hikhikhik~ Okay sambung cerita, apartment yang we all duduk ni, nory yang tahu. sebab dulu nory pernah pergi Cameron Highlands dengan family besar dia, stay kat sini. nak pergi pasar malam walking distance je. nak pergi Kea Farm yang WAJIB pergi tu pun dekat jee. senang citer, kedudukan apartment ni strategik sangat! kat bawah apartment siap ade Petronas. sebelum balik boleh isi minyak full dulu. senang ! kenapa ai sebut bawah? Aparment ni atas bukit. ;))


Nama apartment ni, Crown Imperial Court Brincang, Cameron Highlands. Tapi apartment yang we all sewa ni kepunyaan SUFI Muslim Holiday Apartmnet. Muslim ye. Itu yang penting.. Apartment ni ada 3bilik 2bilik air. Bagi ai, apartment ni dah cukup lengkap untuk satu family besar.. 

 bahagian dapur. ada microwave. ai cairkan coklat kat dalam tu je... ada periuk nasi, peti ais, kettle. pinggan mangkuk jugak disediakan. IKEA mari lagiii.. hewhehwhew


 ruang makan dan ruang tamu. TV sekali dengan Astro tau. kemain dua orang tu masuk 
masuk rumah terus tengok TV. huuu ~


dalam masterbedroom ada satu bilik air. kat luar pun ada satu lagi. iron juga disediakan. ada hanger. yang penting dua dua bilik air ada water heater. HAHA sejuk gilee wehh.. kalau terasa nak kencing tu, rasa nak marah kat diri sendiri jeee! muaaahahahhahhaa



Amacam terasa nak pergi bercuti ke Cameron Highlands takk? hee~ bawak lah mak abah adik kakak pergi. tapi jangan sekarang, kat sane tengah bencana alam. next next year boleh.. heee ~ untuk sebarang pertanyaan, uols semua boleh lah ;



Call En. Sharizat  019-256 5627
Email : sharizat.shah@gmail.com
Website : http://sufiapartment.weebly.com (klik tau!)
Kadar sewaan : RM250-RM350 jee  ;))


p/s : ingat tau, kalau nak tanya pape, jangan call ai. call owner. tau tau ;))









Yang pasti akan datang lagi, bawak anak anak ke.. verangan!  ;p
signature ms eida

37 comments:

  1. yeayyy....nnt kite pergi lg ek...ehhehehe..

    ReplyDelete
  2. Huhuhu thanks for info kak..bestnya dapat cuti2 ni..:)

    ReplyDelete
  3. Mmmg mggu lps i sebok dok google pasal cameron highland ni... bln 12 nak g bercuti bwk family... tp sbb dah berlaku bencana alam.. trus tukar plan ke Langkawi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Langkawi full dah ni.. kene book awal2 patutnyaa.. hehehhee

      Delete
  4. mmg beso ni apartment dia, kalau angkut 1 fmly mmg puas hati!
    waaa rindunya nk g cameron tp musim2 tengkujuh ni terpksa lupakan, nt xpepasal2 sangkut tgh jln.
    alhamdulillah korang pergi sblum trgedi banjir tuh kan. seriau tgk pic banjir tuh.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangatt puas hatiiikkk... g awal tahun okay kottt ;))

      Delete
  5. Murah ye dik...best sgt2....nak call encik Sharizat lah kot nak booking bilik besor hehehhehe terbaikkkk tq dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah umi qi. mampu lah bayar kan.... sila sila call .. hehehee

      Delete
  6. Berbaloi² tdo brincang, lagi jimat kalau kongsi²kan... tp mmg cpt betul pesatnya membangun kat situ... jalan pun sesak kalau cuti sekolah.. atau hujung minggu .. kalah KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. time ida pergi tu xde lah jem sangatt.. stay pulak kat brincang, xkene jem sangattt.. hehehhehe

      Delete
  7. walaupun ade makcik dan pakcik duk CH nie kan...tp rasenye lagi selesa duk homestay kut..huahuahuahua...akanku simpan itu contact...;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnn... tapi tak sentap ke makcik pakcik tu? hehehehe..... simpan sya jgn tak simpan. heheee

      Delete
  8. Cantik jugak.. Tq sharing Eida :)

    ReplyDelete
  9. mmg sesuai kan tuk family ramai2 :)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum eida.. wahh murah ni. nak pergi tapi takutlah. berita empangan tu. hmmm bila ntah nak jejak sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe nnti sheila bawak baby sekali pergi ok? hehehhee

      Delete
  11. aku rasa kadar sewa apartment dekat Cameron lebih kurang jer, dulu aku pergi pun rate same je dengan ko bagi tu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. apartmt same kot.. tapi dgn kedudukan strategik aku rasa berbaloii.. kalau apartmnt kat tanah rata pun rm350, mmg tak berbaloi laaa.. ni kat brincang.. sesuaii sangatt kannn ;))

      Delete
  12. Tumpang tnya, apartment ni ada lif ke idok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ mestilah ade.... hari tu saya duduk tingkat 3 pon adeee lift.. jgn risau ;))

      Delete
  13. menarik! tengah godek2 tempat nk p CH bulan depan.. tq eida ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome.... tempat ni strategik dkt ngan pasar malam brincang sesuaiii sangatttt!

      Delete
  14. menarik! tengah godek2 tempat nginap untuk bulan depannyer coti2 mesia..tq eida ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome.... tempat ni strategik dkt ngan pasar malam brincang sesuaiii sangatttt!

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page