Click click Me !

Wednesday, March 13, 2013

Strawberry Farm, Genting Highlands





Weekend lepas, we all balik kampung Tapah. Nak bawak balik mak, balik ke kampung, Jengka. Haaaa, uols paham tak ape yang ai cuba cakap sebab ai rasa berbelit dahh ape ai cuba sampaikan ni.. wakakkaka~ Kesimpulannya, dari Tapah ke Jengka, we all lalu Batang Kali , bermakna lalu Genting Highlands separuh  ;p Awal awal dah cakap dengan hubby, balik nanti nak singgah kat Strawberry Farm, Genting Highlands yang baru tuh.. Eh baru ke? Ntah, baruu kottt???

Macam biasa, ada Kaktus. Cendawan. Kebun sayur. Strawberry. Standard jeee . .


(Strawberyy Farm ni ada di bahagian bawah Genting Highlands, berhampiran dengan tempat naik Cable Car. Perasaan tak ada bulatan menuju ke KL? Tempat ni hala balik ke KL laa. Kalau dari KL, kene buat pusingan kat bulatan tu~  )



Cantik pulak kebun sayur salad ni. Sekeping gambar kat sini. HEHE ~




Apa je aktiviti kat sini? Tak de apa. sama je kat Cameron. Saja gatal gatal ajak huby singgah.. Memula, hubby takmo gaaak, tapii nasib mak (mak hubby) cakap nak pergi.. Fuhhhh nasib baikkk.. Bini die tak turut sangat, tapi kalau mak cakap kene lah turutkan? Sayang mak ! HAHA .. Wakakakaka *gelak kemenangan*  ;p  Padahal mak dah pernah pergi daaa..  Nak kasi can kat menantu lah tuh.. hihihihi

Ini mak saya. Emak mertua. Tengok tengok ligat je kamiiiiii semuaa memetikk strawberry yang gebus merah uolsssssss...... Rancak sangatt sampai tak sedarrrrrr dah hampir penuh sebakul kecik tuhhhh. . . . .





Dah penuh, dah jom kita timbang. 100g = RM6. Uols semua tekaaaa berapa gram ai petik untuk sebakul kecik tuh ?? 700gram okayyyyyyyyyyyyyyyyy ! Berapa ai kena ???? Empatpuluhduaringgitmalaysia okay!!! Mahal kemaiinnnnnn ... Mari lah kita mencekik strawberyy sampai lembamneessss  ;p

Strawberry alahaiiii strawberyyyy . . . .  ;p








Dah selamat disalurkan dengan coklat. yummmyyyyyyyyyy ~




:autopublish again:







Yang taknak pergi dahhhhhhh, serikkkk !  ;p
signature ms eida
♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

15 comments:

  1. KAT GENTING PUN DAH ADA STRAWBERRY FARM KAN :D

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum eida, bestnya. kat genting ek. nak pegi gakkkk heheheh. bestnya mak mertua eida sporting ♥

    ReplyDelete
  3. sebab tu nory tak penah petik strawbery kat cameron maupon kat genting...sebab dah taw mesti mahall...
    baik beli kat pasar Brinchang, 5 paket sepoloh hengget...puas makann...hehe

    ReplyDelete
  4. nak pergi sana...huhuhu nak makan jagung ngan strawbery...

    ReplyDelete
  5. dah pernah datang sini..hijau2kan sayur dia..gerammm tengok

    ReplyDelete
  6. weee...weekend lps sy ke cameron...
    same plak menu kite..ngee...

    ReplyDelete
  7. pergh.....terliur aku tgk stoberi cokelat tu...

    eh cantik skirt awak...kikiki..

    ReplyDelete
  8. ooooo..genting pun ade gak ye..ingat cameron highland tadi

    sue pun sama , selalu gunakan mak @ mak mertua tuk jadi tukang backup..hahah

    ReplyDelete
  9. kan bagusss kalau komen pon boleh auto publish :)

    ReplyDelete
  10. Caya la... Bestkn mertua yg sporting ni... I pun slalu guna taktik ni... Huhuhuhu :-) sedapnya strawberi coklat tu....

    ReplyDelete
  11. mmg situ mahal.. zana pernah gie gak.. tp masa tu rasanya harga 100g RM5.. now dah naik singgit.. hehehe...

    ReplyDelete
  12. eermmm...dak nyer strawberry salut coklat tu..

    ReplyDelete
  13. melelh air liur tgk strawberry tu dgn coklat.. pernah lalu.. x singah kikikikiki.. tu pun masa nak naik genting.. dah lama.. masa honeymoon

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...