Thursday, April 11, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 4





Okay sambung lagiii.. Universal Studios Singapore ni ada 7 zon ye. Hollywood , New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far Far Away dan Madagascar.. Masuk masuk je akan jumpa Zon Hollywood dulu.... Terpukau jap. WOW ! Santekknyaaaa pemandangan. Memang sebijii dalam TV. Real Hollywood ai tak tahu la sebab TAK pernah sampai lagi kenn.. hukhukhukk..

Keluar je Universal Studios Store, terus nampak group Mat Salleh hencem ni? tengok tengok kemetot nyaaaa ai.. mihmihmihhii


Nak bergambar dengan KungfuPanda tu beraturrr panjang gilaaa okay! So, we all skip! Bagi chance kat budak budak jeee.... Ahkak ahkak abang abang nak pergi main game lagi syokkk... ;p




Antara charactor yang ade. Tak banyak we all dapat kejar sebab tak sempat kenn...


Apa attraction Zon Hollywood ni ? Haaaaa.. Monster Rock. Ada teater Universal Classic Monsters. Ala ala Teater Musical gituuuu.. Best lah jugakk. Duduk dalam dewan tengok show untuk panas panaskan badan boleh laaaaa.. ;p  Lagu lagu dia semuaaa kita boleh ikut nyanyiii.. Tapi tak berapa paham jalan ceritaaa. hekhekhekk... Seingat ai, teater ni ada waktu dia. 11.00am / 2.00pm & 5.00pm.. We all masuk dah 11.15am. HAHA.. Adalah dalam 1/2jam je show niii.. Then terus keluar menuju ke Zon New York..

Sempat pulak aiols tangkap gambar dalam nii. Haa gitulah show dia.. Cakap sikit nyanyiiii. 
Cakap sikit nyanyiiii.. So so je lahhhhh  ;p



Okay, jom masuk New York. Babai Hollywood.. Heh? Kejap benor dah sampai New York? HAHA. Ada orang cakap , yang mana bawak anak kecil elok lah pergi ke Zon Madagascar terlebih dahulu. Sebab riang ria sikit bahagian sanee. Nak yang extreme bagai bagaiii ni, acara dewasa katanyaaa, pergilah ke New York dulu. Okay ? Tiba di Zon New York, apa attractions sini?? Lights, Camera, Action by Steven Spielberg.. Masa menunggu TAK lama. Hanya 15minit sahaja.. Agak best jugakkkk. Kita berdiri sambil tengok pembikinan filem. Real depan mataaaa. Real betul lautan dia kan kan? Siap ada kapal besar datang lagii.. Ntah mane datang pun tak tahu.. HAHA. Bila terbakar, kita rasa bahang api dia. Bila hujan ribut taufan semua, kita rasa angin bunyian lautan dalam tuhh.. Saluteeeeee! *show ni WAJIB tau!*

Gelap dalam ni. Ada api sane sini. Ribut sane sini. Kejap je show ni. 
Dalam 15minit je kot? Eh ntahhhh. 



Selain tu, sini ada Sesame Street. Ai tak masuk laaa. Macam budak budak. Tak de kepentingan. HAHA. So, kita teruskan perjalanan ke Zon yang ditunggu tunggu iaitu Zon Sci-Fi City iaitu Zon Transformer. YEAY!! Apa attractions sini?  Ofcoz Transformer The Ride: Unlimate 3D Battle. Masa we all sampai, masa menunggu dia adalah 1jam10minit. We all redah. Sanggup kaw! Sebab orang cakap ini WAJIB cuba. Tapi masa 1jam10minit tu tak terasa sangatt sebab dalam kawasan menunggu tuh banyakkkkk sangattttt pameran Transformer. BEST ! Transformer Ride ni, kita akan diberi spek mata 3D, duduk dalam satu kapal/kereta yang sebenarnya Transformer. Lepas tu kita akan dibawak ke dunia Transformer. Kita nampak Optimus Prime sedang berlawan dengan Megatron. Megatron jahat, die pijak kita, campak kitaaa, sib baik ada Bumblebee tolong selamatkan kitaaaaa. Gila syok okay !!! *game ni WAJIB tau!*

Bergambar dulu dengan Bumblebee sebelum masuk. HEHE.



Aksi melompat para suami.. Siapa yang tak terlompat itu? Siapa yang mengepit tak tentu hala bagai 'bird bird' nya mahu terlepas? siapaaaa yang mahu memberi sepakan maut ituuu? kohkohhhkohh



Antara pameran yang ai cakap tadi. So, takde lah bohsan sangat kan menunggu.. HEHE

Okay dah nak sampai ke gate masuk tu, kita diminta pakai Spek 3D ni.. Omey takkkk titew semuaaaaa. Besar spek dari mukaaaaa.. kohkohkohhh  ;p




Lepas keluar dari Transformer Ride tu, cadang nak terus main RollerCoaster Battlestar Galactica. 2nd attractions yang ade kat Zon ni. Tapi malangnyaaaa hujan selebat lebatnyaaaaa pulakkkk  ;((  Tapi takpe, bila dah reda hujan, kita sambung main. Disebabkan hujan lebat, we all pun terkedek kedek cari baju hujan. Ai memang dah niat nak beli baju hujan USS. Motipp sangatt ken?? Yang lain ada jugak yang dah beli dari KL.. Oh ya, baju hujan USS ada di jual di  Galactica PX-WTF. 3SGD ye.. Matikk baju hujan pun RM7.50. HAHA.. Ai beli satu je. Hubby nye ai beli dari KL. Kejam kan? Muahhahahhahaa..

*dajal Nory sikit. Apehal pose gitu Nory? muahahaha ai gelakkan Nory. Nampak tak nampak tak ade raincoat putih dan kuning? Yang putih haruslah RainCoat USS. Belakang ada tulis USS. . Apa barang pakai keyeelll punyaa (kenyitkenyitmatapadayaya&mila) .. Itu yang kitaa cariiii... Muuuahahaha !!




Kira kira
Baju hujan USS 3SGD = RM7.50
Baju hujan KL = RM3.50 jeeee  ;p
Total RM 11.00



*nampak macam ai tak beli pape kan? banyakk weiiii ai beliii sebenarnya..Setiap Zon ada sourvenir shop tau? memang ai membeliiii... kayap kayappppp.. cuma ai nak buat satu entry khas untuk apa yang ai beli kat USS tu. Last entry okay? *








Yang gilaaaa best Transformer Ride ni! Siyes !
signature ms eida

35 comments:

  1. weyyy aku buat pose bentuk love lar...
    cer tgk betoi2..
    omeyy tak kak ton..kihkihkih


    hahaha..syafiq lompattt kepitt oo....tak tahannn...ko tgk sat gi mesti bini dia meroyan kat sini..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAH. tak leh blah nory cakap yaya meroyan kat sini.
      ape barang meroyan dekat komen blog orang, aku meroyan dekat blog sendiri terus. muahahahaha. :p heyyyyy korangg, tolong la. syafiq kepit lain macam sebab limited edition sangat tu babe. not for sale. hanya yaya je tau guna. muahahahahhaa

      Delete
    2. nory mmg nory buat pose love tapi ce tgok kaki nory? hahahahhahhaha.. ha dah masuk da yaya. mengong yaya! harus lah kita je yg guna laki kite... kohkohkohhh

      Delete
  2. amboi kauuuuu idaaa memperkotak-katikkan baju hujan kami yeeeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkohhhhh.. ape barang milooo... hahhahahahhaha

      Delete
  3. wah... thorbaekk.. bestnya dapat pergi ke sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best best.. nanti pergilahhhh.. hehehehheheh

      Delete
  4. Haha. Tiba-tiba termelekap kat blog ini.

    Hi, salam B2B.

    Sila post lagi dan lagi dan lagi please ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiiii....... termelakp sbb entry USS lah ni.. hehehhehehe ;))

      Delete
  5. Assalamualaikum. yeayy terkena nory, mila dengan yaya. sheila? hahahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sheila? tungguuuuu.. kene jugakkkkk... hahahahhahaha

      Delete
  6. hamboi3, eksaited kalah budak2 kat situ gamak nye.. hehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkohhh..budak budak pun kalahhhh...;p

      Delete
  7. kelakar la..tunggu next entri..hehe

    ReplyDelete
  8. ehhh... ade teater musical? knape i terlepas ni... patutnyer wajib masuk ni sbb bawak budak2 itu jer yg mampu masuk... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha. ade ade... kan.. mesti akiff enjoy duk dalam tu...... lagu jeeeee ;))

      Delete
  9. Haha, lawak dan best sangat..ok, cpt sambung ..tgh menunggu next entri ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee~ baik... tenkiu sebab sudi tunggu entry seterusnyaaaa ;))

      Delete
  10. Best nyer...lama x drop komen tp bukan bermakna aye x baca tau...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahhahahhaaa. siap buat pengakuan. kihkihkihhh

      Delete
  11. kakakakakka..yaya pandai guna apa tu? sesuatu..hahaha

    ReplyDelete
  12. byk kali dah drop comment.tp line ternet poblem... abes dah hilang idea.apa2 pun mmg tak jemu tgk gmbr uols happy2an kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe ekaaaa.. tenkiu sangat sudi masukkk belog ida dan komen walau ie prob ye? heheheeee

      Delete
  13. kikikikikiki... suka buat org baca entry sambil nak gelak juga eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhekhekkkk..... gelak lah gelak laaaaaa ;p

      Delete
  14. wah ida, kutuk baju hujan orang yer... notty ni!! babab kang! hehehe

    korang nampak comel bila pakai spek 3D tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaha.. nnti zana pergi, beli yg cap USS tau tau. ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page