Monday, April 22, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 7





HUMAN syokkk gilaaaakkkkk   ;p


Episode 7 bersambung dari Episode 6. (memang lah kan?  ;p) Macam ai cerita last episode, jam dah pukul 6pm. Nak naik dua dua Rollercoaster Battestar Galactica memang TAK sempat. So pilih salah satu. Masa menunggu Human (Red Track) lagi pendek berbanding Cylon (Blue Track), so we all decide naik Human sajaa. Masa menunggu hanyalah 10minit sahajaa. . . Sapa yang tak de urat takut nii? Ai, Nory, Tasha dengan Mcdee sajaaa. Yang lain tunggu kat bawah. muahahahaa.. Orang kate Cylon lagi best sebab kita akan berpusing 360darjah ! Betul !!! Sebab Human pusing biasa biasa sajaaaaa. Tak syok ! Walaupun ai menjerit sekuat hatiiii.. Aiols nak berpusing pehlisssssssss.......... HAHA


Ada beran babeee?  ;p


Okay, disebabkan bukan semuaaa orang boleh naik Rollercoaster gile ni, aiols decide nak beli gambar. Bayar sambil tutup mateee yeeee. Satu gambar 20SGD. Darab sendiri? Aiols malass. Kang sakit hatiii tak habis habisss.. HAHA... Tapi siyes, satu kepuasan bila dapat naik rollercoaster tuh. Baru rasa pergi USS.. heeee ~ Habis main rollercoaster, jam dah pukul 6.35pm. We all kene turun kat platfrom bas dalam pukul 7.15pm, so ade masa lagi ni, we all decide nak perhabiskan duit dollar yang tinggal... cehh~ Sempat lah jugak singgah beli FM Transformer untuk hubby. Dari awal sampai hubby nak, aiols buat bodoh jeeee. mihmihmihh.. kejam binikkk! Tapi dapat jugak hubby FM Transformer jahat baik tuh.. Kat mana FM tu sekarang? Opkos dah tersemat kat peti aisss. hehehe ~ Ai kalau convert duit RM harga FM tu, boleh bawak bergadohh dengan hubby.. HAHAHA

Alaaaa tak berapa jelas lah gambar ni, ai tangkap balik gambar ni.. biasalahhh camera cap ayam..  ;p Nampak takkkkk we all terujaaaaaaaaaa ? hekhekhekkkk  



Masa inilah ai beli botol air kepala si bumblebee tuh. Botol air yang paling mahal yang pernah ai belii. Kat rumah, ai minum air masak pun letak dalam badan dia. pastu sedut. sedapnyaaa. HAHA melampau ! Dari kat KL lagi, ai simpan niat nak beli, siap masuk list dah barang barang ape yang ai nak beli, boleh jadik gadoh ooo kalau tak dapat beli. hikhikhik. Sib baik hubby senyum jeee masa ai beli tuhhh.. Kat KL baru ai bgtau harga botol tu. HAHA. Bijak takkk? ;p Semua beli kecuali Mila&Sheila. Tak termakan hasutan lak budak duaorang nii. Ada orang sampai menitis airmata tau, masa hampir hampir tak dapat beli botol air nii. Lawak haih ! Budak budak sangattt.. biasalahhh  ;p  c.c yaya.. Nangis sambil hentak hentak kakiii, syafiq geleng kepala tengok perangai binikk.. HAHA. Sib baik ade abang mcdee tolong kan yaya? kalau tak, sampai KL laaaahh menangis tuhhhhh.. hukhukhuk  ~ So, lepas pergi shop Transformer, we all semua menuju ke Universal Studios Singapore Store kat Zon Hollywood balik nak perhabiskan duit. Puas dah beli semua benda yang ai nakkk.. Sheila siap bagi ai 1.90SGD lagi. Die dah takmo guna dahhh. Tenkiuu sheilaaaa~ Ai gigih carii lagiii benda benda yang boleh dibeli. HAHA Ingatkan duit memang dah habis tau, sampai Malaysia (Malaysia sangatttt!!  ;p) ai ade baki 12SGD lagiii. cehh~ kalau tahu beli lagiii FM. HAHA. Duit tu tercampur dengan duit RM. Aduyaiiiii .. Rugi rugiiii ;p

Sian hubby penuh barang kene angkat dengan kaki sakit lagii. hukhuk. lebiu sayangggg. XOXO
To Nory, ida letak pic Zul. Encem abi Nory... Sila bagitau beliau ye ye. 
( bodekk niii ~ muahahahhaa)


Ok fineee.. Hubby dapat bergambar dengan kereta bumblebeee. Aiols maneeee? Yeayyhh tengah ride HUMAN babeee! Apa barang tangkap gambau jeeee? kohkohkohhhh


Bas Odyssey gerak pukul 7.25pm, masa dalam bas baru rasa kaki ni sakittt sangatttt ! Malasnyaa nak turun imigresen cop cop pasport ni... Nasib tak ramai orang macam masa pergi tuu. Kejap jekk setttlee.. Sampai je Tune Hotel Danga Bay, ai terus check in. Dalam diam, hubby add on TV. Kene RM10. Yang ai anginnyaa, tengok TV adalah dalam dua tiga jam jeeeee. What for tambah TV sayangg?? grrrrrrr . . . Lepas check in, pergi makan. Huwaaaaaa tak sabar nak makan nasiiiiiiiiiii... Nak makan dengan banyakkkkk!! HAHA.. Baru rasa beruntungnyaaaa duduk Malaysia yang kayaaa dengan makanan murah murah ! muahahahahaha.. Lepas makan, buat kerja gilaaa lagi diaorang nii, kalau dengan diaorang ni memang kerja gilaaaa sentiasaaaa. Menyampah ! HAHA. Zul hasut pergi karok barang sejam dua. hey hey  heyyy, orang dah mengantuk nii, tapi KAROK? NAKKKKK !!! HAHA.. So, karok lah kami sampai pukul 2am... Thanks Zul&Nory belanja karokkkkk ;)) kaw memang kaki lalakkk kan nory?  ;p


Pagi esoknya (7April2013) , check out pukul 11am. Nory awal awal dah check out sebab dia naik Flight pukul 12pm. . Tak sempat nak laga laga pipi uolsss... Masa ai bangun bangun pagi hari tu, suara ai hilang tetibaaa. nak menjerit panggil hubby pun TAK keluar suara daaa. bila paksa paksa Perut dah lapar, jom kita brunch. Ntah mane ceruk kedai mcdee bawak , tapi sedap. Bapak murahhh kedai tuuu... Murah rezeki pakcik yeee ;)) Lepas brunch, terus gerak balik KL.. Sampai KL dalam pukul 6pm. Lepak lepak hilangkan penat jap kat rumah yaya, dinner sekali, pastu baru gerak balik rumahh. Aiols sampai rumah pukul 2am. boleh? hahahahahaha.. 


baiiii USS. we miss u orediiiiii ~



Kira kira
Beli gambar naik Rollarcoaster 20SGD = RM50
Botol air kepala bumblebee 26.90SGD = RM67.25
Add on TV Tune Hotel RM10
Dinner RM20
Strepsil RM10
Brunch RM12
Lepak RNR Melaka RM10
Dinner RM30
Total RM209.25




Tungguuuuuuu next entry is Entry Budjet uolss!!!
R u redi to pitam bersamaaa? kihkihkhikhik









Yang sakit pulak tengok harga botol air bumblebee tu! HAHA
signature ms eida

20 comments:

  1. alololo..comeyynyer laki aku sedut kepala bumblebee tu...ahaksss..

    wey smpai hati korang melepak2 tanpa aku kan...

    sedihhhh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaa.. sape suh naik flight..... =P

      Delete
  2. ieda byknya episod. dh mcm drama sinetron plak. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkohhhh.... ida memang suka buat drama kakk... ;p

      Delete
  3. Assalamualaikum ida. hahahaha hasutan tak memberangsangkan. kohkohkoh. harap2 zoul termakan hasutan kita ni. hehhehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehh.. dah takde duit sebenarnya tuhh.. kikikikiiii

      Delete
  4. LIKE sgt gambar2 di atas ni...

    Banyak betol episode USS ida..

    ReplyDelete
    Replies
    1. last episode nii.. hehehhehehhehee.. semua benda nak cerita tu yang berpart part =P

      Delete
  5. idaaa memang takde urat takuttttt urat terkentut jerk bersepah muahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kentut je bersepah? amboi milooooooooooo.. sengal ubi dah sampai yekkkkk? hahhaha

      Delete
  6. beraninya naik Rollarcoaster tu... :D

    ReplyDelete
  7. omak! botol air RM67!!! sakit jantung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhahaa. . saye nak kene kencing manis ni daaa... ;p

      Delete
  8. ishhh kalau onie 10 juta kali fikir nak naik benda alah mainan tu,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik oniee... akak pun pk juta kali dah masuk bayar ratus ratus tapi tak main.. alangkah ruginyaaaaaaaaaaaaa.... =P

      Delete
  9. zana mmg x kanlah nak naik2 roller caster tu.. giler seram weiiiiiii...

    berani giler ko kan.. urat takut dah hilang kan?? hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikhikk.. xpe zana banyak uittt.. masuk tuk tgkp pic jeee.. ida sengkekkk.. nak pergi sekali seumur hidup ni.. harus cuba semuaaa.. eh tetiba? hikhikhik

      Delete
  10. Sgt jeles okey tgk gmbr2 kat ats

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn la kak jeles.. nti akak pergi ye ye ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page