Wednesday, July 3, 2013

Aonang Goodwill Hotel , Krabi Thailand ;)





Entry kali ni, ai nak review pasal hotel yang we all stay untuk 4hari 3malam di Krabi. Boleh dikatakan ini hotel budjet sebab murah jeeeeeeeeeeeee . . hewhehwhehw . . Aiols memang cari hotel murah murah jeee TAPI BEST.. demand ;p  Mula mula ingat nak stay dekat dekat dengan pantai Ao Nang, tapi hotel situ mahal sikit laa.. budjet lariiikkk.. so, we all sepakat stay jauuuhhhh sikit , terpaksa. sebab nak murah.. HEHE  Ala nak ke pantai ape susah, boleh naik tuk tuk..boleh sewa motor.. hikhikhik ..best wooooo naik tuk tuk ! (tuk tuk is kereta sapu kat sanee)

haaa ni tuk tuk. boleh muat 11 orang or lebih. ada yang kecik sikit. muat 4 orang jeee..
harga? celah gigi je babe bayar. HAHA
20thb per way ke Aonang Beach. convert duit M'sia? RM2 jeeeeee  ;p
ke Krabi Town per way lain harge,, 40thb. RM4 jeeeeeee.. mihmih



Aonang Goodwill Hotel ni, ai book melalui Agoda.com. double jimat! yeayyy ! setelah meneliti, hotel ni menepati citarasa we all. yeayyy ! ade bathtub..mihmihmihh . . cuma tak de lift dan pool jekkk.. OK je sebab ai dapat bilik tingkat 2. 211 ;))  jarak dari hotel ke pantai Aonang, rasanya dalam 15minit jalan kaki. 1st day sampai macam jauhhhhh jeee rasa . Tapi lepas ai berkali kali jalan kaki dari hotel ke Aonang Beach tu, huh, steadyyyy jeeeeeeeeeee.. tak yah naik tuk tuk pun xpeeeeeeeeeee  ;p  


Website : Aonang Goodwill Hotel  (klik)
Email : aonanggoodwill@hotmail.com


Superior Double Bed jadik pilihan we all. eh eh ade anak gajah lah atas katillll..
 menunggu ketibaan we all. HAHA
comel pulak tuala didecorate jadik gajah. rasa nak hempukk boleh? muahahhaa


ada bathtub . WAJIB. titew nak mandi together gether laa dgn hubby titew.. mihmihmih
lepas tu jangan tanye ape jadik yee. kahkahkahkahh


kaw tengokkk.. lampu pun gajahhh.. ini mungkin bapakkkk gajahhh.. HAHA
nampak macam garang jee... ;p


ok ini bahagian kaunter. ade kerusi untuk menunggu yang macam mila duduk tu.
 open air konsep dia. ok lah. Nong pun baik je layan karenah ai dgn yaya. Nong nye English je yang senang difahami, yang lain, ai pandang yaya, yaya pandang ai.  HAHA  blurrr tak pahammm ;p  kene main lukis lukis baru nak paham.. hewhehwhehw


kalau pepagi harii, we all break1st kat sini laaaa.. malam malam hari jadik tempat melepak sampai ke pagiii.. kuikuikuii...  depan tu jalan rayaa, seberang jalan ade shop. kiri hotel ada masjid. depan masjid ada gerai halal. haaaa semua adaaaaaaaaaaaaaa  ;))



Siyes.  Aonang Goodwill Hotel ini sangatt direcomended untuk sapa sapa yang mencariii hotel budjet kat Krabii.. Masa we all stay situ, ada jugak terserempak dengan beberapa orang M'sia yang lain... Cuba uols teka untuk 4hari3malam, berapa we all kene bayar untuk satu bilik superior double room with break1st setiap hariii ?? haaaaaaaaaaaa jangan meroyan ai bagitahu, harga dia hanyalah RM258 sajaaaaaaaaaaa  ;))   satu malam hanya RM86 sajokkkkk.... kalau macam yaya, kan adik dia ikut kan? so yaya kene add on extrabed dgn break1st. Untuk extrabed dan break1st, yaya kene 500thb pernight. so total 1500thb. convert duit M'sia baru RM157.20 jeee.. murah kannnnnnn hotel niiiiiiiiiiiii?  tak cukup dengan tu, segala deal pakej we all deal dengan hotel je.. dapat murah jugakkk dari yang lain.. plus, we all malas nak cari cariii.. senang benda depan mata.. terjahhh jeee.. HAHA




Jom kira kira duit yang lesap  ;p
Hotel 4hari3malam  RM258
Total RM258





p/s : nak dapat hotel murah lagi, rajin rajin lah jenguk website Agoda.com  ;)








Yang tak sabar nak up cerita pulauuuuuuuuuuu,
signature ms eida

40 comments:

  1. fuh semua tema gajah yer, beslah ieda up entry mesti lengkap info .. tq sharing .. ntah bila lah dapat pg ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak ,, semua tema gajah. pelik ida. hahahahhaha..... ida suka memudahkan orang , kot2 orang cari infoo.... macam ida survey dulu cari info kat blog orang.. hehehee

      Delete
  2. rate lebih kurang hotel bajet dlm m'sia.. tai bilik kat sane lebih wow..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul. standard kita tapi bilik die lagiiii best... bersihhhh...... sukanya lahai g krabii nii ;))

      Delete
  3. memang murah la ida hotel ngan transpot kat sana..tak pernah naik tuk tuk..

    tengok entri yang cuti2 USS dulu pon telan airliur jer ngan total cost..yang krabi ni just nice jer..hihi..leh berangan2 dah ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhahhaa.. uss same je ngan krabiii.. ida rasa budjet ida same.. cuma kita nampak USS tu mahal sbb matawang die mahal... hehehee~

      Delete
  4. Ada harapan nak gi Krabi tahun depan nih...:)

    Bawak budak2 ni banyak perlu difikirkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeee~ kene perancangan rapii kan.. xpe xpe.. slow slow.. mesti sampai nanti kak ;)

      Delete
  5. Assalamualaikum ida, kalau ada pool pun syok gak. tapi tak mengapa. bathtab tu dah cukup terbaik ida. hihiihihhihihi ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnn.. dah cukup untuk kita bergesel. hahahahahhahahaa

      Delete
  6. wow mmg murah lah eida! Ya Allah.lepas ni mmg amik info dr eida jelah nmpk gayanya! pape i call je u senang.hahahaha.over taw.bila nk g ak tau ag.tahun depan target.insyaAllah.

    hmm amboi! ada bathub je jalan ye.hanyutttt~ hahaha i paham tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanyutttt~ hahahaha.. cm rara, hanyut hanyut dgn princess. hehehhe.. okay boleh no hal! ;)

      Delete
  7. murah tapi interior dia tak menampakkan murah..bersihhhhhh nyer lahai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak...ida budjet biasa biasa jee hotel ni, sekalii hambekk kawwww..... tak silap perhitungan book hotel nii.. hehehee

      Delete
  8. bloggers atau silent readers , boleh tgk cara nak tempah hotel melalui Agoda.com di blog saya.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;) ouh terlupa nak buat tuto untuk readers. nnti ida buat jugak yeee ;)

      Delete
  9. takdan nak berendam lama2 dalam bath tub..
    tapiii mmg berpuas hati dgn hotel ni...
    jom repeatt...
    ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dan? ida ber dan dan. hahhahahahahhaa..

      Delete
  10. tuala yg dorang bentukkan jadi gajah tu sehelai je ke..? gile kretif... comey je gajah tu duduk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuala tu ade 3 helai. satu besar, 2kecik. jadik lah seekor anak gajah.. hahahhahahaha

      Delete
  11. murah nye hotel tu.. yang penting selese kan eida.. bukan kite pergi nak tidur.. nak g jalan2 je pon kan..

    ps: DH fifi dekat JKR HQ.. jalan sultan salahhudin.. Eida JKR mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesaaaaaaaaaaaaaaa sangatt hotel ni.. gasak la murah pun. lagi bagus. hehhehehe...

      #heyyyyyy, same laaa , ida pun JKR HQ ni. adehh.. Blok F ke hape ni? hahahhaa

      Delete
    2. kelakaaa okkk satu office jumpa dekat blogggg :P
      hahahahahah

      Delete
    3. hahahhahaha.. diam yaya diam.. hahahhahahhaa

      Delete
  12. Thanks for sharing info pasal hotel ni. Yes.. murah giler. Saya pun selalu deal dgn agoda kalau nak holiday. Very informative and easy to navigate. Next entry please.. I believe its about you alls punya aktiviti di pulau. Miss krabi so much..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ida ni kali pertama deal dgn agoda. sib baik dapat terus yang okayy, kalau tak nayaaa jeee, bad 1st experience. huhuhuhu.. yeayy! tepat sekalii. all about beachh.. next entry yee. tunguuuuu... ;p

      Delete
  13. ida mmg hebat r part2 ni.. bangga jd kwn ida.. hahaha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. semua orang pun berpart part mak.. xyah nk bangga sangat laaa ;p

      Delete
  14. Salam..Boleh ke book hotel kat Agoda guna Debit Card CIMB/Maybank..Klau guna kredit kad org lain bayar plak macam mana?bleh ke??Nk gi krabi tahun depan hee.Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak. susahnya soalan. hahhahha.. ida tak pernah guna debit. mmg salu agoda je guna crdit card. cuba try n eror. kalau lepas buat bayaran, kire boleh lah guna.. hehhehehee.....

      Delete
  15. Eida..
    eida book hotel berapa bulan sebelum?
    then breakfast dia ok ke? heheh...
    tgh mood survey2 ni.. w/pun lmbt lagi..ahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak silap ida kan, ida book awal. tapi tak ingat bape bulan. rasanya sebulan sebelum kot? ala tak ingat sangatt. hehehehe.. tapi nak selamat kan sue, better book awal. time tu harga murah ..

      Delete
    2. oraittt.. selamat bercuti.. heeeeeeeeeeee ~

      Delete
  16. otw nak ke krabi lagi 2 bulan, hehe..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page