Tuesday, July 2, 2013

Bermulanya perjalanan kami. . . . . . We're coming Krabi !! yeayyy!





DAY 1 22June2013 Sabtu

semua pelik dah kenapa belum sampai Krabi , ai dgn hubby dah pakai baju Krabi? hewhehwhe..
Thanks to my sis, Lya yang belikan Tshirt ni masa dia pergi Krabi last April ;))


Kisahnyaaaa we all bersebelas orang ke Krabi bermula begini... yeayyyy! dah mulaaa daaa.. selamat menadah mataaaa uols.... awal awal warning ni, ai sendiri TAK tahu berapa part cerita percutian ke Krabi ni. kalau agak agak dah berbuluuu mahupun membuluuu baca, jangan segan silu tekan je X ye...........  ;p  Okay, check point pertama we all di rumah yaya, semuaaaaa akan berkumpul dirumah yaya untuk ke KL Sentral awal pagii tu.. eh uols dah baca belum pasal tiket flight ai? ade kan bagitahu, tiket flight pukul 7am.. pukul 12tengah malam ai sampai umah yaya, orang pertama sampai.. ingatkan orang paling lambat sebab ai duk uruskan hal chocolate fountain dulu... 


Ai tersangat lah mengantukkkkkkkkk, sesambil tunggu diaorang yang lain sampai, ai tidur tidur ayam sekejap, tido lah sangatt, asal Nory ke Mila ke Sheila ke yang sampai, sure ai terbangun, nak mintak duit. HAHA  Ai ditugaskan untuk hal hal hotel & transport di Krabi....Tu yang tunggu diaorang ni sampai kumpul duit... heee~  Tepat jam 3.30am, we all pun turun reramai , naik cab ke KL Sentral. Yaya ditugaskan untuk call tiga cab untuk ke KL Sentral. Ai naik cab dengan Sheila&Hadi. Disebabkan naik cab time midnight, charge lebih sikittt.. Ai kene RM18.70.. ai bayar untuk pergi, nanti Sheila kene bayar time balik pulak. heee ~


Sampai KL Sentral terus amik bas ke LCCT. Baru tahu dah takde jual tiket return ye? kene beli per way. ishkk.. menyusahkan.. ;p RM8 perway perperson tau... Dalam bas, kerja semua orang adalah mentido.. HAHA........... Satu jam TAK cukup. tak pe tak pe, sambung dalam flight nanti. muahahahaaa... dalam ramai ramai memunggah beg bila dah sampai LCCT tu, boleh pulakk , yang seorang nii tido tak bangun bangun.. heyy dikk, takmo ke Krabi kahh? mau balik rumah balik yee? semua orang dah turun, dia boleh bantai tido lagiii.......... tak bergerak kat seat tuh. nasib yaya perasan adik die takde. kalau takk? babaii dikk.. adik adik... ;p


Tak pernah ai sampai dekat LCCT pukul 5am. TAK pernah ! HAHA... Ingatkan sunyi munyi rupanyaaaa, ramaii orang.... we all terus ke Gate Pelepasan Antarabangsa. Uols tahu, sebelum pergi, ai ragu ragu dengan satu hal ni, 'boleh ke combine kg handcarry luggage dua orang sekali perbooking?' maknenye, satu booking ada 2orang kan, iaitu hubby and ai. sorang satu dapat 7kg handcarry luggage untuk naik flight kan? persoalannya, boleh ke combine 14kg terus dalam satu luggage? Jawapannya, TAK BOLEH ye.. pada mulanya ai nak bawak 1beg gunung hubby yang boleh memuatkan barang we all. so xperlu dua beg tapi bila fikir fikir balik, takut TAK lepas, ai ubah jadik bawak dua beg. nasib baikk........ ;)) so, nanti korang semua jangan buat yeee.. cari nahas.. bukan setiap masa, pegawai imigresen tu bagi lepas.. heee ~

here we goooooooooooooooooo . . . g pantai harus lah seluar munga munga..  kuikukuii



Pukul 5.30am dah sampai gate T10. yeayy tak sabar walau ade 1jam 30minit lagii.. heyy, ape lagii, jom tido. hikhikhikk... ;p  Tepat jam 7.02am, terus fly ke Krabi............ yeayyyyyyyy! tadi cakap nak tido dalam flight kan? tak boleh laaaaaaa.. wa terujaaaaa lebih.......... mata terbuntang terus! HAHA  Lepas pekena Nasi Lemak Pak Hassan Nasser, we all kene isi Borang Imigresen. WAJIB isi kalau sampai Thailand !

ni la borang dia. isi yee. bahasa thai , paham ke? miahahahhaha


Lepas 1jam25minit, dah sampai kat Krabi International Airport. yeayyyyyy lagiii ! Sampai sampai je terus beratur tuk imigresen Thailand. heyy lembap!  ;p  Ai cuak dah takut kalau kalau, si Airport transfer dah tinggalkan ai, sebab ai janji dengan dia pukul 7.25am sampaii.. padahal pukul 7.50am kat imigresen Thailand lagiii..huwaaaaaa..... settle semua,serah pasport, serah borang yang diisi, tangkap gambar, settle! terus ai turun bawah cari Airport Transfer yang ai dah booking awal awal lagi under hotel yang we all bakal stay selama 4hari3malam;) jalan mudah kan? hehee ;))


geng geng pentido di airport. huhuahuhauuahuaaa ~

transport we all kat Thailand. amacam? best kennnnnnnnnnnnnnnnnnn  
Model TAK berbayar tu Hadi, hubby Sheila. hewhehehw


Mr. Eida??? Bilaaa masa ai tukar jantina ni? pat pat. nak kene niii.... HAHA..  ai berurusan dengan orang hotel tu tru email. name die Pat. maybe die ingat ai lelaki kot? HAHA.. Belasah lah labuuuuuu.. Janji van yang di tunggu tunggu ade.. Terkejut berukk we all bila nampak 'van' Thailand. heyyyyyyyyy, dah macam ESTIMA kat Msia dah..... bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Thailand................... ;p  Ai book 2van. bapak besar. bapak selesa. bapak murah. heyyyyyyyyyy tak percaya nye ai................... ;p  Tahu Pat bagi satu van berapa ? 1500thb perway.. 2way jadik 3000thb jeeeeeeeeeeeeeeee... jadik murah sebabnya, we all bahagi 11orang. hehwhehwe ~  sampai hotel dalam 1jam kemudian.


check in. NingNong yang uruskan we all. Pat xde cuti. Nong ni susah senyum.. Yaya salu cakap bila lalu reception 'Nong... smileeeeee'  hehehe ~


terus check in, hanya ai, yaya dengan mila je yang dapat bilik awal. nory dgn sheila petang sikit yeeee.. masa tengah uruskan check in tu, sempat jugak we all tanya pakej aktiviti yang bakal dibuat. eh eh....... sambung next entry laaa. dah panjang sangatt niiii... ;p

yang penting, kita dah sampai Thailand kapp.. kunkappppppp  ;p





Info for uols, 
Rate ai tukar hari tu 10.48
RM10 = 100thb 
7.00am Malaysia = 6.00am Thailand (waktu diaorang lambat 1jam dari kita)


 Jom kira kira duit yang lesap  ;p
Cab ke KL Sentral (charge midnight) RM18.70
Bas ke LCCT 2 orang per way RM16
Airport Transfer 2way for 2 person 
(3000thb/11orang = 273thb x 2orang = 546thb) covert duit M'sia 546thb x 10.48 =  RM57.20
Total RM91.90








Yang rindu sangatttttt dengan Keeeeraaaaaaaaaaabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  ,
signature ms eida

42 comments:

  1. dah update mila xberupdate pun lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah milo.. bile milo nak start ni? kang melerett terus malas. hehehhehehe

      Delete
  2. yeaayy...dia dah mula dah....:)

    ReplyDelete
  3. kappp kunkaaappppp...seronoknya...;)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum ida, hahahha siapalah model hensem depan van tu. wooot woooot. ok jom sambung rindu dekat krabi sesama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. hubby awak lewteww.... ;p alahaiii rinduuuuuuuuuuuu.. ;(

      Delete
  5. wahhhhh so best! duet pon mcm x banyak pakai sgt.more more more eida!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tak banyak sangattt.. so so jee.. so, masih mampu pergi.. ok ok sabar ehh! hahhahahahha

      Delete
  6. besttttnyeee dpt ke krabi...xlps2 lg nk gie sana..cpt2 up next entry...aiiii xtekan X okayh..gigih baca dr awal smp abis...huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe sya... after bersalin nnti ajak hubby pergi bawak baby. okayy... hehehhehe

      Delete
  7. yeayyyy dah kuar dah entry krabi eida...
    nory lagi teruja nak baca entry eida dari karangg entry sendiri..
    dasarrr femalasss kan..
    kuikuikuikui

    alamakkk, gambar tidur ada ekk?
    time ni tk sempat nak selubung satu muka...
    hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaa.. ida kuar lmbt , amik mood. tapi lepas dah kuar bertubi tubi lah keluar.. nasibbbb.. hahahaha

      ade ade mesti ade. nory nak yang berbungkus ke? tunggu eh? hahahahhaa

      Delete
  8. eida!! syioknya korang
    ni ade dlm wishlist sue tahun ni.. tpi x tau la smpt ke idok nak pergi..huhu

    btw, hotel tu eida booking bawah air asia ke ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat lagi ni sue. insyaALLAH. g ajak hubby cepat. hehhehehe... taklah ida book under agoda. sue tgok entry ida lepas ni, ida buy under agoda. ;)

      Delete
  9. Replies
    1. aahhhhhhhh g ramai ramai meriah.. tapi kene sekepala la. kang tak sekepala, nayaa je berpecah. hahahaha

      Delete
  10. Best..best... next plsss... :D

    ReplyDelete
  11. hohoho kat sana van teksi dia mcm estima yer, pttlah malysia jadikan exora teksi gegegegege ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak.. terkejut beruk tgok van diaorang. heyyy best gilerrrrrrrrrrrrr

      Delete
  12. panjang apenye.. tak puas bace.. lagilagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak panjang eh fifi? hahhahahaha... ok ok ;)

      Delete
  13. semangat tul..belum sampai dah pakai baju krabi..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahhaa.. over eksaited kak.. hahahhahaa

      Delete
  14. yey..dayah dah start update..best nya wei g krabi.bila la aku nak sampai sana nih :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy! selamat membaca fida. jgn muak ehhh ;p InsyaALLAH ko akan sampai jugakk ;)

      Delete
  15. kiut plk sluar munger-munger eida tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikikiiii.. macam budak2 jee kan.. segan sebenarnye tapii sukaaa. hihihihi

      Delete
  16. Bila jenjalan dengan kawan2 best kan.. tambahan suami masing2 sporting :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.~ bertuah sangat hubby sporting dan ngam dgn huby2 mereka.. baru leh buat macam macam aktivitii.. hehehee

      Delete
  17. Replies
    1. tu benda wajib kalau pergi cuti same same. hhehehhee

      Delete
  18. mmg tiket tu beg kena 1-1 ye da? xleh cm 15kg cmtu? ida phm ke soalan za ni? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee. dah takde dah ye makk.. satu orang limit bawak naik flight hanya 7kg. cnnot combineeee.. heee ~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page