Tuesday, April 16, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 5





Sambung cerita lagiii. Jangan muak ye. Last entry kita berada di Zon Sci-Fi City kan? Ape? Lupe dah?? Gedikkkkk.. Baru berapa hari dah lupeee. Yang mana terlepas entry, boleh baca balik ye kat Episode 1, Episode 2, Episode 3 dan Episode 4. Klik aje kat situ. Kompem ingatan uols kembaliiiii.. Jom kita teruskan perjalanan ke Zon Ancient Egypt. Masuk Zon ni dah kedengaran lagu lagu arab. hey hey heyyy.. Time ni hujan okay. Gigih we all jalan redah jugakk. Ape nak takut? Raincoat USS kan ade? muahahahaa. Jangan risau, USS ke bukan USS, takkan kene hujan punyaaaa ;p 

 Ni kat Zon Ancient Egypt. Hujan renyai renyai time niii ~


 Trademark Zon Ancient Egypt. HEHE~



Apa attractions masuk Zon Ancient Egypt? Ye ye. Revenge of the Mummy.. Nama pun dah seram kan? Ape ntah lagiiii bila kita masukk. Actually sebelum pergi USS ni, ai dah study sikit sikit pasal USS. Being me yang suka berjalan ni, semua tahu kan? Memang aiols sukaaaaa study duluuu. Dan sure ai tahu macam mana setiap game game/ show show yang ade.. Baca aje dari pengalaman blog blog yang pernah pergi USS ni jee.. So, disini ai jahat sikit. Ai tahu merekaaa ini semuaaa takuttt nak main game game yang seram tonggang terbalik ni. Jadiknya, aiols terpaksa menipu.. "hey, jangan risau. game ni biasa jee. duduk dalam then seram sikit sikit jeee" Padahal game Revenge of the Mummy ni paling hebattttttttttt okay ! Paling lajuuuuuuuuuuuu ! Paling takuttt tahap jebon!! Aiols sukaaaaaaaaaaaa.. tapi kesian mereka mereka ini. Takut yee? Sorry terpaksa tipu! Kang kalau ai jujur, uols taknak naik kan? muahahahaha.. Game ni serupa naik rollercoaster indoor. Rollercoaster yang sangat laju dalam dunia Mummy. Sekali ade part terjunam daaaaaaaaa... Tang reverse tetiba tu sangat ohsem okay! Ada jugak ai dengar "nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!" Dan time tu jugak lah ade yang sahut "nak balik jugakkkkkkkkkkkk!!"  muahhahahaha. Ai hanya mampu menjerit keseronokkan. BEST BEST! Tasha ajak main lagi sekalii.. Sabar dikk, banyak lagi game tak main lagi ni.. Nanti kita repeat yaaaa... Yang pasti, Yaya & Syafiq dah siap khatam Quran naik menda alah ni.. kuangkuangkuangggg  ;p

Lepas main game Mummy ni, ada gambar. Ntah bila dia snap gambar kita, ai pun tak tahu. Ai beli. Kenangan kateenyeee  ;p  Ce tengok masing masing punya mukaaa. kahkahkahhhh..



Nak cakap macam mane ye tahap kebestan dia game Mummy ni?? Hmmm. tahap seram dia sampai hubby ai mencarut argh ! yang naik sambil tutup mata pun adeee.. yang mengerang ketakutan pun ade. muaahaha. kesian ai tengok kesayangan ai semua ni tapiiii, aiols nak uols enjoy! HAHAAHA. Keluar dari game tuh, semua dok marah ai. HAHA. Rilekss. Cool. At least, orang tanya, uols dah naik Mummy okay !  ;p  *Game Mummy ni WAJIB tau!*

Ai tak tahu kenapaaa , mengapaaa, bagaimanaaa, mcdee berkelakuaan begitu. kohkohkohhh



Lupa pulak, naik Revenge of the Mummy ni tak boleh bawak barang. Tapi jangan risau, ade loker disediakan. 1jam pertama FREE. Lebih bayar yeee. Tapi we all kene free je sebab masa menunggu nak main game ni hanyalah 25minit. So, sempat dapat free. HEHE. Actually kat sini ade Treasure Hunt jugak. Tapi disebabkan hujan, game ni tutup. Nasib baik diaorang kalau tak kene lagiii. HAHA. So, lepas main game semua, dalam hujan pulak tuh, baru rasa perut tu laparrrr. Masa tu dah pukul 3pm.. Kat Zon Ancient Egypt ni ada Restoran Halal yee.. Halal dan ade disediakan nasi. Well, tekak Melayu mesti cari nasikkk jugak kenn ;p Oasis Spice Cafe namenye. Semua makanan Arabian lahhhh.. 


Masa makan tu semua sunyi sepii. Kusyuk makan. Lapar wehhh. Dari pagi tak makan ape. Kudap kudap je. Ni baru jumpa nasik. HAHA. Ai amik satu set je kongsi dengan hubby. Ai tak nak makan berat sangatt sebab dah set dalam kepala nak main Rollercoaster. Takut termuntah nanti. Boleh fikir macam tu? hukhuk.. Set 4 Pharoah with Yard Iced Tea. Set 4 Pharoah (Briyani Rice+Roasted Chicken+Bhindi Masala+Prata+Dhal Tadka) tu 13.80SGD. Yard Iced Tea 11.60SGD. Kalau Yard bootle sahaja 9.90SGD. Ai add on Iced Tea. HEHE. Ayam dia lembut sangattt ! Nasi dia sedap sangat! Prata dengan dhal perghhhh sedap weiiiii. Recomended sangat!!! Nanti uols cuba ye?? 

Yard Bottle tu ai guna kat rumah letak air masak. Mengadeee taknak minum pakai cawan dahh. Nak minum sedut sedut sekarang.... kahkahkahhhh...




Kira kira
Beli gambar naik game Revenge of the Mummy 20SGD = RM50
Brunch kat Oasis Spice Cafe 25.40SGD = RM63.50
Total RM113.50








Yang tutup mata jee beli gambar limapolohhengget sekeping ! hohoohoo!!
signature ms eida

34 comments:

  1. ala nama makanan mila tak ingat la ape bendanya :p
    idaaaaa sokmooo pentipu cakap game ni tak serammmm lah...tak takutlah apela...sekali kauuuuu dengan laki-laki dia mencarut hahaahha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahhaa..sorry miloo.. terpaksaaaaa... hhohohohoho!!!

      Delete
  2. arrggghhhh, part seram2 ni yang aku takut.. tapi rasanya lagi takut naik roller coaster kat luar tu.. hahaha.. yg tu memang sah2 aku x kan naik!!!

    ko punya urat takut tu dah putus eh? hahhahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahhaa.. zana naik laa.. bestttttt!!! ntah mane ntah hilang ida nye urat takut tu,,wakakkakakaa

      Delete
  3. salam eida...

    best tgk korg jenjalan kat uss nih....happening sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam....... sangattt happening...... ;))

      Delete
  4. Assalamualaikum yang. heee redha sangat keluar duit kat sana hahahhahahaha. atleast ada orang khatam Al-Quran kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan atleast dapat pahala diaaaa.. hahahahhahaaaa

      Delete
  5. Replies
    1. muke je takut tu die... tapi die plg eksaited benda benda gini ! hahahhahaaa

      Delete
  6. hihihi.....tgk masing2 pya muka bila naik rollercoaster tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahhahaa.. takut seronok cuak seme ade kakkk ;))

      Delete
  7. huhuhuhu...mahalnya gambar tu...tp x per...bukan selalu pergi pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat mahalll... pejam mate pejam matee.. hahahahaa

      Delete
  8. sonoknya ida. one day kene gi gak nih.
    hamboii.. smpai 5 episod!! mcm drama pulak yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaa.. berepisode sgtt cerita ida ni tauuuu ;p

      Delete
  9. kitorang pun makan kat situuu hi hi tp letih sngt x gmbr kat situ hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh ye? sedap kan? puas dapat jumpe nasikkkk ;))

      Delete
  10. amboi minum xmoo cawan dah blk dr uss yer.. saboo jerlahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. dgn hubby2 ida sekali minum dlm tu.. ahhahahahhahaa

      Delete
  11. hurmmm , dh bookmarks dh entry ke USS ni, mana tau leh gi next time :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow sampai bookmarks tu. tenkiuuuuu ;)) pergi tau tau ;))

      Delete
  12. Kalo i yg naik Revenge of the Mummy tu mesti terus beranak ni. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kompem! jgn ehhhhh.. after bersalin boleh. muahhahahaha

      Delete
  13. mmg eida part dia reverse tu paling tak sangka...eka naik sampai 2 kali... gigil kaki en suami,sampai nak muntah kawan.mabuk.lucu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak sempat naik 2x. masa tak sempattt.. hujan lagi. heyyyyyy rasa nak repeat jekkkkkk

      Delete
  14. rara xniak pon menda alah ni.takut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rara pernah g USS ye? takut tapi best menda alah ni rara.. next time cuba ehhhh ;))

      Delete
  15. hihi game the mummy revenge ni memang dasyat sungguh..nak pengsan rasa..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan???? best gileeeeeeeeeee.. part gaung tuh.. heiiiiiiii.. mengucap panjanggggg! hahhahahaaa

      Delete
  16. excited la tgk eida gi USS. mmg teringin nak gi sana. baru je tanya kat adik beradik plan nxt year...this year tak leh nak gi dah sbb dah byk plan nak gi vacation

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page