Tuesday, July 23, 2013

Cadangan Tempat Berbuka Puasa : Mr. Kabab & Biryani, Putrajaya





Weekdays adalah hari memasak. ala lauk simple mimple je punn~ kalau tak masak pergi bazaar. tapi lepas g bazaar mesti menyesal makanan tak sedap, mahal je lebihh.. puiii ~ pastu masak balik.. HAHA  blurrr aaaaaahhhhhh.. tak sabar tunggu weekend, hari berbuka di luar. muahahaha. . . 


Ai nak suggest dekat uols semua , pergi la berbuka disiniiiiii, 

 dah lame ai aim nak makan dekat sinii, akhirnya Ramadhan kali ni dapat jugak merasa  ;))



Mr. Kabab & Biryani ni terletak kat Presint 15, Putrajaya. Ingatkan tak ramai orangg, sekali datang, heyy meja penuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. merayuu rayuu ai dengan tokey die nak jugakk meja tuk dua orang. hukhuk ~ so, nasihat ai, book meja dulu ye. seawal jam 2pm dah boleh call kedai untuk book meja.. Call je 03-8889 3209. okay? jangan jadik macam ai dapat meja depan pintu masuk. HAHA gasakkk janji dapat buka siniii  ;p


Jom tengok menu, ai dah set dalam kepala nak makan kebab , nak makan kebab, nak makan kebab, kononnnn diettt. heee ~ hubby ofkoz dengan nasinyaa. mane leh pisahh ;p harga boleh tahan. takpe tekak nak makan jangan kedekut sangatt boleh? mihmih

 Hubby punya, Lamb Biryani (pakistani) RM17
lamb dia heyyy sedap weiiii.. siyess ! sebab ai penggemar lamb.. tiptop!!! lembutt jewww 

 Ni kebab ai punyaa, nampak simple kan? tapi kenyangnyeee heyy malas nak bangun daaahh pastuuu.. hikhik . Nama dia, Lamb Shish Kabab RM15 .. Lamb jugakkkk.. ;p



Air yang special kat situ adalah Barbican. Sebotol RM4. ada macam macam flavour. best best. Selain apa yang ai makan tu, ada macam macam lagii menuuu, ai sememangnya nak je tangkap semuaaaa gambar yang ade dalam menu tu then tunjukk kat uols tapii dah semua orang kiri kanan dok pandang ai pelikk jewww, terbantut sudahhhh niat ai. hihi.. pandang orang macam heyy tak pernah nampak orang tangkap gambar keee? HAHA


ada set kids, set family, pizza pun adeeee.. macam macam laaaa.. 
ada masa kelapangan, duit terlebih, eh eh minggu ni kan gaji? jgn tak serbuuuuuuuuuuu.. weeee~




Info untuk uols, 
MR. KABAB & BIRYANI
No.44, Jalan Diplomatik 3/1, Presint 15,
Putrajaya
No. Tel : 03-8889 3209








Yang teringin nak makan kat SABA Cyberjaya tuh,
signature ms eida

44 comments:

  1. nmpak sedap.. sygnye xmkn lamb la.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada banyak lagi makanan..... tak semestinya kene lamb.. eheehehe

      Delete
  2. heee..sue pun baru plan nak try makanan arab dis weekend.. tak tahu mana besh..tmpt eida mcm besh.tapi jauh bangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... jauh ehh? xpe jauh , boleh jalan jalan sikit.. situ ada alamandaa.. ;p

      Delete
  3. biler eida pergi ni?
    diam2 je ek,,,
    hehehehe
    sedappppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhhedah dekat dengan umh norlii.. terjah ajeeee... ;p

      Delete
  4. EeeeeeeEEEEeeee menggiur kan sungguh la gambar gambar tu.. rasa mesti sedap.. baik saya booking dulu.. dekat jer putrajaya tak payah tunggu weekend pun boleh nih... haha.. nak kena mula pikir ayat manis daripada sekarang..hekhek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhkehekhek.. go go akakk.. gesel gesel sikittt.. gerentiii !! HAHA

      Delete
  5. cili tu eida makan tak..? hehe.. Aini hr2 lalu situ sbb hubby keje area sana tp x penah mkn pun kt Mr. Kebab tu.. teringin gak..hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan.... tak berapa sedap cili tu tapi bedal je la. sbb nnti tak pedas pulak kebab ida. hehhehehehe

      Delete
  6. Ni yg area mydin tu k eida..terliuq cheq dibuatnya

    ReplyDelete
  7. pernah makan sekali kat sini..memang ramai orang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... kene booking meja kemaiiin awal. ishk ishkkk.. dasat !

      Delete
  8. oh makanan ni yang ida tunjuk dalam gambar wassup tu er.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeeeeeeeeeeeeee.. dap dap milo............ ;)

      Delete
  9. dap..dap.. ai selalu gak mkn sini selain saba

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekeeee?? dekat je kan dari umah kite. hehehehhe.. saba tak pernah lagi jejak... sabar sabar ;p

      Delete
  10. Salam,
    besnye tmpat berbuka
    ida pun suke lamb gak
    baru terjebak huhuhuhu
    ida baru follow blog ni
    jemput ye follow blog ida
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal.. ida jumpe ida. baikkkk... hahahahhahaa

      Delete
  11. Replies
    1. tu la. tgh cari masaaa jugak niii.... huhuhuuhu

      Delete
  12. zura prnh mkn kt situ..parking susah nk mampos nk dpt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oouuh??? ida senang je hari tu... hehhhehehee

      Delete
  13. sedap okeyh!! dari aritu nak makan sini tak pergi2..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la pergi nana..... dekat jewwwww .. hehheee

      Delete
  14. ni kalau abg zack tu nampak kambing sana..kambing sini kompem nak pergi jg..dia kan peminat kambing..akak jg yang tak bernapsu ngan kambing hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. kakk tolonglah jgn bernapsuu pada kambing... xde faedah.. kakakkakakaa

      Delete
  15. dah dekat dengan rumah zana tu yang.. hahahha.. nape x roger2??? leh berbuka sama..

    mmg sedap kan.. lagi2 makan time perut kosong... lagi sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.. lupeeeeeeeeeeeeeeeeee.... huhuhuh..sorry! nnti eh next timeee ;p

      Delete
  16. wow!! terliurnyaaaaa ya Allah!! dah lama tak makan nasik beriyani ni.... tapi nak ke putrajaya tu saya tak reti sangat kalau naik kemudahan awam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putrajaya tu xberapa ada transport awam. hulhukhuk.. nanti aina ajak kawan kawan blogger g gath kat sane yee.. hehehee

      Delete
  17. bestnyee....nih harus gi terjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah kakkkkkkkkkkkkk jangan tak terjahhhhhhhhh.. hehehee

      Delete
  18. kebab tu nampak menarik.. kalau bulan biase.. selain ramadhan.. lunch bukak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida rasa bukak kot... takkan die berniaga bulan pose je kann? hahahhaha try laa tengok ;)

      Delete
  19. eida kalau buat entry bab makan bikin akak x selera makan pun teringin nak makan tau huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahahahhaaa.. bukan salah ida... oh noo... hahahaha

      Delete
  20. Replies
    1. haa yg dgn geng2 blogger tu ehhhh bestt kan makan sini dappppnyeeee

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page