Monday, July 1, 2013

DIA tiada pengganti ;(





huwaaaaaaaaaaaaa.. nak nangis dengar berita mengejut niii........... bila dia cakap je "ai dapat tukar tempat kerja" ai semacam ehh? ehh? napeee mata berkaca ni........... huwaaaaaaa nangis lagiiiiii.. sampai hati nak tinggalkan ai.. sampai hatikkkkk  ;(  no more kawan sekarok.. no more kawan semeatball, no more kawan sekenanga......... no more semua tu.............. huwaaaaaaaaaa nangis lagiiiiiiiiii........... ;((

depan- Wardah
belakang , Sis P and ai
(dalam bas masa kursus Induksi ni. nak pergi aktiviti trekking kan war?)


menyingkap awal perkenalan we all, seingat ai dalam bas masa nak pergi Kursus Induksi di Terengganu Bln 11/2008. . "haii, saya dayah, ini kak p.." hai saya wardah.."eh eh? wardah ?? ada kawan saya suruh cariii perempuan name wardah.. Oooo awak lah yeeee.............. " ;p   lepas tu terus jadik macam belangkas we all bertiga sepanjang kursus 2minggu tu........... makan same. pergi toilet same. tangkap gambar same same. bergedik bersama. HAHA .. Lepas kursus induksi tu, we all tak stop! kalau dah sekepala tu, memang rapat lah sampai bila bila ke mana sajaaaa....tak pernah bergaduh bermasam muka. jarang kan nak jumpe kawan sekepala macam ni?  ;(  ai tak banyak kawan rapat dekat office, yang mana rapat/sekepala dengan ai, memang ai sayang betul betul... ;(  sedihnyaaa hatiiii . . . .

sengalnyaaaaa kitaorang . . . . happy sangat time ni!



Kat office, dari chatiing dengan skype, terus ke yahoo, terus ke gmail.. terus ke whatapps.. HAHA.. Hari hari tak pernah lepas. ntah ape yang digosipkan tak tahulahhh tapii sehari tak berbunyi room G.E.D.I.K tu tak sah kan? muahhahahhaa.. sampaikan tiap tiap tahun buat acara celebrate besday kat kotak merah... alaaaaa, sedihnya mengenangkan no more dah tahun tahun akan datang.. ;(  alahaii sedihnyaaaaaaaaaaaaaa dia nak tinggalkan ai... actually dia dapat tukar tempat kerja yang lebih dekat dengan rumah. muak dah katenye 5tahun kerja KL ni. harung jem hari hari... okayyy fine.....................................  ;(

kenangan karok bersama. huwaaaaaaa. 
"war, lepas ni sape nak teman ai karok? ai gegar office baru yu! siap!"
HAHAHA



To wardah, jangan lupakan ai yeee.. walau tak same office dah, tak semestinya kita tak boleh rapat dah.. nak pergi bercuti, roger jee. kita terus book flight! HAHA.. Dan jangan sesekali miss baca G.E.D.I.K yeeee.. ;( jaga diri.. kalau rindu, pm ai laju laju dekat FB yeee! Hari Raya jemput datang umah.. mihmihmih... ai malu nak cakap depan depan, ai is cover cun ken~ so ai cakap tru blog. HAHA. Ai tahu dia mesti baca. Dia silent reader tegar ai... heeeeeeeeee ~

dalam tempoh lima tahun berkawan, sempat jugaklah Go Genting bersama Wardah. heeee ~


To wardah, kerja elok elok tau. yu gerenti takkan dapat kawan sesengal ai. HAHA. mesti yu menyesal mintak tukar.. HAHA.. ok abaikan. Ai harap, semoga persabahatan kita TAKkan putus bila yu melangkah keluar dari JKR ni nantiiii... *sobssss*




p/s : korang pernah rasa macam ni? tak suka kan perasaan sedih macam niii ;(( hurm.... hari ni hari sedih ai ke hape? eiii tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 











Yang sedih gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ;((
signature ms eida

30 comments:

  1. alahai....tumpang sedih plk...hrp2 persahabatan korg kekal smp bila2 walaupun tak satu opis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihnyeeeee..... harap2 begitula.. jumpe time raye jela.. sib baik umh agak dekat. hehehehe

      Delete
  2. Assalamualaikum ida. waaaa sedihnya kawan nak pindah ofis. ida bawak bersabar tau. walau jauh dimata, dekat dihati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat dihatiii.. sbb ade wasap.. hahahahhaa..rindu rindu boleh wasap.. cumanya nak jumpe je tak boleh.. sobsss

      Delete
  3. To my lovely Dayah....
    First time jumpe yu... nmpk yu mcm sombong sgt!! hukhuk...dahla ai takde kawan kat induksi tu... so..layan jek la yu.. hahaha..seb bek kak p kwn yu ok skit.. jenis x makan sama punyer org.. hahaha.. .tp bile dah dlm bas..on d way ke terengganu.. yu semakin mesra..makin becok..dan makin gedik (mmg kene trademark yu tu!!) betul kate org... dun judge a book by its cover... :))
    Dari induksi kite rapat...sampai la skang..
    Byk kenangan manis dgn yu n kak p...
    kalau gi karok..mmg ai suke dgr yu nyanyi..lagi2 lagu CANDY - akan ku tunggu (hahahaha) dan mmg hepi tgk yu perform.**nanges**...
    serius!!! ..ai tak tipu!! sbb yu ade gaya tersendiri... yg x pernah ai tgk dari org lain.. hahahaa... yu r very gud entertainer Dayah!!!
    Cume.. 1 jek terkilan.. kite tak dapat g duduk hard rock sama-sama.. terngiang-ngiang dlm otak ai.. ai nak buli yu.. suh duduk kolam sampai lebam!! (sbb dayah nak sgt duduk bilik yg ade kolam dalam dia..!!) hahahaha... hopefully one day... d dream will come true!!

    To dayah... semoga yu bahagia... yu mmg kawan YANG TERBAIK!! ai akan sentiasa mendoakan kebahagiaan yu... dan busines Choclate fountain yu akan berjaya suatu hari nanti.. walaupon ai jauh..ai tetap silent reader tegar yu..ari2 mesti tgk blog GEDIK ni!!

    Terima kasih di atas entry khas ai ni..

    CAYANG DAYAH KETAT-KETAT !!! (lariiiii...nangisss!!!)

    Wardah a.k.a mizzwar

    ReplyDelete
    Replies
    1. taknak reply boleh? nanti nak nangis lagiiiiiiiiiii. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  4. sedih bile nak pindah office.. fifi selalu macam tu.. sebabnye.. sepanjang 5tahun kerje.. sekarang office ke 3.. hahaha.. dulu kje KL jugak.. sebab nak elak sesak.. kerje putrajaya.. kekadang bosan sebab takde ape2.. rindu KL..

    eida JKR kl? DH fifi pon JKR kl.. ntahntah korang satu ofis!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa asyik tukar office ye.. sedihnya cmtu.. takut nak buat kawan kan kalau cmtu... takut dah terlebih sayang, dah terpaksa berpisah.. hukhuk.... heyyyyyyyyyyyy, ida kat JKR HQ jln sultan salahuddin, DH kat mneeeeee?? hey heyy heyy.. ntah ntah selisih bahu je saluu.. ;p

      Delete
  5. laaaaa ai ni keje JKR ker??? huhuhu cawangan mane???

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaaaaaa same ke JKR nye? HAHA banyak pulak readers dari JKR ni.. hahhahahaha

      Delete
  6. nory pon hari sedih..
    eida sayangg nory tak??
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hukhukhuk... nory takmo nangis.. ida sayang noryyy.. nory jgn tinggal ida yeekkkk ;p

      Delete
  7. Pernah rasa mcmnie 2 tahun lepas...sedu sedan nak tgglkan kwn yg sekepala kt ops dulu...smpai mkn pun xlalu bila kat ops baru...mmg sedih gler..uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lame lame baru okay kan kak.. masa akan merawati luka.. cewahhhhh~

      Delete
  8. Bestkan kalau ada kawan rapat. Off course sedih nk berpisahkan. Tp jgn sedih2 ehh. Pasni bolehlaa dating kat kfc yea. Ajak nina sekali. Hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina dekat mane ehh? nnti jumpe ehhh.. hehehee

      Delete
  9. Dah 2 kali I rs feeling mcm ni... 1st ms best frend I brenti jkr masuk perbadanan putrajaya... wpun x jauh tp sgt x best sbb dah x dpt bekfes n lunch skali... kali kedue bile the very2 best fren I tukar blk tganu... lg teruk feeling die... now I tkut my bff I sorang lg tu atau I sendiri kena tukar... huhuhu... tp sahabat tetap sahabat walau jauh dimata tp dihati sentiada ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg lagi sorang? hehhehehe.... betul betul tetap dihatiii tapi tak dapat jumpe tu yang tak syokkk.. hukhukhk

      Delete
  10. ala pagi² dah baca entry sedih, dah pernah rasa emosi mcm ni jugak .. huhuhuhuhu .... xmoo .. xmoo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhha.. sorry kakkk! ;p ida dah ok dah skrg.. pasni ida up cerita gembira yeeee ;p

      Delete
  11. memang sedih bila berpisah dengan tempat yang dah lama bersama kan..moga hubungan tidak terputus begitu sahaja, tak per jangan sedih2 kami kan ader

    p/s:eida kalau ader plan wat gathering blogger putrajaya jgan lupa ajak sal tau kalu xde ader nak join jugak korang..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 begitula.. baikkk nnti kalau ade gathering lagii, ida bagitahu sal yeeeeeeeeee ;)

      Delete
  12. Hukhukhuk...sedih juga...tp berlagak macho boleh gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkohhhh... macho kene jage.. hati lembut bak kapas yeeee .. hahahhaa

      Delete
  13. lahaiii sedihnya.mst rapat sgt ni.wahhh kurus nya eida masa induksi.hehehe.pic kat genting tu pon kurussss.cantik! xpelah.jauh pon leh jumpa ag kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat rapat ni rara...... kurus eh? hahhah meroyan la ida pasniii skrg fah gemok.. hahahahhahaha

      Delete
  14. MEMG SUSH NAK CR KAWAN SEBAIK MCM NI..MEMG SYOK DPT KAWAN SEKEPALA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hukhukhuk.. tau xpe.. kadang2 ada yang baik didepan, jahat dibelakang. opsss ;p

      Delete
  15. siannye ida.. sobsobsob.. ida, pic 1st tu, muka ida lain sgt.. so sweet.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makkkkkkkkk, time kurus tuuu.. muahahhahahaha

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page