Thursday, April 11, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 3





Okay mari sambung cerita USS.. USS bukak pukul 10am. We all sampai  9.30am. Sebelum masuk, semua pakat pakat pergi toilet dulu.. Tapi ai tak pergi. Ai, Nory, Tasha, Zul sibuk ke Globe USS tangkap gambar. HAHA. Masa ni hujan renyaiiii.. Sedihhh ;((  Betul kata orang, nak bergambar kat Globe ni memang kene beratur. Muahahahha.. Berebut orang nak tangkap gambar. Lepas tu pulak, Globe tu berpusing. Nak pastikan tulisan UNIVERSAL tu bebetul center sikit punyaaa payah! HAHA..

Happy je muka memasing kenn? Tapi ini masih TAK cukup happy.. Jap ehhh


Yes. Ini memang happy gilaaaa. Asik terloncat sane sini jee. 
Orang tengok oiiii orang tengokkk  ;p



Okay disini bermula lah ujian yang we all terima. Dekat dekat pukul 10am, we all pun beratur nak masuk. Time tu dah ramai dahhh beratur. Tiba kat gate tuh, ai serahkan semua tiket yang ai dah print tuh. (Tiket ai beli online- boleh klik Entry ini, ai ade ceritaa okay?) Staff USS pun scan. Dari 11tiket yang ada, hanya 3tiket yang lepasss !! Nak menangis rasanya.. Semua tiket tu ERROR bila discan. Katanya, tiket tu dah reprinted. Ntah bila masa pulak ai gunaaa. Ni baru nak gunaaa.. Nak kate bank tak lepas, tapi payment/email cnfrimation semua settle. Pelik sangattt ! So, kene settle dekat Guest Service. Ai pergi dengan yaya. Diaorang semuaa kene beratur kat tepi. Kesian. Kalau tak, dah boleh masuk dahh. Masa sampai kat Guest Service tuh, ramai rupanya yang tiket tak valid. Scan je error. Malang betul nasib we all.. Sudahnya masalah selesai tapi we all dapat masuk dalam pukul 10.45am. Buang masa kan? Rugi rugiiii.. hukhukhuk

Sedihnyaaa time tiket kene reject tuh. Sedih sangatt.
 Ai taktahu nak gambarkan macam mane perasaan kalau TAK lepas masuk. hukhukkk..


Akhirnya lepas jugak setelah tiket we all diprint semulaaa. Barcode kat tiket kertas tadi memang ERROR. Ntah papeeee laaaaa. Very the menyusahkan orang sajaaaaaaaa...



Masuk masuk USS, tempat pertama kami tuju adalah Universal Studios Store. Ni tempat kita nak beli souvenir USS. Bebetul depan pintu masuk USS.. Semua jenis FM, T-Shirt, cap, semualahhhh adaaa. HEHE. Motip masuk sini dulu? Nak beli T-shirt USS. Dah plan dari KL, nak pakai same same Thsirt USS ni sepanjang dalam USS ni. HAHA. Over tak rombongan K-Pop ni? ;p Nak carii paling murahh.. Paling murah? Ade ke yang paling murah kat USS tu? HAHAHA.. Ramai ramai decide amik black colour. Sudahlah warna seluar pun ditentukan. WAJIB pakai warna warni. Muahahaha. Gasakkkkk.. Sian Sheila kene paksa beli seluar hijau. hihi . . Nasibbb kaw lah Sheilaaaa ...  ;p


Itulah Tshirt yang we all ramai ramai belii. WAJIB beli. HAHA. Amboii kemaiin Sheila. dah lah tangan panjang sedepaaaaaa. habis tutup we all yg kiut miut niii... kuikuiiiii ~



Tshirt ai beli dua. Saiz S. Sehelai 26.90SGD. Beli dua helai dapat free skirt pink kids. Cehhh. Ce bagi orang dewasa nya skirt, boleh aiols pakai dekat rumah.. HAHA. Lepas dah tukar semua baju, barulah we all tuju ke show dan game game yang adooo.. Misi mengejarrrrrrrrrrrrr!! Tapi, jalan sikit tangkap gambar, jalan sikit tangkap gambar, ade yang tak dapat main game ni kang.. HAHA.. Eh lupa nak cakap, pergi USS ni, ai hanya bawak 240SGD sahaja. Sahaja? Sila convert pehlisssssss... 1SGD=RM2.50...  ;p  Lambat! Enamratusringgit ai tukar.. Pitammmmmmmmm mokcik!

Ting! Bertukarrrr. YEAHH ! Baru nampak rombongan cik kiahhhh sangattttt  ;p



Kira-kira
Tiket Masuk USS (online) 63SGD = RM157.50/seorang = RM315.00
Tshirt USS 26.90SGDx2helai  = RM134.50
Total RM449.50







Yang pejam mata je beli Tshirt RM68 sehelai !!!!!
signature ms eida

31 comments:

  1. eh sini je rm400 lebih mila xkira pun sebenarnya budget kita berapa rm1k er hangus !!! wuarghhh pitammmm..kredit kad mcdee je dah rm250 wey....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha.. mila lah sape suh swipeee.. ida takut nak swipeeee.. ;p

      Delete
  2. wahhh... kemain korang yer. hepi sakan.
    #jeles tgk ieda pakai tudung elokkkk jer. huhu

    eehh, akak nak beli suar cam korang tu tp peha akak yaa ampon besar gedabak, mcm balut nangka je. tp korang pakai cun jek. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jeles mendenya akak.... seperti yang ida ajar tu ye.. sila praktis. hhehehhehe..... suar tu aaah ikut peha... hikhikhik...

      Delete
  3. fuihhh RM 68 sehelai.. takpe2, rombongan punya pasal kan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tutup mate je yana.... kalau kat KL, jgn harap beli.. wakkakakkakaa

      Delete
  4. Assalamualaikum ida. hahaha. kat KL memang taklah nak beli selai rm68 tu. hahaha terpaksa ke? rasanya memang dah berhajat lama nak beli seluar K_POP hijau tu. fav tauuu. hahahahhaa lompat jgn tak lompat. Yeayy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh mmg fav ye? tapi next time beli yg kaler striking sikit yekkk. ahhahahhahaa

      Delete
  5. mahai yeak tiket nak masuk ke USS ni..t-shirt dia pun,mak aih..terbeliak jap bijik mata..sehelai RM68 (duit kita)..fuhhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh fuh fuhhhh.. pejam mateee je niiii.. hikhikhik

      Delete
  6. tak boleh masuk, huhuhu.. mau guling² jap.... nsb baik akhirnya okkann...

    mahal juga t-shirt tu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti seme balik nangis guling2.. hahahahhaaa

      Delete
  7. bila aku nak sampai sini erk? huarghhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila? sat lagi jekk.. lagi duabulan. hikhikhikhik

      Delete
  8. Suka gila baca blog ko..hehe..next entri pls..

    ReplyDelete
  9. bestnya.. rasa nak repeat balik je USS ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida baru lepas pergi ni pun rasa macam nak repeat.. hehehehheeeee

      Delete
  10. suar kaler2 tu yg mahal tuh..hikhikk :D

    ReplyDelete
  11. wah..best gila.. adeh.. lain kali punya trip, saya kena kahwin dulu lah kan? baru boleh ikut?hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkohhh.. maybe boni? haa cepat pergi kawen... hahahahhahaha

      Delete
  12. suka tgk gmbr2 korang nie...mmg nmpk happening giler.. :D

    ReplyDelete
  13. seluar warna warni yg menjadikan suasana makin ceria!! syok!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti zana pakai cm ni yekkkk.. hehehehheheee

      Delete
  14. Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
    - Universal Studios Singapura
    - Singapura Marine Life Park
    - Singapura Flyer
    - Day + Night Safari di Singapura
    - Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
    - Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
    dan lain-lain

    Travel Delight
    http://traveldelight.biz
    QQ: 841-888-666
    ask@traveldelight.biz
    +65 6292-2221

    Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

    Kami mengharapkan balasan anda.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page