Thursday, April 25, 2013

Santai Travel Blogger






Rentetan dari jemputan KLTA (SINI), ai dapat email lagi sekali dari Nill (;p), wakil dari Smart Online Travel Assistant (SOTA) , amboi Nill, sesengal ubi jugak kaw yeee, ingatkan skema. HAHA. Disebabkan email dapat awal, aiols dah prepare LOL. Bawak siap siap baju dan stay lepak dekat umah yaya.. Malam tu we all merempitt semuaaaa.. Matikk tau kalau bawak kereta ke Ampang tu, jem tak sudah sudahh. Perjumpaan pukul 8.30malam pulak, harusss merempittt. Taknak datang lambat! 1st impression niii.. hikhikhk~ Perjumpaan kali ni lebih kepada happy happy fun fun nye gathering. Kirenye macam wakil dari SOTA nak mengenali kamii semua, para bloggers yang dijemput dengan lebih mendalam gitu~ Juga diterangkan serba sedikit apa tujuan gathering kali nii..

Mula mula macam berdebar tapii bila sampai saneeee seronok nyeee 
dapat jumpaaaa ramai blogger lainnnn..



Santai Travel Blogger , dah name pun santai harus lah acaranya makan makan makan . HAHA. Aiols sukaaa makan. Nak nak perjumpaan kali ni dibuat dekat Flora Kafe, The Ampwalk, tempat idaman kalbuuuu.. Santekkk gilaaaaaaaaaa cafe ni. Siyes! Nanti nak celebrate something lah kat sini.. kohkohkohhh ~ 

Santekkk kenn???  Sayang jom lepak sini lagiii.. pehlisssss  ;p



Jam 9pm, majlis start. We all di briefing oleh Project Manager SOTA, En. Zainal Abidin Othman ( dah kaw mesti ingat penyanyii tu kan? Aiols pulak ingat cina mane lahhhhhh datang bagi namecard... kuikukuii) Tapi siyes, En.Zainal superb peramah. Majlis belum start, dia dah datang duduk dengan we all borak itu ini, terang itu ini.. BEST BEST ! 

Gigih beliau terang dari A-Z apa itu SOTA. Tujuan perjumpaan ni. 
Apa itu bla bla bla blaaa.. HEHE


(gigih we all dengar, duduk depan sekali pulak tuh. hekhekhekk..
 sambil dengar sambil menahan perut kelaparan.. kohkohkohhh)

Yaya, cover sikit nafsu makan tuuuuu.. muncung dah boleh sangkut baju dahhh.. HAHA


Macam macam jenis hidangan ade. Apa kaw nak? Meh ai sebut.. Mee Rebus (ai makan ni! sedap!!!) , Laksa Johor ( tak sempat rasa dah kenyang tahap cipanzii dah) Ubi goreng ( sedap!!! kuah dia pedasssss  ;p) Bubur pulut hitam (tak sempat nak rasa sibuk menyembang jeee dengan kaki Travel, Abg Wan. ) Dan opkos air sirap letak biji biji tu ape name die Nory? Nory panggil telur katakkk.. eeuwwww  ;p Makan sampai lebam kaw tahu. Kak syuhaida asyik laaa paksa "makan lagi, makan lagii korangg"  HAHA.. Kak, perut ida nak meletoppppp dah niii. Kenyang tahap supergabannnnnn... ;p


Matikk ai kene dengan yaya ni. letak pic paling buruk abad ini. HAHA. Inilah geng geng kereta putih yang terpilih untuk project ini. Thanks En. Zainal yang jumpaa blog we all.. Macam tak sangka, onegroup ade. hehe~ Oh yaaa, hari tu kan ade ai cakap, macam mane lahh blog ai boleh terpilih? macam mane lahh pihak SOTA boleh jumpe blog ai yang suam suam kuku je ni? Rupanyaaa, En. Zainal kaki carii SEO. . So, make sure blog blog uols mesra SEO yeeee..  ;))



Lepas dah makan, perut dah kenyang, citer sembang sembang pun dah habis, ape lagi? Acara menggedik di depan lensa cameraaaaa. HAHA.. Orang lain duduk lagi kat meja, tapi we all dah bangun daaaa, cari port bergambar. Cantik babeee Flora Kafe ni, mau tak sengal ai tak amik pic ribuan kat siniiii.. HEHE ~

yaya paksa pakai baju same. HAHA. Sudahnya suar pun same. Padan muka boriaaaa.. kohkohkohhh~ Yang sebelah sheila tu, Alyza Fisol. Kenal takk? Sengal sengal ubi gak perangai diaaa. HEHE ~ Yang kumbang tu, kaki Travel. Abg Wan . Heyyy, kaw cakap mane yang dia tak pernah pergiii, semuaaa die pergi weiiii.. duduk oversea bulan bulan slumber jeeeeeeeeeeeee.. Abang Wan, next travel nak ikut pehlisss?  ;p


Haaa, kenalkan, ini lah En. Zainal. Tadi nampak sipi sipi je kan gambar dia? Nie terang lagi jelasss. Macam cina kenn? Sporting jee amik pic dengan we all yang sesengal ubiiii niii... HAHA
Terima kasih En. Zainal bagi we all peluang ini ;))

Okay yang ini kenalkan, team project En. Zainal. Lelaki berbaju putih tu kaw teka sape? Mestilah Nill. Sengal kan dia? Abis saham kaw Nill, buat muka gitu. HAHA.. Sebelah dia, perempuan ayu berseluar hitam tu, Kak Syuhaida. Akak ni suka paksa orang makan. kohkohkoh.. gila gila jugakk akak niii.... heyy, dah semua team SOTA memang gile gile eh kepala dia? hukhukhukk.. Kakak sebelah yaya, sopan sikit. We all tarik dia ajak bergambar sekaliii. hewhewhewww.. Haiii akak... ;))




Dan akhir sekaliii, semua yang terlibatt malam itu. 
Cari pose sape yang paling sengall sengal ubi? HAHA

Eh eh, Nory, kita buat gaya gyoumiii laaaaahh  ;p

1+1=gyoumiii
2+2= gyoumiii



Eh eh ok bai !








Yang sibuk TAPI sempat publish entry, boleh? muaahahaha
signature ms eida

28 comments:

  1. telur katak tu selasih lahhh...

    ehh sheila pon buat gyuomi 5+5=gyuomi...

    hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo biji selasihh.. hahahhaha.. nory kan panggil terlu katak.. hahahahhahaaa

      Delete
  2. Assalamualaikum. hahahhaa sengal punya gambor pun hado. kahkahakah. ehh esok entri ni baru up. tak sangka ida naik dulu. hohohohhoh. ida, ajar sheila buat watermark please...................pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahakhh..ado ado .. mane leh tinggal tuhh... ;p ida kadang kadang lajuuu.. kadang kadang lembap jugak up entry.. ikut mood.. ;p sheilaaaaaa, watermark ida tempah LOL. mane ida reti buat .. ai is TAK kreatip! ;p

      Delete
  3. Mila takde gambar ni semua so xboleh nak update entry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time milo tgkp pic guna camera Note II yeeee... ape curlass simpan je note II tu .. huhuhuhuhu

      Delete
  4. Tq sis sbb follow blog HV. Nnti tlglah promote jg ye. HV akn bg 10% diskaun kt sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOW! Alaaa asal tak bagi lebih lebih sikit. hikhikhikhikk

      Delete
  5. wah..lps ni sakan la travel free yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ade orang support, laju je pergi kekda.. hahahahha... tp kalau gune duit sendiri, tunggu cukup duit baru jalan... hikhikhik

      Delete
  6. Replies
    1. peluang kak.. best ..... mengisi masa lapang pun iye jugak niii.. hehehee

      Delete
  7. hi dik..salam kenal..

    oo kamu yg jumpa di umah ameris tu kan hehehe..
    bila tgk gbr ni baru ingat balik..ada jumpa di sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak. ida lah tu.. hehhehehe.. salam kenal akak jugakkk ;))

      Delete
  8. Adakah eka tertinggal gerabak keratapi.eka tak tau apa benda sota n seo ni.nampak cam menarik.nak join juga.best nya eida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe eka.. ida pun taktahu kalau tak join menda menda gini, kira macam ilmu baru la ni.. ;)) Macam mane nak ajak eka, nun jauh di seberang laut saneeee... hehehehhee

      Delete
  9. kesengalan belum terserlah sgt sbb malu ngan korang...hehehehe... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehehe.. xpe xpe nnti lam ekenal, lagi sengal kot? hahahhahaha ;p

      Delete
  10. Ida, cop nk tanya... SEO tu apa? Hehehe (sheepish smile).

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE~ Apa itu SEO ehhh? Nanti ida up entry khas untuk awak yeee ;)) nak citer sini panjang berjela kang.. hahahhaaa

      Delete
  11. bestnya, aku bangga dgn kawan aku ni..entri suma besh3..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi fida.. jgn la begitu.. kembang kuncup aku... hahahhaaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page