Click click Me !

Tuesday, April 2, 2013

Tips : Beli Tiket Online Murah Universal Studios Singapore (USS)





TERpublishnya entry ini, TERkantoi lah ai nak kemana. Sebab ramai yang tertanya tanya kenapa ai buat pasport. Alaa, pergi dekat jek tuhhhh. Malas lah nak kecoh kecoh.. Semua orang dah pergi, ai baru terkedek kedek nak jejak kaki kat Universal Studios Singapore (USS) tu, ai is malu lahhhhh  ;p . . Okay entry ni ai nak share kejayaan ai membeli Tiket Online Murah Universal Studios Singapore (USS).. Kenapa ai cakap kejayaan? Gile ai menggigil masa nak beli tuh.. Amanah orang ni.. Ai kene beli 9 tiket pada mulanya, dan semalam lagi 2 tiket.. Main ribu riban nii.. Kalau salah, nayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . . Nasib, dipermudahkan, semuanya berjalan dengan lancar ;))


Sesiapa yang bercadang nak ke Universal Studios Singapore (USS), entry ini untuk kamu kamu semua yaaa ;)) Kiss me sikit ! Muahahaha. Okay, mula mula masuk laman web Resort World Sentosa Singapore ni . .

 Keluar page ni kan? Tengok tu tiket asal berapa? $74. Mahal ! Abaikan, terus klik BOOK NOW



Keluar seperti gambar dibawah kan?



OK, ini kene fokus ye? Mula mula, masukkan tarikh yang nak pergi tuh. Tarikh yang uols nak masuk Universal Studios Singapore (USS) tu.. Dah? Cuba uols perhatikan, harga asal dia $74.00 kan? Jangan klik situ. Cuba scroll bawah sikitttt. Ada tak PROMOTIONS?? Kalau ada, syukurrrrrr. Kalau tak de, uols kene lah beli tiket $74.00 tuh. Masa ai nak beli ni, ada promo. Promo Maybank & Mastercard. Ai pilih Promo Mastercard 15% tuh. Tiket dari $74.00 jadik $63.00, murah takkkkkkkkkkkkkkk?? *lompatbintang!*

  
Okay, masa uols nak masukkan kuantiti tiket yang nak dibeli tuh, limit dia hanyalah 6orang sahaja. So, takpe kita tekan 6 dulu. KLIK CONFRIM. Akan keluar page kat bawah ni. Sama takkk?  
Okay sini kene cek betul betul. Fokus lagiii. Uols cek tarikh VALID tu sama tak dengan tarikh yang uols nak pergi? Cek kuantiti tiket. Cek Details promo tu sama tak dengan yang mula mula tengok tadii. Okay semua sama? Sure betul? Kalau uols nak beli tiket tambahan lagi, KLIK kat BUY MORE tuh. Maknanya boleh beli tiket lagiiiii. Cuma sekali tekan kene 6 - 6 dulu. Paham kan? Ai nak beli tiket lagi. Lagi 3 tiket. So, ai klik.


Nanti kuar page macam ni. Nampak tak total harga tiket yang 6orang tadi? $378.00. Kire betul la tuh. Okay , masukkan semula kuantiti tiket yang uols nak beli lagi dan KLIK CONFRIM.


Setakat ini, are u cool?? HEHE. Paham kann? Lepas settel penambahan tiket bagai bagai tuh, uols cek bebetul page ni ye. Pastikan betul. Sebab kang kalau dah buat payment, tak leh nak patah balik kalau ada salah.  Settle, uols boleh 'tick' kat Term & Conditions dan KLIK PAY..


Okay, masuk urusan payment. Masuk details diri dan Mastercard. Tekan continue. Tungguuuuuuuu . . . Time ni agak berdebar, menggigil supergabannn. . Dalam hati doa banyak banyak, janganlah sangkuttt.... HAHA. Cuakkkkkk sensorang ai masa tunggu niiii... 


.
.
.
.
.
.
.
.
.
. LOADING .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Dan akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
Inilah rupa tiket kitaaaaaaaaaaaaaa.. Ye, lepas settle payment. Confirmation & tiket akan dihantar ke email kita. Kita kene print sendiri semuanyaaaaaaaaaaaa. Dan tunjuk masa nak masuk USS nanti. Ada barcode kat tiket tuh, diaorang akan scan. Ai cuak bila tengok apesal 11tiket atas nama ai ni ?? Rupanyaaa, memang gitu sbb ai beli guna Mastercard ai kan. Haruslah nama sendiri.. Tapi jangan risau, barcode dia lain lain. Sorang amik satu nanti yeeeeeeeeeee ;))






p/s: Special thanks to Eka, sudi layan karenah ai. Ai tanya eka macam macam kat wasap pasal Tiket Online Murah Universal Studios Singapore (USS) ni. Tenkiuuuuuu bebeh ;))

p/s/s : Nasihat ai, sape sape nak pergi USS, belilah tru online ni, jimattt sangatt kalau ade promo. Jangan beli kat agent. Mahal. HAHA. Kalau nak walk in, beratur panjanggggg. Online lagi senang, semuanya dihujung jariiiii ;))







Yang TAK sabar oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !
signature ms eida
♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

101 comments:

  1. its ok ma dear. benda kecik je.sharing is caring kan.eka dulu pun teraba2 gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee.. tq again.. USS memang best eka! hehehee

      Delete
  2. terima kasih idaaaaaaaa...terharu :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. milo pasni milo kene book sendiriii.. ida tkmo book. hahahahhahaha

      Delete
  3. yeY!! pasni bule g disneyland plak...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gulp! huwaaaa takde duitttttttttttttttttttt ;p

      Delete
  4. syabasss beteh....
    awok mmg hebatt....
    USS here we Go!!!!
    Bape hari lagi daaaa....??

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi noryyyyyy... tak sabar sangatt niiii. go go gooooooo ;p

      Delete
  5. Assalamualaikum eida. heee. bestnya! thanks eida. hehehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke ehhh.. pasni sheila lak kene amik task ni. muahahahahhaa

      Delete
  6. Wah...beshnye pg uss...tak pernah pg..nak pg jugak..ehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. USS sangat BEST! sila lah pergi awakkkkkkkkkkkkkk ;))

      Delete
  7. bagus2..sharing2..
    mana tau lpas ni sue nak gi sana plak...byk info leh guna pakai
    tak pnah jejak pun.. huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila silaaa. sharing is caringgg ;))

      Delete
  8. teringin gak nak gi USS ni tapi merasakan diri ini sudah tua, rasa rugi tak naik coaster segala..takuiittt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa. xpe. sekali seumur hidup cuba lah rasaaaaa.. ;))

      Delete
  9. Ai pakai agent... 74sd... huhuhu... untung laa... 9 tiket dh brape byk jimat kat situ... tahniah2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11tiket semuanya ai beli. Tapi end up ade problem. menyampah pulak rasa pakai sistem barcode ni. hihihihi.....

      Delete
  10. nak gi gak lah...kalo gi berdua husband n wife rasa mcm x havoc lak...kena gi ramai2.ida gi dgn geng ttc ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul. tempat2 fun fun gini, pergi ramai ramai baru syokkkkk. taklah ida tak g ngan ttc. ida g ngan rakanblogger yang lainnn ;))

      Delete
  11. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi bersastera pulakkk. hahhaa. baikk ... terima kasihhh ;))

      Delete
  12. untunglh..
    ada credit card..bole gune..
    me xde pown credit card..
    huhuh.;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyyyy, guna ccrd tapi diaorang bayar balikk.. sebagai syarat jeee niiii.. sbb mmg kene guna kad tuk dapat diskaunnnn ;))

      Delete
  13. ida, jemput kawan2 awak singgah gerobok hana ye.

    gerobokhana.blogspot.com

    www.facebook.com/gerobokhana


    banyak tudung cantek tau! ;)

    ReplyDelete
  14. rajinnye print screen semua...hehe...nnti nak pg uss, boleh refer blog ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. ade masa tu yang TERlebih rajinnn.. ;p

      Delete
  15. Salam perkenalan....dh lpa terjah dr blog sape....berminat dgn entry nie....thanks awk for the share....rietta mmg plan nk pergi mei nnti....hjg mggu nie bru nk survey kat matta fair...nk tgk murah ke x....nk bnding bding harga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugakkk ;)) haa sila sila.. selalunya ida perasaan harga matta fair pling kurang rm165 je dia boleh bagi. tapi masuk website on9 RSW ni, mungkin boleh dapat diskaunnn.. tapi try lah surveyy .. hehehhe ;))

      Delete
  16. TQ Ida, boleh jadi panduan ni, tapi taktau le bila nak dapat ke sana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpeeee ;)) nanti nak pergi dah tau mane nak rujuk kan.... mane nak beli kan... ;))

      Delete
  17. Nak tanye nnt nak masuk ke uss tu dia nk tgk ke x ye kredit kad yg kte gune tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam ida kene hari tu , xde pulak die mintakk. tapi mmg dah get ready bawak siap2 kalau die mintak. so get prepared je lah yeee .. mane lah tau kann ;))

      Delete
  18. tq for the info memang kak norzi nak pegi bawa anak-anak.. thanks ieda. and lagi satu suka template blog awak ni... akak ada email eida tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat bercuti akak.. hehehhehe~ template ida biase jeeee akak.. okay ida replyy ;))

      Delete
  19. time kasih atas info ini dan saya telah membuat pembelian online dengan mengikut langkah2 spt dlm blog ni..thanx for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh really? good job! im glad to helping u ;))

      Delete
  20. then pergi sana transport sendiri ke macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi sane? pergi mane? singapore ke? akak boleh baca dari awal hingga akhir entry USS ida ni. dari awal hingga akhir ida cerita details ;))

      Delete
  21. Nak tanye! Promotion Maybank MAstercard tu camna ek? I ade Maybank Debit card je, Visa. Bole je pakai? U pakai credit card ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai tak sure lah pasal maybnk sbb ai xde maybnk. sorry ! ai pakai crdit card mastercard bnk islam ;))

      Delete
    2. Salam..eh..boleh ke gune kad selain maybank.??adusss..pening la..da 5 kali book xlpas..nk kate duit xde..ade je..da standby siap..huuu..tlg la kak eida..

      Delete
    3. Salam..eh..bleh gune kad selain maybank ke.??aduss..pening..da 5 kali book xlpas2..cmne eh.??huhu

      Delete
    4. Salam..eh..boleh ke gune kad selain maybank.??adusss..pening la..da 5 kali book xlpas..nk kate duit xde..ade je..da standby siap..huuu..tlg la kak eida..

      Delete
    5. dear fiz deena, macam ni, awak kene tgok/baca bebetul promo tu untuk kad ape? kalau kate die hanya promo tuk maybnk kad, so awak kene wajib guna maybank kad. xleh guna kad lain. melainkan kalau ada promo mastercard, so boleh la guna apa apa kad yg ade mastercard.. okay ?

      kalau tgok,awak baca balik apa yg akak tulis kat entry akak tu, promo akak tuk mastercard kan? that y akak guna credit card bank islam. ianya bergantung dengan promo ape yg sedang ditawarkan sekarang bukannya bergantung boleh ke pakai kad lain ke tak.. harap awak paham apa yg akak cuba sampaikan ni yeee

      Delete
  22. salam kak. kalau nak book tiket tu memang kena pakai credit card je ke? kalau debit card camne lak? hehee thankyou

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually ikut promosi sebenarnya. tgok la kat atas tu kan ade tulis tuk prmosi crdit card. that y saye gune crdit card. ;))

      Delete
  23. salam kak. kalau nak book tiket tu memang kena pakai credit card je ke? kalau debit card camne lak? hehee thankyou

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. kene tengok promo tu. die nak credit card or debit card? okay? tapi kalau nak beli without promo boleh jee debit card tu...... ;))

      Delete
  24. salam kak. kalau nak book tiket tu memang kena pakai credit card je ke? kalau debit card camne lak? hehee thankyou

    ReplyDelete
  25. to get uss ticket cheaper: http://www.rozitour.com/?page_id=189

    ReplyDelete
  26. ms awk msk uss...tiket kna scan ade problem x? lama ke or camner? sbb i nk book tp tkt nnt smpai sana...scan ade mslh...cz print kan

    ReplyDelete
  27. i nk book tiket ni....tp nk pastikan sistem barcode ni ade prblm ke smpai sana? sbb tiket kena print...so tkt nnt smpai sana beramai2 ttba scan tiket ade prblm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ade problem. dari 11 tiket kitaorang, hanya 3tiket yang okay. rasanya ida ade cerita pengalaman ni dalam salah satu entry USS ida.. ;))

      Delete
  28. salam nak tompang tanye lau nak amik tiket ekspress tu macam ne lak ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud tiket express tu maknenye ada sesetengah games yang tak perlu beratur. treus jalan je masuk. hehehehhe

      Delete
  29. good sharing, tq...sy tgh survey2 jgk ni, tp xde promo lg date yg nak pegi nnt..eida booking brape lama b4 pegi dulu yer?amik ekspress pas x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida tak amik express. mahal. hahahhaa.. sebulan sebelum ida beli.... ;) sbb time tu ade promo

      Delete
  30. EIDA...
    boleh tak guna kredit kad org lain (and he/she bukan dlm group yg nak pergi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm.. ida tak sure la. tapi ida rasa boleh je. sebab kite dah bayar kan. payment pun dh release. tapi takut pape ape jadik kat USS tu, orang sane nak tgok crdit card ke hape ke. kan dah susah. so better pakai debit laa kalau yg xde cditcard nii. hehehhe ini pendapat ida laaa ;))

      Delete
  31. Nak tanyer.... I dah byr tiket sbyk 126SGD utk 2 org... tp dpt 1 tiket jer dlm emel.... mcm mane yer??? Perlukan pertolongan.....

    ReplyDelete
  32. Nak tanyer.... I dah byr tiket sbyk 126SGD utk 2 org... tp dpt 1 tiket jer dlm emel.... mcm mane yer??? Perlukan pertolongan.....

    ReplyDelete
  33. I dah order tiket guna debit card.. dpt 2 tiket harga 126SGD.. tp, bl dpt emel, hanya 1 barcord jer dpt.... 1 barcord tu utk seorg ker???? Perlukan pertolongan .....

    ReplyDelete
  34. Ehh? kenapa dapat 1tiket je kalau awak kate beli 2? kompem ke 126SGD tu untuk 2tiket? hmm mcm ne ye sy nk tlg... nk tengok rupa tiket tu pun cmne. kalau tak keberatan boleh email ke saya? iedand23@gmail.com sy tgok dulu cmne..

    tapi dulu memang sy beliu 11tiket, ada 11tiket sy print.. haa gituuuuu

    ReplyDelete
  35. as salam...nk tnya mcmne kte nk isi no telefon dkt borang tiket tu?...klu gune debit kad bole ke??... yg dy suh tulis country code area code fon number (handphone)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam , no telefon kat tiket? just tulis gini 6010-123 4567 ... 6 tu adalah country code kita ;)) debit card? ikut promo yang diberi la. kalau boleh guna, guna. kalau die kate promo hanya tuk mastercard, so tak leh laaa

      Delete
  36. alam saya nak tanya, kalau kita dah print tiket ni kan, kena beratur ke kaunter juga ke kena amik tiket lain untuk masuk? atau ada lane khas untuk yang dah booking?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. tak perlu beratur untuk amik tiket dah. just beratur untuk masuk ke USS sahaja. sambil tunjuk print tiket yg telah diprint tuu....

      Delete
  37. TQ TQ so banyak
    sangat sangat membantu

    ReplyDelete
  38. dia tolak dari akaun kita berapa yer? ada cas lain tak?

    ReplyDelete
  39. Dia tolak akaun kita berapa yer? Ada cas tambahan ke kalau guna debit card?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam ida, guna promo Mastercard. so die hanya tolak amount yang ida beli sahaja. no hidden charge. debit ida tak sure. boleh call bank card debit tu tuk tanya pasal ni. ;))

      Delete
  40. assalamualaikum..ida nak tanya area code untk phone no tu mana ida dapat?sy tinggal area puchong..sy dah buat tp fail pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam... code for hp? +6 tu kene ade.. tu code Malaysia ;))

      Delete
  41. ida nak tanya area code mana ida dapat?contoh sy tggal puchong mcm mana sy nak tahu area code saya?uhu
    baru belajar ni..sblm ni xpernah beli on9..

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah dah berjaya..ehe tq ida 4da info

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berjaya? yeayy! selamat bercutiiii ;))

      Delete
  43. memang lambat ke dia e-mail kat kita letter tuh... adoi cuak gak ... macam ni eh ... kira nya tiket tuk dua org kan

    Booking Details
    Attraction Name Universal Studios Singapore®
    MasterCard Exclusive: 15% off USS 1-Day Adult Pass : 1 Universal Studios Singapore 1-Day Dated Adult Pass
    Promotion Quantity 2
    Booking ID 1867113
    Ticket Type
    1-Day Pass Dated
    No.of Tickets 1
    Valid On 12 Jan 2014
    SubTotal SGD 117.76
    GST SGD 8.24
    Total Cost SGD 126.00
    Valid only on the specified date above.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lmbt sgt ke? ida hari tu xde la lambat benor. dalam setengah jam dah dapat rasanyaaa... jap saya tak paham. promo tu 15% off 1day Adult pass. kirenye satu pass dapat 15%. quantity awak masuk 2 kan? tapi kenapa yg bawah tu (no.of tiket 1???) tapi xpe.. nnti kalau awak dah dapat booking letter yg kat email tu, tengok ade berapa voucher die bagi k?

      Delete
  44. Salam. Hi Eida. Akak sekeluarga nak ke USS ni menjelang 18 Jan 2014. So dlm mencari2 maklumat, maklumat Eida yg paling meyakinkan. Thanks a lot. Tiket dah beli dan tshirt hitam universal memang dah in-mind. So akak nak berhati2 masa nak print dokumen tu lah. Terimakasih banyak2. Nanti akak kongsi gambar kat u ya. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak... dah berjaya? selamat bercuti kakk.......... boleh boleh nnti ida jenguk ke blog.. thanks percaya apa yang ida ajar. heeee ~;))

      Delete
  45. Kak ida. Tqsm for the info. Btw, if i book by promotion mastercard kan. But i gune mastercard my dad but my dad ta pegi pom. Is it oke ? Im just wondering sbb nama kluar nti kan nama my dad but he was not there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. welkam... oic.. boleh rasanya.. sbb benda dah bayar kan, mesti tak akan jadik isu. either not, awak bawak je crdit card ayah awak tu. hehehhehe.. xd menda la.. boleh je.. not a big deal pun.. ;))

      Delete
  46. Sala eida, nak tanya berapa ya harga tiket dalam RM bila guna mastercard tu? dan kenapa ya saya masih x dapat email pape...lama ke amik masa email sampai?

    ReplyDelete
  47. Salam Eida, nak tanya berapa ya harga tiket USS bile dah convert dalam RM guna master card tu? Then lama ke email sampai? Sebab saya tunggu email x sampai2 pulak...nak tempah lain kang takut jadi double pulak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. tiket ida dapat $63 kan? x dgn RM2.50 = RM 157.50 ( masa tukar duit ida nye rate 2.50) .. so total tiket ida beli is SGD 378 = RM945. siap siap die tolah dalam crdit card tu... ida nye email sampai dalam beberapa minit jeee....

      Delete
  48. goods info... thanks.. nnt nk pegi boleh try guna on9

    ReplyDelete
    Replies
    1. welkam.. aha boleh la try kalau nak ke USS hehhehe

      Delete
  49. Slm boleh minta tlng belikan?? Kita nak booking unt bulan11 ni tp smpai skrg xlepas2 byk kali try xlepas

    ReplyDelete
  50. Slm ley minta tulun ida belikan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak.. alamak takutnya ida nak belikan untuk orang ,,, takut ada salah ke hape ke,,, xpee akak cuba lagi sekalii..incase tak boleh boleh je call agent tuk beli dari agent senanggg ;))

      Delete
  51. Thanks dik bagi details sangat, nanti nak cuba beli jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama ........ ha nnti cuba la.. tak cuba tak tau hehehhe ~

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...