Tuesday, April 16, 2013

Kuala Lumpur Tourism Association (KLTA) Golden Jubilee Dinner Celebrating 50 years !







Last Friday 12.04.2013, sapa sangka, ai pun sendiri TAK menyangka boleh attend Majlis hebatt begini. Mula mula dapat invitation email dari KakNor wakil dari Kuala Lumpur Tourism Association (KLTA) ingatkan spam.. hehe~ Laju laju si Yaya call cakap "idaaaaaaaaaa ini bukan spam ye! its real babeee" Hey hey heyyy, teruja lah ai nak attend walau dapat email last minute gituu.. Nak nak makan free pulak kan? Sape nak bagii makan free kat Hotel Terkemuka di KL ni. Hotel Istana tuuuuu  ;p
Happy 50th years old KLTA !! ~


Tau tak ape itu KLTA ? Atau nama lain dia, Persatuan Pelancongan Kuala Lumpur  merupakan Persatuan  Pelancongan yang tertua di Malaysia. pheew~ Sempena 50tahun ni, adalah celebrationnyaaaa.. Happy Besday KLTA !!! heee ~ We all berlapan , Yaya dan Shafiq, me and my hubby, Mila & Mcdee, Sheila dan Nory sampai Hotel Istana around 8pm.. That time, all guest had having their pre-dinner drinks. Pheww~ sib baik sempat sampai uolsss.. Settle daftar as media blogger, we all diberi meja. No.63. Satu meja dengan Abang dari Majalah Libur.. Hai abang magazineee ;))  Starting majlis hebat ini, yang meraikan Ulangtahun ke-50tahun Kuala Lumpur Tourism Association (KLTA) sangatlah ohsem ! Opening Gambit by dance Micheal Jackson, Lady Gaga, si famous dance OppaGangnam Style and Nobody. Bukan lah real person turun padang tapii we all have fun jugakkk.. Si OppaGangnamStyle tu real sangatt okay. Best best !! ;))

Opening yang sangatttt fun ;))


We all dengan Sazzy Falak yawww. Kiut kan? Ada orang time ni tengah merajuk , 
tu yang gambar dia takde. muaahahahaha  ;p


Habis dance opening tadi, majlis start. MC by our cute Sazzy Falak. Siyes santekk sangatt dan tersangatt lah kecik orangnyaa. Friendly ye ! Seperti biasa, majlis majlis formal macam ni mesti ada speech ken? Jangan mengantuk dengar. Fokus yeeee.. Speech by President Kuala Lumpur Tourism Association (KLTA), Y.Bhg. Dato' Shamsul Falak Abdul Kadir, then speech by Datuk bandar, Kuala Lumpur, Y.Bhg. Datuk Sri Haji Ahmad Phesal bin Haji Talib. Habis dengar semuaa speech, masa yang dinantikan? Its dinner time ! ;p  Ada 9-course chinese food. yum yum yum.. Memang terbaikkk lah makanan dari Hotel Istana. Kenyang perutt ai supergaban walau tak sempat makan nasiii  ;p

Kaw tengok rupa budak budak dapat makan freee. syorgaaaaaa kenn ;p
Yum yum yum sangattt tak menu dia? teringat ingat dah niii  ;p



Masa we all tengah sedap sedap makan, ada pelbagai persembahan disajikan kepada tetamu. Ada video presentation by Tourism Malaysia. Bila ai tengok video tu, baru ai sedar, banyakkkk lagii tempat dalam Malaysia ni yang ai sendiri belum habis teroka. Kene nii. kene teroka ni. wajib! muahahahaaa.. Jangan tak tahu malam tu ade persembahan dari Dato' Khadijah Ibrahim dan Ratu Jazz kita, Atilia. Heyyy, sedapnya suara live merekaaaaaaa... Atilia sweet sangatt tapi tak sempat nak bergambar. ;((


Dah kate Majlis harijadi, harus ada acara potong kek. hehehe ~


We all stay sampaii habis majlis. Hey, seronok pulak makan makan free sambil tengok environment baruuu  ;)) Sebelum balik tu we all sempat jumpa KakNor yang invite we all. Terima kasih KakNor, ada lagi, invite lagi.. muahhahaha.. terus pulang kami semuaaa dengan perut yang kenyang, dan yang pasti, ada satu ilmu yang we all semua dapattt.. ;))

Yang lelaki kacak hensem bergaya ni, senyum tak pernah lekang ni, En.Rohizam dari Smart Online Travel Assistant (SOTA)

 Yang kat sebelah ai u lah, KakNor. Said hyeeee semuaaa ;))



Untuk sesiapa yang TAK pernah tahu kewujudan KLTA ni, boleh tengok input yang ai sertakan ni, 
Alamat : Kuala Lumpur Tourism Association , 7th Floor Wisma Kraftangan, No.9, Jalan Tun Perak, 50050, Kuala Lumpur.



Malaysia Truly Asia  ;))








Yang sukanyaaa makan free, hikhikhik
signature ms eida

25 comments:

  1. I xmerajuk tau i temankan orang yang merajuk,,,,tengok baik kan i hahaahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangatttttttttttttttttt. lempang nak? :P

      Delete
    2. kahkahkahkahh... yaya yayaya.. psl sazzy pun nak merajuk. pening odennn.. ;p

      Delete
  2. waaahhh... kerlasss uolss!!!

    ReplyDelete
  3. Wow... glamer... I x puas ati dgn rahmat sbb die menumpang... hahaha... tibe2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahakhakhhh. untung jadik laki kepada seorang blogger ni.. ;p

      Delete
  4. Bertuahnya dpt invitation dinner..kelasssss..dpt mkn kat hotel..free lagikkkkk.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. freee itu penting.. hehehhehe....dapat satu ilmu jugakkkk.....

      Delete
  5. isyk...sodapnya food dia...lama dah x mkn chinese full course nih... heheheheh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapp..... simple sedap.... kenyang itu sudah pasti.. hehehheeeee

      Delete
  6. wah, makin famous la eida sekarang.. sana sini dpt invitation! best2!! lagi best sebab dpt makan free kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sana sini. mane ade zanaaa.. baru sekali ni dapat makan free.. hekhekhekkk

      Delete
  7. x lama lg femes la korang..hehe..psstt..lawa skirt ko..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. xde femes mane pun babe... ade lagik ke stok skrt ko? ;p

      Delete
    2. yeaayyy......dh rajin reply...hahahaha..skirt tggal kaler cokelat dgn merah hati je..:)

      Delete
    3. dedikkkk.. ini semua salah ko.. hahahahhaaaa

      Delete
  8. ooo nmpk pic atilia tu kat IG dye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade kan.. ida pun follow die. kecik gile orang die.. comel. lawaaa.. suara sedap. heyyyyy.. geramm. hahahaa

      Delete
  9. bestnya makannn sedap2...sampai hati tak ajak kita..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. choii xde.. dah tu sape kat atas tu... hantu nory? hahhahahaaa

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page