Wednesday, February 20, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Tanjung Aru





Lepas balik dari buat seawalking, we all cepat cepat balik hotel. Nak siap siap mandi, rehat sekejap dan terus check out. Masa tu dah pukul 2pm. Terus pergi ke Airport KK. Bukan nak balik sekarang, flight we all pukul 6.05pm nanti. Cuma nak tahu jalan saja. Kang sesat naya tinggal flight lagiiii... Miahahaha.. Lepas dah tahu jalan, we all singgah cari makan kat Tanjung Aru. Cantikkk pantai diaaa.. Sunyi sepiii je... Ada lah dua tiga orang je yang mandiii....

*Foodcourt Tanjung Aru, Gerai nama Pondok Pantai.*




Orang cakap mesti mesti singgah makan kat FoofCourt Tanjung Aru ni. Sedap katanyaaa.. We all pun nak test lah ni. Seperti biasa, order sayap ayam yang sedappppp kebabooooOOom ni. Wajib cuba! Hubby order Mee goreng biasa je.. Tapi sedap diaaaaa, kemaiiinnn, licin satu pinggan hubby makan ! Ai punya bihun tomyam pun sedap , pedas, banyakkk udanggg ! Gilaaaaaa sedapppppppp ! Betul cakap orang, FoodCourt Tanjung Aru memang marbelesss makanan dia !! Wajib datang okay ?

*Tiap kali makan kat Sabah, mestii ai order Sayap Ayam ni. Sedappp sangatttt!!*




Lepas dah makan kenyang kenyang, we all terus pergi Airport balik.. Dekat je dari Tanjung Aru ni. 10min dah sampaii.. Sampai airport tunggu KakMaya kejap nak hantar kereta terus pergi wrapping beg/kotak semuaaa .. Haaa. sini yang bengang ni, ai pergi wrapping dulu baru pergi daftar luggage. Sampai kaunter, kotak ai tak boleh bawak masuk kargo sebab dalam kotak ada buah taram. Buah taram TAK lepas naik kargo sebab ada bau. So, kene bukak balik kotak, keluarkan keropok yang ai beli, buah taram tinggal kat kawan ai, Anna yang akan sampai dari KL pukul 5.30pm. Ai dah niat, kalau Anna taknak buah ni, ai bagi je kat budak wrapping jeee.. HAHA

 *Semua beg ai kasi masuk kargo. Ai beli luggage 25kg masa balik. Siap terlebih 0.9kg, abang kaunter tu, lepas kan je. Nasibb tak kene bayar.. HAHA*



*Ingat Pas Lawatan Sosial masa mula mula masuk Sabah? Kat sini , kaunter yang kita kene pulangkan balik Pas Lawatan itu.*




Tepat jam 6.30pm, lewat sikit dari jadual asal, we all pun fly balik KL. Percutian yang sangattt BEST! Terkesan dalam hati. Macam macam hal. Our memori terindah. HAHA ~ Ntah bila akan jejak kaki ke bumi Sabah ni. Rindu Kundasang. Siyes. Sejukk sangatt.. Sini panas. HAHA . . 

Babaiiii Sabahh. Ada rezeki, duit terlebih sana sini, we all datang lagii yaaa.. Huuu~





Kira kira
Lunch Tanjung Aru RM32
Parking Tanjung Aru RM1
Wrapping RM40
Fridget Magnet RM10
TOTAL RM83.00





-TAMAT-




Next entry : Budjet yang keluar untuk honeymoon this time.
JOM PENGSAN beramai ramaii.. HAHA









Yang jeles ada orang tu nak pergi Krabiiii, hewheww ..   ;p
signature ms eida

10 comments:

  1. Oh...tak sabarnya tak tunggu entry bajet wrap up....hehehe.....yani tunggu tau ieda!

    ReplyDelete
  2. untung ko kan..asik mkn sedap..aku je tak best bab2 mkn ni..aku ada g pntai tjg aru aritu..tp kejap je xsmpai 10 minit..xsempat lepak sbb dh nk g airport..

    aku ada amek gbr kt pas lawatan tu, pastu kena sound ngn org kaunter tu..juna ngn ain gelakkan aku..hampeh..hahaha..(juna ckp belog punya psl sggup...........:P

    ReplyDelete
  3. idaaa...xsabar mila nak tunggu budget pegi sabah niiii...

    ReplyDelete
  4. kepak ayam kat sabah banyak bulu yg tak tercabut....kikikiki...........

    ReplyDelete
  5. boleh tahan gak yer.. bajet nak ke sabah ni.. tp sekali² ok kotkan.. janji puashati.. mau kumpul duitlah.. mau kesana juga..

    ReplyDelete
  6. excitednya tgk ko sedut air kelapa.hehe

    ReplyDelete
  7. jeles dengan i lettew! oh Krabi ku! HAHAHHA

    ReplyDelete
  8. best nyer...tak sabar nak tengok bajet...hehehe...teringin gak nak pegi, kalu utk 4 org berapa ler agak nyer...

    ReplyDelete
  9. akk nk holiday sn bln 5 ni..nnt leh ty ieda lah eh..hehehe...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page