Monday, May 6, 2013

Business Kad Chocolate Fountain yeayy ! ;))





yeayyy ! lompat bintang sikettttt ! yeayyyy ! dah kenapa ai serupa beruk mak yehh ni? HAHA ai happy lahhh uolss... sebab ai dah ade business card sendirii. yeayyy ! business card chocolateee ! yeayy ! uols tahu ceritaaa takkk.. aiols malu tahu? bila buat job kat mane mane, then orang tanya pakej itu ini , ai boleh jawab.. tapi bile orang tanya, "ade kad tak? pape i contact u balik"  tahu apa ai buat? ai melemparkan seyuman palinggg kambenggggg .. malu wehhhhh.. buat business tapi xde card ! huwaaaaaaaaa larikkkkkkk nyorok bawah mejaaaaaaa.. kohkohkohhhhh

"this is my card" kohkohkohhh


terus ai laju laju cari orang yang boleh design ai punyaa card sesambil cari tempat nak print card. nak cari design palinggg cantikkkkk.. nak cari tempat palinggg murahhhh dan tiptop service! haaa mane nak cari? makan masa berminggu minggu ai seacrh! HUHU . .  cerewet kan ai? biasala.. nak yang TERBAIK haruslah cerewettt. kahkahkahhh...


Untuk design, ai review sikit yee, ai choose Oh! Gerlie Doodle (klik) .. ai pm ramaiii designer blogger, tapi tak tahu kenapa ai lebih tertarik dengan beliau. dah kenapa ai panggil beliau? sebab ai tak tahu name diaaa. my bad my bad my bad.. sis, name u actually ape? asyik dok panggil sis je kann.. HEHE.. Siyes desgin card seperti yang ai bayangkan. macam hari tu ai cakap, ai punya idea tapi tak reti buat, so tempah ajeeee  ;p .. kejap je siap kalau sis tak banyak order. ai bagi details, design sikit sikit, bayar dan tunggu design siap. dan akhirnyaaaaa, yeayyyy ! dah siapppppp  ;))  jangan risau, harga murah sajeee. pm je tanya okay? ;))

jangan copycat yee. sila design sendiri. 
guna akal yang telah diberi. HAHA



Untuk tempat printing card pulak, ai choose Cetak Biru Media .. haaaa abang ni memang tahan dengan karenah ai. HAHA . kejap ai nak print flyers dulu, kejap nak print card pulak. kejap mintak itu ini. Ai request card palingggggg basic sajeee. ;p  Abang Rafizi ni steady je layan ai. muahahaha.. last last ai hold dulu flyers, ai continue dengan card dulu.. ye LOL. aiols kan xbanyak duit, mane boleh buat serentakkk.. ;(  Abang, nanti ida nak tempah flyers tau tau.. ;))  Ai sabar menanti card nii.. nervous pun ade. HAHA .. seminggu lebih gitu dah siap .. yeayy ! cepat kan?? siap delivery ke office ai. xperlu amik dan pos.. yeayyy. suka suka dengan service Cetak Biru Media nii.. sangatt recomended tauuuu.. nak tahu harga? pm Abang Rafizi tu yeee ;))

ai ingat dapat dalam kotak putih tu rupanya dah rupa gini pulak kotaknye.
mesra alam katenyeee.. mane mane, aiols okay jeee HEHE



 


Info tuk uols ;))
Design card by Oh! Gerlie Doodle (klik ye)
Tempat printing card by Cetak Biru Media (klik ye)
Rafizi 017-687 3784





p/s : sudah ade card, WAJIB ke daftar business? means daftar company?
Setahu ai TAK perlu kan??? business ai kecil kecilan sajaaaaa ;))











Yang sudah ade card ! ada sape sape nak?weeeeeeeeeee

signature ms eida

45 comments:

  1. kemain sonok lagi yer..
    apa2 nanti boleh ai contact Eida ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sonok kak.. boleh boleh. call je ida yeee ;))

      Delete
  2. better daftar Eida.. sng sket nati, kut nak masuk projek ngan office kerajaan ke apa ke. Tak mahal pun register bisnes tu..lagi selamat dan sejahtera :)
    Daftar ya..dulu ada kat The Mall, skang rasa dah kat KL Sentral sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gov servant mane leh daftar company kekda... mmg selamat tapi tak boleh. ape tah lagi nak masuk job govermnet. hukhuk....... kalau ida daftar pun, maybe gune name orang lain.. buat masa sekarang tak kot. masih kecil kecilan... ;))

      Delete
  3. saya nak kad eida!! nanti boleh promote kat orang lain.. hehehe..

    cantik design kad tu.. memang kena dengan biz & diri eida.. chocolate + pink = EIDA!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay.. nnti jumpe ida bagi kad. tapi ntah bile nak jumpe.. korang taknak jumpe ida dah. sobsss......

      Delete
  4. Assalamualaikum ida. comelnya kad. nak sekeping. hehehe. kalau dah kukuh, why not daftar bisnes awak tu. heee. semoga terus sukses ida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg nak daftar tapi gov servant tak boleh sheila... hukhukhuk.. buat kecil kecilan je la..... nnti ida bagi berkeping keping ye! hehehhee

      Delete
  5. bisnes kecil x perlu daftar.. wat cr bisnes online pun dh cukup bagus.. lg ramai org akn tau..hehe
    by the way..cute card

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnn.. ida setuju BE nye idea. hehehhehehhe ;))

      Delete
  6. wah syabas eida. makin berkembang..eka tak mula apa pun lagi...ahahha...pemalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ramai tanye eka. ida malu xde kad. muahahhaha... jgn malu eka. nak cari duit lebih, xsalah .. hehehee

      Delete
  7. cayalah beb....nory pon dah cilok 18 keping bisnes kad ieda ni...hehehehe...suka card ni, comelll hikhikihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory memanggg... amik kemain banyak.. tunggu flyers ida siap ehh.. nory amik pastu dlm peti surat orang. hahahahhaha

      Delete
  8. Replies
    1. ala lupe lagi nak bg details kat onie! hiuhuuhuhu.. jap g akak send ehhhh

      Delete
  9. wah ida makin majuuuu..
    semoga rezeki mencurah2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu mila.... ini semua sokongan korang lah nie.. hhehhehehee... aminnnnnnnnnn

      Delete
  10. nice... thanks sharing psal nak buat biz kad dgn printing tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait.. nanti leh la tempah kat diaorang yeeee ;))

      Delete
  11. moga maju jaya... memang jambu habislah kad ieda tu ... hihihihi ... coklat tu ada perisa stoberi dak hahaha.. demand ni penyewa jauh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. ida suka jambu jambu ni kakkk ;)) tenkiu akakk ;)) coklat strawberi? alamak tak tahu.. nnti ida try cari. nak gak pelbagaikan coklat ni.. hehehhhehehe

      Delete
  12. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik.. jgn lupa follow jg ye..insyaAllah HV boleh bagi special price.. =)

    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. sonok nya dh ada biz sendiri.meriah uoollsss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh rara pun ade kan... u can do it ! hehehheee

      Delete
  14. bussiness card camni yang org akan smpan lama2.. sbb chomeeyyyyy sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap harap orang simpan lameee. hehehhehhhee

      Delete
  15. wuuuuu semangat ni..hihi eida punya board kita baru nak start buat ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. yeke? buat comey comeyy yeeeee ;))

      Delete
  16. kad dia sangat comellll...boleh nak daftar atau tak..tapi kalau ada premis sila daftar huhu..nnt nak buat lesen kedai senang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida xde premis lagi. so takyah la.. hahahahhahhaa... ;))

      Delete
  17. kte nak! kte nak! nampak tak i angkat kaki ?hehe tu tanda nak sgt lah tuu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy! nnti mintak dekat kak mila yeee. die dah amik banyakkk.. hahahahhahaa

      Delete
  18. wah ieda dah de biiz kad..cayalah...salute kat ieda

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak.. ;)) doa ehh biss ida maju dan terus majuuuuuuuuuuu

      Delete
  19. Replies
    1. ida terima sign kat dadeeee jewwww.. hahahhahaa

      Delete
  20. terbaik.. memang seorang blogger perlukan name card sebenarnya. apa lagi yang menjalankan urus niaga dalam blog. sebenarnya, istilah blogger picisan atau blogger femes dah tak relevan dah sekarang ni. ada yang kata "aku ni blogger picisan jadi tak perlukan kad". rujuk entri broframestone. saya setuju dengan entri tu. sebenarnya, name card ni adalah salah satu cara mempromosikan blog kita sebenarnya. dan ia memang bagus untuk pembiakan cacing di dalam tanah. hahaha, tiba2 je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahha.. tetibee bagi ceramah panjang lebar pulak kannn kat siniii..... baikk segera ida buat kad blogger.. sape mau? sila silaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;p

      Delete
  21. ok jugak kalau daftar bisness..lepas tu buat account company..so ada proper bisness dan account..lebih sistematik gitu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH bila permintaan dah lebih ramaii ;) thanks yaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page