Tuesday, June 4, 2013

Tempat Celebrate Birthday palingg BEST !





hubby and ai, depan yang bermuncung tu syafiq hubby yaya, berbaju kuning opkos mila dan berbaju merah tu nory. hubby nory , zul kerjaaaa.. zul kitaorang makan besttt  ! ;p belakang mila yang sedang gigih berlatih nak interview iklan gigi tuh, mcdee dan sebelah tu, mak dan ayah..... ;))



cerita dah basi yeayy! tapi pedulik hapeee nak update jugakkk.. muahaha. . hari tu we all ade plan nak celebrate birthday yaya. konon bujdet nak buat suprisee tuk dia tapi disebabkan aiols busyyyyyy je memanjang, plan bertukar dan terpaksa bagitahu je yaya yang we all plan nak belanja dia makan jeewww  ;)) dah tak suprise.. hukhukhuk.. sorryy mak busyy mak busyyy  ;p  that day pun ai sampai lambat.. thanks to nory sebab ingat nak beli cake tuk yaya... kalau ikut kepala ai ni haaa, memang tak ingat laaa jawabnyeee ;p 


we all cadang celebate birthday yaya dekat Flora Cafe. rentetan dari meeting SOTA hari tu, aiols jatuh hatiiii laaa dengan Flora Cafe. dari dulu dah jatuh hatiiiii, sejak tengok Awal dan Scha umum tarikh perkahwinan diaorang kat Flora Cafe nii,  tapi takuttt nak pergiii makan situu.. standard. sape yang TAK pernah masuk Flora Cafe kompem akan cakap, Flora Cafe ni mahal gilaaaaaaa.. sebab dekorasi cafe yang amatttt sangattt cantikkkk, elegan, nampak sungguh curlassss.. orang biasa tak boleh masuk, retis jee bolehhh... tapi, no no no noo.... Flora Cafe standard cafe yang lain je babee. wa mampu, uols mesti mampu lagii.. hehwhehwheww  ;p  lagi satu yang best nye Flora Cafe takde nak western bagaiiii semuanyaaa masakan kampung sajaaaaaa ;)) ada buffet ada ala carte.. ikut laaa... harga siyes mampu okay! lebih murah dari Secret Resepii ;)) kalau mahal takdelah we all nak belanja si yaya tuuu.. kohkohh.. harus belanja yang murah murah sajokkkkk tapi nampak mahal... nampak jeeee ;p .. itu yang pentingg .. mihmihmihh

nampak tak syafiq, hubby yaya pakai kopiah? ekceli, diaorang baru balik dari solat jumaat. we all sambut besday yaya pada 24Mei, cuti Wesak hari tuuu ;)) balik balik dari solat, diaorang mencekik kaw kaw.. sebabnyaaaa, setiap hari jumaat ada Friday Buffet Lunch. makan lah banyak maneee harga tetap samee... harga? teka laaaaa. huhuhuhu... RM22 per pax sajokkk... makan lah sampai lebam......... murah kennn~  aiols suka sagu melaka that dayyyy~ slumber je ai campur dengan kuah cendol... marvelesss wehhhhhh  . adeh! laparrrrr ;p



so yaya dah tau we all nak belanja dia, tapi TAK semestinya tak boleh buat suprise. kita suprise kan dia tang lain okayy... we all berpakat dengan Mell, bos Flora Cafe ni.. pehlisss deco cantik cantik meja we all.. ye ye ? we all nak yaya jakun gilaaaaaaaaaa nanti.. we all nak yaya terharu nantii... HAHA.. Mell? gilaaaaaaa sporting okay ! cakap jeee nak celebrate ape apa majlis, gerenti berdesupp Mell siapkan.. siyes cantik deco Mell. simple tapi curlassssssssss....  ai taktahu macam mane rupa , tapi bila ai datang jee, dari jauh ai dah macam, huwaaaaaaaaaaaa.................. cantiknyaaaaaaaaa.. cantik! cantik ! i like... sayang Mell ! weeee~

ada fresh flower, ada belon belon. ada bling bling... huwaaaaaa cantik!
bukan yaya je jakun, semua pun jakun.. miahahhahahhaaaa



siyes lah uols. kalau nak celebrate apa apa majlis, macam baby shower ke, birthday party macam ni ke, candle light dinner anniversary, ishk tak kesah ape jeeee.. u name it ! call je Mell, 017-302 4112, make sure call seminggu sebelum ke, supaya mudah Mell nak prepare untuk uols. kalau terus walk in je, jangan letak harapan nak dapat deco superb macam ni yeeee.. so call dulu bagitahu Mell then uols akan suprised! yeayyy ! Jangan risau, Flora Cafe ini beroperasi setiap harii dari pukul 11pagi sampaii 10.30malam.. ataupun uols boleh contact Mell dekat Facebook Flora Cafe Ampwalk ataupun LIKE Fanpage Flora Cafe Ampwalk ;)) eh eh cantik profile picture Fanpage Flora Cafe? hehwhehwheww  ;p

banyak membebel la ai ni.. sampai lupee nak kenalkan dekat uols semua, tokeyyy Flora Cafe. ni MakLong. Mell kenalkan sebagai Maklong, so we all pun panggillah Maklong. hehwhehww.. lembut je orangnyaa.. nak panggil tangkap gambar pun susahh. sangattt humble orangnyaaaa.. 
ai like support business orang Melayuu ;)) uols pun support la yeee .. huuu~

kalau uols plan nak pergi sini, 
ini address Flora Cafe,
Lot G.08B-1 Ground Floor Ampwalk,Ampang
03-2161 8010 / 03-2858 6090





lepas dah makan mencekik , kenyang tahap cipan, jom kita potong cake. yeayyy !
tak sabar nak makan cake.. yeayyy !

 happy birthday yaya. moga murah rezeki, humble sentiasa, dipanjangkan umur dan
dikurniakan si kecik ;))
semoga yaya dan syafiq bahagia dunia dan akhirat.
yaya, jadiklah anak, isteri dan ibu yang diredhai dunia dan akhirat yeeee ;)) amin~




ohhh, last but not least, ada video untuk tatapan semuaaa ;))
kalau taknak muntah darah terlebihh, jangan tengok ehhh.. HAHA.
tapi kalau sape yang nak tengok tahap sengalan diaorang niii, tekan play yeee ;))

sepolohkali tengok, sepoloh kali tu rasa apehal suara aku macam tu dalam videooo nii.. 
macam kanak kanak ribenaaaaa jeww.. hehwhehwhehww  ;p










Yang plan nak pergi Flora Cafe bawak family pulakk.. heeee ~
signature ms eida

28 comments:

  1. wow..cantik tul tempatnye...
    klu malam lagi romantik kot tempat ni..good2..boleh terjah nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak... sangatttt cantik kak......... that y name die Flora Cafe, penuhh munge mungeee jewww ;))

      Delete
  2. kalau dekat teringinnya nak sambut anniversary kat sini ... berangan jerlah.. dah kalau jauh mcm ni .. mmg xdenya nak jadi suprise kat hubby ...

    selamat hari lahir buat yay, semoga dipanjangkan umur dan happy² selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakk. xyah suprise.. sambut bersama sama pon bolehh.. janji happy kak. hehehehe ;))

      Delete
  3. wah, beshnya tmpat ni idea!!
    ingtakn owner cina, rupenya melayu..makcik lagi..salute laa.. bolehla next time sue gi cni..celebrate anibesari

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea or ida? mihmihmihh.... melayu kak.. kite support orang melayu kite yee ;)) sila sila.. mesti sue takkan menyesal punya! hehehee

      Delete
  4. macam best je.. coming soon birthday MIL. tengok wallet jap hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha. tgok wallet jap. tgok wallet hubby sekali yeeee. bergabung meletop! mihmihmih

      Delete
  5. sumpah best celebrate kt sini...
    happpening giler video tu...
    namploh kali tengokk dah..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ken nory ken~ hahaahhaa.. vongoks arr viedo tu. sumpah lawak!! hihihihi

      Delete
  6. kelakar kelakar kelakar, erkkkk tercekik halkum ketawa hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahaa. laki sape lah tu kan milo kenn~~ ;p

      Delete
  7. nak pegilah nnt..nak bwk anak dara sorang tu. Celebrate bsday dia kat sana.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaa.. sesuai sangattt kak. jgn lupe call Mell dulu sebelum datang yeee ;))

      Delete
  8. Bagus eida share entry ni...bleh terjah sana if nk buat event for family :-)

    ReplyDelete
  9. cantikla tmpt flora cafe tu.. one day nak candle light diner dgn hubby lah.. (mcm la nak buat)..hehe

    ReplyDelete
  10. wahh... lmbt tahu... kalau tak bleh g anniversary situ... tggu thn dpn lak laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeehe.. xpeee, skrg dah tahu kan?? nnti bawak mem besor pergi sane yeee ;))

      Delete
  11. Happy belated besday Yaya, happy Yaya dapat kawan2 yg macam korang ni :D

    ReplyDelete
  12. luv flora cafe so much.. mmg giler aahhh... tak puas tgk deko diorg. mell lagi lah peramah giler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ken kak kenn~ berbaloii kan akak pergi sambut anniversary dekat sane kann?? heeheee.. Mell memang terlebih peramahh.. sangatttt! ;)

      Delete
  13. nak buat wedding situ bole tak agak2 ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii nuhaaa.. study dulu. gatal ye nak kawen dah! mihmihmihhh

      Delete
  14. wahhhhhhh serius nice ! bestnya, xsgka pulak murah dan masakan kampung, mmg menarik, thanx review psl tempat ni, haha klw x, sy xpenah tahu pulak, hehe...cantik dan berpatutan harga, ade mse nk g sini lah makan2.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul.............. sendiri pergi, tu yang ida tahu.. hehehhehe..... nnti pergi yeee. pastu war war kan kepada kawan2 ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page