Monday, February 18, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Rumah TERBALIK






Lepas singgah kat Jambatan Tamparuli tuh, we all teruskan perjalanan ke Kota Kinabalu. Memang niat nak singgah Rumah Terbalik. Cari sampai dapat kat GPS. Bila dari Tamparuli , Rumah Terbalik berada di sebelah kanan. Kene U-turn sikit.. HEHE ~ Sanggup u-turn kawwww   ;p . . We all sampai dah malam.. So, suasana malam sikit yeeeee.... Agak cantikk sebab lampu sana siniiiii


Nak masuk sini kene bayar RM10 seorang. Apa yang kita dapat bila bayar tuh? Dapat masuk ke dalam Rumah Terbalik. Dalam rumah tu semuanyaaaaaaaaaaaaaa terbalik kecuali kitaaaa.  HAHA ~ Mesin basuh, sofa, dapur, katil, semuaaa terbalikkkkkkkkkkkkkkkk.... HAHA  ~ Pelik dah aiii.. Siap ada cicak terbalik lagiii.. Miahahhaa


*Beli tiket dulu di bangunan sebelah sebelum masuk ke pintu utama yeeeee*



   
*Hubby ngila ngila nak tengok Rumah tu versi steady, dia pulak yang tertonggeng bagaiiiii.. ;p*

(Agaknya pening kepala Arkitek nak buat rumah ni.. wakkakakkaka..
 Imaginasi kene kuat nak buat ni! HEEE)


*Maaplah gambar sama jeee sebabnya, kat dalam Rumah Terbalik ni tak boleh tangkap gambar.. Kat luar saja yang dibenarkan. Ntah pape kann? Ai bayar duapuluhengget kotttttttttt!!!!*



Dalam satu jam je ai kat sini, we all terus meneruskan perjalanan ke Kota Kinabalu. Hari dah makin gelap, jalan tak tahu sangatt, memang harap GPS saja ni.... We all nak check in hotel budjet yang we all check in dulu tuh.... Sesatt sikit... HAHA ~ Tu lah GPS cakap lain, drive ke lain... Sudahnya, pukul 9pm baru sampaiii kat hotel tuhhhhh .. Macam biasa check in bayar RM50, tapiii we all cadang nak check out lambat so, just kene tambah RM25 sajaaaaaaa.. Oklah we all kene RM75 saja..... Masih under budjet.. Miahahahaha . . . Lepas mandi semua, rasa macam nak tido ajeeeee tapi hubby laparrr.. So gigih ai bangun jugakk pergi cari makan kat Pasar Filipino again. Seafoooddd im cominggggggggggg.. HAHA . . Makan makan , jalan jalan sikit dah terus balik hotel tidoooooo . . Badan gila penatttt ! Esok nak bangun pagiii.. Ouhhh tak sabar nak buat seawalking.. Siyes ! Ini yang ai nak sangattttttttttttttttttttt....... Tunggu next entry ye?




Kira kira
Tiket Masuk Rumah Terbalik 2xDewasa RM20.00
Fridget Magnet RM9.00
Dinner @ Pasar Filipino RM41.50
Hotel Budjet 1 malam RM75.00
TOTAL RM145.50





Next entry : Seawalking Pulau Manukan









Yang teringat ingat Kundasang, alahaiiiiiiii
signature ms eida

12 comments:

  1. tingin sgt nak gie tp xsmp2 lagi kat situ...

    ReplyDelete
  2. aku tak masuk pn umah terbalik ni...tgk dr luar je..hihi..

    ReplyDelete
  3. Waa... pulau manukan pun g jugekkk... teringat hanimun kat situ... huhuhu... cpt la hapdet...

    ReplyDelete
  4. Hehehe...tgk aksi En Hubby Eida tu igtkan nak tgk hantu ke apa.. rupanya baru perasan rumah tu terbalik.. :p

    ReplyDelete
  5. tak masuk pon umah terbalik ni..lalu je masa nak balik kampung hubby masa raya arituh..

    ReplyDelete
  6. Banyaknya tempat idaa pegi...eee best3

    ReplyDelete
  7. seronoknya cuti sabah eida ni.. semua tmpt eida gie.. ye lah, bukan selalu dpt gie kan.. so dh pergi sana mestilah gie banyak tmpt kan.. syok!!!

    ReplyDelete
  8. klakar laki eida.. hihi.. nak gi sabah gak r..

    ReplyDelete
  9. aduh,,,su gi sabah, tapi x jejak kaki kat sni pun.. nak gi lain kali tah bila..huhuhu

    ReplyDelete
  10. wahhhh rumah terbalik pon ade ekk....unikk nyer..kreatifff gilerr...heee

    ReplyDelete
  11. alah tak best ler xdapat snap gambor kat dalam umah..aper pun percutian eida membuatkan sal teruja nak ke sana

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page