Saturday, July 13, 2013

Blogger Pilihan .COM Utusan Malaysia 13.07.2013 .. wiwiiwiwiiw ;)






heyyy, tak pernah sangkaaa , sungguh, tak pernah terlintas langsung nak bagi muka ai yang selebet pipi nembam ni,  masuk paper. tak pernah! dah kenapa tetiba nak masuk kan? ai bukan retis punnn.. huwaaaa.. tak sangka dengan berblogging ajeee.. thanks G.E.D.I.K. ai sayang yu ketat ketat tau tau . muchooo muchoo muah muah  .. HAHA


haaa pelik lah tu dah kenapa budak G.E.D.I.K ni dapat masuk paper? kohkohkoh.. peluang tu datang sekali, ai is malu nak terima pada mulanya, terfikir , apa yang aku nak ketengahkan dengan blog G.E.D.I.K ni? nanti orang cakap ntah papeee budjet poyoo jee. muahahahaha.. last last ada orang tu bagi support, "daaa, fikir business ida, CF boleh pergi jauh kalau dapat peluang masuk paper".. Hmm, betul jugak kan??Dengan itu, baru ai terima. itu pun jenuh fikir skrip. ape nak jawab kalau wartawan tu tanya ini, tanya itu? HAHA  jakun kan ai babe? jakun sangattttt.. mihmihmih

Kiri, Fahmi (PhotoG) - Dhiya (Wartawan yang interview ai) - Hubby - Me - Fara - Kak Lyn
#thanks tau team Utusan Malaysiaaaa. kalau ada salah silap, ida tergurau terlebih cakap segala TER TER, harap dimaafi. sesungguhnya ida hanyalah blogger picisan sajeeeww..
 eh eh ada kene mngena? lalallalala


TAB adik yaya jadik mangsa, pandai kan ai berlakon? muahahhaha
#thanks yaya bagi pinjam rumah, lokasi di interview. heeee ~


gambar ni tak masuk paper pun. hukhuk..  ;p  so ai tayang kat sini yeeeekkk  . HEHE


Paper Utusan Malaysia Sabtu 13.07.2013 
Ruangan Blogger Pilihan
.COM
(beli tau paper nii , jangan lupa baca cerita ai. kuikuikui)


Tajuk tak boleh blah kan uols? ada yang muntah darah tak baca? muahahaha. bukan bukan ai yang letak tajuk tuh. dhiya yang letak. HAHA . . Tapi ai pun rasa blog ai sekarang ke arah travel. sikit sikit update pergi bercuti, eh sikit ke? ber part part kan uols.. mantikk uols baca sampaii muntahh. Siap ada yang bohsan.  kene sound tak yah cerita laaa kan.. tapi ade ai kesah?? HAHA  memang ai sukaaaaaaaaa sangatt update cerita details hal hal percutian ai. kalau setakat letak gambar, caption sikit, info tak de, not my style. HAHA  buat orang sakit hatii tak dapat info jee.. buat apa kan? at least biar laaa cerita kita, orang dapat info.. at least, sedikit sebanyak, blog kita dapat membantu mereka yang ingin merancang untuk bercutiiii.. at least kannnn ~


Dan jangan cakap ai banyakkk sangatt duit tiap kali pun pergi bercutii. ai pun ada masa masanya. ada duit duitnya. tak de duit kita duduk rumah. ada duit kita pergi bercuti. okay? heee ~ tapi ape yang paling penting,  tips bila nak pergi bercutii, mengumpul terlebih dahulu duit tu adalah penting, ai kalau dah aim nak pergi satu satu tempat tu, dah start mengumpul daaaaa... maklumlaa orang duit tak banyakkk. heee ~  kumpul jangan tak kumpulll   ;p


Nasihat kepada orang muda, "daripada melepak dan membuang masa di luar, baik kita menghabiskan masa lapang dengan berblogging kerana selain sentiasa berada di rumah, kita juga dapat menjana pendapatan sampingan daripadanya."  haaaa sape setujuu? hee ~ kemain nasihat aii kan.. HAHA  ai lewat berblogging, akhir Tahun 2009 baru tergedik gedik nak berblog. sebelum tu banyak buang masa melepakkk tak tentu halaaaaaa.. heyy... kalau la ai mula awal, mestii dah tetap pendapatan dengan blog nii.. *verangan*  hee ~




p/ s : Bagi pendapat ai lah, berblogging ni adalah aktiviti yang SIHAT, bukan sia sia. curahla segala minat dalam blog. anggaplah blog tu pendengar yang setia, peneman dan sahabat yang kekal. siyes! masa tu, uols akan rasa, heyyyyy bestttnyaaa ada blog.................. heee ~ kbai! ;)










Yang malu pulak nak publish entry ni, malu tapi mahu, boleh? HAHA
signature ms eida

39 comments:

  1. wahhhhh masuk paper, alamak!!! kat utusan ker?? baru blk beli metro... adehhh....

    tahniah ieda.. satu pencapaian yg bgslah ni... ieda pun ade business kan.. tahniah yer... setuju sgt ieda kata bebrlog ni x sia2 sbb mmg boleh jana pendapatan.. janji pandai menulis.. pandai cari peluangkan.. kan....

    ReplyDelete
  2. heyyy malu ke? koser sangat nak malu okeh..glamer dik non..pasni leh minta sign uols..hahaha insyaAllah kalau niat kita berblogging utk berkongsi dgn readers..sgalanya dipermudahkan.. :)

    teruskan berblogging eida!

    ReplyDelete
  3. tahniah eida.keep on blogging.pasni lagi masyukk..eka sentiasa doakan kejayaan eida :)

    ReplyDelete
  4. Wahhh msuk paper lg....tuh la kan kalo dr dlu lg akak tau berblog tuh mendatangkan hasil dh lame star blogging nih.

    ReplyDelete
  5. Vavavahhhh... syabas bete... btul2... I pun sgaaaat lambat start blogging... enjoy dpy story mory dlm blog...

    ReplyDelete
  6. Bangga beb dgn ko, makin popular lah kawan aku nih....hehe

    ReplyDelete
  7. wahh tahniah kak sebab masuk surat khabar... Alhamdulillah... bilalah ena dapat masuk surat khabar.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. Huyooooo.tahniah kak eidaaaaa..nak signnnnnnn

    ReplyDelete
  9. Wahhh pemessss. Ihikkk suke tau..

    Teruskan blogging..suka baca blog eida

    ReplyDelete
  10. Wahhh sis ida masuk paper! Tahniah kak..effort akak dalam mengupdate blog berbaloi sgt2..huhu sukanya..woi korang semua,tengok ni kwn blog saya a.k.a my chocolate vendor InsyaAllah dah jadi retis..muahaha!

    ReplyDelete
  11. alamak..tak beli paper utusan tadi. makin glam la pasni yea. hikhik :D

    ReplyDelete
  12. wah..tahniah dapat masuk paper..curlassss u..dengan berblogging je,share story pasal travel, eida dpt masuk paper.. :D

    ReplyDelete
  13. Tahniah Eida..dapat masuk paper,curlassss..share story pasal travel je..hehe..tapi mmg betul pun kalau nak cari maklumat pasal percutian, sure masuk blog Eida..nak tau w/pun tak gi pun..saja nk cari maklumat2 dulu.. :D

    tahniah..nak otograp..hehe

    ReplyDelete
  14. Jemput join http://mishbubbless.blogspot.com/2013/07/lucky-giveaway-by-jaja_2243.html

    ReplyDelete
  15. tahniah ida wahh masukk paper . popular la ida pas ni :D

    ReplyDelete
  16. Tahniah Eida.. makin famous la Eida nnt.. hehe take care dear..

    ReplyDelete
  17. wah.. best giler.. tahniah tahniah.hahaha. semoga terus bersemangat nak berblog.hehe

    ReplyDelete
  18. dari paper drg sini. org tu dah femes!

    *p holiday tu siap bg detail costing tak dear? :-)

    ReplyDelete
  19. bestnya Eida dah masuk surat kabor..mesti makin fofular nanti..

    ReplyDelete
  20. tahniah dear..

    blog yg padat dgn informasi mmg susah nak cari sekarang ni.. so kalau rajin bg info tu lah yg buatkan ramai nak baca blog ni.. keep blogging dear!!

    ReplyDelete
  21. dah baca dah paper tu...terkejot tgok muka ada masuk paper..tahniah kak.. :)

    ReplyDelete
  22. congrats ida... dah panjang langkah tu...yg penting niat kena iklas.

    ReplyDelete
  23. wow..tahniah dear..happy for ur..teruskan berblogging :)

    ReplyDelete
  24. Perghhhh dasat2 adik2 blogger Umi Qi tau....terharu baca...inilah nama yer rezeki...tahniah dik ida...syg u ketat2...glammmmmmmmmm masuk paper... :)

    ReplyDelete
  25. Akak ada baca entry ieda sesekali la sebelum nih.. tak pnh terpikir satu hari yg nyaman akak berpeluang kenal ngan ieda tau.. :) tahniah yer masuk paper.... * antara bangga dan dengki member masuk soratkabar hihi..

    ReplyDelete
  26. tahniah.. ida da femes.. syoknye..

    ReplyDelete
  27. dah jadi retis dah/.hehehe..tahniah

    ReplyDelete
  28. hee..sue mmg baca paper utusan, bila baca paper pgi tu, tgk mcm kenal, rupa2nya idea..heheh... glamer u :)

    ReplyDelete
  29. Mn ade femes kak oiiii. Hukhuk

    ReplyDelete
  30. Mn ade femes kak oiiii. Hukhuk

    ReplyDelete
  31. hadiah ieda dah sampai, kak baru call mak .. tanyakan ... fahmy tu adik akak ... baru ni blk kg dia x ckp apa pulak.. dia lupa agaknya ... sbb akak dia pun tak tanya apa².. tq eh ieda.. hujung minggu baru akak balik kg... amik

    ReplyDelete
  32. wow.. kita lambat baca. makin femes dia! happy dengar...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page