Wednesday, April 17, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 6





Masuk Zon The Lost World, penuh ngan dinasoooouurrrrrrr  ~


Part 6 dah? Cerita masih di USS lagi. Sabar ehhh. Ai tahu ramai tunggu entry budjet. Sabar eh eh.. Aiols kasi settle satu persatu ;)) Kasi ikut kronologi perjalanan gituuu~ Lepas dah kekenyangan kat Oasis Spice Cafe, we all terus gerak ke Zon The Lost World. Sini banyakk sangatt attractions dia. Siyes. Dan masa menunggu pun lame . Sakit hatiiii. Mula mula ingat nak cuba Jurassic Park Rapids Adventure tapi masa menunggu 45minit. Malas laaa. Terus pergi Canopy Flyer. Ha ini 30minit saja. So, beratur lah kamii ramai ramaiii. Muka masing masing dah kepenatan. Rasa nak tido je kan? Sebab kenyang satu hal. Hujan satu hal. hukhukhukk..


Kat Zon The Lost World ni ada 2bahagian. Satu Jurrasic Park, satu lagi Waterworld.


Game Canopy Flyer ni pun satu hal. Nampak macam biasaaaaaa jeee. Tapi dia punya terbangg, mak aiiiii. HAHA.. Seram jugakk sebab kita terbang nampak orang kat bawah bawah tuhh. Ape lagi, menjerit sekali lagi lah kesayangan ai semuaaaa. Aiols steady, siap boleh tangkap gambar lagiiii. HAHA.. Lepas dah habis main ni, ai terus ajak diaorang semua ke Show Waterworld. Tapiiii malangnyaaaa show tu dah tak boleh masuk. FRUST gila. Menonggeng habis ai. Sebab ai nak sangatt masuk show ni.. Tolong eh kawan kawan, show ini hanya ada jam 11am/2pm/4pm sahaja. Time we all sampai tu dah pukul 4.20pm. TAK sempat. Aiols terkilan. Ni yang rasa nak repeattt jeeeeee ;p . Tapi wa steady babee. Takde lak wa nak nangis ke hape ke kan. hikhikhik  c.c yaya   ;p

Ni laaa Canopy Flyer. seram takkk? rileks tak de ape. wa boleh lagi snap snap pic kaki. takde menda okay? dont worry. muahhahahahaha



Sebelum makin frust, terus we all ke Zon Far Far Away. Shrek siniii. Tapi tak jumpa pulak karaktor Shrekk & Fiona. Hujan kan, mane diaorang nak keluar. hukhuk. Masuk masuk je zon Shrek ni, terasa diri ni comel sangatttt. Muahahahahaa.. Apa ada kat sini ? Of coz Shrek 4D Adventure.. Nasib baik sempat masuk, masa menunggu hanya 10minit sahaja. Masuk masuk je dapat spek 4D. Pakai dan masuk dewan teater. Best jugakkk. Masa si Donkey ni bersin, terpecik kene kat kitee. Eeeeiiiuuuwwwwww.. Pengotor tau! Rasa macam real jek. Pastu bila ada si labah labah terasa kat bawah kaki tuu.. terus ai dengan yaya angkat kaki. HAHA... Mongok je rasaaaaa  ;p

Ohsem sangatt Istana Shrek! 

diberi spek 4D. Si baju kuning tu Syafiq, lakinya Yaya.. Yang kepala Shrek tu Nory. ape ape je Nory. muahahahaha. Mahal ouh kepala Shrek tu! Patung Shrek yang ai pegang tu cecah serat okay! glup !


Ingat ni tau. pergi Zon Far Far Away ni, akan jumpa port bergambar kat rumah/pokok Shrek. Sapa tengok Movie Shrek tau lah kott kan pokok ni? Ohsem sangat! Jadik lah port begambar kami reramaiii ;))


Ini lagiii. ape yang pelik gambar ni? ce tekaaaaaaaaaaa... ;p



Selain Shrek 4D, ada Donkey Live, Enchanted Airways dan Magic Spin yang mana semuaaa ni kami TAK main/tengok. HAHA. We all kejar masa nak ke Zon Sci-Fi City balik. Nak main Rollercoaster. Time ni dah TAK hujan, dan we all dah nampak Rollercoaster tu bergerak semulaaa.. Mula lah ai, Nory dan Tasha terkinja kinja nak naikkk... YEAHHHH ! Actually sebelum ke Zon Transformer balik, we all laluuuuu je Zon Madagascar tuh. Laluuu sajaaaaa. Sebab banyak karaktor kartun. Takde game. Budak budak nye zon kannn. So, snap snap pic terus blahh.. HEHE


Ai,Nory,Tasha dan Mcdee saja yang naik Rollercoaster. Yang lain? Tunggu dan lihat saja di bawah. HAHA. Niat ai memang nak cuba dua dua Rollercoaster ni. Tapi disebabkan masa yang dah singkat sangatt, tak dapat merasa. Masa tu dah pukul 6pm. We all kene pilih antara satu ni, nak naik Human ke Cylon? Okay, masa menunggu Human lagi pendek, kita main itu duluuuuu ;)) Cylon nanti kita repeat. Eh eh ? lalalalala . . Cerita naik rollercoaster ni next episode laah.. macam dah panjang sangat jeee entry nii  ;p








Yang rasa terkilan sangatt tak dapat tengok show Waterworld, sampai hari ni ai ungkit ! HAHA
signature ms eida

29 comments:

  1. bangsat ida bangsatttt :p
    siap cc yaya, choiii
    HAHHAHAHAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA. ape ni mencarutt, cannnot mummy. cannnot. hahahahhahahaaa

      Delete
  2. ohhhh! tak sabarnya.. cepat la bulan 7.. fuhfuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh fuh fuhhhh.. cepatlahhhhh... main semua tau cintaaaaaa ;))

      Delete
  3. Eidaaaa stresssnya aku tengok cerita kau niiiii padahal aku pergi sama-sama tapi aku yang tak xsabar nak baca cerita seterusnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhh milo tak sabar sbb nak mentiru eh eh eh. hahahahhahaaa

      Delete
  4. ehemmm....
    nory siap tonggeng bawah kerusi nak tengok apa menda yang menggeletek kaki, ingatkan labah2 betul, rupanyaaaa tali...cehhh...realll siot..geli geleman ,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. ida taklah tonggeng bagai macam nory, cuma ida angkat kaki terus duduk bersila.. hahahhaaaa

      Delete
  5. Replies
    1. sangat kakkkk.. zon ni bawak budak kecik xpe kak.. sesuaii sangattt ;))

      Delete
  6. semua cakap sherk 4D tu best.. teruja pulak rasanya nak pergi USS.. hahahha.. jangan lupa tips do & donts.. budget sekali.. boleh jadi panduan sangat2.. hehehe..

    eida memang berani.. semua benda tak takut.. urat takut memang putus eh?? hahahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zana okay! ida up special tuk zana tau tau .. hehheheheee

      Delete
  7. tgk gmbr 2nd last tu, sian laki si sheila nmpk sikit jerk muka dia..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha.. zul gile kuasa.. sian hadii.. ;p

      Delete
  8. bestnyaaa dapat pergi USS :'D sampai sekarang tak berkesempatan nak pergi sana :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee~ nnti ade masa, ade rezeki, pergi yeeeee ;))

      Delete
  9. Assalamualaikum ida. hahahhaa terkena lagi yaya ye. ahhahahahha nasib aku tak kena. heee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sheila tak kene? tunggguuuuuuuuuuuuu yeeeeeeee

      Delete
  10. best gak p c2

    jemput join contest
    http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

    ReplyDelete
  11. amboiii sheila gelak kat yaya ehh. siap dia tunggu entry do and donts, aku bahan dia cukup2. muahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala yaya, janganlah emo. *larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*

      Delete
    2. eh ida pun ade entry do and donts. siap sheila. memang die kene punyaaa. muahahhaaaaaa

      Delete
  12. sampai berpa part ni eida... akak skip baca maraton hahahaha.... eh² xpe.. eida bz nak reply komen kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ida reply niii.. hikhikhik.. ada last part pasal USS hari senin niii.. pastu entry budjet .. pastu entry do and donts akak. settle! yeayyyyyy.. ;)) gigihhh nyee akak tungguuuuu...................................... tenkiu akakkk ;))

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page