Tuesday, September 17, 2013

SPA di DARA Massage, Krabi Thailand





Untuk kembalikan ingatan uols, 

Entry entry yang lepas, 



Sambung cerita.. lepas balik dari aktiviti 4 Island tu, terus siap siap mandi, nak pergi cari kedai makan... kebetulan masa kat Krabi, we all ada terserempak dengan couple Malaysian sedang berhoneymoon. kedai makan ni diaorang yang suggets, senang jee nak pergi, jalan kaki jee dari otel. ke arah Masjid bersebelahan hotel yang we all stay ni. Restoran Sarefah namanya. makan asing. pempuan duduk ngan pempuan, laki duk ngan laki. senang nak bergosip. HAHA

tepi jalan saja...... gerenti nampak punyaa.. jalan menuju ke Krabi Town  ;)

haaaa kampung style sangattt.. hehehe  ;p

ai order lagi sekali pancake. tapi kali ni Apple Cinamon Pancake 40Bthb ---> Kureng sedap!
Nasi Putih + Tomyam Seafood + Ice Lemon Tea 
Nasi Goreng Ayam + Teh Ais
330thb semuanyaaaaa  .. harga standard  ;)



Lepas makan, we all jalan balik ke hotel. plan malam ni nak buat massage. heyy badan dah penat sangatt nii.. dua hari berturut turut full dengan aktiviti. esok dah nak balik dah. so ape kate kita buat massage. yeayy! Tempat massage ni pun, couple tadi yang bagitahu jugakkk... dekat je pun dengan hotel, jalan kaki sajaaaa.. Dara Massage namanya. sapa sapa massage kat sini, akan jadik dara kembali.. ok bongok disitu! HAHA ~ Ai amik pakej oil massage full body untuk hubby and ai. tak kuasa nak amik thai massage. dengar kate best tapi dengar kate jugak sakit. haaa sakit? ok bai! HAHAHA  tapii hubby hubby Nory, Mila, Sheila, Yaya semuaaaa amik thai massage. menjerit jerit kaw... berlawan lawan menjerit..bising gila SPA tu.. dah macam kat labour room jee , terjerit sana sini... HAHA  hubby ai yang oil massage pun menjerit.. sib baik ai tak amik thai massage tuk hubby. kalau tak, patah riukk lah laki aku... udahlah kecikk.. wakakkaka

harga harga nyaa.. bukan harga sebenar.. sebab boleh ditawar lagi. heee ~
Ai amik Full Body Oil Massage 500thb untuk dua orang saja. ;) 

 "sekalii... die guna sikuuuuu urut aku.. sakit oiii!"  hubby kate. HAHA



Ai dimassage oleh seorang perempuan, agak berumur, dah 30tahun lebih lebih. nama oiii.. sib baik pandai spekang. kalau tak naya aku nak cakap dengan die cmne... mula mula oii urut tang kaki. heyy betis ai sakit.. tak tahu kenapa. pastu naik ke tangan. tangan sedap. memang ai lenguh lenguh tangan punnn.. pastu badan depan belakang.. heyy habis semua die singkap. sib baik ai sempat cakap no no no kat tempat sulit. HAHA. so, oii tak usik tempat tuuu... nak kene cakap tau. kalau tak, diaorang ni main redahh je urut semua bendaaaa.. HAHA  Tapi part yang paling besttt is bila oii urut bahu ai. dia cakap teruk bahu ai. ai rasa sedap sangattt bila die urut tu. siap ada bunyi bunyi lagiii.... haaaaaaaaa ai tahu kenapa, ai angkut barang coklat fountain pergi balik setiap minggu kan.. umah ai kan tingkat 4. bayangkan lah korangg bahu ai bekerja cmne kan? HEHE  bestnyaaaa.. nak repeat Krabi, kompem ai datang urut kat Dara Massage lagiiii  ;))

..
sedap  ;)



Settle massage satu jam, jom kita sambung jalan jalan lagii kat Pantai Ao Nang. sapa yang tak habis shopping lagi boleh sambung. Sapa yang TAK habis duit lagi pun boleh habiskan. muahahhaa.. Ai tak terkecuali yee.. Misi malam ni ialah menghabiskan saki baki duit Thai yang adee.. mihmihmih.. apa yang ai beli untuk hari last shopping ni? 

3pcs Beg Tote Besar, satu dapat 150thb jee .. sesuai tuk bawak balik kg. hee~
ai hadiahkan kepada adik beradik ai ;))

 FM tuk tuk pink 50thb
omeyy angat lah si pink pinkyyy nii !




Actually malam tu ada misi, hubby nak cari keychain nak bagi as sourvnier kat kawan kawannya. keychain tu agak lucah sedikit. masa hari 1st ai dah nampak keychain tu dah. tapi hubby taknak beli pulak. dah tiba hari last ni la die nak beli. nak beli sekali banyak pulak tuu.... mane nak cariii? kedai sini pukul 10pm dah tutup tauuuuuuuuuu  ! jenuh la we all berjalan kaki kehulu kehilir cari keychain tu TAPI dukacitanya, tetap TAK de jugakk.. sorry guys...  ;p  last last singgah 7e beli air, hauss sangatt. terus jalan balik hotel. kawan kawan ai yang lain ada jee melepak kat bawah hotel tu.... hubby naik atas, ai stay dengan Yaya, Mila, Nory, Sheila berborak, bergosip.. Sheila paling awal surrender , naik dulu. we all stay lagi. berborak bagaii , sedar sedar dah pukul 3am. dah jom lah naik bilik, kita mengemas apa yang patut. kang pukul 5.00am van datang pick up untuk ke airport.....

.
HAHA. inilah yang dicari cari TAPI tak dapat. sian hubby. 
hiiiiii~ next time k sayang? ;p
(model : syafiq. kuikuiii)




ok bersambung eh?  next ai cerita pasal budjet pulak. heee ~ suka lewtewwwww





Jom kira kira duit yang lesap  ;p
Makan dekat Restoran Sarefah 330thb, convert duit M'sia RM34.60
Full Body Oil Massage untuk dua orang, 500thb, convert duit M'sia RM52.40
3pcs Beg Tote Besar, 450thb convert duit M'sia RM47.20
FM tuk tuk pink 50thb convert duit M'sia RM5.20
Air kat 7E 40thb convert duit M'sia RM4.20
Total 143.60








Yang TAK sabar nak up entry budjet! muahhahahhaa
signature ms eida

30 comments:

  1. wow!! sedapnyaaaa... aaauuummmmmmm.. teringin laaaa nak pergi kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. auuuummm.. pergi laaa pergi laaaaaa ena............. ;)

      Delete
  2. haha, saya doakan semoga eida cepat dapat baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tetibe. apa apa pun terima kasihhh banyak2 yeee ;)

      Delete
  3. Seronok ye dik...ya Allah...hebat korang berteam...pergi mana2 berteam holiday...baru sehati sejiwa nama yer...hehehe kelakar citer tang urut tuh dik....haish Umi Qi rasa mcm nk pi je sna...tp xd team...pastu susah sikit anak tecik lg kan...tggu QI besar nanti cm ne...hehhehe...dik lawa ar seluar munga2 tuh...beli mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang mudah berubah kak.. ntah ade lagi ke idok lepas ni. hehhehehe... tunggu Qi besar kak, g ajak cik abg terjahhh Krabiii. hehehhhee.... seluar munga munga tu? alaa malu nak cakappppppp.. pasar malam je kakkk.. hahhahahhaa

      Delete
  4. seronoknya baca percutian kakak sorang ni..hehe

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. haa silaaaaa.. hehehhehe harap dapat membantu sedikit sebanyakk ;))

      Delete
  6. tak pasal2 dah book gi Krabi tahun depan...gara2 eida la ni.. hehheh.. buat feeling nak melancong membuak2.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. ampun ampun.... bukan salah ida.. oh no! hahahahhaha...... tapi best tau krabii ni.. sue g ngan sape? hubby ke?

      Delete
  7. sedap nye lahai berurut... betul2 balik urat yg tersimpol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah best gile... nak nak murah pulak kan.. kalau kat KL ni mahu kene 70-80 hengget! hahhahaa

      Delete
  8. Eida dah nak abes dah, mila baru nak merangkak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.wah jalan sakan ni FM utk sy tiada ker. jemputlah ke blog saya ya..

      Delete
    2. xpe mila slow slow buat .. ;)

      Delete
    3. suri, hahahhahahhaa. nak ke FM? meh tinggal email ida contact ;))

      Delete
  9. salam,

    wah beshnya bila ada suami yang suka jalan-jalan macam wifenya..

    sedekat duduk di kelantan ni, puah ajak tak nak pergi katanya..

    sabo jelah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam syira, hubby ida kadang2 tak suka jugakk.. tapi kene paksa. hahhaa. abih tu, ida nak jalan dengan sape kennn~ ;p

      Delete
  10. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan,penuh dengan resipi masakan..suke2..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalerpull ehh.... hehehhe.. thanks awak.. nnti ida jenguk kembali ye ye ;))

      Delete
  11. adhhhhh kat krabi mmg banyak key chain lucah cm tu kan.eidaaaa lama nya nk habis entry krabis.nangessss tunggu taw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangattt banyakkk rara. tutup mate jela kalau nampak tu. huhuhuhuu.... lame kan rara? sib baik hari ni dah habis! yeayyyyyy.... legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  12. dulu akak gi bangkok kena urut rasa mcm nak patah tulang hahaha..kelepak kelepuk dia urut akak da..keluar bilik rasa mcm kurus hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhahahaaa... kelepak kelepukk? kikiki... best kan kan.. kurus? haa ade sikit rasa hari tu.. muahahhahaa

      Delete
  13. hahahaha.. ingatkan dah abis.. ada entry spa jugak kat sana yer.. sempat lg tu ... dasyatnya pakai sikut berurut gegegegege ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. ade kak sambungan nya. lepas ni baru last entry. entry budjet. heeeeee ~ siys dasyat kak, sikut kepala lutut semua naik.. hahahhaa

      Delete
  14. Ida...kita pOn urut kat Dara Massage ni..best sgt2..murah sgt la kat Krabi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnn! alahaii rindu spa krabii heeee ~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page