Thursday, September 26, 2013

Ikea with dua mak buyung. hekhekehk ;p





Ni cerita minggu lepas. minggu lepas minggu lepaking bagi ai. heyyy laaa, bestnya melepak. HAHA  kesian ai kan? lama tak keluar jalan jalan, melepak borak borak dengan kawan kawan, weekend ai busy dengan coklat fountain jeee.. kalau ada masa, memang nak qada je tido.. tak kuasa nak keluar. hikhik.. tapi minggu lepas, takde event yang ai kene jaga just semua mesin selamat disewakan kepada customer, ai ajak hubby keluar, keluar jalan jalan. lama tak melepak, kang sentap kawan kawan ai. tak pasal pasal aku tak de dah kawan. HAHA


Sabtu lepas, ai temankan dua mak buyung merealisasikan 'mengidam' diaorang nak makan meatball ikea. ai yang TAK mengandung pun turut mengidam jugak. ai just mengandungi lemak je.. muahahahaha . . awal pagi nory dah kejutkan ai. alahaii baru nak merasa bangun lewat hari sabtu.... heeee ~ gigih la siap siap , lawa lawa, heyy lame tak melawa... HAHA , mane tak nye, pergi buat coklat fountain just pakai jeans n tshirt je. tudung pun saukk jeeee.. dah macam indon buat kerja dah. HAHA (takpe takpe tunggu t-shirt rasmi coklat keluar~ hehe)   ai pergi ke rumah nory, budjet nak naik satu kereta la. kehkehkeh


kiri kanan mak buyung. doakan one sweet day ai juga begitu  ;))
ameeeen


Sampai ikea, mak aiiii, diaorang ni tengah bulan ke akhir bulan ke, same je kan? gile full parking. sib baik ada orang tu tak membebel. ai heran dan pelik ni, kenapaaa hubby setuju ke ikea. HAHA  hubby memang payah nak ke ikea. ni kali kedua die pergi. kesian. binik die dah beribu kalii juta dahhh... huehuheuhe~ sampai sampai dah lapar kemain. satu hal nak cari tempat duduk. gile ramai. tapi nasib baik ai bawak dua mak buyung, memang lucky laaa dapat tempat yeayy! bila lapar, semua nak makan, meatball nak, chicken wings nak, mashpotato pun nak. heyy sedap angat lah die punya mash potato.. next time nak order lagi la. eh? next time?lalalalalaallalaa  ;p

riang ria menternak lemak di ikea. kuikuikuiii


Lepas makan, sesi mengukur. niat ai hanya nak beli hadiah kahwin member. nak cari lampu je. ai sokmo gitu. asal orang kahwin, bagi lampu. lampu lampu lampu. HAHA  ieza sibuk dok survey almari baby. nak meletop dah die time tu. tapi saat entry ini dipublish, ieza dah selamat melahirkan seorang baby boy. doakan babynya selamat ya. ada komplikasi sikit baby. doakan semuanya yee. lepas habis ukur ikea, ieza balik. ai dengan nory? tak balik lagi. alang alang ai dah free, haruslah guna peluang sebaik mungkin.. haa kemanakah kite? karok time.. yeayyyy!

cari ayat tersembunyi. vangang sangatt tau! muehehehehee~


ai ingat nak suprisekan hubby. hubby tak suka karok okay! tapi malam tu we all berjaya paksa die nyanyii. yeayyy! sedap pe suara sayang. hee~ putih putih melatiii kawww... muahahahaha.. ai ajak nory so ai belanja lah diaorang. karok kat Giant equine. ai tak tahu pun ada karok situ. nory kan kaki tegar microfon, so die punya idea lah ni... heee ~ 2jam sudah memadai. ada orang tu sampai serak serak suara nyanyii. ye makcik makcik !! HAHA  .  niat dihati nak balik umah terus after karok tu, ntah macam mane tersangkut melepak pekena roti canai banjir. heyy mak buyung nory lah ni mengajorrr... sudahnya dengan ai ai suka makan roti canai banjir. kukuikuiii


Akhirnya, tertido ai dekat rumah nory. padahal esok ada plan lain dengan kawan lain pulak. heyy cari nahas betul. HAHA ni lah natijah lameeeeee gileeeeeee tak keluar weekend. hee~ thanks hubby sudi keluar. kalau tak, hubby nak mentido jee kat rumah. kuikuii.. ye ye tido lah hubby. simpan tenaga ye. kita tunggu akhir tahun ni punya sibuk. bulan kahwin tu. ai doa rezeki makin murah untuk dua bulan terakhir tahun ni. aminnnn ;)  *banyakbendanakbayarni* 


kemain payah tau nak suh mereka ni tangkap gambar. si suami pemalu ya rabbi. ni lah gelagat mereka.  doakan mereka tabah kuat mengharungi ujian dari NYA ya. 
to : Za, Arab, ingat ehh. ALLAH uji kita sebab ALLAH sayang kita. Kenapa ujian berbeza beza? Sebab ALLAH tahu tahap kemampuan kita. Percayalah.. Semuanya akan selamat. Amin amin...
To baby comel : sayang, kuat ye sayang, mama ida tau baby comel TAK sabar nak bermanja manja dengan mummy daddy, so pleaseee stay strong for them! for us! mama ida doa untuk baby comel ;) amennnnnnnnnnnn








Yang teringat ingat mashpotato ikea, yummy!
signature ms eida

18 comments:

  1. nasib baik weekend ni ada hal..kalau tak dah lama ajak ida pekena mash potato lagi...sedappp ann ann..roti canai banjir pon sedapp jugakk..hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. cakap jela semua sedap noryyy...... nory mmg kuat makan skrg. baby sokmoo lapaarrrr jeee... kuikuikuii

      Delete
  2. bestnye kuar ramai2 gitu..
    eh mcm dah lme jugak xpi ikea..hihi
    nape yea dgn baby ieza??harap2 sumernyer berjalan lancar..walaupun kenal sekejap dgn pasangan iza tp smoga sumernyer selamat k..insyaAllah..aminnn

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. lapar kak. lapar.. hahahhahahahhahaa.. nak nak ikea pulak kan. hey memang kaki lantak lah jawabneee ;p

      Delete
  4. haih, sue nak makan jgk la meatball ikea ni.. dh lama teringin x jejak2 lagi..selalu je shopping barang dapur kat tesco sebelah ikea.. tapi nak gi ikea cam mls je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh? dekat dah sue. awat tak masuk je ikea.. hihihihihi

      Delete
  5. seronok ada geng cam ni..lama gak tak pekena ikea meatball..haishhh

    ReplyDelete
  6. iza dh bsalin kan... baby dia nape? moga semua selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat bersalin. baby tak cukup oksigen now dah okay baby nyee ;)

      Delete
  7. Ya Allah.. semoga baby sihat dan selamat... ambooooihh... engkorang kemain lg ehh... dah mcm couple blum kawin... jelez plak titew...

    ReplyDelete
  8. amin~ doakan utk eida jugakkk~ eh knp hubs eida botak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. dah botak dah rara.. hahahahhahhaa.. rimas katenyeeee

      Delete
  9. Assalamualaikum eida. comelnya seri dua mak buyung tu.. alhamdullilah. semoga baby ieza baik2 sahaja.. insyallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila. eh dah kembali komen blog ida? hehehe.. gurau jeeeee.... okay dah baby ieza, aah seri diaorang nii.. harap2 ida dapat laa rasa seri tuu.. huuuuuuuuuuu~ aminn

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page