Thursday, April 18, 2013

TAK reply komen orang kat belog sendiri, ai is malas.. boleh ??





Sentap weiii semalam. Sedih aiols.. Ai TERsentap sendiri dengan entry kawan. c.c anna.. HAHA~ Ai tak tahu niat dia nak tujukan ke ai atau pun pada semuaaa. Tapi macam biasa lahh, sapa yang makan cili, die yang terasa pedasnyaaa.. muahahhahhaa. so ai sentap sebab ai terasa sebab ai berperangai seperti yang dia cakap tuh. hekhekhekk.. Ingat tak uols ai pernah up entry Reply Komen ?? Ai memang ada perangai MALAS nak reply komen orang yang ade tinggalkan komen kat entry ai.. Dulu ai rajin replyyy.. Suka pulak tengok jumlah komen bertambah tambah akibat sendiri reply kat entry sendiri. HAHA. Tapi makin hari makin malas pulakkkk  ;p Tapi ai tak pernah miss pergi belog orang yang meninggalkan komen kat entry ai tu, ai baca dan balas kunjungan diaorang.. Eh eh tak ramai tau yang balas kunjungan. Aiols balas tauuu walau ai TAK rajin reply komen komen yang ade kat entry aiiiii .. my bad my bad my bad 


Ai ingat pengkomen ai TAK kesah. Bila ai baca entry kawan ai tu, baru ai tahu ada jugak orang yang KESAH. Sorry ye anna! Aiols tak boleh laaaaaa.. Tak boleh orang cakap macam tu. mesti ai susah hatii.. dan cuba untuk tidak buat lagi. Macam sekarang ni, ai tak nak update pape entry selagiii ai TAK habiskan MENGREPLY semuaaaa komen yang ade pada setiap entry entry ai tuhh. Nak tahu sejak bila ai TAK reply? Sejakkk bulan  FEBUARI okayyyyy ! Haiihhh, punyaaa malas ai niiii. Rajin buat entry TAPI tak rajin reply komen pengomen tegar.. sorry yaaaaa.. Ai akan cubaaa mencuri lagiiii saki baki masa yang adaaaa untuk mengreplyyyy semuaaa komen selepas ai up satu satu entry tuhhh.. Ye laaa, sape lah ai dan blog ai kalau bukan kerana DIA. DIA si pengomen tegar belog aii. Sorry uolsssss. . . Tapi aiols TAK kesah kalau komen aiols nye komen TAK direply. Cukuplah sekadar bila ai up entry, ai nampak dia masuk belog ai dan tinggalkan komen.. wa tak de hal babe. lain orang lain caraaaa.. bukan semua orang banyak masa macam kitaaa kennn  ;p


Tapi jap, ai nak tanya uols reply ke komen komen yang ade dalam entry uols tuh? Macam mane cara uols reply? pergi dekat belog dia ke.. reply sendiri kat belog kee. . cane cane? ce komen sikittttt... Pendapat ai lah kan, baik kita rajin ke belog orang walau tak rajin reply komen di belog sendiri DARI orang yang suka reply komen kat belog sendiri TAPI nak pergi dekat belog orang yang tinggalkan komen tu sikit punya payahhhhh.. Aiols ramai jeee macam tuhh.. Ai peraghtiiiii jeeee.. Contoh macam ni ye, ai pergi dekat belog orang tuh, baca dan komen. Setiap entry dia ai akan komen. Sebab dia tergolong dalam BLOG WAJIB BACA. Tapiiii, die langsung TAK datang komen belog ai.. Ai heran? Ai pergi dekat belog dia balik, ai tengok die replyyy semuaaaaaaaaa komen komen ai. Tapi kenapa die TAK datang belog aiiii???? Jadik, mana yang uols sukaaaa?? Orang macam die or orang macam ai? muahahahaha.. Something macam 10:1. 10entry ai buat, hanya satuuuuuu je entry ai,  die komen. Tapi 10entry dia buat, 10entry dia, ai komen.... ! Fikir fikir sendiriii lah yeeeee  ;p  (eh eh tetiba jadik isu komen mengkomen pulak? tadi isu lain? haha)


Semalam ai tanya dekat kawan ai seorang, blogger tegar jugak, follower cecah ribuan, komen cecah puluhan, memang stok die reply semuaaaaa komen komen yang masuk dalam blog dia, ai tanya dia "macam mane uols berblogwalking? dari komen yang datang? dari bloglist? dari dashboard? or u ade list blog wajib baca setiap hari ?" Tau tak die jawab apeeee ? "ai hanya berblogwalking pada yang tinggalkan komen pada entry ai. yang TAK tinggal komen, ai tak pernah jenguk belog dia walau die dlm blog list ai. walau ai kenal die dlm alam nyata sekalipun" Seeeeeeee.... dia buat macam tuuuuuuuu... ai punyalah baiikkk, orang TAK datang jenguk blog ai pun, ai pergi blog dorang tauuuu. Lepas ni, ai nak demand ! Yang mana tinggalkan komen dekat entry ai saja, ai akan pergi blogwalking dan reply komen diaorang semuaaaa.. Tak banyak masa kan? Mesti lah demand sikitttt. Kita jaga hatiii yang penggomen tegar sajaaaaaaaaaaa. Hati kering dah sekarang ai ni. padan muka!  ;p


Okbai sekian entry meroyan. nak mengreply komen nii.. kebas tangannn! 91 entry nak kene reply niii. hukhukhukkkkk  ..  Masa entry ini dipublish pun, ai baru lepas habis reply komen untuk bulan April. Ni baru nak masuk reply bulan Mac. HAHAHA. Buat kerja sikitttt je hari niii, reply komen sajeeeeeeeeee... Gigih aiols tau! Ai nak mengHARGAI pengkomen ai . Kalau ada salah, tegur lagi yek yek. Aiols kan blogger suam suam kuku, haruslah ada salah dimana manaaaaa .. Even blogger famous pun mane pernah BW orang yang komen entry diaorang. Langsung TAK !  uwekkkkkk

Rindu pulak dengan Mushang niiiiiii










Yang seharian dari pagi sibuk mengreply jeeeeee,
signature ms eida

48 comments:

  1. Assalamualaikum ida. lain orang lain caranya. Buat Ana, silalah faham sikit. bukan semua orang rajin nak balas komen. hahahhahahah. ida gooo ida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat anna kawww. gile back up sheila dgn ida. hahahahhahahhahahha......

      Delete
    2. ye betul 2...tak semua org rajin bls komen dan tak semua org rajin utk komen..hahahaha...my bad my bad my bad (bak kata ida)..hihi..im sorrryy..............

      Delete
    3. hikhikhikhik. xde menda lah babeee.. rileksss ;))

      Delete
  2. hahahahahahaha...nk gelak pjg beb...sebab entry aku smlm ko terpaksa buat entry meroyan ni dgn pjg lebar...hahha..aku tuju kat semua blogger yg tak reply komen aku..kdg2 aku geram sebab soalan aku x djawab..tu je..xsgka pulak uollss terasa..sbb iolss slalu pm uolss je kalo nk tnya pape...kikiki..tp bab blogger femes yg lgsg x BW kt pengomen die tu aku setuju sgt...

    p/s : ko rasa ramai tak yg terasa dgn entri aku smlm?hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. aku terasa la sbb aku berperangai begitu.. muahhahaha.. ini semua salah kooo.. kebas tangan aku weii reply semuaaa akomen.. matikkkk ;p

      #aku rasa ramai sentap kot. baik ko buat entry mintak maap pulak. hahahahhhahaa

      Delete
    2. semua dh meroyan babee.....aku lariiiii........mintak maapppp semuaaaaaa......sy saje buat entri tuuuu....................huhuhuhu...xsgka ramai terasa............;p

      Delete
    3. kohkohkohhhh.. xde pee. biasalah babe.. lain orang lain pendapat.. lain cara. belog pun lain lain.. hekhekhekkk.. momantaiii jeeee ;p

      Delete
  3. hahahaha...komen dah byk2,mmg letih la nak balas kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangattttt tapi ape boleh buatttt..... mmg takleh nk puaskan semua orang tapi aku takleh arr... mesti mesti cuba nak puaskan semua orang... ;))

      Delete
  4. hoiiii mushangggg ko buat apa tu kat situ...tembammmmnye dia niiieee...eh asal aku komen takde kaitan dengan entry kau ni daaaaaaaa -.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. milo dah kenapaaaaa xde kaitan betul laaaa.. hikhihik.. tapi ida pun letak pic yang takde kene mengena jugakk. okay my bad my bad my bad.. muahahahhahaha

      Delete
  5. ok, sue nak komen ckit.. hahahah, iya2 je
    bgi sue tak kesah kalau org tu tak reply komen2 kita, tapi klu komen tu kita perlukan jawapan, mungkin akan buat kita tertunggu2 n tertanya2 kot.. hehe.. tapi ok ape eida buat, eida jawab komen eida kat blog org tu..mcm eida pnah jwab soklan sue, eida komen kat blog sue.. camni lagi ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. takpela ade jugak segelintir yang suka begitu, yang suka begitu.. just follow the flowww ;))

      Delete
  6. Huhu.. akak pun 2,3 hari skali baru reply komen2 tu..cara jawab - jawab je lah kat komen kita.. takpe lah.. kadang org tu dtg balik..kadang tak.

    pasal drop komen plak, kadang dtg baca je, tak drop komen, tp kadang baca dan drop komen. Tgk pada masa. Kalo ada byk masa, ok bule drop komen. Tp oke la kan, dari drop komen yg "hai, besnya!" dan kat blog seme orang pun komen yg sama. Komen copy paste plak.

    Huhu :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahhaaa.. kalau copy paste tu memang nak pelempang!!! hahahahhaha

      Delete
  7. Susah nak puaskan hati semua orang. Mieya pon kekadang ada ter-miss jugak nak balas komen kat blog orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, at least kita cuba dan dia puaa hatii.. kita pun suka dan legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;))

      Delete
  8. Adeh terasa ai...eka kadang depends, ada masa eka smpt mengomen,kalu tak harap maklum lah...cth kalu hari yg bz cuma publish entry dlm draft je,untung lg tu dr lgsg tak smpt buka blog.buka blog sendiri tak smpt apatah lg blogwalking kan.jd eida jgn terasa tau kalu ada entry eida yg tidak berkomen maksudnya eka sibuk la tu.selalunya eka blogwalking hujung minggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa. ida paham ida paham. dont worry sayanggggg. ida tak kesah.. ;))

      Delete
  9. hehehhe..suka dua-dua..reply komen dan blogwalking blog si pengkomen dan komen..adil dan saksama..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhihihik.. my bad my bad ida tak saksamaaaa ;p

      Delete
  10. Eida..blog sya x ramai org komen so klu ada yg sudi komen tu,sya reply je..maklum ar x byk sgt..hehe..then,klu free2 bw kat blog dorang yg tggalkan komen n kat bloglist sya w/pun ada yg dlm senarai bloglist tu x balas kunjungan kat blog sya pun..mklum ar blog x baper nak best..ngeeee..tpi sya x kisah pun..ai is okeyyyyy je :-)

    ReplyDelete
  11. Wakaka... ade isu gak ehh bab reply2 komen ni... iolls x byk komen lg sbb tu rajin jer reply, bile dah smpai tahap nak reply 1 entry mkn masa 3 jam maka iolls akan reply yg mana perlu jer... ok now... sile reply komen ni... jgn nak tangguh2 okeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade........... dunia blog babe. selamat datang! hikhikhikhikkk.. ;p

      Delete
  12. Eida, i kalo blog yg ramai follower, malu skek nk tinggal komen.... Hehehe... Tapi personally, kalau komen i x dijawab, i x de la kecik ati... May b tuan rumahbizi... Or bnyk sgt komen2 nk dijawab. If eida buat cm skang ni pun x pe...at least ada gak meninggalkn jejak kt blog pengomen (marah mak ai tgk bm n spelling i nih.... Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik..xpe ida paham habasa rojak.. kuikuiii.... xpe kita just follow the flow ;)) gigih ni ida cuba reply semuaaaa ;))

      Delete
  13. kalau onie rajin onie reply semua yang orang komen kat entri onie,hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak is malas oniee.. itu masalahnyeeee.. okhokhokhh

      Delete
  14. bagi zana, kalau ada persoalan or pertanyaan dekat komen tu, boleh la kita balas.. kiranya utk bagi penjelasan kan.. kalau just komen biasa, tengok pada keadaan kita.. kalau masa tu kita free, boleh la reply.. kalau masa tu x sempat, sepatutnya x adalah yang terasa hati sangat..

    tapi, penting untuk balas kunjungan orang yang dah tinggal komen kat blog kita.. sebagai tanda penghargaan.. rasanya itu lagi perlu diberi keutamaan...

    benda ni subjektif.. kita x boleh nak puaskan hati setiap orang.. dan berbalik jugak pada tujuan kita berblogging.. untuk kejar jumlah follower ke, utk naikkan traffic so earning nuffnang banyak ke, utk perkongsian or untuk kenangan sajer2.. then, blogger lain patutnya faham yg x semua blogger buat full time blogging.. time keje, tak kan kita nak fokus pada blogging jer kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. itu dia cikgu zanaaa berbicara.. hakhakhakhakkk ;))

      Delete
  15. komen jangan tak komen..abis dah semua meroyan..hehee

    ReplyDelete
  16. dak Mushangggg ni aku gerammm betol lah..
    takde tmpat lain ke nak duduk...
    hahahhaah...

    ReplyDelete
  17. salam kenal dari fifi..

    cepat reply komen fifi.. hihi.. bagi fifi.. fifi tak kesah pon.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii ;)) cepat2 ida replyyyyyyyy............

      Delete
  18. alamakkkk mcm terasa plak. Kalau ada masa mmg bazi akan pegi laju2 kt blog pengkomen…hi eida!jgn terasa ye hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahaaa.. dah ida pulak yang meroyan orang tk dtg belog ida... kuikuikuiiii

      Delete
  19. senang ieda jawab jerk "KAU HADO ??"

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHAHAHAAA~ tak smpaiii hatiiiiiiiiiiiiii.. sapalah ida dan blog tanpa pengomen tegar ;))

      Delete
  20. akak terasa sbb x rajin nak reply komen kat blog sendiri, dah edit blog mintak budak yg buatkan blog tu ruangan reply siap².. bukan apa.. lg selesa jawab komen tu ke blog org yg tanya soalan.. sbb x semua org bnyk masa dan dtg kat blog kt blk nak baca entry kan... lg² blog x femes mcm akak ni...

    lg satu org yg dtg komen blog akak mesti akak bls kunjungan blk dan komen.. tp kalau banyak masa barulah pg bw blog org lain pulak.. walaupun ada org tu x bw blog kt.. tp yg silent nampak jerkan.. akak pg jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya akak.. blog akak berubah kan? patut ida msuk 'rumah' akak dh lain.. heheheheehe ;))

      Delete
  21. saya suka reply komen kat blog sbb terasa kemeriahan disitu.. tp kat blog kucen jer la..blog yg ni xde sape tau pun.. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ek cmtu ? blog kucing saje? kihikihikhik.. kalau reply sini meriah plus nampak macam banyakkkk je komen ye takk. pdahal .. hahahahhaa

      Delete
  22. akak pulak tak reply komen kat blog sndiri..jnis akak, bile org tuh komen entry akak,akak akan terjah blog die dan tglkan komen kat entry die jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa ida buat gitu laaa... sbb kita ingt, si penanya soalan tu tak datang jenguk entry kita balik, tapi ade jugak yang datang balik kak... jadiknya, moh la kita rajin2kan diri untuk mengreply semuaaaa komen. huhuhuuhu

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page