Tuesday, June 11, 2013

A L O N G titew dah 'dibooking' ~ kikikiki





Ahad lepas kan... akak ite bertunang.. mihmihmihh.. actually patutnya merisik jee, tapi ntah macam mane, eh eh bertunang terus laaa... pihak lelaki pun dah bawak cincin tunang dan hantaran yang lain... alang alang kan.. sebab pihak lelaki jauhhh.. tak baik susah kan orang. dua ceremony sekali gus laaa.. ;)) suka ite nak dapat abang ipar.. hubby pun kemaiiin sukaa sebab bakal dapat geng isap isap okok. kohkohkohh ;p  alaaaa  majlis tunang akak ai simple mimplee jeww. antara dua family ajee~ jangan lah berkecik hati sapa sapa yang TAK tahu tuu.... tunang kan tak berapa manis dihebohkan.. akak aiols ikut adat kemainn.. dulu aiols TAK ikut. HAHA.. aiols kan gilaaa glemerrr .. mohmohmohh ... nak tengok tak akak aiols?? omey angatt tauuuuuu.... macam aiols jugakkk.. kikikikiki~

 simple make up dari sentuhan gabungan ai dengan my auntie. mihmihmih
pakai barang make up pun sendirian berhad.
tapiii, tak sangka along akan jadik secomeyyy ini.. 
yeayy !



HALF BIG day my sis, 09.06.2013. Pepagi hariii mak dah kelam kelibut memasak untuk bakal besan, cewahhh ;p semuaaa mak masak sorang. teror kan mak? ;)) Menu hari tu, ikan caru asam pedas, ayam masak cili api, sayur kobis goreng, ikan goreng, sambal belacan maklang yang gila sedap kebabom, tembikai yang dipotong oleh hubby, kek oren dan wajib ade, sagu gula melaka ;)) yummy ! sorry ! aiols lupeeeeeeeeeee sangattttttt nak tangkap pic ;(  tapi yang pasti asam pedas mak dipujiiii oleh bakal besan. suke lewteww mak. heeeee~


Jam 3 petang, pihak lelaki sampaii.. makan dulu. baru berbincang mengenai kenduri kahwin. . sambil sambil  orang tua tua berbincang, we all  yang muda mudi ni kerjanya menangkap gambar jeee.. WAJIB! Tak sangka pulakk, adik bakal abg ipar ai pun kaki bergambar, harus ngam ngam soii dengan ai pun kaki bergambar.. mihmihmihh . . sekejap je berbincang, nak buat syarat jeee.. sebenarnya, along dah berbincang pun dengan en. tunang.. lepas berbincang itu ini, terus adegan sarung cincin.. malu malu lak along iteww ;p


dari pihak lelaki, sebentuk cincin, kain pasang dan seketul cake yang selamat dah dimakan.. heee~




dan, yeayy ! along dah selamat 'dibooking' .. kuikukuiiii

abah memang muka nak seriussssssssss jeeeeee.. ;p
thanks to maklang (tudung coklat) sebab sudiiiiiii datang tolong mak mane mane yang patut ;))



Actually, tarikh dah ade. tema pun dah ade. tapii rahsia dulu lah eh eh? dah dekat nanti, ai bagitau. heee~ eh eksaited lah pulakk.. terasa macam nak kahwin lagi sekali pulakk.. mohmohmohh . .  kain nikah dah beli, jakel sale yawww.. hantaran pun dah separuh belii.... sogo sale yaw.. heeee~  tak sabarrr.. along nebes takk.. miahahhaha  ;p  yang penting, diet along dietttttttttttttttttt .. nak tawen dah nii.... yeayy !





To along : heyyy, xde cepat lagiii kee nak kahwinnye kann? 
aiols pening tau jadik wedding planner along.. ;p
kbaii, ai is busyy. nak survey pelamin, khemah, photoG lagi, nak diy hantaran lagiii
heyyyy.. sibuk! kbai... huuu~





""Bukan harta benda yang diukur
Bukan paras rupa yang dipandang
Hanya kebahagiaan yang dipinta . . . ""








Yang tak sabar nak tengok along tawennnnnn, weeeee ~
signature ms eida

38 comments:

  1. Ida cumelnya along macam ida dolu-dolu nanti along dah kawin mesti dia bam-bam macam ida kihkihkikih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi milooo bila berkata kataaa.. hukhukhuk

      Delete
  2. Assalamualaikum idaaa. comelnya along ida. nampak macam adik ida pulak. hehehe. selamat bertunang along! yeayy pasni kawin pulak.. sheila dulu camni gak, kata nak merisik je terus bertunang. kohkohkohhh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila. sokmo orang akan cakap ida ni kakak.. aiols tak kesah. hihihihii..... ;)

      Delete
  3. aku nak tunggu bila yong aku nak kawen...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkoh.. bila lah agaknye tuh yeeeee.. huhuhuhu

      Delete
  4. hihi samalah dengan muka kak ieda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. same kan...... akak pun nampak diri akak dlm along. hehehhehheee

      Delete
  5. yeayyy along dh nk tawen...jgn lupa jmput titew tau along...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyy! mestilah along titew jemput awak... awak kan nak ikut rombongan sebelah.. hehehehhee

      Delete
  6. betul ieda...
    akak dulu kawin sebelum kakak akak...
    pening mengalahkan kita yang kawin...
    busy aje rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahahahhaa. kan... ida nak buat semua benda yang ida tak sempat nak buat dulu.. mihmihmihh

      Delete
  7. awwww...seronoknyew nak kenduri....jgn lupe ngajak..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhhe.. orait ;)) dah ajak jgn tak datang pulak. heeeeeeeeee~

      Delete
  8. bapak mentua mmg kene tnjk muka garang ckt.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. abah mmg sokmo muke gitu.. senyum takmo! huuhuhuhuhu

      Delete
  9. YEAYYYY along nak kawennnnn...
    pakkk pakk kebummm kebumm...


    Omeyyyy angatt alongg taw...tiommm tikitt...mmhmuahh...
    Tahniahhh Along...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy! pak pak pakkkk kebum kebummmm.... jom nory jadik flower girl! hikhikhikhikkk

      Delete
  10. seronok kan kalau nak plan2 wedding org lain.. hehhe.. kat umah ni tggal adik sorang x kahwin lagi.. x sbr nak jadi wedding planner dia..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha..pakse adik tu kawen cepat! hihihihihi

      Delete
  11. Replies
    1. heeeeeeeeee~ thanks. kembang kuncup la akak ida baca nii.. ;p

      Delete
  12. Tahniah buat kak long dayah..hrm, bila la turn aku ni nak dapat kakak ipar ..hhehe..tumpang happy =)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeeee~ thanks fida ;)) suh abg ko kawen cepat. hehehheehe

      Delete
  13. wahh cepatnya hapdate.empunya tuan tanah pown lom sempat hapdate entry lagik..huhu
    tenkiu coz sangguplh bersusah payah+pening2 jadik wedding planner i...hikhik...
    sesungguhnya jasamu dikenang...huhu..

    p/s: sila emelkn gbr2 yg ada pd camera tu..;)
    along nakkk...;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa. biasalah, aiols kan cepataaaannn ;p

      okay ! esok email. ;p

      Delete
  14. selamat bertunang buat along, moga ikatan ini akan kejinjang pelamin dan hingga keakhir hayat...

    fuhh baru dapat tgk gambar, baru dapat komen grrrrrr ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak... amin.. ida pun harap diaorang kekal selamanyaaaa....

      eh eh kenapa baru dapat tgok pic? lembap loading ye blog ida? sorryyyy kakkkkkkkk ;((

      Delete
    2. xtau lah blog eida ke internet kat opis mmg lembap, blog nadia pun akak masuk x blh komen.. sdhnya baca jerlah ... tu nasib baik dpt baca.. nsb x baik nampak header korang jer huhuhuhu

      Delete
    3. la. yeke. blog nadia pun same? haaaa.. internet prob no kottt?? alaaaaaaaaaaa............. hukhukhuk

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page