Tuesday, July 30, 2013

Resepi Sotong Goreng Tepung






Harii ni nak update lagii resepii. hikhik. selagii tak habis bulan Ramadhon ni, selagii itulah nak up entry. mempoyo kan.. HAHA  kali ni resepii campak campak jeww. bapokk senang gilakk. budak umur satu tahun pon bolehhhh. ape ntah lagii kita yang dah jadik binik binikkk nii.. pleaseee eh eh jangan bikin maluuuuu  ;p


Hari ni resepii Sotong Goreng Tepung semudah ABC.. kikiki. simple je. dengan hanya menggunakan Tepung Magik. magikkk sangatttt... campak campak terus jadik. muahahahaha  ;p

ni rupa Tepung Magik tuuuu............. Sebungkus hanya RM10  ;)



Ok mula mula sediakan bahan utama, of coz sotong..
 basuh sotong then potong sotong tuuu ;)
settle !



Petua, untuk kurangkan letupan masa menggoreng nanti, 
lepas basuh sotong tu, rendam sekejap dengan air suam. then toskan , lap lap dengan kicthen tissue, then baru gaul dengan tepung magik tu.. ;)




biarkan sekejap then baru start goreng. mudah kan? dah siap! yeayyy!
dah boleh jadik juadah berbuka puasa. yeayy! tak sampaiii pun 15minit.. heeeee ~
resepii yang sangat sesuaii untuk wanita bekerja .. heee ~



haaaa, nak beli Tepung Magik ni? boleh lah call contact person. ai tolong sebarkan jeww  ;)
012- 678 6910 Niza.. tak semestinya sotong je, uols leh goreng cendawan, boleh goreng pisang, boleh goreng ayam, nanti jadik ala ala kepsii. hihihihi.. bestttt ! ;)







Yang suka sangattttttttttttttttttttttttt tepung nii,
signature ms eida

17 comments:

  1. Ai pun baru grg sotong pakai tepung ni smlmmmm :)

    ReplyDelete
  2. Saya pun teringin nak buat sotong goreng tepung. Tengok entri ni macam best je

    ReplyDelete
  3. berat tepung ni bape kilo da kalau rm10?

    ReplyDelete
  4. ha, mudahnya.. boleh cuba ni.. jimat masa & tenaga.. hahaha...

    ReplyDelete
  5. DSedap tue :) Dah lama tak makan sotong goreng tepung. Nak kena buat gak nie. hehe

    ReplyDelete
  6. wow.. sedap... thanks bagi tau teknik nya.. :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya. sotong goreng.. yummy. hehe

    ReplyDelete
  8. tepung serbaguna jugak ni ek konsepnya

    ReplyDelete
  9. tak pnh try..slalu buat sendiri..tapi ni cam best nye..bape rm ieda?

    ReplyDelete
  10. tk yah celup dlm telo dulu ye trus masuk tepong... zura nyampah gilo nk wt sotong celop tepong kompom meletop2 minyak kena muka yg chantekkk ni...

    ReplyDelete
  11. macam tertarik je dengan tepung magic tu. selalu fifi gune tepung kentucky..

    ReplyDelete
  12. Wahhh. Terliur tengok sotong goreng :)

    ReplyDelete
  13. nyum2 !!!

    i like sotong goreng !!!!

    ReplyDelete
  14. Eida, nak lagi bes kan..lps dah salut skali sotong ngan tepung, masa nak goreng tu bedakkan skali lagi ngan tepung.. lagi sedap dan rangup.. cam beli kat kedai tu.
    lagi satu, goreng brokoli pun bes.. rasa cam cucur udang.
    Akak pun guna tepung ni, mmbr jual.. beli ler.. tak dpt pree.. hohoho :P

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page