Monday, February 4, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahhhhh | Bila si AK5110 tinggalkan kami !





DAY 1 - 28Jan2013 Isnin

Bismillah . . Ai mulakan cerita percutian honeymoon we all ye . . Destinasi Cinta kali ni ke Sabah bahh . . Motip nak ke Sabah? Haruslah Kundasangg . . auw ~ auw ~ Perjalanan we all bermula pada hari 28Jan2013 Isnin . . Dimulakan dengan dugaan yang sangattt beratt bila we all TERTINGGAL flight ! ! Macam tak percaya we all kene tinggal.. Pestime babee . .Pestimee . . *nak nangissssssssss*


*TERduduk TERmenung TERfikir TERtinggal flight ni*


Bila si AK5110 telah selamat fly pukul 6.45am, we all masihhhh memecutttt ke Airport... Dah terlambat ! Gara gara jam sengal TAK bunyikkkkkkk ! Ai tersedar, itupun my sis Lya yang kejutkan dah pukul 5.30am. Nak fly pukul 6.45am.. tak sempat kan ??Ai sampai ngam ngam 6.45am.. Sedihnya alahaiii bila staff AA cakap "Flight adik dah terlepassss dahhh".. Sedihh wehhhhhhh ! Dalam kepala ai dah fikir macam macam, "tak jadik pergi ni... Tak jadikk.. Dah tu aku nak buat apa? Ok fine! Beli Note II lahhhhh"   Haaaaa .. macam tu sekali ai fikir... HAHA . . Tapi jodoh ai dengan Kundasang tu kuat bila hubby cool je menenangkan ai dengan berkata "Kalau nak amik next flight, terpulang... "  Memang ai amik next flight, paling murahh, dengan mengekalkan luggage yang sememangnya ai dah purchase online. Seats dan meal tak dapat diselamatkan.... Melepas nak makan nasi lemak pak nassir! Heh !


*Boarding pass baru. Next flight pukul 1.20pm , sampai KK pukul 3.55pm*



Billa dah kene tinggal flight, terus pergi ke Customer Service dan bagitahu, saya dah tertinggal flight. *sambilbuatmukasedih* . Staf AA tu akan tolong dapatkan next flight dengan harga murah.. Murah lah sangattt . . Ai kene RM618.00. Choiiiiiiiiiiii . . .Ai pujuk hati ai cakap, tak pe . . ada hikmahnya ALLAH aturkan semua ni.. cewahhhh ~ Padahall menggigil bayar namrat tuh.. okhokhokhokhhhh . .So, next flight we all pukul 1.20pm.. Masa tu baru pukul 9am... Berjanggut lah nak tunggu next flight - 4jam !!!


*Pengalaman TERindah sangat bila TERtinggal flight. 
Pengalaman mengajar kita erti kehidupan. HAHA*

#inisemuaaapoyoooooooo#



Ape je we all buat dalam masa 4 jam tuh ? Makan makan lepak lepak kat Oldtown. Then pergi wrapping luggage hubby.. Ada orang tu sayang beg diaaaaaaaaaaaaaaaa  ;p  Then dah pukul 12pm, we all terus check in flight.. Kemaiiin awal kan? Fobiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


 Dan akhirnyaaa . . fly jugak we all ke Sabah bahhhhh . . 





Kira kira
Flight yang sedia purchase online RM501.80
Re-flight RM618.00 (pergi saja)
Parking fee 2jam50min RM7.00
Wrapping luggage RM10.00
Makan makan lepak lepak Oldtown RM38.00
Air Mineral RM2.50
TOTAL = RM1,117.30




Next entry : Hotel Budjet Kota Kinabalu









Yang pengsan, baru setengah hari dah habis seribu !!!!!
signature ms eida

52 comments:

  1. Replies
    1. kita kene kejam dgn duit.. ahhaha. padahal fikir sejuta kali nak bayar tuh.. miahahhaa.. duit duitttt

      Delete
  2. tak pasal2 flight saja dah burn 600, banyak tu leh buat.. tapi nak buat camne kan. janji dah sampai jugak ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.... taktahu nak cakap ape dah.... hahahhahaha.. tak bayar tak pergi.. hati teringin sangatt nak pergi =(

      Delete
  3. uish..kalau saya pun gigil nak membayor namrat tu..huhu..klu husband saya,mau cancel terus trip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau trip biasa ni , ida rasa cancel jugak ni.. hahahahha.. sib baik honeymoon trip, tu yang ON jugakkk =p

      Delete
  4. nak wat cemana... dh takde rezeki.
    mungkin ada hikmah lain tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih akak sejukkan hati ida.. hehehhehehe~~

      Delete
  5. Sayangnya duit.. tapi nak buat camne kan..kalau x, tak dpt gi..kena la kuarkan jugak walaupun x rela..bestnya gi Sabah.. eyza pun rs cam teringin nak gi lg sekali..hr tu pg eyza x sempat gi Ladang Lembu tu... pasni, kalau pergi, nak jelajah semua tempat..bg puas hati... anyway, happy 3rd Anniversary yer.. Moga kekal bahagia selamanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ eyza.. Sejuk hati bila ada orang tenangkan kita gitu.. hehehehhee

      Delete
  6. hurmmm... byk gak tu, tapi takpe, insyaALLAH duit boleh dicari..tapi kenangan honeymoon dgn husband tu yang susah nak dapat.. :) buat2 pejam mata jelah duit tu.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue, ida pon fikir macam tu... duit boleh cari.. kita nak honeymon ni.. mane tau ada rezeki dari sane kan.. =)

      Delete
  7. yana pun tetibe menggigil ida wasap xdpt tepon kak maya..cuak giler okeh...tatotttt...
    bl kol kak maya, kak maya angkat, naseb tak termarah kak maya..hahah..

    ape pun semua pengalaman kan? kak maya ok x ida? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA ~ Ida cuak tak dapat call kak maya okayyy.. cuak sangattt. dgn sedih tertingal flight lagi .. huhuhuh...... apa apa pun ni semua pengalaman ida.. bila orang tanya, pernah tertinggal flight? Dengan bangga cakap PERNAH !! HAHHAHAHA

      Delete
  8. adoiiiiiiii...xpe2..pikir positif okayh..ade hikmah...;)

    ReplyDelete
  9. tak pelah bukan rezeki...aper tak sabor tunggu next cerita pasal kundasang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan rezeki kita nak naik flight pagi.. miahahhaha.... Sabar eh.. Cerita otw. Jgn muak sudahhhh =p

      Delete
  10. xpelah yunk.. tu semua dugaan.. ada hikmahnya tu.. maybe kita jer yg x nampak apa hikmahnya.. x mo sedih2 k..

    seronoknya orang tu dapat gie honeymoon lama2.. seronok!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin zana. ida sehabis baik fikir positif ni.. huhuuhuu....... =)

      Delete
  11. yg seribu tu belum masuk hotel lagi tuh...fengsan kuasa dua.

    biasa la eida.tiap kali cuti mmg duit habis.

    eka dah byk kali pengalaman kene tinggal flight ni... fobia kadang tu....haissshh..

    rege tiket dia lebih kurang kl-bintulu juga yer... eka tiap kali balik kampung byk tu juga la kene spend...belum return tu? kl-png tak masuk lagi tu...pikir2 balik byknya melabur kat AA /MAS. untung derang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la eka.. Untung si Tony tu ida buat! HAHHAHAHA

      Delete
  12. fuhhh fuhhh,then balik tu naik flight yg purchase online tu lh eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah rara, balik , tiket flight masih boleh guna.. Sbb yang pergi je yg tertinggalnyaaa... huhuhu

      Delete
  13. ieda, enam ratus lebih tu utk pergi je ke? belum kire tiket balik kan? uish....banyak juga tu. cer citer lagi...tak sabar nak tahu kesudahan cerita sabah ieda ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, aah tuk pergi je la. sbb ida tertingal flight pergi je. flight balik masih boleh guna lagi.....

      Delete
  14. ieda, enam ratus lebih tu utk pergi je ke? belum kire tiket balik kan? uish....banyak juga tu. cer citer lagi...tak sabar nak tahu kesudahan cerita sabah ieda ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, aah tuk pergi je la. sbb ida tertingal flight pergi je. flight balik masih boleh guna lagi.....

      Delete
  15. huhuhu...kalu saya mau nyer patah balik...comel nyer en moo itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya taknak patah balik sbb saya nak pergi Kundasang jugakkkkkkkkkkk.... haha!!

      Delete
  16. tertelan halkum ida oiii...harga tu wey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhahha!! itu yang membaca? ida yang membayar? hahahahhaaa

      Delete
  17. Bru la aku tau cite sbnr..hihi,xpe beb,ada hikmah sume tu..kite hanya merancang kn.yg pnting ko dh slmt blik..esok aku plak balik kl..:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat...... Kundasang superb BEST! Berbaloi aku bayar namrat tuh.. miahhahahaha

      Delete
  18. ermmm bahayanya tertinggal flight kalau time pergi ok lagi boleh cancel trip ke apa. kalau balik uiiii..tak sampai ke tanah air takutnya. takleh beli tiket tengah2 pagi risiko tinggi..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi pagi pagi paling jimat.. hehehhehe.... Dah ditakdirkan we all tertingal flight...... huuuuuu~

      Delete
  19. sabor jelah..ada hikmah semua tu.. well it seems u did enjoy ur vacation (^^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siyes, enjoy sangatttttt !! Sebelum pergi rasa menggigil nak bayar, selepas balik ni, siyes berbaloiiiiiiiii bayarrr,, HEHE~

      Delete
  20. adehhh... boleh mcm tu? sabor jer la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadikan kisah kami ini sebagai pengajaran.. cewahhhhhhhh

      Delete
  21. woho... tak dapek nak bayang.. awai beno amik flightnya.. tu la pasai smpai tetinggai.. huhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cadangnya amik flight awal sbb nak terus ke Kundasang... alih2 gini jadiknya.. hikhikhik

      Delete
  22. kalau akak pun mau terduduk jugak ni buntu haihh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee~ kelakar pun ade tetiba bila terfikir pasal ni.. huhuhuhu.. pengalaman betul lah!

      Delete
  23. Replies
    1. Haipppp.. Jangan diungkit pasal kerugian.. huhuhuhuhu

      Delete
  24. TAK apa, muhasabah diri :))

    N.H.M.H

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page