Thursday, August 1, 2013

Ao Nang, Krabi best giler shopping !!






Untuk kembalikan ingatan uols, 

Entry entry yang lepas, 




Balik je dari Phi Phi Island tu, terus laju laju siap, nak pergi makan... malam ni, aktiviti kita adalah shopping lagiii !! yeayyyy... cuma tempat je berbezaa. kali ni di Ao Nang pulakk. semalam dah shopping di Krabi Town kan? Turun turun depan hotel, tahan tuk tuk. ai lupee sape name si driver tuk tuk ni tapii dia baikkkk. we all kat sane, asyik la jumpe dengan orang yang baik baik belaka. memang orang Thailand, semua baik baik ehh? suka! so, jangan risau sesat ke hape kat Krabi ni, baik jeeeee mereka semuaaaa ;))

lapar lapar laparrrrrr.. mane tuk tuk niii?



Tuk tuk ni bawak we all pergi makan dekat Chaba Thai Kitchen And Seafood Restaurant. HALAL. Sebenarnya kan, nak mudah, tak yah cari cari kedai HALAL sendiri, tahan je tuk tuk cakap nak pergi makan tapi nak resotoran HALAL. KOMPEM settleee ~ hiii ~  Chaba Thai best sebabnya ada wifi. HAHA Semua sibuk nak meng-check-in facebook. muahahahaha.. dan lagi bestt bila, tak yah susah susah speeking sebabnyaa pelayan dia pandai cakap Melayuuu. yeayyy ! orang Kedah kan kan ?

eh hadi? belum makan dah buat posing kenyanggg kenyangggg.. *sambil usap perut*  heee~


Menu di Chaba Thai? Semua order hok mahal mahal je semuaaa. kemainnn.... Ai pun tak kurangnya, hubby selera gajohhhh.. HAHA  penat babeee main air siang hari tadii, malam semua kebulurrr. kohkohkoh.. Datang Thailand kupkapkapkup ni jangan TAK rasa TOMYAM dia tau tau. Tak kesah tomyam putih or merah, dua dua mestiiiii cuba ! Bila dah rasa tomyam Thai, macam tak pandang jee tomyam Malaysiaa. HAHA  bezaaa memang bezaaaa...  ;p

ai order Ice Milk Tea Thai Style & Hazelnut Cappuccino
Ikan masak stim lemon, kailan ikan masin , tomyam seafood. dap dap dapp  ;))


Lepas makan semua, gerak ke Ao Nang balik. Tuk tuk tadi kene bayar 40thb seorang pergi balik. murah jeee kan.. sampai je Ao Nang, misiiii menghabiskan duitttt.. yeahhh HAHA . Dekat Ao Nang siyes banyak gilaaa kedai cenderahati. tak terkata. murah? kene pandai tawar. tak tawar, mahal lah jadiknya. tipsnya, uols kene mintak sampaiii dia bagii. die akan bagiiii punyaaa. cuma kene buat keras kepala tau tau. huuu ~ masa tengah jalan jalan tu, jumpa la gerai Pancake lagii. haaa membeliii lagiii... kali ni ai cuba Pancake Nuttella & ofcoz Pancake Banana Chocolate. Pancake Nutella siyes giler vaviiii sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee  ;p tapi Pancake Banana Chocolate, kat Krabi Town lagii sedap. hukhukhukk  ;p

Pancake Banana Chocolate lagi sedap kat Krabi Town tau.
tapi Pancake Nutella kat Ao Nang THE BEST !!!


Jalan lagi dan lagi, setiap kedai we all masuk. tak miss langsung. HAHA  Ada je menda pelik macam nak belii , HAHA  tapi fikir tak penting sangatt tak yah laaa. tapi kan uols, we all ade lalu satu lorong tu, heyyy lucah tau lucah lorong tu.. setiap penjuru kedai mestii ada jual tetttt!!!!  HAHA  vodoh sungguhhhh ~ ;p

saja kecikkan gambar. uols nampak takk ape yang ai nampakk? vodohh weiii.. 
pempuan punya, laki punya, yang tengah beraksi pun ado. tiruan punya laa tapii..
heyyy dah kenapa laa jual menda menda ni.. aku tak paham...
huuuuu~



macam tak sangka we all dah tawaf satu Ao Nang tu.. dan last last decide nak beli baju sedondon mondon lagi untuk aktiviti esok hari pada kedai yang same we all beli semalam.. 


So, apa yang ai shopping di Ao Nang?

Fridget Magnet again (HAHA) 190thb


Cap Thailand untuk abah ai 150thb

(tak jumpe cari gambar . HAHA)
Tshirt Quicksilver hubby 5pcs 750thb


Baju ILOVEKRABI Pink 280thb
(budjet nak buat LOVE, jadik ke? kuikuikuiii)




Lepas habis shopping, we all balik hotel terus. bincang dengan Nong pasal Pakej 4 island pulak untuk aktiviti esoknyaaa. Bincang punya bincang, Nong bagi we all , Pakej 4 Island with longtails seorang 400thb dan kayak seorang 250thb. haaaaa tercapai jugak hajattt nak buat kayakk.. ada kisah disebalik kayak nii, sampai bergaduh bagaii.. HAHA  (kan korang kan? kan?) end up? yeayyy buat jugak kayakk... best  ;))  next entry tunggu tau pengalaman we all naik longtails. pestime tau nak naikk niii... giler memang giler.. tak mo naikk dahhh.. HAHA







Kira kira duit yang lesap  ;p
Makan di Chaba Thai 695thb, convert duit M'sia RM72.80
Tuk tuk pergi balik Ao Nang 2 orang 80thb, convert duit M'sia RM8.40
Plaster 18thb, convert duit M'sia RM1.90
Pancake Nuttella 45thb, convert duit M'sia RM4.70
Pancake Banana Chocolate 40thb, convert duit M'sia RM4.20
3 papan Fridget Magnet again (HAHA) 190thb, convert duit M'sia RM19.90
Cap Thailand untuk abah ai 150thb, convert duit M'sia RM15.70
5 helai Tshirt Quicksilver hubby 750thb, convert duit M'sia RM78.60
2 helai Baju ILOVEKRABI Pink 280thb, convert duit M'sia RM29.30
Dress Sexy (mihmihmih) 200thb, convert duit M'sia RM21.00
Pakej 4 Island 2 orang 800thb, convert duit M'sia RM83.80
Kayaking 2 orang 500thb, convert duit M'sia RM52.40
Total RM392.70












Yang tak sabar nak up entry 4 island !!!!! tunggu ehhhh korangggg  ;))
signature ms eida

18 comments:

  1. ida..mila asik lupa bayar duit topi abah mila :p

    ReplyDelete
  2. huuu..xpuasnya baca..update lagi eida.. huhuh

    ReplyDelete
  3. Yaaa ampun....umi Qi suka lah cara dik eida as husband and wife pi bercuti....sedondon gitu...umi Qi pun suka sedondon tau bila berholiday...membuak2 hati tgk u olls berholiday satu team...nyata boleh rasa betapa gembiranya.........nk jugakkkkkkkkkkkkk uwaaaaaaa heheheh dik eida...akak selalu doakan semoga dik eida akan dikurniakan baby secepat mungkin....selalu Allah akan beri rezeki pada mereka yg tidak putus berdoa dan kuat berusaha...apa yg ptg happy selalu tau...aminnn

    ReplyDelete
  4. Bila dah rasa tomyam Thai, macam tak pandang jee tomyam Malaysiaa. HAHA bezaaa memang bezaaaa..
    SETUJU sangat nihhhh..tomyam dia sedap weeehhh.

    ReplyDelete
  5. Eida, best kan krabi? i went there last year bulan 6. rasa macam nk pegi lagi jek!

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. siapa tu usap2 perut ;p

    ReplyDelete
  7. Wah, banyaknya fridge magnet..nak satu !

    ReplyDelete
  8. tshirt tu kemahen warna pink..double like betul pah bedoh nengoknyer hahahaha

    ReplyDelete
  9. Wah best la dapat shoping sakan dekat sana . Kawan pyka pon ckp sana best trngin jugakk nak pergi .

    ReplyDelete
  10. I like fridge magnet...bukan men shopping lg ye ieda

    ReplyDelete
  11. sedapnyaaa banan cokolat tuuuuuuuuuuuuuuuuu.. kyaaaaaa, knplah mlysia susah nk jumpa.. sob sob sob,... nak pergi ke krabi!

    ReplyDelete
  12. nampak.. da la tgh puase.. ades..

    ReplyDelete
  13. bila agak2 entry seterusnya lepas raya eh hihihihihihi.... tom yam mestilah sedappp hihihihi.. x kisah nama tom yam jer.. mesti tekak ni kecur...

    ReplyDelete
  14. aa.saya pn de trfikir nk ke situ.tgk spupu2 jln sane nmpk cntikk

    ReplyDelete
  15. best la blog sis..byk input dpat..hehe :)

    ReplyDelete
  16. best la blog sis..byk input hehe..berangan nak pegi krabi jugakkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa silaaaaaaaa silaa pergi Krabi.. best!!!!

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page