Wednesday, April 10, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 2






6 April 2013. Sabtu.


Hari yang ditunggu tunggu. hekhekk.. Seawal 5am dah bangun. Ai orang ketiga mandi.. Sheila orang pertama mandi. Yaya orang last! Ingatkan orang lelaki akan lambat, tapi diaorang dah siap dulu ! Siap turun tunggu kat bawah lagii... HAHA ~ TERBAEEK lahh. Eksaited lewteww . . Binik binik yang lambat..  ;p Lepas dah check out semua, terus gerak ke Tune Hotel Danga Bay. Dari Hotel Culture City Inn ke Tune Hotel Danga Bay hanyalah 15minit sajaaa.. Dekat jeee~ Sebab apa nak ke sana? Sebab akan jumpe Nory,Zul dan adik Nory (Tasha) kat sana. Lagipun, we all naik bas Odyssey dari Tune Hotel ke USS.. Macam mane nak beli Tiket Bas Odyssey ke USS ni? KLIK Entry ini. Ai pernah cerita kat situ..


 Tiket colour oren tu lah tiket bas Odyssey untuk 11pax. 

(mila, kaw tengok mcdeee.. tak senonoh! muahahhaa)

Sampai dekat Tune Hotel tu dalam pukul 7am. Dah ramai yang beratur beli tiket. Nasib we all dah beli   tiket direct dengan Odyssey dan Nory dah siap siap redeemkan tiket tu.. fuhhh.. Nory sampai awal sebab dia naik flight. Sebab ape Nory naik flight? Ini kan percutian dia sebenarnyaa. Dia dah rancang lameee. We all yang tergedik gedik nak ikut... ;p Tu yang naik keretaaaaa jeeee ;(  Tunggu punya tunggu, mane bas tak sampai sampai lagi ni.. We all dah eksaited tahap gaban niii.... ;p Sempat jugak borong kudap kudap kat 7e bawah Tune Hotel tu.. Akhirnyaaa pukul 7.45am, baru bas gerakkk. Tapi tak naik bas cap Odyssey pong ?? Gasak lahh , janji sampaiii.. mihihihihii~ Sebelum apa apa, dalam bas lagi dah kene isi Departure Card. Ada orang panggil Borang Putih.. Kad ni kene diserahkan sekali dengan pasport kat Imigresen Singapore. Jangan bagi hilang tauuu. ;)) Oh ya, nak buat or nak renew pasport boleh tengok Entry ini. Pun ai pernah ceritaaa kat situ... hehehe~ 

*Ini rupa Departure Card a.k.a Borang Putih*


Sampai dekat Imigresen Malaysia dalam pukul 8.10am (hey, ai tak tipu waktu waktu ni sebab ai sokmo memang tengok jam. hekhekhekk), terus turun, takyah bawak barang pon takpe driver bas tu cakap, tapii tak berani lahhh, bawak jelah bag sekali. Ala beg sandang aje pun. Itupun hubby yang sandang. HAHA. Smooth je kat Imigresen Malaysia tu. Tak de gambar nak tunjuk sebab tak leh tangkap gambar.. Semua lepas. Jangan terkejut bila sampai Imigresen, uols tengok semua orang berlari lari anak.. Ai tahulah kene buat secepat yang mungkin, tapii we all berkumpulan kot, sehati sejiwa katanyeee, haruslah tunggu habis semua selesai baru jalan sama sama naik bass balikk. Memang sokmo we all group paling lambat naik. HAHA. Ada lah nampak sekor dua ekor budak yang buat muka kelattt, marah kot we all lambat? Ek elehhhh.. macam lah USS tu nak larikkk!!!! Ntah papeeeeeeeeeeeeee

Dalam bas pun sempattt.. Semua tayang pasport, motippp?? ;p



Okay bas pun menuju ke Imigresen Singapore. Jem sangat sangat!!!! Ramai sangatt nak masuk Singapore kot? Siap ada laluan memasing. Bas ada laluan sendiri. Moto pun ade. Kereta pun ade. Line kereta paling sesakkk.. Sampai je kat Imigresen Singapore, terus berlumba lumba orang turun. Haishh. Memang gitu agaknya. HAHA.. Kat Imigresen Singapore memang WAJIB bawak semuaaa barang turun. Sebab kene scan bagai nanti. Driver bas ada pesan, 

1. Perokok- rokok yang dibenarkan bawa masuk hanyalah 18batang saja. 
2. Jangan bawak masuk chewing gum.
3. Ingat no.plat bas Odyssey yang kita naik sebab pergi balik kita akan naik bas itu je.


Dah sampaii Singapore. Hujan renyaiiiii time niii
Ai bersama 240SGD a.k.a RM?? 


Nasib smooth jeee urusan di Imigresen Singapore. Hubby takut je dia tak lepas. HAHA. Rileks sayangg, aiols dah check PTPTN tuh. TIADA HALANGAN katenyaaa. Happy kan? ;p Masuk je Singapore, hujan renyaiii. Petanda TAK baik. Bukan TAK suka hujan tapi macam manee nak main Rollercoaster kalau hujan.. huwaaaaaaaaaaaaa . .  Bas Odyssey tadi akan berhentikan kita di Platform bawah USS. Pergi balik kita akan dihantar dan dijemput disitu. Dalam pukul 9.30am, we all dah sampaiiii. YEAYYYY !!!




Kira-kira
Tiket Bas Odyssey 2 orang RM60
(sorang RM30 kalau tak book tru Tune Hotel, kiranya book direct Odyssey)
Renew & Buat Pasport RM200 (Sorang RM100 jee)
Kudap kudap RM10
Total RM270.00










Yang laju takkk ai updateeee?  ;p
signature ms eida

27 comments:

  1. hebakkk!!!!!

    hujan2 pon sempat jgak kite main semua permainan wajib kan...

    bestt...bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebakk sangattt !!! mandi ujan bukan selalu.. hehehhehee

      Delete
  2. Assalamualaikum lajunya ida taipppppppppppppppppppppppppppppp. menci lah nak update entri ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyy dedikkkkk..... biasalah taip kelajuan masing2 kan lain....kohkohkohhhhh

      Delete
  3. laju gilaaaa eida update akuuuuuuu
    meroyan sengsorang tak type satu hape pun -.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. rileks milo.. xde duedate pun nak update.. ikut kate hati ye. hahahahhahahaa

      Delete
  4. bestnya. semua muka2 yang kenal pulak tu yang pergi.hehehe

    ReplyDelete
  5. Masa eka gi uss dulu pun cuaca tarak bagus o

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kawan2 ida pergi semuaanyatime panas.. best jekkk.... nasib tak menyebelahiii kita lahh

      Delete
  6. pergghhh...
    sepantas kilat la ieda

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiiiiiiiiiii~ tengah mood in ni kan.. kene guna sepenuhnyaaaa.. hehehee

      Delete
  7. laju laju...hehehe...babe, nape xleh bawak rokok byk2 ngn chewing gum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, laju habis dah ni aku update.. hahahhaha.. jgn tanya aku kenapa babe, dah driver ckp takleh, kitaorang ikut jekk.. hehehhehee

      Delete
  8. yana pun ada teringin nak pergi USS ni, tapi dah mandong ni kena tunggu lah. anak besar dah boleh main, baru seronok pergi. kalau takat jalan Singapore tak singgah sini rasa rugi pulak kan. maksudnya 3,4tahun lagi kot baru dapat jejak. huhuu
    (yg tak best nya, suami saya takuuutttt naik roller coaster tu semua =( )

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpee.. tunggu anak besar sikit. USS tak larik manee punn. hehhehehe.... suami takut biar die pegang anak.. awak main game. hahahhaaaa

      Delete
  9. serious best nya.. haha

    btw cost rm270 untuk 2 orang tu tak la mahal

    kira okeylah

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kos RM270? heyyy belum campur lagi semua ni.. ssabar sabar.. hehehheee

      Delete
  10. ntah bini sapeeee la yang lambat tuuu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah ntah sapeee. eh eh bini tu komen kat sini la.. hahahhahahhaa

      Delete
  11. sgt detail, mmg blh dijadikan panduan... bgslah ieda ni.. kalau tulis.. mcm kt tgh borak pulak.. x paham pun blh paham.. sebab terangkan satu persatu.. tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehehhhee.. kalau ida paham, orang pun akan paham. ida nak semua orang paham.. hehehehhee

      Delete
  12. hujan bukanlah halangan utk bermain! bagus.. dah dtg jauh2 n bayar mahal2 mestilah nak enjoy kan.. kudap2 pun masuk budget.. bagus budak eida ni tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti zana.. nnti zana pergi main tau tau...... kudap kudap pun masukkkk.. nk tau total bersih hangus! hahhahahhaa

      Delete
  13. makanan baby boleh bwk masuk x

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page