Thursday, September 19, 2013

Budjet Keseluruhan ke Krabi, Thailand ;)






Untuk kembalikan ingatan uols, 

Entry entry yang lepas, 


DAY 4 - 25June2013 Selasa

nilai yang sama ;)   ai hanya tinggal ini untuk hari last di Krabi. hihihi


Naik je bilik, ai tengok barang TAK kemas lagi, hey hubby tidooo.. ingatkan dia naik awal, tolong kemas. cehhh.. penat lewteww  ;p  so, gigih la ai mengemas bagaii. siap kemas, mandi siap siap, kejut hubby then hubby siap terus turun bawah. memang jam 5am dua van terpacak depan hotel untuk hantar we all ke airport ;))  nak tahu we all sampai airport pukul berapa? haaa 5.30am weyyyyy.. airport pun TAK bukak lagii.. HAHA ape lagii kerja semua orang? mentido laaaaaa  ;p tapi ai tak lena nak tido sebabnya, airport dia sejuk gilaaaaaaaaaaaa.. ai merayau sane sini. jam 6.30 gitu, ada kedai yang dah bukak, so jalan jalan cuci mata. sambil sambil TERcuci poket. HAHA


Ai terbeli keychain + Stand picture post office Krabi 320thb


Tepattt jam 7.40am we all terbang meninggalkan Krabi, Thailand. Babaii Krabii.. Till we meet again yaa... ;)) heee ~ Atas flight, perut dah bunyi bunyii... lapar.....so sempat beli break1st laki bini ni. RM38. mahal kemain tapi TAK mengapa sebab dah kebulurrr.. muahahhaa.. lepas makan? mentido lagiiii........ jam 11am we all dah ada kat LCCT. buang segala yang boleh dibuang. ai siap boleh bayar bil celcom lagii. al maklum laaa.. hari balik tu 25hb. hari gajii... hewhehwhehww . .  naik bas terus mentido lagi, we all turun jalan ipoh . then amik cab balik rumah yaya dulu.... tujuan? nak kumpul segala gambar dari camera masing masing. WAJIB ni.. pastu baru senang hati nak balik rumah.... heeeeeeeee ~


till we meet again Krabi  .. babaiiii.. beg pun dah beranak ranakk... kuikuii


Jom kira kira duit yang lesap  ;p
Keychain + Stand Post Office 320thb , covert duit M'sia RM33.50
Break1st atas flight RM38,
Bas LCCT ke KL dua orang RM16
Cab (sheila bayar RM5)
Total 87.50




Begitulah cerita Percutian ke Krabi we all selama 4hari 3malam. best sangatt. siyes Krabi sangatt lah cantikk.. ada budjet, ada masa, pergi lah yee.. siyes uols TAKKAN menyesal kalau spend untuk ke Krabi. heee ~ okay, yang ditunggu tunggu budjet keseluruhan ai & hubby ke Krabi. Sini ai senaraikan semula semuaa perbelanjaan untuk ke Krabi, Thailand. satu pun tak tinggal. heee ~ moga moga dapat membantu uols yang nak pergi ke Krabi membuat budjet... okay? babai , till we meet again di percutian yang lain. cewahhh~  


Budjet Keseluruhan ke Krabi, Thailand  ;)
Tiket Air Asia Flight return 2pax 4H3M include seat return & meals RM576


Cab ke KL Sentral (charge midnight) RM18.70
Bas ke LCCT 2 orang per way RM16

Airport Transfer 2way for 2 person (from airport to hotel Krabi)
(3000thb/11orang = 273thb x 2orang = 546thb) covert duit M'sia 546thb x 10.48 =  RM57.20

Hotel Aonang Goodwill Hotel 4hari3malam  RM258

Elephant Trekking + Emerald Pool + Hotspring Waterfall Package 2person 2000thb , convert duit M'sia RM209.60

Tips guide untuk aktiviti Elephant 100thb , convert duit M'sia RM10.50

Air kelapa  40thb , conver duit M'sia RM4.20
Tuk tuk dari hotel ke Krabi Town  pergi balik dua orang 200thb , convert duit M'sia RM20.10
Tips untuk tuk tuk 20thb,  convert duit M'sia RM2.10
3 pinggan nasi ayam (ai makan sepinggan je tau! haha) 120thb, convert duit M'sia RM12.60
9 keping Pancake Banana Chocolate 270thb, convert duit M'sia RM28.30
5 ketul tote bag 630thb, convert duit M'sia RM66.00
Makan/minum kat 7e 88thb, convert duit M'sia RM9.20
5 helai Tshirt 750thb, convert duit M'sia RM78.60


Bayar pakej Phi Phi Island untuk 2orang 2200thb, convert duit M'sia RM230.60


Fridget Magnet Maya Bay seketul 60thb , convert duit M'sia RM6.30
Frame Phi Phi Island seketul 100thb, convert duit M'sia RM10.50

Makan di Chaba Thai 695thb, convert duit M'sia RM72.80
Tuk tuk pergi balik Ao Nang 2 orang 80thb, convert duit M'sia RM8.40
Plaster 18thb, convert duit M'sia RM1.90
Pancake Nuttella 45thb, convert duit M'sia RM4.70
Pancake Banana Chocolate 40thb, convert duit M'sia RM4.20
3 papan Fridget Magnet again (HAHA) 190thb, convert duit M'sia RM19.90
Cap Thailand untuk abah ai 150thb, convert duit M'sia RM15.70
5 helai Tshirt Quicksilver hubby 750thb, convert duit M'sia RM78.60
2 helai Baju ILOVEKRABI Pink 280thb, convert duit M'sia RM29.30
Dress Sexy (mihmihmih) 200thb, convert duit M'sia RM21.00

Pakej 4 Island 2 orang 800thb, convert duit M'sia RM83.80

Kayaking 2 orang 500thb, convert duit M'sia RM52.40

Makan dekat Restoran Sarefah 330thb, convert duit M'sia RM34.60

Full Body Oil Massage untuk dua orang, 500thb, convert duit M'sia RM52.40

3pcs Beg Tote Besar, 450thb convert duit M'sia RM47.20
FM tuk tuk pink 50thb convert duit M'sia RM5.20
Air kat 7E 40thb convert duit M'sia RM4.20
Keychain + Stand Post Office 320thb, covert duit M'sia RM33.50
Break1st atas flight RM38
Bas LCCT ke KL dua orang RM16



GRAND TOTAL : RM 2,238.30
*pengsan*






p/s : tak sangka pergi Krabi lagi murah dari ai pergi Kundasang hari tu. kuikuikuii











Yang sedih pulak dah habis cerita pasal Krabi niii, huwaaaaa  ;(
signature ms eida

36 comments:

  1. wah~xde la mahal sgt yea...baru tahu....hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi... lagi ramai pergi lagi boleh jimat... ;)

      Delete
    2. malaysia mmg mahal... sume mahal... singaporean je kate malaysia murah.. hehe

      Delete
    3. hehehhehe.. betul.. kenapa ehh?

      Delete
  2. bag beranak tu yg tak tahan tu eida huhu..seronoknyer dapat jalan jalan tp tgk harga..ok pengsan jg..klu akak pegi mau double kan lg itu amount..ok pengsan bertubi tubi

    ReplyDelete
  3. hahahhaha..tang nasi ayam tu lawak...
    thanks a lot eida.. sayang eida ketat2...
    sbb sharekan keseluruhan perbelanjaan ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kene bgtau sbb bukan ida yg makan banyak. hahahahha. okay sue. harap dapat membantu sue buat budjet nak ke Krabi yeee .. heeeeeeeeee~

      Delete
  4. Fengsan Umi Qi tgk detail harga...........bukan fengsan mahai...tp murah! Murah utk dua orang pergi sayang dik eida...mmg akak akan jadikan blog eida nih sebagai blog percutian akak akan datang...tp kena tggu Qi umur 3-4 thn baru dpt pi...baru dia tau apa nikmat tgk negara orang...especially permandangan indah di Krabi...dik eida mmg detail orang yer...perghhhhhhh hebat ar dik...sep sikit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep sep! hehhehehhe.... lagi ramai pergi kakk, lagiii murahhh.. sbb byk kite dapat jimat sbb tongtong kan... heeeeeeeeeeee~ haa bawak Qi pergi ye kak.. hehe

      Delete
  5. alahai seronoknya...

    KALAUU AKU KAYAAAAAAAAAAAA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalauuuuu aku kayaaaaaaaaaaaaaaaa, aku belanja kau sekalii pergi krabiii.. muahahahahaha

      Delete
  6. saya pun baru lepas honeymoon ke krabi. tapi bukan g krabi je. phuket- krabi- hatyai untuk 6 hari 5 malam. apa2 pun krabi memang best. hehe. :D

    ReplyDelete
  7. hadoiiii..tengok total sume nak pitam dah..kena planning baekkk punyer baru leh jejak kaki ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene plan baik. kumpul duit. haaaa gerenti sampaii.. hehehhehee

      Delete
  8. wah! best la dapat macam ni.. bajet tu penting kan.. demi kepuasan..hehe thanks for sharing your pengalaman kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome dik.. ;) nnti g honeymoon sini ehhhh.. hehehhee

      Delete
  9. Suka entry awak coz sy pon ada planning nak ke Krabi after giving birth. So, it helps me a lot (^_^)

    Oh ya, let's join me on www.ashuohashu.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. errr... naik cruise lagi murah dari ni.. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah ke cruise tu kekda? macam mahal jeeee

      Delete
  11. wow..sekali sekala tu berbaloi jugak. thanks tuk tips budget ni..

    Entri Terbaru : Putihnya Cafe Sukan Cakna

    ReplyDelete
  12. fuyoooo banyak jugak kan sampai 2k abes...haishhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mila nye bape? cecah mila 2k sbb all in semua tu.. ce mila kira mila nye pulak.. hehehee

      Delete
  13. Hoii baru abis part krabi?lagi pengsan..kekekee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahahhahhaa.. ye baru habis.. gigih cari mood updateeeee ;p

      Delete
  14. errr eka nak pengsan dah ni eida. tlg pegang eka sat,tp dah namnya berjalan kan eida.kalu gi sana dok dendiam dlm hotel watpe kan...lama eka tak buka blog taw.blogwalkng apa tah lagi.sori...sedang mencari masa sperti dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. biasa lah tu travel mesti pakai duit manyakk. kuikuiukuiii

      Delete
  15. berbaloi² dengan aktiviti yg eida buat .... mmg lengkap beul ieda kongsikan bajet yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi sangatt.... bajet untuk sesiapa yang membuat perancangan ke krbi nanti.. hehhehehe

      Delete
  16. sendawaaa 6 harakattt tengok entry krabi ida dah habisss...heheheheh
    wa cayaa sama lu,beb...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahha.. nory punya? go go noryyy... u can do it!! heeeeeeee~

      Delete
  17. ala dh beli tiket ke Kundasang pulak..
    kalau tau Krabi lagik murah better pi Krabi..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. manyak laa.. ni kiraan tuk pergi ramai2.. kalau pergi berdua, mungkin mahal laaa.. huhuhuhu

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page