Wednesday, June 5, 2013

ishkk . . tak tahu nak letak tajuk apee ;p





bulan mei bulan busyyy.. busy dengan booking chocolate fountain. tiap tiap minggu ade. bukan sikit. banyakk items kene prepare.. ai berdua dengan hubby tak menang tangan nak buat. ai mintak tolong dengan akak ai. dengan mak ai. tak cukup dengan tu, dengan kawan kawan pun.. muahahahahhaaa. sian diaorang. tak pasal pasal kene tolong cucuk marshmallow 5kilo untuk event wedding.. hikhikhik ~


ingat kan macam menyusahkan, tapi kemaiiin diaorang seronok dapat tolong ai cucuk. huuu~ sayang korang! thanks yeee tolong idaa.. muah muah muah ;)) yang kelakar tu, ai siap pergi ke rumah nory , ai angkut semuaaa marshmallow 5kilo, buah strawberry & anggur 2kilo , semua nak buat dekat rumah noryy.. macam xde kerja kann? diaorang lah niii. paksa ai datang.. .. HAHA


 haaaaaaaaaa ni kat rumah noryy, dah pukul 1am dah time ni.. kikikikiii~


3.5kilo, 6 orang tolong cucuk, satu jam setengah settle... yeayyy ! sampai kejang kejang kaki cucuk kan.. haaa, macam niii lah ida buat dekat rumahhh ;p berkorban masa tengok TV nak cari rezeki lebih.. kuikuikuiii ;p  kesian syafiq, zul.. mihmihmihhh.... zul lagi laa, dengan kerja pagi nya, ai suruh cucuk marshmallow pulak.. thanks tau tau yaya , syafiq, nory dan zul ;)) next time tolong lagii yeee.. weeeee~

tu diaa,, kemain noryy dah nak jadik kasimm selamatt dahhh.. wakakkakaka


dan hasilnya selepas satu jam setengah, 
penuh satu tong marshmallow yang mahu dibawa keesokkan
 harinya untuk event wedding.. pheww~




mane tak ai cakap, malam malam, rutin harian ai dengan hubby ialah cucuk marshmallow, sekali order tak main sekilo dua, main kilo kilosss teruss... mantikk ai kalau xde kawan kawan yang sudiiii tolong niii.... thanks a lot ! ada sesiapa yang sudii tolong ai takk? mihmihmihhh.. oh ya pagi tu semua dah tido, nory dengan Laura je teman ai yang kene potong buah starawberry.. thanks noryy. settle potong strawberry, dalam pukul 5am rasanya, baru ai dapat tidoo.. tapi pukul 7am dah bangun nak kene balikk rumah siap siap sebab pukul 10am dah kene ade kat Dewan Wedding.. phewwwwww~ nampak tak life ai sekarang.. hikhikhikkkk.... mak busy mak busyy  ;p




p/s : tetiba nak counting the day laa. lagii 17hari lagii.. wiwiwiwiwii ;))










Yang TAK sabar nak masuk bulan puasa, tak de booking, HAHA penat dennn dahhh ;p
signature ms eida

30 comments:

  1. Assalamualaikum idaaa. busynya idaa. alhamdullilah. murah rezeki babe.. heheheheee. 17 days to go ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila.... yeayy! demi mencari rezekii, gigih tau sheilaaaaaaa.... hari ni 11days to goooo ;)

      Delete
  2. alhamdulilah rezeki Eida..adik Sal pun baru berjinak dengan bisnes nie..memang penat namun demi mencari rezeki kan..go go chaiyok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. demi mencari rezekii. kerah tenaga masa muda.. hehehehhee..... ouh yeke? gudluck jugakkk ;)

      Delete
  3. takpe ida..bersusah2 dahulu, bersenang lenang kemudian.
    tabungan nak oliday ti penting. mihmihmih...
    sronok buat keje yg kita enjoy nih. mcm akak semalam baru upload gmbar baju bajan kt blog ari ni dh sold out80%. giler wehhh..terus rasa nak benti keje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...... suka sangatt bile kerja kita orang sukaaaa..... suka sangatttt.... iye mari menabung tuk bercutii.. yeayyy! hihihihi

      Delete
  4. Alhamdulillah rezeki melimpah ruah eida..

    macam syiokkk jew main cocok2 tu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur.. tak salah pilihan ida.. hehehehhe.. ;))

      macam syok? haaaaa nak try cucuk? hehehehhee

      Delete
  5. gighnya bergabung tenaga...ehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigihhhh................................. harus ! hehhee

      Delete
  6. Best kan bila bisnez dpt smbutan... enjoy buat tu smua yg penting...

    ReplyDelete
  7. semoga terus maju yer yunk.. xpe penat sikit demi mencari rezeki yg halal...

    untung ada kawan2 yg sudi nak tolong.. gud job nory & yaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ken~ penat sikit xpe.. asal dapat duit. hahahahahhahaa.... zana taknak tlg ida? mihmihmih

      Delete
  8. Alhamdulilah.rezeki tu eida.tahniah bisnes dah bertambah tambah maju

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur eka...... eka punya macam mane? hehe

      Delete
  9. bestnye korang nanti nak tolong jugak er....cantik rumah nory..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay milo! nnti ida bawak 5kg datang umah milo... hahahahahahha!! aah umah nory cantik, simple.. ;)

      Delete
  10. bace entry sambil kunyah2 sendiri. eh terasa rasa ad marshmallow dlam mulut haihhh =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh eh? asal akak pun rasa macam ade mallow dalam mulut ni? muahahahhaha

      Delete
  11. Tringinla nak rasa ni... Duk dkt memang amek dah untuk event :(

    ReplyDelete
  12. hebakkk sungguh lakonan laki aku, konon2 penat lah tu, padahal ngularr je lebihh...hahahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebakkk. laki sape lewteww.. hahahahhaha......

      Delete
  13. perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,ada tak yg sambil cucuk sambil ngap?hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdeeeeeee.. semua pekerja akak ni bagus baguss semuaaaa... hahahhahaa

      Delete
  14. saya doakan miss eida cepat dapat baby! :) by the way, u ambik tempahan chocolate fountain ke? best nye ada extra income malam-malam boleh membizikan diri.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh terharu! thanks zura ;) aah ida buat biss chocolate fountain......... saja nak tambah pendapatan keluarga.. heeee~

      Delete
  15. ida,impress giler akak ngn korang ni..hebat sgt..tepuk tangan utk diri sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu akak................ tak de hebat mane pun akak, biasa jee. hehehehhehe. clap clap clapppp ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page