Monday, June 17, 2013

Powerbank berkualiti tapii murahhh jewww ;)







*Powerbank Pineng*


Ai dah ade powerbank. yeayyy ! gelek gelek bontot sikittt  ;p  dah lameee dah ai teringin nak ade powerbank. bukan ape, senang nak charge hp di mana mana. selalunya, ai akan charge hp masa kat rumah dan office je. siap beli dua charger , senang tak yah nak berangkut bagai rumah office office rumah. hehehe . tapi masalah ai bila ai keluar, bila ai buat job event cf, hp ai gerentiiiiiiiiiiiii mantik cepatt. sebab dok layan whatapps customer la. ade sekali tu, sedang deal baik punya dengan cust, hp mantikk pulakkk.. cisss.  potong business betul lah ! ;p  so, dari saat itu, i need powerbankkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !

(mantik = mati  ;p)


Jap, sebelum terlupa, kot kot ada yang TAK tahu apa itu powerbank ? mah nak cerita sikittt ;) Powerbank ni sebenarnya gadjet ataupun aksesori yang digunakan untuk mengecas hp, ipad, tab dan macam macam lagi laaa... Dengan ada nya Powerbank ini, kita dah TAK perlu risau kalau kalau kehabisan bateri hp bila tengah hang out dengan kawan kawan kee, shopping ke, atau kemana jela kita pergii....  yang bestnya, Powerbank ni tak de lah besar mane, tak de lah kecik mane, senang kitaaa nak angkut ke mana saja. kalau macam perempuan tu, sumbat je dalam handbeg. mihmihmihh

sampai sampai terus tangkap gambauuu.. siap beli dua. satu ai punya, satu my sis punya. ;)
Silver ai punya.. Dark Grey my sis punya. yeayyy !~
Powerbank Jenama Pineng
11200mAh


Apa Pineng? Tak pernah dengar? Ai pun tak pernah.. HAHA  Nape tak beli Jenama yang famous amos tu kan? Macam yabao kew... ntah la, mahal sangat. tak mampu kot? hihihi.. Ai berani belii Jenama Pineng  ni sebab, ai terbaca entry Irine Nadia Marcello. dia beli dan dia guna dan die review.. ai percaya dengan apa yang orang pernah guna. So ai beli. hee~ Ternayata keputusan ai TAK salah ... ! Powerbank Pineng ni sangattlahhhhhhh bagusss.. sama bagus kott dengan powerbank yang lainn? dah tu, kenapa bayar lebih? ;p

sesetengah Powerbank boleh charge sekali DUA hp dalam satu masa sebab ada 2 usb port pada Powerbank tersebut. maybe kalau takde 2 usb tu, powerbank mAh sikit kot.. dan yeayyy Powerbank Pineng boleh charge sekali dua hp.. yeayy ! tengok tengok, ai charge hp ai dengan hubby sekali jalan.......  well .....  hiii ~ dan benda kecik kecik kat tepi tu adalah aksesori dia. kita boleh tukar tukar mengikut kesesuaian kalau nak charge hp yang berlainan port. dont worry semua adaaaa. . tak rugi belikan?  ;p


eh eh ape ni? ada torch light? YES ! Powerbank Pineng ni ade torch light uols................... tekan dua kali kat button ON tu, torch light akan ON. tekan lama sikit, torch light OFF. Simple. yeahh bestnyaaaaaaa tak susah lah kalau berada dalam gelap, nak charge hp, tak nampak nak cucuk lubang usb, tekan sajaaaa torch light yee... tak rugi nyeee beli Powerbank niiiii..... weeeeeeeeeeeeee ~  tapi ade sesetengah Powerbank xde torch light tau. rugi nyeeee .. mihmihmihhh



dan yang paling penting, kapasiti Powerbank ini sendirii .. ini sangatt puas hatiiiiiiiiiiii, sebabnyaaa, dengan kapasiti Powerbank Pineng 11200mAH ini, ai boleh charge galaxy young ai yang berkapasiti 1200mAh sebanyak 7 kali , charge penuh yeeeeeeee.. cukup puas hati babeee. sebabnya ai memang target 7 kali jeee... sebabnya memang ai akan charge hp ai sekali sehari. kalau Powerbank ni boleh charge 7 kali penuh, maknanya 7 hari (seminggu), cukup lah sebabnya paling lamaa ai travel seminggu jeeee.. eh eh ? ehem~





okay, puas dah membebel macam macam kelebihan Powerbank Pineng ni, sapa sapa yang berminat nak ade Powerbank berkualiti tapii murah jeee macam ai ni, uols semua boleh la contact, 
Faiz Ibrahim
Faiz siap bagi guide untuk semua customer diaaaa ;)) Thanks Faiz. 






p/s : thanks ChocFountain, coz give me what a superb power powerbank. hee~








Yang settle satu wishlist. heee~
signature ms eida

45 comments:

  1. yeayyy thanks for sharing ieda.. nak gi terjah lah Faiz Ibrahim punya blog..
    Aritu ada beli, tapi tak tahan lama.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak tahan lame? dah rosak ke? okay terjah jgn tak terjah. heeeeeeeeeee~

      Delete
  2. zura smp skrg blm beli powerbank.. mmg wajib beli ni sbb slalu guna henfon secara hardcore gittew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan......... ida yang tak berapa hardcore pun asyikk lah mantik je hp ni.. hukhukhuk

      Delete
  3. Assalamualaikum idaaaa. bape rege dia? wahhh sheila belum beli lagi powerbank! huwaaaaaaaaaa nak beli ni juga ida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga dia, sila lah pm Faiz. hehehhehehe.. sila sila sheila............... berbaloiiii ;)

      Delete
  4. nasib baik pakai pon biasa2 je, takyah powerbank bagai.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehekhekk.. perli letew................... muahahhaa

      Delete
  5. wah..nk terjah gk la..kte pn ada mslah bateri cpt hbs ni..payah klu dh mcm2 application dlm tu ada kn tu bateri cpt hbs

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe. makin banyak apps, makin teruk battery habis cepat. hihihihihi

      Delete
  6. Harga bpe?murah ke siap blh beli dua tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa murah laa siap beli dua. hehehhee.. fida kalau nak tahu harga, PM je Faiz tu okay? ;)

      Delete
  7. 30,000 mAH ada tak eida..dah ada powerbank senanglah xpayah nak charge dlm kereta lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida rasa ade milo. Faiz dah start jual mAH yang besar besar dah sekarang,, try pm di eye milo ;)) aah tak charge dah dlm kete.. hahhahahhaa.. teringat milo dok bebel kat ida hari tu.. hahhahaa

      Delete
  8. Eka beli cap edvance.nyampah.dah la rege 200.mula2 katanya dpt cas tab n i phone sbb mah dia besar kan.ada 2 usb port pulak.apa lagi amik terus la. Sekali bila guna utk i phone ok la.yg tab percentage dia takat tu ja.dlm masa 30 minit baru naik 1 percent.nanti cuti sekolah nak refer kat kedai.nasib warranty setahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.. sib baik masih ade warranty.......... bape mAH kalau nak charge tab tu eka? tab kan besar. hukhuk...

      Delete
    2. thanks ida.. nak survey jugak ni..

      Delete
  9. unik tau powerbank tu. huhu tapi kita takda bajet lagi :( fotostet kak ieda punya satu lahhh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila sila , nuha fotestat bebanyak sikit yeee. berkaler tau! mihmihmihh

      Delete
  10. Tengs sharing eida..ayu penah bli yooboa(ntah betul slh eja) rm200 skali guna hangus pastu pi kdai yg jual tu mntk tukar...dia bg yg baru..dia bg yg baru nak cas kli kedua usb dia plak terpelosok dlm yooboa tu..pnyer la bengang rgi duit iolls taw rs nk luku-luku jer kpala tukg jual tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. luku dieeeeeeeeeeeee... jgn tak luku. hikhik. ida suka beli ikut review orang. kalau orang review baik, sedap sikit hati nak beli.. hehehhehehe

      Delete
  11. hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

    ReplyDelete
  12. nak beli jugakklah nnt...duit duit kemari kawww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiiiiiiiiiiiiii~ duit kemari kawww jugakkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
  13. belum berkesempatan untuk beli power bank..Orang kata memang power..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah name pun powerbank. mesti power punya.. hihihiihi

      Delete
  14. terbaikkan....haha, aku dah beli lama ngan TFI...sampai skrang still ok. tak rugi kalau beli dengan TFI

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? ida baru beli.. harap harap setahu dua tahu tig apat lima nam tujuh tahun , keadaan die masih okay. hehehehhehehe

      Delete
  15. belikan belikan..xpun bagi free 1 hehehe =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. cis............................................................. tunggu ida menang loterii ye. HAHHA

      Delete
  16. yg baru tahu psl powerbank huhuhuhuhu .... nsb baik ieda terang apa bendenya tu... kalau x mmg x tahukkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaaaaaaaaa... xpe kak.. ida pun dulu bermula dengan tak tahu.. hehehhehehe.. ;)

      Delete
  17. yeayyy boleh bawak gi krabiiii. eh? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy! itu sudah pastiiiiiiiiiiiiiiiii.. eh? ;p

      Delete
  18. tak beli lagi pun powerbank nih...memg plan nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli lah kak............... sangat berguna ni ;)

      Delete
  19. Replies
    1. ala segan nak cakap sini, murah je ni. kakk.. hehehehhehhe

      Delete
  20. power bank zana pun kecik jer MAH.. masa beli dulu x ambik port sangat bab2 MAH ni.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zana mane boleh mAH kecik.. kene besarrr kan... note II tuuuuuuuuuuuuuuu

      Delete
  21. Replies
    1. murahhhhh.. hehehehe.. boleh la contact Faiz ;)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page