Friday, July 5, 2013

Shopping di Night Market Krabi Town ;)





Untuk kembalikan ingatan uols, 

Entry entry yang lepas, 


posing tengah tengah jalan raya. cantikkan pemandangan kat belakang tuueee ;)



Okay dah boleh sambung, lepas balik dari semua aktiviti tu, tak sempat punn nak mentido padahal badan sikit punyaaa letihhh, terus siap lajuuu lajuuuuuu, nak pergi mane? yeayyy! Krabi Town! ade ape? Ada Night Market yang digembar gemburkan bestttt tuuuuuuuu  ;p Macam mane nak pergi Krabi Town dari hotel? Senang jee, tahan aje tuk tuk yang lalu lalang tuh.. heeee~ Okay okay terujaaaaaaaa nak naik tuk tukkk  ;p Untuk ke Krabi Town, we all kene charge 100thb seorang untuk pergi dan balik. Masa otw ke Krabi Town tu kan, ai ternampak satu port baeeekk untuk bergambar, heyy si tuk tuk nii boleh pulak berhentiii... memang kasi can.. memang memahamiii.. HAHA ~ apa lagiii, mariiiiiiiiiiiiiiii berposingggggggggg.. mihmihmih

*Krabi Romantic Road*

dah macam cover album dah ai tengokk.. pantang kasi can berposing deme niii.. HAHA

gegurl seperti biasa. gyoumii tak habis habis.. wakkakakaka~


Okay dah habis bergambar, perjalanan ke Krabi Town diteruskan lagii, sekalii...... heyyyyyyyy ada orang tertinggal handbeg kat tempat berposing tadii. si tuk tuk ni pusing balikkk. dah cuak dah akuu. budak yang tinggal handbeg tu nangis sudah tepi bahu abi diaaa. nory noryy, macam mane laaa boleh tertinggal. semua cuak takut handbeg nory dah kene amik orang, nayaaaa okay! tapiii semua budjet cool jeee , siap pujuk lagi noryy, handbeg tu ada, mesti ada, jangan risauu.. dan uols rasa? handbeg nory ade lagi ke takkk ??? hee~ mestilah ada......................... selamat nory! kalau takk, nory terpaksa lah jadik gadis Thailand. . hukhukhuk


Sampai je kat town, si tuk tuk ni baik hatiiii, janji siap nak tunggu we all. . heyyy bagus kannnnnnnn  ;) so, dengan aman dan bahagianyaaa we all merayauu kat Krabi Town tuh. tak kesah balik lambat maneee pun sebab tuk tuk sudi tunggu.. heeeeeee ~ 


disebabkan semua kebulur tahap cipan, sebab lunch tadi kan secoett jee, kita cari kedai makan halal dulu yee. kedai ni pun, si driver tuk tuk tu yang bagitahu. heee ~ Kedai Nasi Ayam. betul betul depan traffic light bandar Krabi tu. tak silap ai,, kedai dia berhadapan dengan Farmasi. cari laa nanti ye? ai is lupe sudahhh ;p  ai rasa nasi ayam dia tak de lah sedap mane, daun sup selalu kita hiris siap siap tabur dalam sup kan? kat Krabi, setangkai daun sup tu die hidang sesiap dalam pinggan kaw. haa selamat meratah dauh sup. HAHA..  Rasanyaa nasi ayam dekat pasar malam rumah ai lagi sedapp tau tapiiiiiiiii disebabkan kebulurrrrrrrrrr, nasi ayam tu licin wa bedal babe.. muahahahha. siap ada yang order lagi sepinggan. ehem~  Nasi ayam tu sepinggan 40thb ajeee .. takde nak order air manis manis tau, kat kedai tu hanya ada air kosong ajeee. FOC  ;)

nampakkk takkk setangkai daun sup dihidang begitu sajaaaa.. mihmihmih


okay perut sudah kenyang, senang hatii, mari kitaaa jalan .. yeayyy! sesiii menghabiskan duit. muahahhaha.. macam tak bergerak je kan duit thaibaht ai. meh nak kasii gerak sikit. mihmihmih . .  Night Market Krabi Town ni alaaa macam pasar malam kat rumah kite tuh.... cumanya jadik tarikan pelancong sebab banyak jual sourvenir yang best best. murah? biasa jeeee . . tak de la murah sangatt tak de lah mahal sangatt. just nice harga dia. HAHA . .Tapi misi ai, adalah nak carii Pancake Banana yang dikatakan sedap tuh. Ai is terujaaa nak rasaaaaaaaaaaaa  ;)) cari punya cari punya jalan punyaaa jalan, sekali jumpaa satu gerai dalam Night Market tuh. terus order 9 keping Pancake Banana Chocolate. Satu keping harga 30thb. ai dah janji nak belanja diaorang Pancake, so ai bayar semua tuh. heeeeee~ doakan ai murah rezeki ye kawan kawan ;))  masing masing teruja makan. heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy sedap ya amat ! ohnomnomnom.. siyes! tak tipu ! dengan rangupnya, dengan chocolatenya, heyyyyyyyyy bikin wa meleleh sekarang ni. huwaaaaa.. nak nak pancake lagiiiiiiii.. ni yang terasa nak buat sendirii nii.. mihmihmih

giler siyes sedap pancake banana with chocolate ni. siyes! 
it a must okay bila sampai Krabi. tau tau!  ;)


"mane mane pancake sedap tu nak rasa?" sekaliii dia yang TAK hentii makan..
sedap kan hubbyyyy ..... nak lagi pancake? jom repeat Krabi? muahahahhaha


okay sambung jalan lagi, ramai umat manusia. tak habis round pun we all. kaki dah lenguh. HAHA so patah balikk, sempatlah singgah beli apa yang sudah dilistkan.. haaaa jangan macam macam , ai siap buat listttt.. ;p  nak beli yang mana pentinggg jeeeee . . takutt perbelanjaan terbabassss.. HAHA . . okay jom tengok ape yang ai beli kat Night Market Krabi Town ni ?  ;))


7 papan Fridget magnet 700thb
5 ketul Tote Bag 630thb
2helai Tshirt ILOVEKrabi(ungu) 300thb

 
cute kan tote beg ni? ai beli sekalii lima. HAHA



Sebelum balik tu, sempat jugak we all singgah 7e, nak beli segala makanan/minuman tuk bekalan di hotel. Jangan TAK tahu Redbull sane 10thb jeeeeeeeee. ai beli 4 botol. suh hubby minum. ehem~ HAHA . . lepas dah shopping habis, kembali lah we all ke tuk tuk tadii.. pastu baru terperasan , ehhhh tak cari pun agent untuk tanya pakej Phi Phi Island untuk esok hari. HAHA  haaa tu la kalau dah menyopping, sorang pun TAK hengat kan. HAHA . . So, we all mintak tolong si driver tuk tuk bawak we all ke Agent yang die tahu. senang. baik kan dia? we all siap bagi tips dekat dia. 20thb jee punn, hehe ~ sampai dekat Aonang tu, lepas dah deal baekkk punya dengan agent tu, boleh pulak semua orang sambung shopping kat kedai sebelah.. HAHA  sempat kan korang,, sempat ajeeeeeeeeee.. dah ingat ai tengok je ke? dengan aku aku tershopping sekaliiii.. muahahhhahhahahhaha

apa yang ai beli?

Waterproof bag 10liter, black colour untuk hubby 350thb
waterproof beg ni sangatt penting okayy tuk cover segala hp/wallet/camera untuk aktiviti air..
(hubby in pink yaw.. mihmihmih)


Tshirt ILOVE KRABI(kuning) untuk my younger brother 150thb
2 helai Tshirt AONANG untuk dipakai sedondon mondon beramai ramai esok hari 300thb

ai beli merah, mila hitam, yaya kuning, sheila biru , nory pink  ;))



eh lupa nak bagitahu, untuk Pakej Phi Phi Island by Speed Boat, 
we all dapat harga 1100thb seorang. dua orang 2200thb ;)
we all amik dengan Ao Nang Orchid Resort & Spa, pakej include transport pergi balik depan hotel, lunch buffet di Phi Phi Island, mask snorkel segala. 




Jom kira kira duit yang lesap  ;p
Tuk tuk dari hotel ke Krabi Town  pergi balik dua orang 200thb , convert duit M'sia RM20.10
Tips untuk tuk tuk 20thb,  convert duit M'sia RM2.10
3 pinggan nasi ayam (ai makan sepinggan je tau! haha) 120thb, convert duit M'sia RM12.60
9 keping Pancake Banana Chocolate 270thb, convert duit M'sia RM28.30
5 ketul tote bag 630thb, convert duit M'sia RM66.00
Makan/minum kat 7e 88thb, convert duit M'sia RM9.20
5 helai Tshirt 750thb, convert duit M'sia RM78.60
Bayar pakej Phi Phi Island untuk 2orang 2200thb, convert duit M'sia RM230.60
Total RM447.50


p/s : macam mane nak convert duit THB ke RM?
hari tu kan ai ade bagitahu, rate ai tukar duit RM ke THB is 10.48, sheila dapat 10.40, yaya & mila dapat 10.45, nory dapat 10.50. lain lain kan? sebab tukar lain lain tempat, berlainan hari jugakk. hee ~

contoh, Pakej Phi Phi Island dua orang 2200THB kan? convert duit Malaysia macam ni, 
2200THB x 10.48  = RM230.60  ..  senang kan?  ;)) haa dah boleh pergi Krabi dah korang semua! weee~










Yang TAK sabar nak masuk DAY 2 niiiiiiiii, weeeeeee~
signature ms eida

49 comments:

  1. beg kaler pink and hijau tu i loikeee ^^

    ReplyDelete
  2. blogger, jom join!

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger.html

    ReplyDelete
  3. aduhh duh duhhhh.banyak nya duet lesappp.pengsaannnnnn! i ada dgr jugak yg dorg kata pancake sedap tu.haiii lah.kenapa x bawak balik utk i eida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa. kalau bawak balik, dlm flight dah selamatt makan.. hahahahha. xsempat sampai ke rara pun ;p

      Delete
  4. meriah night market kat sana..amboiii kate diet,kemain lagi makan pancake yer..

    baru puas hati makan nasi ayam kan ngan batang2 sup sekali leh kunyah..ahaha..

    ikutkan murah makanan kat sana tapi bila tengok total cost mau 4,5 bulan gak kena saving ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. kat krabi tak diet ze, balik krabi baru diet kaw kaw. hahahhahahaa

      Delete
  5. Assalamualaikum ida, yeayyy sheila tengah siapkan draft! sabar idaaa, nak masuk day 2 sekali. heeee. pengsan tengok jumlah dalam rm >________<

    ReplyDelete
  6. o baru day 1 ke ni? mcm2 aktiviti korang buat...sgt bijak gunakan masa...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa. baru day 1 babee.. banyak gile aktiviti kat sane.. ;)

      Delete
  7. Replies
    1. ecececec.. milo pun skrg gigih jugakkk. heeee~

      Delete
  8. Masing2 suka bergambar, maka inilah hasilnya :)

    Meriah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maka inilah hasilnya.. hahahha ayat tak boleh blaaahhh ;p

      Delete
  9. Replies
    1. gigih mencarii baju sedondon tu.. hahahhaha

      Delete
  10. tak sabar nak tunggu entry phiphi island.. teringin sangat nak ke sane..

    #hahaha.. same la pulak.. blok F jugak.. tingkat bape belas ntah.. 16 ke 18.. eida? ntah2 pernah satu lift kan!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa. ida tkt 8.. hahahahha.. tau xpee.. ntah ntah kenal? huhuhu

      Delete
  11. tak tahu nak komen apa... tp kalau dpt peluang shopping, rasa pancake tu huhuhuhu.. bestnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH kak.. one sweet day mesti sampaii ;)

      Delete
  12. Good entry. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  13. gigih wey suruh laki minum redbull byk2.. hahahaahah (gelak setan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaha.. siottt siottt.. hahahhahahhaa

      Delete
  14. pergh makan tu mesti tak hengat dunia..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha tau xpeee. sekali sekala jumpee, harus kaw kaw.. ;p

      Delete
  15. jambu sgt andi pakai pink.. hoho.. tetiba daku bygkan, klu za kt sana gak, warna pe za beli ye.. hihi.. huh,jeles2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak kitaorang belikan kaler putih. putih lembutt. hehheee

      Delete
  16. Daaaa masa ni eida tak beli fridge magnet er ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli arrr............. milo ni nak kene hempap ehhh.. hahahahhaa

      Delete
  17. Dalam mimpi sahajalah hendak sampai ke Krabi. Tahu pun nama tempat ini melalui filem Biker Kental.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala jgn la cmtu.. insyaALLAH akan sampaiii ;))

      Delete
  18. best kan krabi..
    rasa nk gi honeymoon skali lg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangattttttttttttttttttt.............. ambooii bawak baby sekalii laaa heee~

      Delete
  19. amboi abg dia pakai pink lahh..bertuahlah laki akak nak pakai kaler tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha.. ida tak paksa.. die dgn rela hatii. tapi ida ade la hint hint die.. muahahhaha

      Delete
  20. Amikkaw! Sekali dengan tangkai tangkai die bagi. Heheee. Bestnyeee! Nanti nak pegi jugak ahhhhh! Heheheeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeee haa gasak dgn tangkaii sekalii. hikhikhikk....

      Delete
  21. sedapnyaaaa pancakkeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  22. kena kira bajet betul2 nie..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.. dah boleh start mengumpul da sekarang ni.. hehehhee

      Delete
  23. Do follow me back lizaboarding.blogspot.com. tq

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page