Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 15, 2013

Cara menghilangkan bau najis & kencing kucing





Mushang (seekor kucing ye bukan seekor musang~ hikhik)  kalau sekalii dia berakkk, kemaiiin busukkk ya rabbiiiiiiiiiiiiiiiii . . Asal dia berak, mesti hubby cepat cepat buang taikk dia. Tak leh simpan lama, busuk sangatttt ! Ai kadang kadang maluu nak bagi tetamu datang rumah sebab takut bau busuk adaaaaaaa.. Kita paham kucing berak&kencing busuk, orang lain paham ke? Diaorang takde kucing. Silap silap balik dari umah kita, duk mengataaaaa. HAHA . .  Apa yang we all buat sebelum tetamu nak datang, mesti cuci tempat poopoo Mushang sebersih bersihnyaaaaaaa . . . ;))  Tapi kini masalah ai sudah selesaiiii, bila ai jumpaaaa

Ye. Cat Bio Health



Harga RM20.50. Ai beli kat Petshop, Presint 15 Putrajaya tuh.. Tabiat ai bila masuk PetShop, tuju kehala vitamins dulu... Belek belek, baca baca setiap botol, agak agak ada yang penting untuk Mushang, ai beli. Hari tu, ai baca botol Bio Health ni. Ai terus senyum lebarrrrrrrrrrrrr . . YES ! Penyelesaian.. Akhirnyaaaaa . . Cara dia mudah saja, campurkan dua tiga titik Bio Health ni dalam minuman kucing. Dalam seminggu dua, kita akan nampak perbezaaan. Bukan TAK DE bau busuk langsung, cumaaaa KURANG busuk ! Sukanyaaa aii..  Inilah permasalahan yang harus diterima oleh pencinta kucing yang membela kucing di dalam rumah. Semuaa kene dititik beratkan.... So, uols yang ada masalah dengan bau busuk kucing? Beli saja CAT BIO HEALTH ini di mana mana PetShop yaaaaaaa  ;)









Yang lepas ni nak cari vitamins bulu kembang. ngee~
signature ms eida
♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

14 comments:

  1. err kalau dekat kuching sarawak nie tak der jual tolong belikan boleh?ihih dekat rumah nie kucing betina sekor tu kalau berak ya rabbi bauuuu boleh pengsan hahaha yag jantan tu pun sama, dah ler malas nk tutup dengan pasir lepas membuang tinggal gitu jek....

    ReplyDelete
  2. hahaha, dapat kat saya ni, saya spray terus kat bontot musang tu..hehehehe

    ReplyDelete
  3. owh..yeke....wahh...btol la ida..busuk sgt bau smpi nak kene standby spray pewangi bagai kalo org nak dtg.......jap g hani nak carik !! yeayyy...thanx for sharing

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum eida. heeeeeee. bagus2. ada barang nak bersih sendiri ekkkkk

    ReplyDelete
  5. yesss..nak beli la balik ni...kat mesra pet shop kan??ehehehhee.. :p

    ReplyDelete
  6. dia nak ke minum? sebab kadang2 benda2 camni ada 1 bau. so asal lain je bau taknak minum.

    ReplyDelete
  7. terbaik untuk Mushang....
    untung Mushang dapat mak yg baik..
    Eh mushang bile nak masuk minang Laura ni...??
    hehehe

    ReplyDelete
  8. nk try la g petshop putrajaya tu...

    ReplyDelete
  9. yaya rasa, mushang dah boleh jadi duta produk dahhhhhh ni :)

    ReplyDelete
  10. mcm tak penah nampak je botol ni.nanti balik kampung harus cari ni...

    ReplyDelete
  11. mushang glemer gila.. dh boloh jd blog pencinta kucing2 sedunia ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  12. ooo..ada rupanya cara utk mencegah ye..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!