Monday, March 11, 2013

Program Amal Mesra Blogger Bersama Anak Yatim #Aktiviti Mengecat





Balik dari rumah anak yatim, we all dah berbincang, kita perluuuuuuu wajibbbb make over rumah anak yatim ni.. Suasana baru akan timbulkan perasaan baru, perasaan gembira buat anak anak yatim tu, bagi mereka semangattttttttttttt baru.. Sapa yang tak suka dengan benda baru kannn? So, we all dah cadang, dah listkan, nak beli keperluan baruuu untuk mereka, ada jugak yang dimintak sendiri oleh Ustaz, seboleh bolehnyaaaa kami akan penuhiiiiii  ;))

*Happy tengok budak budak ni kannn?*



We all cadang untuk cat semulaa rumah tersebut. Warna cat direquest oleh Ustaz sendiri. Kami follow sajaaaaa . . . Memang aktiviti yang dijalankan memerlukan tenagaaaa yang banyakkk. Fokus, dan komitmen yang tegar! Kami perlukaaaan, sukarelawan/blogger yang bolehhhh buat kerjaaaaaaaaa sampaii habissssss. Kang buat kerja separuh jalan, sapa nak sambung buat? Budak budak tu? Sanggup ke uolss? Tu yang di akhir akhir penyertaan, kami terpaksa menggugurkan nama nama yang kami rasa tidak boleh bagi komitment sepenuhnyaaa. Maaf ya. Kami tidak berniat. Kami harap kamu kamu semuaa paham kenapa? Next time ada event chill happy happy, boleh join yaaaa ;)) Jangan berdendam dengan kami ya. Jangan sesekali sentap. Kalau terasa, kami mohon sepuluh jariii mintak maaf atas perkara ni.. Kami hanya mahu yang TERBAIK untuk anak anak tersebutttt  ;))


Okay, pada hari program tu, 24.2.2013, Ahad, jam pukul 8am, ramai sukarelawan/blogger hadirkan diri. Hampir separuh yang memberi nama hadir. Terima kasihhh semuaaaa ;) Walau ada yang last minit cancel, walau ada yang sesat barat, walau ada masalah here and there, kami tutup mata sajaaaa.. Takpe, next time will improveee .. okay? Pendaftaran bermula jam 8am. Makan pagi bersama sama. Then pukul 9am, terus diberikan kumpulan untuk aktiviti mengecatt. Mengecat sampaiiii habisssss.. Sampai cantikkkkkk rumah tu dibuatnyaaa... Nasib Ustaz suka. Senyum lebar semuaaa kannnn ;)) Aktiviti mengecat settle bila semua dah selesaii mengecatt.. Penat takkkk? Tapi best kan buat kerja gotong royong ni kann? Aktiviti settle, mengemas semua, dalam tengah hari.. Nasib takde sukarelawan/blogger yang mengular. Semua buat kerja. Terima kasih semuaaaaaaaaaaa.. Korang memang sporting lah! Tekun , gigih mengecat walau ada yang kata "pestime aku pegang roller cat ni'   HAHA.. Pengalaman kan babeeeee :))

*Sebahagian gambar. Aktiviti mengecat sedang dijalankan*



Ringaksan aktiviti mengecat : Semua sukarelawan diberi kumpulan mengikut nombor yang ada pada aturcara program. Tak sangka ek tu adalah nombor kumpulan?? hekhekk. Ada lima kumpulan semuanya. Sebab ada lima bahagian yang kene di make over. Kumpulan satu dibahagian beranda dalam, (tempat solat) yang dicat dengan warna peach oren, kumpulan dua dibahagian luar rumah warna lavender (ungu), kumpulan tiga dibahagian office Ustaz warna Hijau Lumut/Hijau Cair, kumpulan empat dibahagian ruang tamu yang dicat dengan warna baby blue, dan kumpulan lima dibahagian dalam rumah disebelah tengah yang dicat jugak dengan warna baby blue..




Selesai sudah mengecat, aktiviti mencekikkkk. HAHA. Laparrr kemainn.. Berehat dan solat. Petang nanti ada aktiviti lain pulakkkk . Itu next entry laa.. Penat pulakk menaip. kuikuiii ~






 p/s : mengantukknyaaa.. semalam balik kg, sampai KL pukul 12am. lemauuuuuuu  ;p








Yang lapar , nak makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn   ;p
signature ms eida

8 comments:

  1. assalamualaikum eida, alhamdullilah. ustaz dan anak2 semua suka kan. syukur sangat. semua bagi kerjasama yang baikkkk sekali ♥

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    rasa nak putar masa tuh semual..seronok aje

    ReplyDelete
  3. ohemgeeee! badan aku macam body builder!!! maluuuuuuu

    ReplyDelete
  4. colour ful tu..mesti semua happy dapat suasana baru ..baru semangat nak belajar...

    ReplyDelete
  5. semoga usaha baik ini akan menjadi amalan sedekah jariah kita semasa kita di alam barzakh nnt...
    AmiRini sokong kerja murni anda..
    P/S: bila dpt join program macam ni..

    ReplyDelete
  6. Pengalaman yang x mungkin dapat dilupakan. Seronok tgk dorang semua hepi. Rasa mcm xpuas masa bersama dorang. Harap akan ada lagi projek yg mcmnie (^_^)

    ReplyDelete
  7. Eida leh je kalo nak join Mini Ga sy...ujung bulan baru tutup

    ReplyDelete
  8. hurmmm dapat tgk gmbr jelah..huuu T______________T

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page