Thursday, July 4, 2013

Emerald Pool + Hot Stream Waterfall di Krabi, Thailand . so so jeeee ;p





tengok air kolam dia. makk aii. santek kan? tapii... huuuu ~


jom sambung lagi cerita DAY 1 di Krabi. ye masih hari pertama. sorry! HAHA  . . Lepas elephant trekking, we all terus di bawa ke Emerald Pool. kemaiiin jauh pulak kan si emerald ni dari tempat gajah tadiii. lama sangattt. rasa macam sejam lebih kot? lantak laa, yang ai tahu, semua mentido dalam van. penat bermain dengan gajah katenyeeeee  ;p  masa sampai kat Emerald Pool tu dalam pukul 12tengahhari. perut memasing dah laparrr. we all mintak makan dulu dengan si driver tuh. dia tak bagi uols tahu! die suh mandi dulu baru makan. ciss. tak tahu ke perut nak nyanyi lagu rock ni! tapi xpe, we all pun menapak laaaaa ke Emerald Pool. heyy jauh ke dalam pulak kan.............. berlecak pulak tu jalan dia. 800m ye. pergi balik 1.6km. mantikkkkkk kene jalan kaki jauh gitu. HAHA


budjet muka teruja? mihmihmihh


Sampai je kat Emerald Pool tu, ramai orang sangatt.. Siyes cantik je.. air kolam dia dari jauh nampak warna biru hijau turqoise tuh. haaa cantik cantik. tak sabar nak mandiiiii.. yeayyy ! semua pakat pakat letak beg satu tempat dan mula terjun. kene hati hati, licin berlumut tepi tepi pool tuh.. ingatkan tepii pool je licin berlumut, bila dah masuk dalam, heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy berlumut habissss laaaaaaaa.. kotor. lumut sane sini terapung apung atas permukaan air.. euuuwwwwww . . cantik diluar , tidak cantik didalam. hukhuk

cantik diluar ye kawan kawan, didalam? &^%$#&*^


air die bapakk sejukkk. kedalaman Emerald Pool ni pun boleh tahannnnnn. ada bahagian bahagian yang cetek, yang dalam. bahaye jugakkk. batu banyak bawah tu. sakit kaki aiiii ~! tapi disebabkan terlalu jauh untuk sampai ke Emerald Pool  ni, we all gagah jugak berendam, cari dulu port yang kurenggg lumutttt. ok jom tangkap gambar! HAHA

port kedalam sikit kureng berlumut..... we all is redhoo  ;(

auuuummm.. dalam air pun jadik? miahahhahaha

hubby. bukti dalam Emerald Pool is berlumuttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.. ! 
eeuuwww~



tak ingat pulak sape yang cakap lapar lapar, so we all pun gerak ke Van balik. nak tuntut nasikk dengan driver. sebelum tuh sempat jugakk beli Air Kelapa 40thb, kat gerai gerai depan pintu masuk Emerald Pool tu ;)) Sejuk sangatt air kelapa dia. sedap! ai tak tahu lunch we all name ape. tapi sedap kemaiin. pedaas! macam masakan ayam paprik jee. diaorang cakap, driver ni beli lunch ni kat gerai Muslim depan hotel tu. HAHA.. kalau tahu, we all pun boleh beli sendiriiii.. boleh tambah lauk pauk lagiii ;p sedihnyaaa makanan lunch harii ni. sikit. padahal perut lapar lagiiii.. HAHA baru lepas mandi manda kan, perut gileeeeeeeeeeeee laparrr kotttt..

nampakk tak secoett je lunch we all. sedihhhhh.... ;(


noryyyy dah kenapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? kahkahkahkahhhh


lepas makan, perjalanan diteruskan ke Hot Stream Waterfall.. haa ni sekejap je dah sampaii ;)) tapi tempat die tak boleh blahh... Airpanas kat Malaysia lagiii best! HAHA  Actually ai nak pergi tempat yang orang kate, tepuk tepuk tangan pastu wap air panas tu akan naik ke atas.. kat mane tu ye? sape tahu ? we all dah salah tempat laaaaa.. HAHA  haaaa gasak laa, yaya, mila, sheila berendam kaki dekat atas. ai dengan nory je berani turun bawah sikit berendam air suam panas. gila bestttt............. suam suam kuku je air dia. manyakk syok! para suami, dok main terjun terjun kat kolam bawah. HAHA  itu pun boleh jadik main ye ?   ;p

kaw tengok zul , (hubby nory) tengok diaaa.. kemainnnn main terjun terjun.... dah hubby pun samee.. ishkk.. tak padan dengan umur. kahkahkahkahh
time ni besttt gilerrr kan nory? badan penat , pastu berendam dengan air panas. heyy heavennya!!


Satu jam je kat sini, pastu dah kene balikk. Masa otw balik tu, semua bantai mentido lagiiiii........... tahu tahu sampai depan hotel jee. sempat jugak ai pandang jam dekat kaunter hotel , dah pukul 4.30pm rupanyaaaa.. tak sabar nak mandi melekitt badan. padahal tak sabar nak mandi dalam bathtubbb.. mihmihmihhh . . mula mula plan nak terus ke Aonang jalan jalan, tapi yaya nak balik mandi dulu. ikut kata sepakat,, okay kita balik mandi dulu yeee ;)) okay sambung next entry laaa, we all pergi Night Market Krabi Town. heeeeeee ~ lagi best! lagii banyakk duit keluar. hukhukhuk


omeyyy takkk Gadis Gadis Thailand. kappkunkappp ;))
Eida-Nory-Sheila






Jom kira kira duit yang lesap  ;p
Air kelapa  40thb , conver duit M'sia RM4.20
Total RM4.20








Yang rasa, tak pergi Emerald Pool dgn Hot Stream Waterfall ni pun xpeee.. ;p
signature ms eida

44 comments:

  1. Assalamualaikum ida, Emerald pool cuma 800m je lah yang. pergi balik jadi 1.6 km. hehee. 16 km is sooooo jauh gilaaaaa. hihi lauk macam tu, mak sheila memang biasa masak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila, hahahhaha. dah tukar dah dah.. hahahhaa.. tersilap ;p

      Delete
  2. zul n andi terkenang zaman kecik2 lettew, kemainnn lompat lagii yer dorang2 tu...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. tau xpe. teringat kg halaman kononnn.. hahahahha

      Delete
  3. nory tu jenis gile2 cm ida kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa aah. tapi kadang2 die lagi gile dari ida.. hahahahhaha

      Delete
  4. terus rase nak pergi krabi.. nak kene ngendeng lebih dekat DH ni.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuikukuii.. gesel lebih sikit... gerenti lepas ke Krabii nantii ;p

      Delete
  5. 4rm je lesap.fuhhh.hahahaha.eeuuuwww nmpk sgt lah lumut kat dlm air tu.geliii.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ sebab semua dah ada dlm pakej, RM4 tu pun ngadeee nak blii.. HAHA ..

      Delete
  6. Replies
    1. best wehh.. suam suam kuku air die.. nikmat lepak kat situ. hehehhee

      Delete
  7. ada tak korang tertelan air lumut tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. choii kak amyyyyyyyy.. soalan tu ida takmo jawab boleh? hahahahhaha

      Delete
  8. khatam cerita krabi dari mula samapai ke last n3 nie...malas nak komene semua tapi rajin baca semua....
    dan sesungguhnya akak jeles....huhuhuhuuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa. tenkiu akak setia baca entry merapu ida. hahahha... bila akak komen, ida baru teringat adehh belum pilih pic nak buat FM. hukhuk.....

      Delete
  9. hahahaha.. gambar last tu kan.. nampak korang dah macam sebaya, konfius padahal umur lain².... xpelah dah sampai kan.. oklah tu, nnt ada cerita kalau x sampai kikikiki .. baca entry pun tau ieda mcm x puas hati pg 2 tempat ni kikikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa.. ida nampak muda kan kak? mihmihmih.. tu la atleast sampaii.. next time takmoo ;p

      Delete
  10. pergh... bestnya... tadi tengok kat blog nory. mak aih.. teringinnya nak ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee~ we all tgh marathon update ni. sape yang follow mereka yang pergi Krabi ni jugak, cerita same jela yeee... hehehehhehe...

      Delete
  11. eee, berlumut nya air tu.. tak gatal ke mandi2 tu? cantik mmg cantik dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak gatal pulak yana. hhahhahaha. tapi bawah tu mmg berlumut. huuuu~

      Delete
  12. kotornye ait dy.. gambar last tu cantik..

    ReplyDelete
  13. air emerald pooltuh nampak cntik kat luar skali dlm air aiyakkk...keladaknyerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik diluar saja kak.. sedihnyaaa.. kalau la ada orang maintain, mestii best tempat ni!

      Delete
  14. Wah bestnye..

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2013/07/masih-setia-dengan-kekasih-lama.html

    ReplyDelete
  15. ohh ni la geng kak nory yg g krabi tuu. bestnyaa. nk pegi jugak. hihihi.

    singgah sambil follow sini! :) #798
    ice-chirp-chirp.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa inilah orangnyaa.. tak salah dah ni.. hahhahahhaa... sila dik silaaa.. best! ;)

      Delete
  16. Happy betul tengok you alls ni honeymoon berjemaah. Nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy sangat ! ;) encik pun apa kurangnya, pergi Krabi dgn wife tersayangg. heeee~

      Delete
  17. macam dekat kolam air panas kat perak..hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha.. tapi kat Perak lagiii bestttttttttttttttttttttttttttttt

      Delete
  18. asal gambar cantik pun boleh.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan makk.. gambar itu WAJIB! hahhahahahhaa

      Delete
  19. i spot sheila salim here.... ekekekeke...... nak geng jugak lah dgn eida... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ aah sheila ikut sekalii. meh laaa geng same sameeee ;p

      Delete
  20. wahhh bestnyaaaa... rse sejuk je tngok korang mandi air sungai tu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa aina.. air sungai sejuk? na na . panas tuuu.. hehheee

      Delete
  21. nak gambar dari camera idaaaa T_____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeee~ pc dah elok kan? selamat mengupdate ya! hehehe

      Delete
  22. eida guna camera waterproof ye? brapa hengget beli kamera tu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah camera waterproof. jenama Olympus. Tough TG810 kalau tak silap ida code die. time ida beli tu rm1.5k.. ;)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page