Friday, June 21, 2013

Harga Tiket Kapal Terbang (Flight) ke Krabi .. wiwiiwiwiwiiii





haaaaaaaaaaaaaaaa... terungkai lahh kemana ai nak pergi this week sebenarnyaa.. mihmih.. tak sabarrr ! tinggal beberapa jam je lagiii.......... weee~ entry ni bukan untuk menunjuk tapi sekadar perkongsian. well , kalau uols readers tegar G.E.D.I.K, sure uols akan tahu, yang bila mana ai pergi bercutii, ai akan review habis habisan kennnnnn ~ so, selamat menadahhhhhhh mata semuaaa baca ceritaaaa CutiCutiCintaku Di Krabiii.. yeahaaaaaaaaaaaaaa  ..  ;p


Ceritanya begini, pada mulanya, percutian ke Krabi ni hanyalah Yaya, Syafiq, Mila & Mcdee je yang pergiii.  diaorang awal awal lagii dah booking masa AirAsia buat promo... Nory dengan ai TAK beli punn ! tapi ntah mana datangnya hantuuuuu yang merasuk si yaya dengan mila ni, yang merasuk kaw kaw , habis habisan nory dengan ai suruh pergi Krabi jugakkk.. muahahahaha.. heyy, dah kaw ingat bila sorang bercuti, semua WAJIB ikut ke? HAHA . . padahal masa tu baru balik dari USS Singapore.. heyy mana nak cekauuuu duit wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. pada mulanya ai TETAP dengan pendirian ai TAKNAK ikut dioarang. aiols mane ade duit.... kais pagi makan pagi je ni.. mihmihmih .. tapii jangan tak tahu, hubby yang eksaited nak pergiii. ai pelik sangat dah niii.. dah kenapa hubby nak pergiii????? ai cakap mane ade duit.. hubby cakap, "InsyaALLAH, ada rezeki nanti.." amboii sayanggg ;p  harap duit turun dari langit ke hapeeee niii  ;p


So, malas nak cerita panjang, selagi ai TAK beli tiket flight ke Krabi, selagi tu lah yaya dengan mila merengek macam nak mintak susuuuuu jeee.. muahahhahahaaa.. so tanggal 14 April 2013, ai beli tiket flight... huwaaaaaaaaaaaaa tak sangkaaaaaaaaaaaaaaa akan jejak kakiiiiii kat tempat idaman kalbuuuuuuuu.. tapi wa malas nak kecoh kecoh sebab baru beli tiket je kott... macam macam hal boleh jadik nanti.. buatnya TAK jadik pergi, heyyy maluuuuuuuuuu wa tauu.......... ;p tapi ni esok nak fly dahh. boleh la kot cerita? hikhik

yeayyy!


Percutian kali ni seramai 11 orang.. geng geng yang pergi USS Singapore jugak pergi.. dah semua kaki sanggup ikat perut untuk berjalan kenn~  ;p Yaya, Syafiq,  Adik yaya (ai belum tahu name dia lagii.. HAHA) Mila , Mcdee, Nory, Zul, Sheila, Hadi, hubby and ai  ;)) nak cerita pasal harga tiket flight ke Krabi, semua orang lain lain...........sebab semua beli berlainan masa................ tapi harga untuk tiket flight ai ke Krabi 4hari3malam , dari 22/06/2013 hingga 25/06/2013 ialah RM576.00 untuk 2 orang.. include seat pergi balik, dan meals(Nasi Lemak Pak Nasser) pergi sajaaa.. ;))  balik kita makan kat kedai mamak depan rumah sudahhh... wakakkakaka  *nasib sampai sampai KL je, dah gajii...hue~*



details sangatt niii..  ;p




Actually plan asal Yaya dengan Mila, diaorang pergi 22/06/2013 , tapi balik 24/06/2013. tapi aiols kan dedikkkk.. diaorang boleh paksa ai pergiii.. ai pun boleh paksa diaorang tambah satu hari lagii.. huwaaa duit lagii... guest what? diaorang beli jeeeeeee TANPA membantah.. sayang korang muah muah muah ! alasan ai, nak pergi Krabi dengan 3H2M? memang TAK cukuppppppppppppppppp laaaa... dengan nak buat macam macam aktivitinyaaaaa.. 4H3M pun tak cukup......... HAHA.. untuk itu yaya dengan mila ada penambahan $$$ tiket flight.. sorry gurl!  ;p  , uols kalau nak tahu berapa harga tiket flight diaorang, tunggu jeee , pasti diaorang akan update! mihimih......


#uols, doakan perjalanan kami semua selamat pergi dan balikk.. ;)





Kira kira  (ini semua orang suka kan? ;p )
Tiket Air Asia Flight return 2pax 4H3M include seat return & meals RM576









Yang heyyyyy walaweyyyyy........... tak sabar !  *abaikan pempuan jakun ni ye!* ;p
signature ms eida

59 comments:

  1. huhu...demi kawww ida demi kawww gua sanggup tambah hari dan $$$$$$$$ sayang kau ketat-ketat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang milo ketat ketat jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ;)

      Delete
  2. Assalamualaikum ida,sheila puasa 2 minggu tau nak ikat perut pergi sana. hahahahhahahhaa skrg perut dah tak buncit! heeee jumpa malam ni sayanggggggg >______<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahhahahhaha.. tak memasal dapat diet sekali... muahahhaa

      Delete
  3. yeayyy...bercuti lagi.
    koranggg nie saje je tawww.. jelessss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrhhehehhehehe.. sila jeles lagi.. mihmihmih

      Delete
  4. bercuti sakan yer..sesekali rewardkan diri gi cuti ni mmg syok,yang tak syoknya fulus..hihi

    selamat pergi dan kembali yer..nanti up story cuti2 plak.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. reward diri.. ida suka............. heeeeeeeeee~ fulus kene simpan lamaaa... sabar sabar menanti tabung duit penuh baru leh jalan.. hahahhaaa.. okay nnti ida up yeeee ;)

      Delete
  5. Wuaaa iolls lmbt ag pi...nk itot nk itot

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar.. xlame mane pun bulan 9 tuh............. heeeeeeeeee~

      Delete
  6. Tempat hornymoon aku tu..hihi, JANGAN lupa makan banana pancakes okay..! pandai-pandailah tawar menawar ya :))have fun dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. shura. banana pancake tersangatlah sedap............. 4hari aku kat sane.. 4hari aku makan! hahahahhahahahahhaaa

      Delete
  7. Have fun ida :-) seronoknya bercuti reramai cm ni...

    ReplyDelete
  8. selamat berhoneymoon korg.. doakan za boleh follow korg juga nanti ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH mak.. mesti mak boleh pergiiii ;)

      Delete
  9. pergh.. krabi pulak. memang hati kering ye pergi sana terus dengan fulus tak berapa nak ada..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. tau xpe boni. .giler kentang namenye ni.. hahahhahahahhaaa.. sib baik lepas ;p

      Delete
  10. ida dah publish, nory auto publish esok...heheheheh....
    yeayyyyy, beberapa jam lagiiiii...
    iolsss tak sabauuu dhni,
    KRABIIII AKU DATANG!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy! tak sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

      Delete
  11. yana pernah gi Phuket masa honeymoon dulu, nak buat review punya lah malas.. tapi mmg cantik weh pantai2 Thailand ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...................... pantai Thailand giler ohsem! mmg sesuai honeymoon. ida lambat sikit pergi ni. hahahaha

      Delete
  12. murah ke mahal ek harga tiket tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la anna. ade orang kate mahal. ade orang kate murah. hukhukhukk.. bagi aku mahal! hahahahhahaa.. aku kalau boleh nak serat jeeee ;p

      Delete
  13. wah, tak sabar dah orang tu.. mesti seronok kan.. take care yer dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahu tak sabar zana... eh eh zana pun lagi seminggu je lagi niii.. heheheee

      Delete
  14. Bestnyer... Byk duitnyer.. Kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde maknenye banyak ros..... kumpul sikit2 ni... hehheheee

      Delete
  15. Krabi?/ cam penah pegi je. Haha... Pang kang tau lah...

    Jgn lupa naik gajah hokey... the most best experience eva!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. mau pang? hahahahhahahhaa... naik naik kekda.. aktiviti pertama ida buat! heeeeeee~

      Delete
  16. selamat jalan...happy holiday

    suka statement eida ...nasib sampai sampai KL je, dah gajii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhhehhee.. lepas balik cuti takde la sesak mane.. ok jugak kalau plan cuti macam ni.. hahaha

      Delete
  17. selamat ber sun tan lah yee.. kalau nak ikut ke kashmir 2014 pun jom lahh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sun tan? tak paham. hehehhe.. kashmir? mak oiii... ade ape ye kat sane.. tak terlintas ida nak ke sanee.. heheee.. InsyaALLAH ;)

      Delete
  18. Replies
    1. sangattttttttttttttttttttttttttttttttttt! ;)

      Delete
  19. selamat pg selamat blk, akak xtaulah bila blh sampai... nnt update cerita okkk......

    auntie amir nak baju i love krabi hahahahha... bolehhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. okkkayyy..nnti ida up! alaaaaaaaaaaaaaa amir tak cakap awal2.. dah selamat balik baru baca komen ni.. hukhuk.. sorry amirrrr ;(

      Delete
  20. Sesape pn excited klu bab2 nk g holiday... Amboi tajuk tak blh blah, cuti cuti cintaku di krabi.. Mcm filem rajak mohyidden pulok... Hahahaha !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahahhaa.. kemain tajuk kan? poyos lebihhh ! ;p

      Delete
  21. bestnya orang tu jalan ramai2..selamat bercuti..

    ReplyDelete
  22. semoga selamat pergi dan balik...
    murah nye...hehe
    followww...=)

    ReplyDelete
  23. bestnye.. tiket flight tu dua orang ke? return ea?

    ReplyDelete
  24. Wah!!! seronoknya dapat jalan2...jelesnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok....... akak pergi la jalan jalan sekali. heheheeeee

      Delete
  25. Waaaaa. Ok la tu kan. Murahhh. Nina ritu naik van jea. Capet gak. Hihi
    Oh ya. Btw. Slm kenal. Nina singgh dan follow sini dr blog kak fieda ♥. U kt tmn t.perak kan. Jiran lea kita. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ida kat taman tun perakkkk. yeayy! ade blogger lain yang stay situ. leh gathering. hehehhehe

      Delete
  26. pergh bestnye eida nak gi krabi..nnt da gi amek gmbr byak2 eh..nak bg kat hubby pujuk ajak gi krabi gak..hihihi..

    http://mummycheesetart.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahaha. hasut ehh jgn tak hasut.. baikkkkkkkkkkkk!

      Delete
  27. Untungla org tuh dpt pergi krabi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaaaaa,... jgn lah cakap macam tu kak.. nnti kak pon boleh sampaii saneee InsyaALLAH ;)

      Delete
  28. daaaa.... sedang gigih mendraft entry.. hehehehhee ;))

    ReplyDelete
  29. eh dh update rupanya! hahaha.ok2.murah jugak.ok lah kan.

    ReplyDelete
  30. salam...
    sis, nak tanya..kos penginapan camna ya?bleh tak detailedkan tuk saya.. ni email sy allienzzz_cute@yahoo.co.uk
    dalam planning utk ke kesana jugak after raya.. In shaa Allah..

    tq sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. awak kalau nak tahu segala details, boleh refer link krabi ida ni. ida sedang update. orait ? ;)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page