Friday, June 14, 2013

Friday Buffet Lunch Flora Cafe hanya RM20++ saje ;)





selaaaamat hari jumaat semuaaaaaaaa ;) penghulu segala hariiiiiiiii.. ;) sekejap je dah Jumaat kenn ~ lagii 8harii jewww. eh eh tercount down pulakk. mihmihmihh .. ;p ai kann paliiingggg sukaaaaa hari Jumaat. tau sebab ape? masa rehat hari Jumaat sangatttt lah panjangggggggggggggggg  .. ai likeeeeeee  . hee ~ untuk gomen macam ai, rehat dari pukul 12.15tgh hari sampai 2.45pm, tapiii kadang kadang terlajak sampai pukul 3pm. muahahahhaha  ;p ok lagi pukul 3pm, kalau pukul 4pm? kohkohkohh . opsss  tettttttttttttt ! uols rehat pukul berapa? sama dengan hari hari lain ke.. or sama lama macam ai? 


Masa rehat lamaaa ni lah selalunya, ai akan carii tempat melepakkkkkkkk sambil boleh makan makan, borak borak. takkan rehat lama, nak makan dekat kantin kot? memang TAK lah kannn.. nak makan jauh sikit. nak makan dekat tempat yang special suasananyaa sikittt.. hekhekehekkk . . ai suggest uols pergi dekat Flora Cafe. of coz.. Sebabnya, setiap hari Jumaat, Flora Cafe ada 'Friday Buffet Lunch' . .  Bayar RM20++ sajee, uols akan dapat makan Buffet Lunch yang superb sedap. makanan orang kampung babeee ;) terasa macam makan masakan ibu pulakk.. hee ~ banyak sangatttt pilihan makanan, cuma amik pinggan dan tadah perut.. HAHA.. makan sampai superb kenyang tahap gaban dari pukul 12tgh hari sampai pukul 3pm. haa aa . . time dah kene dah , ape lagiii, serbuuuuuuuuuuuuuuuuuuu   ;p  sambil makan, sambil berborak dengan kawan kawan.. ngeee~ dengan suasana munge munge nyee.. heyy laaa syoknyaaaa ! hilang kejap tensi pasal kerja tauuu  . . . 

sambil makan sambil bergosip dekat tempat santekkkkkkkkk gilee macam ni? heyy bapak best okayyy... hari jumaat ku begitu berhargaa, cewaaaaah~


Ni nak bagitahu ni, sambil uols lunch dengan Fiday Buffet Lunch dekat Flora Cafe ni, secara tak langsung, uols dah menderma kepada Rumah Anak Anak Yatim & Tahfiz Terpilih... sebabnyaaa, 10% dari bil uols nanti, memang akan disumbangkan ke situ............ kire macam menjamu selera sambil menderma gitu.......... dah tak memasal dapat pahala hari jumaat.. best takk uols? double pakej nokk! heeeeee ~  


ni lunch buffet yang ai makan masa ai pergi last month. masih terngiang ngiang kesedapan sagu melakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. nak lagiiii Mell....................  ;p



Dah sekarang, uosl semuaaa pergi plan nak pergi makan kejap lagi dekat Flora Cafe tuh dengan sape, naik ape, dah tak yah banyak bunyiii.. cepatttt plan sekarang.. pukul 12tgh hari kang, terpacaklah uols depan Flora Cafe. sure tak menyesal punyaaaa. kompem uols akan cakap "tenkiu idaaaaaaaaa.. tak tahu pun ada port melepak best macam nii"  ai jawab sesiap yee.. SAMA SAMA. hekehkehekkk ;p


Seperti biasa, untuk tempahan, call je Mell, 017-302 4112, ataupun walk in saja ke alamat ini, Flora Cafe, Lot G.08B-1 Ground Floor Ampwalk, Ampang. Sebelum pergi tuh, rajin rajinkanlaaa diri nak jenguk Page Flora Cafe (klik), atau FB Flora Cafe (klik) selalunyaaa, menu untuk juadah Buffet Lunch akan Mell update .. hee ! sajeeee nak bagi uols semua terliurr... ;p  ishkk.. nak bagi uols lagii terliur, meh ai bagitahu uols menu apakah tengah hari ini yekkk... aiols TAK tahannnnn .. Lambat tunggu uols klik FB Flora Cafe tuh.. HAHA


Menu, 
'Nasi putih , ikan tongkol goreng tauchu , sup bebola ikan , tetel perut lemak rebung , talapia lada merah , ayam masak kicap berempah , sambal goreng jawa , lontong kering , kobis goreng , kerabu campur , ulam-ulaman , lontong , bubur pulut hitam , puding custard , air mangga , sirap selasih dan ais kosong . '



p/s : terliur takkkkkkk semuaaaaaaaaa?? apa lagi tunggu, pergi cepatttttttttttttttttttt.. heee ~ .
ada sapa sapa nak bawak ai pergi tengah hari ni takkk? nak makan puding castard.. ehem~







Yang TAK sabar tunggu buffet Ramadhan Flora Cafe, mesti lagi ummmppph!
signature ms eida

32 comments:

  1. Assalamualaikum idaaa.sheila buka fb,tension tengok makanan-makanan yg FC updated. nak nangissss sheila menahan perut. puasa babe,semoga tak kurang pahala puasa =_____=

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila... hahahahhahahha..sabar sabar... puasa nak kemane lewtew.. ;p

      Delete
  2. Iolls org swasta, rehat sejam je...hukhukhuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hukhukhukkk.. janji rehat noryy.. sempat jugak publish sebarang dua entry.. muahahhahhaa

      Delete
  3. menu sumer sedap tapi sayang jauh sangat nak menghala ke sana..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan.. tapi xpe... nnti dtg KL, zee singgah laa. hhehhee

      Delete
  4. Replies
    1. haaaaaaaaaa. cakap je yana mengidam nak makan kat FC, gerentii terus hubby bawak! hahahahhaa

      Delete
  5. Alamak jauh lah plak kt ampang..huhu.. BE keje sama mcm eida gak (gomen) rehat kul 12.15pm-2.45pm tp kadang2 kuar awal 5 min..balik kadang2 kul 3 tpt.. lbh tu jarang sgt lah...ngeh3..

    Eida makan utk BE lah ek..yum2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa. same! hehhee. tapi ida suka terlajak. hahahahha sbb kiri kanan ida semuaaaaaaaa tempat shopping. heavenny! ;p

      Delete
  6. antik tmpt nie...Nak pegi nnt bwk hubby dating :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. antik sangat kak. silaaaa la.......... gerenti romantik. hehehehhee

      Delete
  7. okay baca entry akak tetengahari ni memang lapau lah kan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhahahaa.. mmg sajeeeeee bagi nuha terliur... g ajak kak milo pergi.. hikhik

      Delete
  8. belanja aku babe mkn kt sini...esok besday aku..hahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh yeke? happy birthday anna!! tapi ko salah mintak ni.. g mintak dekat juna. mihmihmih

      Delete
  9. alamak...tengah diet!!! huhuhuhu ;-)

    ReplyDelete
  10. melampau okeh entry ni...upload gmbr makan time kite lapar2...grrrrrr....dah la time ujan macam ni...kecur air liur.....slurrrppppp... T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahahahhaha.. tempat ida ni panasss jeeee... lapar jugakkkkk....hohohoho

      Delete
  11. Kalo naik putraLRT nak turun station mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakk......... taktahu pulak ida.. ida g naik kete je.. huhuhuhu

      Delete
  12. Mcm umaira rehat dr jam 12.15-2.45. Kerja pon gomen kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouhhhhh.. umaira pun gomen ehhhh.. heeeee~ sep sep sepp

      Delete
  13. Replies
    1. xpe Salmi. nnti datang KL, singgah laaa.. hehehehee

      Delete
  14. Cantiknya cafe, tp jauh le dr rumah okey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dgn fida mmg sangat jauh............ hahahaha.. xpe xpe.. nnti kite gath kat sane yeee ;)

      Delete
  15. kalau dkt mahu nak pg dah ni.... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuuhuhuhu.... kak ce bodek bodek sikit en.abg tuh.. mane tau lepas ke KL ni.. hehehehe

      Delete
  16. Replies
    1. hooiiiiiiiiiiiii.. lame tak nampak yaya dlm kotak komen ida ni..... hukhukhuk.. ntah ape ntah. ida terpublish pulak.. huhuhuhuhu.. dah delete dah! huuuuuuuuuuu~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page