Monday, March 18, 2013

MUSHANG ONE YEAR






HAPPY BESDAY MUSHANG !



Heyyyy, aiols pun boleh update besdayy anak tauuu. Eh anak bulusss jee.. Oke oke. Redha ;)) Mushang dah genap setahun dahh . . Happy Besday Mushang !!!~ Panjangkan lah usia dia supaya boleh menemani hari hari we all yang mendatang........ Amin ~ We all amik keputusan untuk meng'sunat'kan Mushang seusia dia setahun ini.. Mushang dah start memancutt okay. Sakit pulak hati kiteeee  ;p


Dua minggu lepas, dah buat appointment untuk mengsunatkan/mengkasikan Mushang di Klinik Mesra Presint 15 Putrajaya.. So, semalam pergi hantar Mushang sane. Sebelum tu Dr. ada cek keadaan Mushang sesuai or not untuk disunatkan. Alhamdullilah. Mushang dalam keadaan sihat cumaaaaaaaaaaaaaaa berat dia dah cecah 4.9kg kawwww ! Dr. suh kawal pemakanan supaya tak dapat penyakit batu karang, kencing manis dll. Heyy, macam tak caya kucing pon boleh dapat sakit sakit tu..... So, Mushang, u kene diet lorrrrr !!! HAHA

Mushang diberi layanan SPA oleh bapaknya. Sikat rambut ke sikat bulu? HAHA




Hadiah ONE year Mushang ialah, dibawa berjalan jalan di sekitar Taman Canseri Putrajaya. Sementara tunggu appointment tu, we all jalan jalan jap. Mushang kan tak selalu keluar.. Mushang is jakun sedikittttt. Suka buat muka saspen sensoranggg TAPI suka explore. Ha acena? Layaaaaaannn. Bila berjalan di luar, memang ai pakaikan Mushang collar tali tu, senang nak monitor. Mushang rileks, takde lari lari ataupun cuba nak lepaskan diri.. Tu yang sukaa bawak Mushang jalan jalan. Cuma bapak dia is malas je nak bawak. HEHE

Tengok dia tengok dia. Kemainn nak berjalan tapi TAKUT ! Tu yang jalan dengan kaki yang pendekk.. Terendap endap jalan dia.. hikhik ~ Kemain kan Mushang, kat rumah kemaiin heroooooOOOoooo nyaaa.. Kat luar penakuttttt... ! Ngeh ngehhhh






Petang tu hujan gerimis, sebelum bertambah lebat, ayuh berphotoshoot kejap. Tetiba terfikir nak buat photoshoot bersama Mushang laaaaa. Tapi bila? Sapa nak shoot kan? Hikhik. Impian ajeee laaaaaa ;p

Mushang with the Bapak heiiiiii
(apak iye potong rambut sebab apak iye nak tangkap gambar,
sekali kedai gambar is tutup. kuangkuangkuangggggg .. tapi apa apa pun apak iye nampak bertambah muda berambut pendek. mama iye sayang apak iye.. heee~)



Mushang with the Mama iye. Mama iye is always comel gitu~~  ;p










Yang rindu sudah dengan Mushang, esok Mushang balikkkkk ! yeayyyyy
signature ms eida

24 comments:

  1. aku pun agak lama jugak la xbawak milo n mila g vet...kat area umah ku yang dikerumuni cina tu ade klinik vet tp campur dengan dog..i dont like...

    ReplyDelete
  2. alahai musyang... bertuahnyer kow... kalau mak bapak kow jutawan, mesti dibuatnya taman nur nilam sari khas utk kow...

    ReplyDelete
  3. ieda, xmo masuk pertandingan kucing comel ke, pertandingan ape2la..
    untung2 mushang menang :)
    dh ckup comel ni..ehhe

    ReplyDelete
  4. gemookkk nyer Mushangg...

    lepas sunat mesti dia lagi gemuk...

    anyway, happy besday Mushang...

    ReplyDelete
  5. comel gila...nampak bambam dia...

    ReplyDelete
  6. heiiii kenapa aku tengok mushang ni makin lama makin cumellll erk? eeeee gerammmmm larh ~~~~

    ReplyDelete
  7. happy besday mushang..mushang nk adiah apa?nanti aunty iye bagi..hehehe...

    kelakar kot tgk mushang jln cmtu..penakut giler die..kt umah bkn main eh mushang..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum eida. comel je mushang ni... happy one year mushang!

    ReplyDelete
  9. Eida...kembang nya ekor dia

    ReplyDelete
  10. happy one year mushang!! seronok eh dapat jalan2 putrajaya.. hehehe...

    ReplyDelete
  11. untungla mushangg iye..meh acik ain shoot mushang iye bersama apak & mama iye....hihi!

    ReplyDelete
  12. eeeeeeeeee gemoknye! gerammmmm!

    ReplyDelete
  13. kacak angattttt apak iyeeee kalah boni kacakkkkkk lepas potong rambut yeee.
    mushang ni kenapa bulu dia macam makin bertambah eh. ida cukup ida punya tampal dekat mushang eh? kahkahakah

    ReplyDelete
  14. manja betul mushang kan...sonok je die...;)

    ReplyDelete
  15. ololo comey nyer mushang ni...suka ngan ekor dier tu...

    ReplyDelete
  16. sampai camtu skali eida jaga mushang yer...
    eehh rayyan suka kucing tau,buat miaw..miaw.. bila nmpk kucing.

    ReplyDelete
  17. hahaha...
    sengal la ko dyh...
    sian andi ssh pyh potong rmbt ko gelakkn dia...

    eh cm xcaya kucing pn blh kne pnyakit cmtu ek klo xkntrol mkn...
    ermmm 1 ilmu br ni...

    ReplyDelete
  18. comelnyeeeeee...nak jugak kuceng mcm tuuu...nakk..hehe :P

    ReplyDelete
  19. comel giler kucing ko ni nok...geram aku tgk...

    tak sangka kan kucing pun boleh dpt penyakit batu karang ngan diabetis bagai...lepas ni ko kena control pemakanan mushang...hehe...

    ReplyDelete
  20. untungnyer mushang ye eida...eii..geram tgk gebu giler.asal mushang ni eida ambik kat mane..?beli ke..?

    ReplyDelete
  21. tetiba rase gindu kat mushang..... dpt tengok gambar jadilahh dpt lepaskan rindu hehehee

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page