Thursday, September 26, 2013

Testimoni diri sendiri dengan GLA dan Alfalfa Complex Shaklee



 


Dah kureng kan ai cerita pasal perjalanan TTC (Trying to concieve) dalam blog ai ni kan? Ntah la. macam dah TAK selesa sangat nak bercerita sebab ada yang memerhati.. tak suka haih. kalau perhati tak sampaikan ke orang lain xpe la. ko tahu sorang dah la. ni tak hebah hebah kat semua orang, asal jumpe je, "tak de lagi ke" heyy ai is dah boooosang laaa ditanya begitu.... soalan lain please?? ;p


tapi hari ini tergerak hati nak berkongsi testimoni pasal satu produk ni. buat TTC, cuba dan mencuba satu satu produk untuk hamil adalah satu habit. jangan pelik bila ai cakap ai banyakk makan produk/supplement untuk hamil. ai usaha ke arah itu la. nak jumpa doktor belum bersedia lagi untuk treatment bagai. lagipun niat di hati nak regularkan period dulu... period dah cantik normal macam orang lain, baru kita jumpa doc yee.. kang tak regular period, doc bagi makan ubat. ubat doc banyak drugs. me dont like. kang dari kurus sikit ni terus gemuk balik.. eh kurus ke? HAHA

sahabat baik ai sekarang  ;))
Produk Kesihatan Shaklee


Tak ingat la bila ai sendiri yang nak cuba produk ni bila baca testimoni orang. tapi bagi ai, jangan dengar cakap orang, cuba dulu. rasa dulu. mana tahu tak kene dengan diri ke ken......  Ai try produk Shaklee. Mesti semua orang pernah dengar ken? Ai beli dari sepupu ai sendiri, sepupu ke? abang sepupu punya bini... same lah kan? HAHA  Kronologi nye begini, pada mulanya sepupu ai, Kak Yan ai panggil dia, beri sebotol GLA Complex percuma kepada ai. sebab apa eh ? ai pun dah lupa. ai makan. katanya GLA Complex ni boleh regularkan period hormon bagai bagai semua tu. so ai pun telan. sebotol dah habis, tak de pape pun perubahan? tapii prinsip ai, jangan cepat menduga, baru sebotol kan..... ada duit lebih kita beli lagiii... kali ni ai beli GLA Complex dan Alfalfa Complex. Kata Kak Yan, perubahan berkesan kalau GLA dimakan dengan Alfalfa. itu untuk isteri la. budjet punya supplement ni. heee ~  haaa ai pun makan lah setiap hari . gigih tau. si Alfalfa tu ai telan 10biji sehari. GLA pun sebiji 3x sehari. Kak Yan kate lagi, ada cyst makan lebih sikit GLA Complex tu.. ;)) baikkkkk

inilah dia, Kak Yan dan sebelah tu, abg sepupu ai ;))


Haaaa bukan tu je ai beli, gigih laaa ai beli untuk hubby jugak. Zinc Complex dan Vita-E Complex. Vitamin E ni laki binik boleh makan. makan sebiji sehari sebelum tido. untuk hubungan suami isteri katanya. heee ~ Zinc ni membantu dalam penghasilan sperma yang berkualiti. open sikit cakap eh? dah dewasa kan? muahahhahahaa . . tapi hubby makan zinc ikut suka hati diaaaa... tak konsisten pun. sedih ai. ;((


Masa ai membeli vita Shaklee ni dengan Kak Yan yang mesra di panggil MAMA dalam Keluarga Shaklee MamaFisya, ai sudah pun jadik member Shaklee. walau ai bukan pengedar dia, ai ahli tauuuu.... beli vita untuk diri sendiri jeeee  ;)) kalau berkesan baru rasa YAKIN nak berkongsi cerita dengan orang lain. testimoni dari diri sendiri kannnn..yakin gila kot! NOW, dah yakin untuk berkongsi berita gembira dengan orang lain. hee ~


oh ni time team MamaFisyaVitashop bukak booth di Melaka :))


Okay ceritanya begini, pendekkan cerita, period ai dah hampir ke arah on time. syukur ~ ai tak cakap tetap sangat. baru sebulan dua dia sharp on time. tak leh nak happy sangat. takut die buat hal balik. HAHA  kerja ai memang telan si GLA sebiji 3kali sehari. eh? baru teringat, dah nak habis dah GLA ai. huu ~ Pastu si Alfalfa tu ai telan 10biji sehari. Vitamin E ai telan sebiji sebelum tido. aum aum aummmm  muahahaha~


Perubahan/Testimoni GLA Complex & Alfalfa Complex pada diri ai? Jujur cakap, Shaklee sesuai dengan diri ai. punya lah banyak supplement ai makan sebelum ni, period ai macam tuuuuuuuuu jugakk. tapi dengan Shaklee, period ai hampir ke arah normal. ai doa harap harap lepas ni, cycle jadik 28hari jewwww setiap bulan... idaman kalbu tu! so, dengan adanya period yang dah semakin tetap/normal ni, ai begitu eksaited la nak menghitung hari O kan? ehem ehem ~ harap harap ada lah rezeki ai selepas ini. kalau tak de lagi tu, xpe ai is akan tetap menunggu. makan supplement non stop. ada tu rezeki. lambatttttt sikit jewwww . . heee~ *ayatsedapkanhatisendiri*


Buat kawan kawan yang sibukkkk menanyakan "bila lagi?" tu, siap sarankan ai buat treament sane sini, nanti dulu la ehhh....... ai tahu apa yang berlaku pada diri ai. ai usaha sendiri. terima kasih atas perihatin uols tu. bagi ai, sebelum jumpa doktor untuk ke arah treatment yang lebih serius, better ai usaha regularkan period ai. ;)) cumanya, doa lah yang terbaik untuk hubby and ai. terima kasih.. heee ~



Nama : Eida
No Ahli Shaklee : 913062
Email : iedand23@gmail.com
No h/p : 012-2334792



Anything , uols nak tanya ai pasal Set Kesuburan ni ai reti lah jawab sebab sendiri makan khenn~ HEHE Tapi untuk pengetahuan uols semua, Shaklee banyak lagi Vitamin. Ada Vitamin untuk kurus, Vitamin untuk naikkan berat badan, Vitamin untuk menyusukan baby, Vitamin untuk kulit dan kecantikan, alaaaaaa semua ada lah.... siyes! rasa dulu baru tahu kebaikan dia. tak rugi pun makan vitamin ni. untuk diri sendiri jugak. sihat untuk bila bila. ;))


Untuk semua, uols kalau TAK confident nak tanya ai, uols boleh tanya sepupu ai. a.k.a mama dalam Keluarga Shaklee MamaFisya ni. Uols gerenti confident dengan dia sebabnya dia dah Sr. Key Coordinator dalam Shaklee ni. mungkin dengan penerangan dia, uols lebih memahami kheennnn~ so jangan malu malu tanya dia kay, 

No hp : 019-331 1968








Yang berharap ada lah rezeki selepas ini, ameeeeeeeen ;))
  signature ms eida

19 comments:

  1. Eida!! memang best kan Shaklee..hehe semoga ida bertambah sihat dan cepat-cepat dapat baby~~


    Btw, kalau berminat dengan supplement from Shaklee nana ada buat promo ESP Shaklee..do visit my blog ye
    http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

    thanks!

    ReplyDelete
  2. betul tu...yg penting regularkan period kite dulu...kadang2 orang luar ni tk nampak apa usaha yang kita buat...masing2 nak tunjuk pandai je, suruh buat treatment itu lah ini lahh...yang pnting kite sendiri taw badan kite macam mana kan...
    chaiyok...cahiyokk ida...period dah regular tu...cameron nanti tengah subur tak???hahaah...aummmm aummnnn

    ReplyDelete
  3. ameennn insyaalah.. akak tabik ieda boleh makan alfafa 10 biji sehari ... usaha tangga kejayaan ... gla tu memang terbaik wiwiwiwi ... lagi lepas period .. rasa bwh tu bsh mcm subur jer... selalu (tutup muka malu)

    ReplyDelete
  4. Produk shaklee ni mmg bagus kan..
    Xpe biar apa pun org nk ckp.. moga ada rezeki tu nnt. Yg penting jgn give up dan terus berusaha k. :)

    ReplyDelete
  5. saya ada semua supplement kat atas tu kecuali alfalfa. okay lepas ni boleh try. tapi saya makan sebiji sehari je semua. husband pun same je on off on off makan zink. sterrrress mak!

    good luck ye! jom doa sama-sama mane tau both of us dapat baby shaklee. :)

    ReplyDelete
  6. Betul tu...sy pi jmpa dr nk buat iui.dr pakar tu pn kata sush nk wat kalo buat peod x regular..so better regularkan peod dl..chaiyo2x

    ReplyDelete
  7. kita pun dah try gla + alfalfa. yang si hubby pun sama liat nak makan ada je dia skip2 huhu. nak kena pantau selalu!

    ReplyDelete
  8. salam eida, cik mpk nk tnya..mcm mn eida mkn GLA n alfafa dlm sehari yer..especially utk yg period xregular nih...skrg cik mpk mkn GLA 2x sehari...selepas mkn..pagi n mlm..lepas tu mkn zinc before lunch..alfafa br nk mkn bulan ni..if eida leh share cr pengambillannya cik mpk bertrima kasih sgt2..tq eida

    ReplyDelete
  9. amin..semoga dapat baby nanti insyaallah... ^_^

    ReplyDelete
  10. Makan supplement is also usaha. Better than doing nothing and just pasrah and berserah. eheheheh... Memang kadang annoying bila org lain lagi "risau" dari tuan punya badan dalam bab anak ni.

    ReplyDelete
  11. GLA tu kan..ada yg kata jgn makan taim subur..betul ke?
    GLA ni time bile sebetulnya makan?lps period ke sebelum peruiod ke..org yg jual kat ai ni..
    xreti kot...huhuhu

    ReplyDelete
  12. mila abeskan ephyra dulu baru sambung blik shaklee kot.

    ReplyDelete
  13. semoga sama2 berhasil ye..sy pun tgh berusaha mkn produk shaklee ni jg.. :-)..ameen..

    ReplyDelete
  14. terbaca ni..nak nyibuk sket ye. :)

    GLA ni kena makan everyday kalo nak regularkan period

    kalo utk subur plak lain plak caranya tp kena regularkan period dulu la ye..hihi

    jom mai lawat blog saya http://jazilahilyas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Salam ai. Farah nk tnya skit. Ai mkn gla 3biji , alfalfa 10biji kn ? Ai mkn skali gus ke makan bahagi2 pagi, tghari, mlm.

    ReplyDelete
  16. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya,(0148004302)

    ReplyDelete
  17. Xpe ida..in sha Allah ade rezeki tu..cume cpt n lmbt je..yg penting bg period regular dl :)

    ReplyDelete
  18. nak tanya kalau makan ubat alfafa, gla complex dan ubat ostrimatrix boleh kah untuk mengubati fibroid. kalau fibroid dlm 10cm boleh kurangkah jika makan gla selalu.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page