Thursday, May 30, 2013

Koranggggg, i'm back !!






last update post 21May2013. komen awating to approved 57.



dalam sejarah.. ini TAK pernah terjadik sepanjang ai berbelog.. huwaaaaaa. . . Lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tak updateeeeeeeeeee... ada orang rindu titew takkkkkkkkkkkkkk?  ;p  ai kan.. kan.. rindu korangggggggggggg semuaaaaaaaaaa.. muamuahmuah. kiss kiss sikit! nak sondol tak lehhhh  . HAHA.. mane ai pergi ehhh lame tak update? ai ade jeee.. hari hari ai bukak belog... cumanya, ai TAK update.. TAK berjalan ke 'rumah' korang semuaaaa.. sorry ! busyyy like KING u know... ada orang gelar ai "business woman yang berjaya" ai aminkan kata kata orang itueww.. tak tahu die perli ke hape. tapi ai aminkan jewwwwww .. mane tau onesweetdayyyy  . heeeee~ tapi lately ni badan ai tak berapa sihat, kerja kuat sangatt kott? ;p terus demam tiga hari duk melepekk je kat rumah tido ZZzzzZZzzz.. dalam dalam rehat kat rumah pun, ai still duduk cucuk marsmallow.. muahahahahaaa


Kehidupan normal seorang perempuan..
Sekolah - sambung study - bekerja - berkahwin - mempunyai anak - bahagia bersama keluarga...


Ai rasa rata rata ramaiii perempuan diluar sana kehidupan uols macam diatas kan? normal. standard. biasa.. tahu tak uols, ai tak normal? HAHA.. Bukan TAK NORMAL,,, tapi LUAR BIASA. special case. .

Sekolah - sambung study - bekerja - berkahwin - xde anak - buat bisness - still bahagia bersama keluarga...


Itullah kehidupan ai sekarang. ai memilih untuk mengikut jalan ni.. Ai diberi ujian dari NYA, belum dikurniakan anak selepas berkahwin. mungkin ada hikmahnya. kami masih menunggu.. sementara menunggu dan menunggu ni, apa mau buat? ai pilih untuk berbisness. cari duit. sementara masih berdua ni, nak kumpul duit banyak banyak, melancong merataaaaaaaa... HAHA.. itu yang ai paling sukaaa. yeahhhaaaaaaaa.. selain menghapuskan segala hutang piutang yang adaaa.. ;)) dan opkos buat simpanan sedikit.. ;)) 


Nak tahu rutin harian ai? Bangun pagi pergi kerja, settle kerja, duk depan pc tak gerak gerak cari idea untuk chocolate buffet.. muahhahahhaa.. tak de masa langsung nak update belog. poor my blog..... ;(( balik kerja, masak (kalau tak masak, makan kedai jeeww.. HAHAHA) malam , rutin ai cucuk marsmallow, tak pun buat deco untuk event pada weekend. most of the weekend ada booking. so ai buat deco tiap tiap malam.. phewww... bila penat? ai tidoooooooooooooooooo... esok pergi kerja seperti biasa... luar biasa kan? kan? kan??  ;p dalam dalam sibuk berbisness, ai sibuk ke hulur kehilir ikut geng BUY one FREE 4 attend event blogger... tak femes tapi dikenali jew.. kohkohkohh.. poyossssss ayat gue! mantikk semua muntah kaler finkk baca nii ;p


Ada kala perkataan "penat" tu terkeluar dari mulut ai, tapiii bukan ai mengeluh bosan ke hape buat bisness ni, cumanya penatttttt.......... dengan bisness lagi, dengan event blogger yang kadang kadang tu terclash dengan event bisness. i have to choose. kalau tak pun, kene berpenat lelah sikit untuk attend dua dua event. kalau tak attend, nanti ade orang hempap ai... HAHA . .  phewwwwww busyynye kehidupan ai sekarang  ;p ... i need a longgggggggg vacation. muahahhahahhaha.. dan dan kannn?  ;p  tapi tak pe, ai sukaaaaaaaaaaaaa kerja ai sekarang. siyes! walau pun penattttt............. it helps me a lot!  ;))


Bisness ai melibatkan ramaiii pihak. hubby dah tentunya.. hubby kadang kadang nampak penat, tapi ai selalu cakap dengan dia, settle semua benda yang perlu kite settlekan, ai akan slow down terima booking ya.. then sayang boleh rehat .. HAHA . . Sayang penat, ai sejutaaaaa kali penat.. Nanti kita pergi bercuti ye ye  ;p Dan opkos my mom & sister ! Ai memang serah semua kerja baking membaking ni pada yang pakar, my mom laaaa.. heee~ tak pernah mintak upah pun.. tapi ai ade hadiah special tuk beliau. nanti lah xmo cakap lagi.. tunggu rayaaaa ;p. my sister memang buat bisness ni dengan ai. dia memang dapat upah die punnnnn  ;))  


Ada someone pernah tanya ai, agak agak u rasa u akan stop tak dengan bisness ni? heyy ai baru mulaaaaaaa tau, uols dah tanya bile ai rasa nak stop? tak bagi semangat langsung! HAHA.. Setakat ni lah, ai tak rasa nak stop.. ai tanam dalam hati, ai buat bisness bukan untuk kaya. ai nak settlekan semuaaaa yang perlu ai settlekan. ai anggap ianya adalah bisness sampingan yang kecil kecilan. bukan taknak buat besar besaran tapiiii, banyak kene buat nanti.. ai ni dah la bekerja fulltime kott... next time fikir laaa.. ;p mungkin ai akan stop bila dah ade anak nanti? ofkos ai nak spend my quality time dengan anak pulakk.. bertahun tunggu tu kot.. hikhikhik.. mungkin laaa. not sure. nenanti lah fikir... ;p


Dan hari ni, ai update LIVE khass untuk uols semuaaaaa.. tapi mybad mybad mybad, setelah 3hari bercuti akibat demam, ape pun ai lupe bawak hari ni.. pendrive nak update blog tinggal, dah macam mane nak masuk gambar? uols tunggu tauuuuuuu.. ai ade cerita berderettttttttttttt nak update ni.. muahahaha.. dan yang penting, ada hadiah menanti uols... ai bagi freeee jee. amik amik... ;)) so, tuk hari ni, entry ini sajalah yeee... ai nak pergi jalan jalan ke blog uols pulak. lame tak jengukkk... mane tau korang ade ngumpat aiols keeee kan..... ;p










Yang masih tak berapa nak sihat lagi niii, doa ai cepat sembuh ye!
signature ms eida

34 comments:

  1. panjang lebar ida taipkannnnn jenuh nak baca huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa nak sangatt ida update kann.. baca cepat!! tak baca main skip skip, siap milo! hahhahhaa

      Delete
  2. ingatkan ieda pergi bertapa kat gua mana lah hai .. x muncul² tau ... semoga cepat sembuh, happy² mcm biasa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahahhaa.... xde lah kak.. ida busy pastu tak sihat pulak. tu yang tk update blog.. hehhehhe..

      Delete
    2. ieda akak duk KL jugak tp Kuala Langat hahahaha.. bukan kuala lumpur ...

      tq eh kongsikan pasal iklan exabytes tu ... tp kan.. tp kan.. akak dah reply invois dia, nampaknya nanti habis iklan x payah sambung lah eh... sbb dia nuff x suka di madukan, jangan kata nuff akak pun x sanggup ...

      Delete
  3. welkam back! tertunggu tunggu gak update ieda nih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahhahhaa.. tenkiu tenkiu.... ;)) ida update dah.. esok esok lusa lagi berderet entry keluar, jgn jemu pulak yeeee ;))

      Delete
  4. Assalamualaikum daaa, kesiannya demam. jangan kerja kuat sangat da... nanti melarat susah babe! daaa, semoga berjaya dalam bisnesss (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila ;) hehhehhee.... dah makan ubat, dah ok sikit niii.. tenkiu sheila... ;))

      Delete
  5. ida, sementara blm ada baby ni jln sepuas hati, buat apa saja yg ida suka tak kita bisnes ke, event blogger ke, tdo sepuas.. sbb bila ada bby komitmen mmg 100%. kecuali korang mmg tak kisah tinggal baby berhari2. balik umah tak tentu masa.
    mcm akak jeles sgt dgn korang punya aktiviti. nak holiday anak kecik lg, kecian kt diorng dok heret sana sini. ragam budak tak menentu.. balik keje rasa penat sepenatnya, tp anak pulak ajak main. layan jugak wpun rasa mcm nak tido tepi sofa jek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan kak. ida rasa ini masa ida buat ape yang ida nak. nti ade anak, ida taknak buat dah. ida nak main dgn anak jeee.. hihihihihi... lain orang lain ALLAH bagi kan kak.. ;)) mungkin ida lebih sini, akak kurang sini, akak lebih sane, ida kurang sane.. gitulah percaturan hidup , ALLAH dah bagi... kita redha... yg penting jgn mengeluh dan enjoy urlifeee ;))

      Delete
  6. Bestnyerrr byk komen...blog ros tu biasa jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. gigih diaorang ni , even akak tak update pun drop komen bagaii.. tq semuaaaaaaaaaaa ;))

      Delete
  7. eida...i miss u, walaupon hari2 jmpa kat chatgroup...eida, cepat2 sihat ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss u tooo noryyyyyyyyyyyyyyyyy ;)) harap harap cepat noryy. ida ade banyak kerja tergendala ni..... ade 3kg marshmallow nak cucuk, nory nk tolong? muahhahhhahahaa

      Delete
  8. insyaallah.. aturan ALLAH tu hebat.. belom ada anak ni bole majukan lagi bisnes.. hope success k.. dont give up.. welcome back.. smile :)

    ReplyDelete
  9. sape yg tny agak2 bila ida akan stop bila bisnes ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. seorang hamba ALLAH yang jeles dengan ida kot? muahhahahaa.. name dirahsiakan yaya. ida tahu die baca blog ida. tak baik aibkan orang.. Mak kite tak ajar.. ;))

      Delete
  10. alaaa panjang nyer cerita...kekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. balas dendam lame tak menulis... hahhahahahaa

      Delete
  11. kak eidaaaaaaaaaaaaaaaaaa,go go go :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. go go gooo............ aiyomat geset gooooooooooo.. kuikukuiiii

      Delete
  12. tertunggu taw entri ko dayah....get well soon dear =)

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. kohkohkohh.. xde makne kayeeee... tapi apesalhnye. amin. amin.. ;p

      Delete
  14. Lama jugak tak hapdet coz asyik outstation jer... nak hapdet gune phone memerlukan lbh kerajinan... tp I kureng kat situ... so, blogwalking jer bile ade mase ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.. u sibuk outstation ken.... jalan jalan bestt tapi penat kerja.. hehehhe.. xpeee... berblog bila ada masa k.. ;))

      Delete
  15. An intriguing discussion is definitely worth comment.
    I do believe that you ought to publish more on this topic, it might not be a taboo
    subject but typically folks don't talk about such subjects. To the next! Many thanks!!

    Here is my web blog :: Visit The Next Internet Site

    ReplyDelete
  16. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess
    I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying
    your blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any suggestions for beginner blog writers? I'd
    genuinely appreciate it.

    my web page ... certified Nutritional consultant

    ReplyDelete
  17. Thanks for your marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you might be a great author.

    I will ensure that I bookmark your blog and may come back
    sometime soon. I want to encourage continue your great writing,
    have a nice afternoon!

    Look at my web blog :: visit the up coming post

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page