Monday, March 4, 2013

Mushang divaksin untuk dimandulkan





Perangaii Mushang sekaranggg, buat we all hanginnn satu badan tau ! Geram sangattt dengan dia ! Mancut sana siniiii... Heyy, tau lahhh awak tu dah cukup umur nak mengawannnnnnnnnn ! Maaa tahu! Bapak pun tahu ! Tapiiiii, jangan lah sampaii semuaaaaaaaaaaa toto kamiiii, Mushang dok mancut sayangggggg... kuangkuangkuanggg


Nasib badan tau? Ai selamat hantar toto ai ke dobi, semuaaaa toto selamat dipancut oleh Mushang. Dia nak mengawan dah tu.... Tak tahu nak kenen kenen dengan sapeee, so, we all decide nak mandulkan Mushang.... Niat we all pun nak jaga dia sepanjang hayat, jadi tak salah..... Tau tak hukum memandulkan kucing itu HARUS? Harus jikaaa kita ingin memelihara dan mahu menjaga masalah kucing terbiar dan mati kelaparann . . .


This time malasssss sangatt nak perg Hospital Kerajaan, yang memerlukan seharian kat sane, hubby dah tak boleh cuti sebab sedang tanggung kerjaaa. So, Klinik Swasta menjadik pilihan. Mane? Klinik Haiwan & Surgeri Mesra, Presint 15, Putrajaya. Weekend pon bolehhhh datang. Itu we all sukaaaaa  ;)

*Hubby isi borang. Mushang tengah takut lewteww.. Nyorok bawah bantal busyukk diaaaaa*ngehhh.. padan mukaaa! Pancut lagi atas toto titewwww*



Sabtu lepas, 2/3/2013, bawak Mushang pergi vaksin untuk dimandulkan. Syarat untuk dimandulkan, kucing kene vaksin dua kali terlebih dahulu. Disebabkan Mushang pernah divaksin dulu kat Hospital Kerajaan, so, Mushang kene vaksin sekaliii sajaaaa . . Sebelum tu DR timbang berat Mushang dulu.. Tahu berapa si budak domok nie?? 4.8kg yawwwwwwwww . .Dah macam dukung baby jeee raseeeeee ;p

*Mushang disahkan sihat walafiaaaaaaattt.. Syukur!*



So, appointment untuk dimandulkan pada 17.03.2013, hari Ahad. Isnin operate. Selasa dah boleh bawak balikkkk ~ Lepas ni Mushang dah takkan nak mancut mancuttt. Total kene sedia untuk pengasian kucing jantan adalah RM80 tidak termasuk ubat.. Phewwwwwww~ .. Bapakkk sedia ongkosnyaaaa yaaaaa  ;p




17Mac2013 ni jugak genap umur Mushang setahun.. ;)











Yang tak pernah kene kencing dgn Mushang, huby banyak kali ! HAHA
signature ms eida

12 comments:

  1. lepas "sunat" mesti Mushang lagiiii gemokkk...

    kucing jantan kena operate jugak ke ek?? ke potong "anu" die je??

    Laura aritu kena operate, kesiann tgk die, lepas operate, jalann kepit je...heheheh

    ReplyDelete
  2. Hai Eida.....

    Mesra Pet Shop Putrajaya memang the best. Naimi pun bawak Manja ke situ utk dimandulkan last year... Alhamdulillah, tak sampai seminggu sihat aktif mcm sediakala.

    Hope Mushang cepat sembuhhhh... sihat seperti selalu :)

    ReplyDelete
  3. bagus.. takde masalah lagi pasni :)
    seeloknya masa dimandulkan seawal 6-8bulan,mengelakkan benda2 camni ler

    ReplyDelete
  4. rm80 x8 = 640.... omak aii....byknye aku kena kua duit..hihi..

    berat jgk mushang..pasni bertambah gemok la lpas kasi..

    ReplyDelete
  5. haha..cari le partner dia Eida..boley ar dia mengawan dengan partner, x de kena pancut kat toto..hehe

    ReplyDelete
  6. uisy memancut ye... eh eida kalu dia mandulkan, maksudnya kene 'potong boboi' dia ke eida... eka kurang arif ulak bab ni...

    ReplyDelete
  7. Cian mushang xleh buntingkan kucing betina keee~~

    ReplyDelete
  8. dulu aku waktu kasikan milo,aku biar dia duk klinik sampai sihat...huhuhu...

    ReplyDelete
  9. cian mushang..
    takpe ..janji sihat kan..=)

    ReplyDelete
  10. heheheh comel dia ketakutan tu... kak, nak tanya lpa vaksin dia ada muntah2 tak?

    ReplyDelete
  11. Salam kak nk tny klu vaksin kne berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau vaksin RM30 satu sesi untuk hosp gov. kalau swasta akak rasa dlm rm35. vaksin kene buat 3x berturut2.. ;)

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page