Tuesday, February 5, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Pasar Filipino





Sebelah malam pulak, we all turun hotel, lintas jalan , dah sampai Pasar Filipino.. Yeahhh . . Dekat kan ? we all turun dalam pukul 6pm, tapi gelapnya dah macam maghrib dahh . . Yela, Sabah awal satu jam dari Semenanjung . . . Apa yang we all nak cari dulu? Kita cari makan yeeeeeeee . .Orang cakap, kedai seafood dekat belakang Pasar Filipino ni sedapp.. Harus cuba macam ni..... Semuanya seafood.. Ada yang fresh, ada juga yang TAK. Pandai pandai cari yekkk... Jangan kene sembelih harga sudahhhhhh


*Sayap Ayam it a must!*


Apa yang we all makan? Ikan siakap bakar, sotong katak bakar, umai, air dan nasi. Total RM42.00. Mahal kan? Terkena we all. Cehhhh . . Datang pasar malam ni, jangan lupa makan Sayap Ayam. Kat sini panggil Chicken Wings. Sane panggil Sayap Ayam. Sedap sangattttttttttttt ! Satu RM1.50 jeeeee


*1st time makan umai, sedappppppppppppp!*


Habis makan, perut sudah kenyang, mariiii kita shopping ! Yeahhhhhhh . .  Mula mula we all masuk Pasar Kraftangan. Pasar ni bersebelah je dengan Pasar Penjual Ikan Masin. Sederet jeeeee . .Kat Pasar Kraftangan, ada jual pearl, brooch pearl, tshirt, fm & keychain . . Sakit mata tengokkk.. HAHA..  Cantik cantik dan murah murah semuanyaaaaaaaa .. Pandai tawar dapat lagii murahhh~ Tapi budjet nan hado sangatt, so beli ala kadar sajaaaa

*Rambang mata. Sayang sekali, poket TAK penuh.. HAHA*


Lepas tu pergi pulak Pasar Ikan Masin, mak mak sangatt kan? hihihi.. Borong udang kering,kuih cincin,ikan bilis, sini rumpai laut ala ala colagen tu murahhhh sangatttt . . Macam nak beli? Tapi malas ah ! hihii . . Habis membeli, dah pukul 9pm, tapi banyak kedai yang dah nak tutup... Awal kan? huhu . . .So, we all balik hotel, rehat2 kan diri sebab esok? Kundasang, kami datanggggggggggggggggggggggg


*Beli untuk mak sajaaaaaaaa . . Ikan bilis kat rumah tu pun TAK habis lagi! HAHA*



Kira kira
Rokok RM3.00
Kuih tempatan RM1.00
Sayap Ayam 3 ketul RM4.50
Makan seafood RM42.00
Borong di Pasar Penjual Ikan Masin RM78
Borong di Pasar Kraftangan RM266.00
Beli Tshirt I LOVE SABAH (WAJIB ni) hehe RM46.00 (RM23/sehelai)
Snack - Roti & Air mineral RM4.00
TOTAL RM444.50



Next entry : Kereta Sewa Murah di Kota Kinabalu, Sabah.







Yang rindu Sayap Ayam... hekhekehkk
signature ms eida

26 comments:

  1. Seriau aku tengok duit ko ida..tu bape lama kumpul tu...duit says dah pakai ke belum hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida lagi seram hokayyyy tgok duit keluar tapii demiii, kepuasan.. cewahhhhh ~ selamat dah pakai dah mila... miahahhahaa

      Delete
  2. teringat masa hanimun kat sabah dulu... lps kenduri kami terbang ke sabah... adik bradik dok sebok kemas umah kami berseronok kat sana... sangaaaaat hanimun masa tu... wakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha.. siot nye. tak baik ooo. hihihihihi

      Delete
  3. tapi pasar filipin sempit... tak suka itu jer... tak selesa nak menyoping.. tgh belek2 barang ade jer org nak lalu blakang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap terlaga laga bontot kan.. hahahhahahaha

      Delete
  4. senyum sendiri baca kisah eida..dari mula sampai cerita ketiga...
    yang paling suka ...
    kira2 last tue paling best

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira kira tu taknak masukkan sebenarnya.. tapi ramai yang dok email/msg/pm tanya budjet ida ke Sabah, so ida terpaksa letak jugak. segan lorhh orang tau duit kita... sikit aje tuh.. maluuuuu =p

      Delete
  5. sayap ayam?? hehehe.. tomey jer bunyinya..

    saya ada baca kuih cincin!! hahahha... seronoknya shopping sakan di malam hari... terbaik!!!

    ReplyDelete
  6. bestnye pi cuti-cuti sambil mkn-mkn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kohkokhh.. aida buat lawak lak.. ade ke orang pergi cuti tak makan? hihihihi

      Delete
  7. vavavaa...bestnyeeee..berbalaoi2..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamamamiaaaaaaaaaaaaa.. syok sangat! berbaloiiiii

      Delete
  8. akak bli rumpai laut.. tp tatau nak buat apa.. nak minum mmg tak la.. kang tah apa side effect.. tp akan ku buat masker. huhuhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang cakap rumpai laut elok untuk dimakan/minum. Masker pun elok untuk kulit.. ida tak beli pong.. rumpai laut yg ade kat umah ni pun tak habis2 lagi.. hihihihii

      Delete
  9. rambang mata kan dkat cni.. sabah mmg besh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. duit tak lebat je. kalau lebat, lg heaven shopping ! heeeeeeeeeee

      Delete
  10. hahaha...aku pun rambang mata jgk kt sini beb...2x aku singgah sini..byk habis duit kt sini jeeeeeeeeeeeee...................

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2x? Semua tempat ko kasi pergi dua kali kan.............. hihihihi

      Delete
  11. lah mcm rugi tak dapat jumpa eida tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry kak. xpe next time ida pergi lagi ida roger akak.. hehehhehe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page