Monday, May 6, 2013

Souvenir dari obersea yeayy ! ;p






Dulu kan, sokmo orang ke oversea ai mintak belikan FM. Salunya ai kirim guna air liur jeee.. Kejam takk?  HAHA Bila orang TAK bagi , mula lah marahh.. HAHA. Ai fikir sebabnya ai takkan sampaii tu yang nak FM. Tapi sekarang,, wa dah TAK heran kalau tak dapat FM ke ape ke dari kawan kawan yang pergi bercuti. Sebabnya, ai akan usaha kumpul duit untuk pergiiii jugakkkkk. muahahahahaha .. Kalau orang nak bagi, aiols terima jeee.. rejekiiiii  ;p

Berbalik pada tajukk,, kali ni ai TAK mintak yeee. Mereka dengan rela hati nak memberii.. HAHA. Seperti biasa, orang memberi, kita terima jeeeee... ;p This time dari Krabiii.. Actually ai pernah dapat dah FM dari Krabi, kekda bagii. kan kekda kan kan? ;)) Kali ni dapat lagiii.. yeayyy ! dari my lovely adik jee. Lya. Die baru balik Krabi dengan kawan kawan diaaa.. Ai dapat T-Shirt dengan FM. yeayyyy ! dengan hubby hubby sekali dapat T-shirt. pandai cari sedondon untuk akak dan abang ipar yeee.. tenkiuuuu sister!!!! ;))

dapat T-shirt. yeayyy ! adik ai cakap, sehelai 120Baht a.k.a RM12
tapi colour not my tastee LOL.
Tapi xpeee, nanti ai pergii ai beli colour pink ! muahahahaha


dan dapat FM.. WAJIB nii ! yeayy ! tenkiu again sisteeerrrr !!  ;p
berapa rm? die tak hingat lah pulakkk.. HAHA




Habis cerita pasal Krabi, kita masuk cerita souvenir yang jauuuuuuuuhhhh sikitttt... HEHE. Dari Sydneyyy! yeayyyy ! Ini ntah bilaaaa, zaman bilaaaa, ai akan sampaiii. muahahaha. doa doa kan lah ai akan sampaii ;p tak pe berangan duluu. ada seorang kawan ai cakap, berangan dulu. nnti dari berangan baru jadik kenyataan.. hukhukhuk ~  Bila berceritaaa tentang Sdyneyyy, heyy mahal ya rabbi duitnyaaaa.. Jadiknya, tak sanggup ai nak mintak kawan ai ni belikan souvenir.. Tapi ai tetap nak FM dari Sydneyy. HAHA , So macam mane ai buat? heyy bayarr laaa. maknenye kirim lah dengan duitttt ;))  Kite pun paham, orang bercuti luar negara dengan family, belanja besarrr.. mane cukup duit nak beli tuk kawan kawan. kawan kawan pun kene paham, jangan lah naikkk hanginnn kalau tak dapat papeee.. fikir kewangan orang sekali ye ye.. 


Ai dah makin memahamii sebab ai dah tau azab kekurangan duit bila berada di tempat orang, so terpaksa korban, tak dapat beli pape tuk kengkawan. so, ai taknak yaya terasa beban nak beli souvenir untuk kengkawan, dengan nak support family berbelanja kat Sydney pathari tuu.. ai kirim duittt ;)) yeayy ! dan hasilnyaaaaa...............................

ai kirim yaya belikan ai, beg Tote 1 LOVE AUS seketul, 
beg recyle I LOVE Sydney dua ketul, FM yang ade koala bear tu seketul.
 Yang T-shirt dan FM Sydney Harbour tu yaya bagiii.. yeayyy !


"" Harga - Tote Bag 2.5dollar  ,  Recyle Bag 2x1dollar  , FM Koala 1.7dollar  = Total 6.2dollar a.k.a RM19.60............... ai bagi yaya RM21 jeee. murah takkkk ?
 jadiknya janganlah kedekut sangattttttttt nak kirim souvenir untuk diri sendiriii je pun.. 
Jangan harap sangatt orang bagi boleh? mihmihmihhh ""


FM koala bear tu idaman kalbu okayyy. comel kan die? ai dah selamat letak kat fridge ;))

TQ YAYA sudii belikan ida souvenir dari Sydneyy. nak tunggu ida pergi ntah bileeeeeeeeeeee..
*sambilkenyitkenyitmatadekathubby*  HAHA


Eh eh uols kalau ada yang bercadang nak ke Sydney boleh refer Blog Yaya, dia pasti akan update cerita percutian dia.. Ai pun TAK sabar nak tunggu kerajinan beliau untuk mengupdate ! HEHE





p/s : rata rata bukak blog semua update PRU. BOHSAN weiii. nasibb aiols up cerita souvenir. xde la orang bohsan masuk blog ai semacam ai bohsan masuk blog orang. HAAHHAHA










Yang sukanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hari ni lengang je opis, xde orang sangatt! hihihi
signature ms eida

30 comments:

  1. Replies
    1. hikhikhikkk..... sheila tak kirim yaya keeeeee....

      Delete
  2. ngantuk. smlm tido kul 2pagi. huarghh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. ida mampu bertahan sampai kul 1am je. pastu xde result gak, ida tido.. hahhahahaa

      Delete
  3. Best kan dpt souvenirs..? Anyway, kt opis BE pun sunyi je xde org sgt.. ada lah dlm 4 org je ada..hehe.. skit2 tgk jam bila lah nk lunch.. slow lah jam tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.ida siap keluar merayauu. xtau nak buat ape kat opis. kahakahkahahhaa

      Delete
  4. aha.... sydney... jauh yaya terbang... eka hanya mampu tgk org jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehh.. xlame tu eka pulak yang pergi.. eka ni bukan leh caye sangatt.. hahahahhahaa

      Delete
  5. heheheh setuju 100%. kadang2 kalau kita pegi tmpt yg currencynya tinggi mmg rasa macam muflis kejap. kita nak beli souvenir utk diri dan family tp ada jugak kwn2 yg ngendeng nak souvenir free. tolongla paham kita kat sana pun xcukup duit bukan nak beli tuk sorang dua je family sndr pun ramai tu lg utama...hahahah kekadang sampai terpaksa sekat nak beli apa2 untuk diri sendiri sebab nak beri laluan pada org lain..erkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan................. kalau itu macam kan, ida terpaksa dahulukan diri ida dan family. maaf macam pentingkan diri sendiri. tapii kite bercuti untuk diri kita bukan tuk orang lain. itu pendapat ida la.. kalau ade duit lebih, baru pergi ke kawan kawan.. lainla kalau kawan2 tu jenis memahami, then beri duit tuk beli sonthing dari sane. hehehhee

      Delete
  6. bestnya dapat souvenir!! lagi2 dapat FM.. best!!

    Lepas ni makin banyak la koleksi FM & baju "I Love" Eida yer.. hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee. ida sanggup bayar untk tambh koleksi.. hahahahahhahaa

      Delete
  7. Replies
    1. rezekiiiiiii............... hehehhehe.. ;))

      Delete
  8. alise lagi suka kumpul baju like love krabi n sydney..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju pun ida suka..... hehehhehee.. bebila boleh pakai balikkk ;))

      Delete
  9. yang suka harini cutiii...hahahaha...

    eh titew pon dapat sbenier from Sydney...hehhe...tenkiuu yaya...mmhmuah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa. nory buat ape hah cuti semalam.. jeles ida! tak sukaaaaaa.. hahahhahahhahaha... nnti kite pakai same same yeeee ;p

      Delete
  10. jom g sydney babe...:)


    demam PRU xhabis lg beb...redho je lah..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa.. xbanyak uwang lah babeee. sdyney mahaii.. huhuhuhuhuhuhuhu

      Delete
  11. bestnya dapat fm mcm tu.. iyelah kalau kirim guna air liur.. mmg jgn mara lah kalau x dibelikan iyer dak hahahaha....

    baru kenal dan follow blog yaya ni.. cantik btl rumah dia.. tgk kat anjung seri mei 2013

    ala.. tak hinggtalah mcm mana masukkan gadjet tu.. dah lama.. asal² masukkan 1 blog contents.. sekali edit blog yg sebelum ni.. budak tu dok letak link entry pulak.. belasah jerlah... ingat nak tukar jugak tu.. tunggu free letak pos popular kat atas .. hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak kannnnn ;))

      umah yaya mmg ohsem! impian nak umah cam die gak.. hahahahha

      ok xpe kakk.. ida cari tuto nnti. tenkiuuuu

      Delete
  12. ida baru nak baca blog2 korang lepas main game pastu kalah mencik !hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. dah dah la milo . tobat.. kahkahakhahh

      Delete
  13. Ala, kalau tau nak gak kirim FM kat Nadia.. kirim berduit :) Tp terlambat..huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuuu.. ida awal2 dah kirim. masa die cakap dlm blog die. hehehhehee

      Delete
  14. Bestnya you...
    Done follow you...
    ^_^

    ReplyDelete
  15. bolehh tak kalau buat yaya touching korangggggggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. touching macing... hehwhehwhehwww.. hari ni ida pakai beg tote tuuuuuuuuuuuu ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page