Wednesday, April 10, 2013

Universal Studios Singapore ♥♥ Episode 1






Ampunnn lambat update~ Tuan belog kurang sihat, semalam MC. Ai kehilangan suara akibat menjerit macam orang gila masa main RollerCoaster dalam USS tuhhh.. HEHE~ Mari kita mulakan. Kompem berepisode bagai ni. Kompem. Tapi ai janji, ai akan kurangkan episodenya. Mihihihiiii. . Awal awal warning ni, kalau sape sape tak nak baca, akan muak jelak, sila X kan ye? Ai tak pernah paksa orang baca belog ai.. Entry-entry ai hanya untuk yang sudiiiiii baca dengan ikhlas hatiii sajee, tak perlu kondem sane sini. Ai dont like you. Nyahhhh kawww.. HAHA


Perjalanan we all bermula malam jumaat (5.4.2013) tu.. Port berkumpul rumah yaya. Mengong. Strees aku pergi umah yaya sebab rumah die lawaaaa sangatttt ! HAHA.. Janji melayu pukul 8pm akan gerak konvoi ke JB. Well, janji MELAYU ken? Pukul 9.30pm baru gerak.. HAHA. Nasib bukan ai yang lambat. Tuan rumah yang lambat. kikikikiiiii ~ mari flush syafiq dalam jamban! Muahahahahaaaa.. Okay, kami pergi 8orang naik kereta. Dua kereta. Dua dua kereta guna kereta yaya. Terima kasih yayaaaaa.. Ai,hubby naik Caldina dengan yaya&syafiq. Mila,mcdee,sheila&hadi naik gentu. Merasa aiols naik Caldina weyyy.. Semalam hubby ade cakap kat ai, "Yang, merasa ai bawak kereta idaman ai.. Caldina sangat best! Tekan sikit terus pergiiii" kata hubby laaaa... Ai senyum jeeee... ;)) Dalam hati ai cakap, "ada rezeki lebih, kita beli ye" HAHA.. Ingat beli kereta ni macam beli tiket USS? HAHA .. 


Tak silap ai dalam pukul 1am we all sampai kat JB. Jangan tanya ai pasal jalan ke JB, ai TAK tahu. Hubby Mila, Mcdee yang guide.. Sebab dia orang JB. Selamattt, kalau tak gerenti sesat barattt!  ;p Sepanjang perjalanan aiols borak tak henti henti dengan yaya. Takde berhenti henti rehat kat RNR sebab dah lambat. Takut hotel penuhh... Sian mila kehausan. Kejam ai. Muahahhahaa . . Lepas dari Pagoh tu, baru we all tertido..  Bangun je dah sampai hotel. Ye, malam ni kita tido hotel budjet sangatttttt! Disebabkan nak budjet gila, we all tido asing asing. Satu bilik perempuan, satu bilik lelaki. Jimatttt. Lagipun nak tdo berapa jam je kan? Takyah nak menyondol sangattt lahhhh.. Kahkahkahhhh


Culture City Inn. Booking reservations tru laman web Booking.com.. We all tinggal sini. Bilik perempuan PANAS ya amat ! Ai tido dalam kepanasan gilerrrr! Ada aircond tapi tak rasa.. Jangan nak komplain sangattt, bayar murah nak bagai bagaiii... Puiiiii~ HAHA. Tapiii, bilik lelaki sangattttttt selesaaaa. Sejuk katanyaaa.. Ouh! Jelessssnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Memang beza bilik we all. Bilik lelaki, we all amik Family Room (4adults) RM65 2 katil Queen.. Bilik perempuan Triple Room (3adults) RM55 Satu Queen & satu single.. So, total setiap pasangan kene bayar hanyalah RM30. Sungguhh budjetttttt tapi aiols macam nak matiiii tido dalam kepanasan.. HAHA. Lepas ni , jangan nak budjet sangattt yeeeee ;p

 Culture City Inn. Kat atas tu gambar bilik we all. Sempit kannnn? Panasssss !
TAK direcomended yeee ;p


 Ni bilik lelaki.. Sangat lahh luasss.. Recomended untuk bilik ni. RM65/semalam saja...  ;))



Lepas check in, simpan simpan beg, terus pergi makan. Heyyy, mencabar betul tempat makan diaaa. Banyak anjing berkeliaran. Takuttttt ! Tapi anjing situ takut dengan kucing. hikhik.. Malam tu dinner we all pukul 2pagiiiii ! Pagi pagi makan mee goreng sedappp! Tapi pedas. Terima kasih Sheila&Hadi sebab belanja we all.. ;)) Sekejap je makan, terus balik hotel, dan tido. Tido ke? Masuk bilik je dah panas, borak borak, pusing sane pusing sini, akhirnya terlelap lelap ayam jugaaaak. Baru nak lelap, jam yaya dah memekak suh bangun ! Aduiiiiii.... Dah pukul 5am daaaaaaaaa... Bangun semuaaaa mandiiii siapp.. 



Kitaaaa bOOooooo kan diaaaaa.. Tak baiknya perangai budak budak niii.... ;p



USS, here we come !!!!!





Kira kira (seperti biasa, ai sertakan sekali, ramai request ni ;p)
Tol KL-JB(ni tuk exit Skudai-sebab we all check in kat Skudai) RM41.30/sehala
(RM82.60/dua hala lahh ;)
Minyak kereta RM100/pergi balik (ikut kereta jugak kot? Caldina/Gentu isi RM100 untuk pergi balik, cukup-cukup yee..)
Kiranya, setiap pasangan hanya kene bayar RM100 untuk Tol&Minyak dari KL-JB.
Hotel Culture City Inn RM30/setiap pasangan.
Total RM130.00


Info,
Hotel Culture City Inn,
No.5, Jalan Jaya 2, Taman Jaya, 81300 Skudai.
No. Tel 07-554 7277 / 554 7281
(Recomended untuk Family Room 4Adults)







Yang TAK sihat lagi ni, gigih aiols up jugak entry nii, ;p
signature ms eida

40 comments:

  1. cepat buat episod 2. sungguh teruja wehh!!!
    tp kalu bawa budak2 takleh la terjah mcm ieda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi akak tak sabar.. hahahahhahaha...... xleh la kak kalau ade budak2, kene booking dulu... ;))

      Delete
  2. eh murahnya.

    thanks for the info :)

    bagus betul dapat jumpa tempat yg murah gini

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. welkam... ;)) cari sampai dapatttt. tu yang jumpe.. hikhikhk

      Delete
  3. Assalamualaikum ida. hahaha siot je kan. menyondol sangat tidur berasak malam tu. redha sangat ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. redhaaaa sangatttt.. hey memang takkan tido bilik cenggitu dahhh. tapi yang lagi satu okay! hehehhehee

      Delete
  4. CPT2..XSABAR TGGU NEXT EPISOD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar sabar. dah paling cepat la ni update.. hehehehhehee.. nnti anggun dah besar,boleh bawak die datang USS yeeee ;))

      Delete
  5. kasik hapdate laju sikit yer...hihi..

    kesian die...suara ilang angkara uss..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhikk.. tau xpeeee.. syok weh! nnti ko pergi yekkk ;))

      Delete
  6. Entry terbaekkk...
    Suka iols baca..
    Next plisss..
    Hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyy..... sabar sabar.. nory cepat updateee... hehehhehe

      Delete
  7. skudai is my KAMPUNG! adoi miss already my kampung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh yeke cintaa? haa dekat sangat dgn tune kan ? kan?

      Delete
  8. Perghhhh ida terbaiklah....aku tak serajin kauuu..aku malas so copy paste boleh tak ??? hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh.... hahahahhahahahha.. dedik milooooo ;p

      Delete
  9. bestnya.. dpt bygkan kemeriahan korang tu... :)

    ReplyDelete
  10. entr yg ditunggu dah tubik... tp xde citer USS pun... ok smbung buat kejer laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. well.. kene lah ikut perjalanan cutii.. mane leh masuk terus citer USS. hahahhahaa

      Delete
  11. cepat updete...akak yang mak mertua duduk tepi singapura pun tak sampai uss..dah le pi sana tak payah book hotel..bayar tiket uss je pun..tapi entah bila nak sampai..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh perghhh.. kalau ida jadik akak, tiap kali balik kg ida masuk singapore.. hahahhahaha

      Delete
  12. yeea..sila2 list yer..senang nak budget t..

    ReplyDelete
  13. Phew ini mmg bajet ni.cayalah,pergi ramai2 mmg byk leh cut cos.best best.ayat menyondol tu nak tergelak eka dengar.nasib kat sekolah.kalu tak silap eka kat situ tune ada kosi kan, ke hotel ni lg dekat.aritu cam tak perasan je culture city inn ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. culture in bukan area danga bay. kuzi mmg area situ. culture inn area skudai eka.. budjet sangattttt.. hehehheee

      Delete
  14. Sonoknya pergi ramai2 :p klaulah ros pi jgak, nmpak salah sorg kna la pgg anak ros...nyibuk ajer..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahahhaha.. sape agaknye nak pegang?? semua kaki main game nii.. hahahhahaa

      Delete
  15. yeayy xsabar nak tggu episod akan datang..
    xkisahlah orang nak kutuk ke suke blog kiter kn..yg penting kte enjoy!!!ahakss

    p/s:smoga cepat sembuh n pling tunggu entry souviner kt sne yg bernilai enamratushengget tu..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii.. itu je kaw tunggu kan... hakhakhakahhhh

      Delete
  16. nory lupa nak tulis tadi...
    eida nampak comel giler kat gambar yang dgn Andi tu...
    selalu2 lah pakai tudung n anak tudung cmtu taw..
    alololo...omeyynyer...
    hihihih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory? r u ok ?mmg selalu kan ida pakai shawls gitu?? hukhukhuk

      Delete
  17. ehh, yaya rasa ida memang selalu je pakai tudung macam tu nory?ke macam mana maksud nory?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan ya, ida mmg sokmo pakai cengitu jekkk... nory noryyyyy.... hahahhaaa

      Delete
  18. hahahaha.. kan dah kepanasan.. biar jimat jgn kedekut tau.. tp xpelah x lama pun kan...
    ieda tulis beria² kt baca tau... sambil senyum².. mcm dok sama mengikuti rombongan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.. akak menyelamiii yeee kisah ida.. hakhakhakkk.... tu la, mmg lepas ni nak jimat tapi taknak kedek sangatttt.. hahahaaa

      Delete
  19. terbaik... kalau pergi cuti2 ni rasa bab hotel tu kena pandai cut cost.. sebab kita bukan stay kat hotel sangat pun.. lain la kalau dpt hotel 5bintang n mmg niat nak lepak2 ke kan.. yg tu baru fikir hotel yg terbaik...

    bagus ada sediakan bab cost semua.. jadi rujukan ni!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee.. nnti ida up entry budjet khas tuk kesayangan semuaa yeeeee .... heheheheh~

      Delete
  20. kenapa kena pakai baju hujan??perlu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa awak tanya? hikhikhk.. sbb pakai baju hujan sbb hujan lahh.. LOL hari ida pergi USS tu hujan... tu pasal baju hujan sangat diperlukan. okay? ;p

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page