Friday, February 8, 2013

♥♥♥ Three years @ Sabah bahh | Must try at Kundasang !






Satu kewajiban bila uols datang Kundasang, patut cuba makanan ini tau . Siyes tak rugi rasa ! Sedapp sangattt ! Ai pestime rasa terus jatuh cintaaaaaaaaaaaa . . Rasa nak makan lagi dan lagi dan lagiiiiii . . Semua ni ai beli kat Pekan Kundasang saja.. Lepas balik dari Fish Spa tuh, we all singgah sini sekejapp .

Buah TARAM. Rupa luar macam durian. Tapi tak de duri. Ada bau macam durian. Isi macam nangka. Sekali pandang , macam anggur pun ada. Tapi warna putih. Rasa? Manis. Sedapppp sangattttt ! Ai beli sebiji RM2 kat Pekan Kundasang.. Rasa sedap gilaaaa terus beli 5biji, konon konon nak bawak balik KL, nak bagi family/kawan kawan rasa.. Tapiiii, buah Taram TAK lepas masuk kargo sebab dia ada bau. Rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinyaaaaaaa . . 



Bayam Goreng. Ini lagi satu kecintaaaaan barruuu.. Mula mula ai tengok, ape? Bayam goreng?? Bayam pon boleh goreng? HAHA .. Ai pun try beli dua. Ada dua jenis pun. Satu original, satu pedas sikit. Dua bungkus RM5.  Rasa dia macam kacang peas. Sedapp.. Rangup ! Ai ada beli untuk bagi family rasa jugak, tapi tau lah kan keropok bila masuk beg, sampai KL, hancusss sudahhhh .. Jadik tak boleh lah nak bagi rasa, sebab malulah.. Keropok dah hancus hancussss.. HAHA



Buah Matakucing Hijau. Pelik kan? Rasa opkos macam buah mata kucing. Warna je lain.. hekhekhekk... Tapi manis dia lagi manisss dari yang Semenanjung punyaaaa.. wallah ! RM3 sebungkus tuhhh


Dan opkossssssss Strawberry. RM10 sebungkus tuhhh.. Banyak kannn ? Mane ai dapat coklat nak celup celup dengan strawberry tuh? Haaaaa , secara kebetulan ai ade bawak Nutella, konon nak makan dengan roti malam malam, sekali, makan dengan Strawberry kawww... Sedapppp ! Roti ntah ke manaaaaa .. HAHA . . Dah kenapa wajib makan Strawberry? Sebab ianya adalah Strawberry Kundasang! HAHA



Ok ini takde motip nak bagitahu. Tapi yang pasti bunga sejambak itu baru RM5 sajokkkk... Kat sini? Sekuntum RM5 wehhhh.. HAHA ~ Konon konon dapat bunga time anniversary tuh romantika sangattt lahhhh... *matakeatas* miahahhahaha




Kira kira
Buah-buahan RM17
Bayam Goreng RM17
Strawberry RM10
Carrot RM4
Bunga RM5
TOTAL RM53.00




Next entry : Ladang Teh Sabah








Yang nak makan lagiii buah taraam pehlisssssssssssssss,
signature ms eida

24 comments:

  1. Bayam goreng tu sedappp ida..kat sini mana ntah nak dapat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh Mila tau bayam goreng? pernah makan eh? Ida pestime tahu ni... huhuhu

      Delete
  2. wahhh mcm sedapp je...kat sini takde ek buah tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengikut makcik yang jual tu, buah taram tu hanya ada kat area sane je... Ida pun tak pasti nory =)

      Delete
  3. hakak suke kuih cincin tu..sedap sgtt...berkotak2 bawak balik hari tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida so so je kuih cincin tu.... bawak balik nk bagi orang je lebih.. hehehehhe

      Delete
  4. Replies
    1. Mengikut makcik yang jual tu buah tu nama taram. nape ??

      Delete
  5. Buah nie kacuk cempedak ngan durian ker??? Hegehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngeee~ boleh lah dikatakan begitu... miahahhaha

      Delete
  6. ko suke ek buah tu? tekak ktrg xleh terima la beb..aritu buah taram yg ko bg tu aku mkn seulas je..pastu aku bg k.maya n the geng..bukan men suka lg dorg..2 bijik aku bg mber aku..sorry beb..

    bau buah tu pening..5 hari viva tu bau buah taram lg..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku suka sangattt! takde rezeki aku nak bawak balik. Takpe lah, bagi lah diaorang, rezeki diaorang.. tekak memasing lain lain.. heehehee

      Delete
  7. kuih cincin ada beli lebih x?? hahaha.. gurau jer..

    sedapnya stoberi tu.. yummy2!! buah taram tu sedap eh.. kat semenanjung mmg x ada jual eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde kot buah taram tu kat smnanjung.. huhuhu.... Sila makan kuih cincin puas puas ye.. heehehe

      Delete
  8. Buah taram tu eka penah tgk la.tp kat sini org panggil dgn nama lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang sini tu orang Bintulu ke? Nama dia ape? Ida pestime tengok dan makan buah ni... huuuhu

      Delete
  9. beb, aku pnjam gbr buah taram ni tau..nk update belog..:)aritu lupa snap gbr..

    ReplyDelete
  10. seronoknyee..rs nak g sana la..sblm egi BE akan jot down ke mana ieda ergi..tentu beshhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum bercuti harus buat serveyy........... baru tak miss semua tempat yang best best .. hehehhe

      Delete
  11. Bila nak sambung entry sabahan ni.hehehe

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page